切換到寬版
  • 7696閱讀
  • 92回復

睇完混血王子後感 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線火仔

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2009-07-17
今集比較多人物關係同打鬥,前果5集既搞笑野無哂,哈利係魔藥課無意得到混血王子既魔藥書(高級板),之後哈利發現有黑魔王既人入左霍格華之,其後黑魔王簡中馬份做佢既人,馬份又向石內卜講點解果個人會簡中佢,係入面有人落咒,同事榮恩都中左都係馬份落既咒

當哈利跟住馬份去洗手間,佢地2個就開始攻擊對方,最後係哈利win左,仲用混血王子本野入面提過既咒攻擊馬份,攻擊完之後離開洗手間,石內卜用好邪惡既眼神望住哈利,當哈利離開之後用止血咒幫馬份治療。

登不理多比左湯姆既野佢睇,發現佢一開始就有邪惡既思念係心深處,同哈利講破壞黑魔王4件野,就可以把消滅佢(因為咁做佢既不死身就會消
失)

馬份去到有消失櫃既地方,把門打開,放食死人入來
最後馬份上到去塔用魔丈指住登不理多,用咒語把魔丈打左,係樓下既石內卜同事發現哈利,拿魔丈指住哈利之後上去,一大班既食死人係到,登不理多叫石內卜用咒語殺佢,最後殺了佢,食死人入左城堡破壞

哈利發左火咁搵石內卜,用本野入面既咒打石內卜,石內卜同佢講:竟然拿我技來打我,我就係混血王子,之後同班食死人一齊去黑魔王

故事發展得好快,馬份同石內卜係今集離開魔法學校,我諗下集係敵人,同事唔知邊個頂登不理多個位,可能係麥教授

係最尾果到哈利同妙麗講,話要離開學校,幫登不理多完成任務,唔知幾時先可以番來,妙麗同番哈利講,我諗榮恩都明既,但你知唔知點解佢地要走,哈利講左唔知,之後完左

我睇既係英文板,當然係同人睇,今集多左好多校果,有d似過山車(一開頭)
sr超合金勇者王用-空間切裂士巴拉(魂限定)收現錢
另放sic極魂假面騎士劍-帝皇型態70元
放戰奴一套+烏邪人物,霸王地藏龍,鋼鐵護甲
lfo物品只收神通行充值卡(50/100)
離線好笑
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2009-07-17
我唔係咁鐘意呢集~講黎講去都係佛地魔的過去同埋石內卜就係混血王子~~好悶場~好少打鬥場面~
另一樣野就係~你係度講灑呢集講咩~未睇個d人咁點~
http://ibbs.hk
離線夜雲
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2009-07-17
我琴晚睇左
有勁多野改左,無跟原著
而且劇情跳得太快

p.s.樓主無睇過原著= =?
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2009-07-17
引用第1樓好笑於2009-07-17 17:06發表的  :
我唔係咁鐘意呢集~講黎講去都係佛地魔的過去同埋石內卜就係混血王子~~好悶場~好少打鬥場面~
另一樣野就係~你係度講灑呢集講咩~未睇個d人咁點~

無講哂,好多野我無講
,仲有好多未講
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2009-07-17
— (牙然) 請善用修改功能 (2009-07-17 19:59) —
引用第2樓夜雲於2009-07-17 17:13發表的  :
我琴晚睇左
有勁多野改左,無跟原著
而且劇情跳得太快
p.s.樓主無睇過原著= =?

我都未睇混血王子既小說板,我睇到去火盃
,仲有本野唔見左點睇,好難搵得番,連死神的聖物都無賣
離線mankit94104
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2009-07-17
我覺得校長飲完D唔知咩水之後出大技個樣好好笑= =
我同D同學係咁笑-口-
離線夜雲
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2009-07-17
wdRe:睇完混血王子後感
引用第5樓mankit94104於2009-07-17 17:45發表的  :
我覺得校長飲完D唔知咩水之後出大技個樣好好笑= =
我同D同學係咁笑-口-

校長爆seed=3=
出行屍果度d音響嚇到幾乎所有人都彈起(包括我-_-)
我仲要係彈起果時踢到前面個人個頭-_-r
離線mankit94104
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2009-07-17
Re:wdRe:睇完混血王子後感
引用第6樓夜雲於2009-07-17 17:52發表的 wdRe:睇完混血王子後感 :
校長爆seed=3=

