切換到寬版
  • 7648閱讀
  • 92回復

睇完混血王子後感 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線奧龍-owen
發帖
icash
只看該作者 20樓  發表於: 2009-07-18
引用第18樓0099090於2009-07-18 01:20發表的  :
我最鐘意呢隻講清楚晒佛地魔D野=)
今集D人個個都大個晒, 但係哈利好似仲係好矮咁-___-

馬份著住套西裝緊身衣超靚仔,榮恩就變左菇頭

引用第19樓 汝吾之於2009-07-18 10:42 發表的  :

讀後感:粗俗d講句頂佢班食死人個肺,佢同金妮就快那個既時間班友就黎燒屋今集D人個個都大個晒, 但係哈利好似仲係好矮咁-___-

咁你又唔洗咁嬲,佢地係百應室(收埋本書戈到都咩左啦)
離線ken14980
發帖
icash
只看該作者 21樓  發表於: 2009-07-18
本人發現妙麗把聲轉左,靚左同索左,果然係我最愛,哈利就無乜點啦,不過佢先係最搞笑,開頭就話:聽講佢好似係個傻仔,我囧哂,最慘係最後,教授香左,全場有好多個都有少少眼淚
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 22樓  發表於: 2009-07-18
引用第21樓ken14980於2009-07-18 12:36發表的  :
本人發現妙麗把聲轉左,靚左同索左,果然係我最愛,哈利就無乜點啦,不過佢先係最搞笑,開頭就話:聽講佢好似係個傻仔,我囧哂,最慘係最後,教授香左,全場有好多個都有少少眼淚

你唔係咁out睇中文嗎,睇英文才是皇道(雖然我英文e科唔點)

p.s另外第三集既人狼教授(浪平教授-前黑魔法防護術)同第四集果個魔法部肥婆都有出場,真係配角中既配角,最尾果到馬份拉開件3同教授講,你睇,果個人簡中我,我唔想殺你架教授
sr超合金勇者王用-空間切裂士巴拉(魂限定)收現錢
另放sic極魂假面騎士劍-帝皇型態70元
放戰奴一套+烏邪人物,霸王地藏龍,鋼鐵護甲
lfo物品只收神通行充值卡(50/100)
離線ken14980
發帖
icash
只看該作者 23樓  發表於: 2009-07-18
引用第22樓火仔於2009-07-18 14:34發表的  :
你唔係咁out睇中文嗎,睇英文才是皇道(雖然我英文e科唔點)
.......

你咪膠,好多人都鍾意睇中文,你睇英文係你問題,睇英文悶到柒,咁不如等出片先睇英文同個個係路平雷木斯教授
1條評分
離線ip84650
發帖
icash
只看該作者 24樓  發表於: 2009-07-18
引用第17樓火仔於2009-07-18 00:55發表的  :
馬份好無奈咁做左食死人,石內卜用番混血王子身份幫人/番學校幫哈利,總知最尾果集一定有人死,今集死左校長,佢個位好大機會由麥教授坐,因為麥教授有d似副校長果類,但又要對抗到黑魔王

講真馬份本身都唔想殺呀校長,佢本身係放低左支魔杖(校長講得真勁),只不過係石內卜沖左入黎搶先殺左校長
石內卜點睇都係bad guy
第7集石內卜好似話比黑魔王殺左because黑魔王以為石內卜拿左支接骨木魔杖
我覺得第7集一定會好好睇because有7個哈利
瘋眼一開波仲死埋
仲有話唔可以講黑魔王個真name 如果唔係d食死人就知到講野果個人ge location
離線ken14980
發帖
icash
只看該作者 25樓  發表於: 2009-07-18
引用第24樓ip84650於2009-07-18 15:17發表的  :
講真馬份本身都唔想殺呀校長,佢本身係放低左支魔杖(校長講得真勁),只不過係石內卜沖左入黎搶先殺左校長
石內卜點睇都係bad guy
.......

無人聽得明你講乜
離線小戰士
發帖
icash
只看該作者 26樓  發表於: 2009-07-18
引用第25樓ken14980於2009-07-18 16:28發表的  :
無人聽得明你講乜

我聽得懂呀,你又如何解釋你那句話?
離線小戰士
發帖
icash
只看該作者 27樓  發表於: 2009-07-18
引用第18樓0099090於2009-07-18 01:20發表的  :
今集D人個個都大個晒, 但係哈利好似仲係好矮咁-___-

遲發育?
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 28樓  發表於: 2009-07-18
重提一樣野第四集入面果個黑人增既肥婆有份出番來,恩不理居(超樣衰,教d唔拿間既野,仲要係黑魔法老師),另外第三集路平教授係榮恩屋企比食死人攻擊都有份出場幫哈利手(事關佢飲左變身水得一星期,未習慣,唔變做人狼(有睇第三集都知,當晚上出現月亮,佢就會變身做人狼不分你我攻擊),同時最尾校長死果事恩不理居以正式既黑魔法防衛術老師身份出現係魔法學校,你話可想以知,d老師又出番哂來,我諗下集會出來幫哈利
sr超合金勇者王用-空間切裂士巴拉(魂限定)收現錢
另放sic極魂假面騎士劍-帝皇型態70元
放戰奴一套+烏邪人物,霸王地藏龍,鋼鐵護甲
lfo物品只收神通行充值卡(50/100)
離線ken14980
發帖
icash
只看該作者 29樓  發表於: 2009-07-18
引用第28樓火仔於2009-07-18 17:22發表的  :
重提一樣野第四集入面果個黑人增既肥婆有份出番來,恩不理居(超樣衰,教d唔拿間既野,仲要係黑魔法老師),另外第三集路平教授係榮恩屋企比食死人攻擊都有份出場幫哈利手(事關佢飲左變身水得一星期,未習慣,唔變做人狼(有睇第三集都知,當晚上出現月亮,佢就會變身做人狼不分你我攻擊),同時最尾校長死果事恩不理居以正式既黑魔法防衛術老師身份出現係魔法學校,你話可想以知,d老師又出番哂來,我諗下集會出來幫哈利

唔好講廢話,係人都知
離線ip84650
發帖
icash
只看該作者 30樓  發表於: 2009-07-18
引用第29樓ken14980於2009-07-18 17:28發表的  :
唔好講廢話,係人都知

你唔好講廢話啦
係人都知你講緊廢話
離線ken14980
發帖
icash
只看該作者 31樓  發表於: 2009-07-18
引用第30樓ip84650於2009-07-18 18:22發表的  :
你唔好講廢話啦
.......

你都唔好係到講廢話啦
學人講廢話
離線ip84650
發帖
icash
只看該作者 32樓  發表於: 2009-07-18
引用第31樓ken14980於2009-07-18 20:05發表的  :
你都唔好係到講廢話啦
學人講廢話

ken哥
係cso到唔9串就黎電影討論區串新手呀?
離線汝吾之

發帖
icash
只看該作者 33樓  發表於: 2009-07-19
引用第21樓ken14980於2009-07-18 12:36發表的  :

YES,索左唔少,可能大個左,哇KAKA,唯一唔明點解佢鐘意榮恩.....ORZ....

離線0099090

發帖
icash
只看該作者 34樓  發表於: 2009-07-19
引用第33樓汝吾之於2009-07-19 01:14發表的  :
YES,索左唔少,可能大個左,哇KAKA,唯一唔明點解佢鐘意榮恩.....ORZ....

但係榮恩就愈黎愈7.7
呢排TVB做返1,2集
對比起真係覺得