=口=爆頭GJ
校長死得好橙Q口Q
離線少年迪倫
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2009-07-17
我都睇左...
石內卜太9了=_=
d特技勁到pk=_=
校長死果下我身旁果位女仔叫左一叫=_=
廢品要回收,
物件要放好。
李克勤型仔,
文件很重要。
威風你可以?
離線ken14980
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2009-07-17
唉,都唔知你地係咪真係睇過,石內卜的確係殺左教授,但係請你地去睇第7集書就知佢事實係好人,加上我唔認為今次比上5集差啵,如果呢集唔講哂黑魔王個d野,下集就唔洗做啦,本人諗住聽日再去睇,同樓主你連回
離線ttyyuu
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2009-07-17
31號我先睇/.\
我+姐睇粵語 話5好睇 不過她超正- - 無LALA螢幕黑畫(麵)十幾秒
要賠 可以睇同價戲一次 任何TIMe   我+姐話5再睇 因今集太短
可能因睇左小說
離線小戰士
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2009-07-17
引用第9樓ken14980於2009-07-17 19:33發表的  :
唉,都唔知你地係咪真係睇過,石內卜的確係殺左教授,但係請你地去睇第7集書就知佢事實係好人,加上我唔認為今次比上5集差啵,如果呢集唔講哂黑魔王個d野,下集就唔洗做啦,本人諗住聽日再去睇,同樓主你連回

他下了不破(細)才逼不得意殺教授.
而教授都甘心地接受被殺死.
離線ken14980
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2009-07-17
引用第11樓小戰士於2009-07-17 19:50發表的  :
他下了不破(細)才逼不得意殺教授.
而教授都甘心地接受被殺死.

無錯,如果唔係佢地會殺教授,教授死個陣我唔知點解有眼淚係到,真係可惜,今場我認為好搞笑,睇電影個d人都狂笑
離線奧龍-owen
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2009-07-17
Re:wdRe:睇完混血王子後感
引用第6樓夜雲於2009-07-17 17:52發表的 wdRe:睇完混血王子後感 :
校長爆seed=3=

我都係lo,明明冇咩聲,點知無啦啦超大聲
離線瑋哥
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2009-07-17
引用樓主火仔於2009-07-17 16:45發表的 睇完混血王子後感 :
今集比較多人物關係同打鬥,前果5集既搞笑野無哂,哈利係魔藥課無意得到混血王子既魔藥書(高級板),之後哈利發現有黑魔王既人入左霍格華之,其後黑魔王簡中馬份做佢既人,馬份又向石內卜講點解果個人會簡中佢,係入面有人落咒,同事榮恩都中左都係馬份落既咒
當哈利跟住馬份去洗手間,佢地2個就開始攻擊對方,最後係哈利win左,仲用混血王子本野入面提過既咒攻擊馬份,攻擊完之後離開洗手間,石內卜用好邪惡既眼神望住哈利,當哈利離開之後用止血咒幫馬份治療。
登不理多比左湯姆既野佢睇,發現佢一開始就有邪惡既思念係心深處,同哈利講破壞黑魔王4件野,就可以把消滅佢(因為咁做佢既不死身就會消
.......

啥?原著明明是有七件分靈體的說!(大指
還是說還有4件未被破壞?
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2009-07-17
引用第14樓瑋哥於2009-07-17 21:16發表的  :
啥?原著明明是有七件分靈體的說!(大指
還是說還有4件未被破壞?

小說係話有7件野,其中幾件破壞左(計賣第2集哈利用蛇牙把黑魔王年青時果本日記),之後仲有4件未破壞,一面鏡,果面鏡好似係睇記億
離線sze4562003
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2009-07-18
拿講真我幾中意睇哈利波特D書同電影的
但這集混血王子真的很一般
感覺上是一場特長預告片
即是說他會令你很想去下一集
但你卻不像在看電影
結局和內容是十分吸引你
但卻像都是在說下回分解

特技(?) 上不嬲都幾好
D魔法幾正
尤其鄧不利多用火果度

所以我在這戲的評分是 : 70/100
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2009-07-18
引用第16樓sze4562003於2009-07-18 00:34發表的  :
拿講真我幾中意睇哈利波特D書同電影的
但這集混血王子真的很一般
感覺上是一場特長預告片
即是說他會令你很想去下一集
但你卻不像在看電影
.......

馬份好無奈咁做左食死人,石內卜用番混血王子身份幫人/番學校幫哈利,總知最尾果集一定有人死,今集死左校長,佢個位好大機會由麥教授坐,因為麥教授有d似副校長果類,但又要對抗到黑魔王
離線0099090

發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2009-07-18
我最鐘意呢隻講清楚晒佛地魔D野=)

今集D人個個都大個晒, 但係哈利好似仲係好矮咁-___-
離線汝吾之

發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2009-07-18
琴日去睇,成班細路系度嘈嘈嘈,搞到我同學差d想去次廁所打佢

讀後感:粗俗d講句頂佢班食死人個肺,佢同金妮就快那個既時間班友就黎燒屋....

快速回復
限100 字節

上一個 下一個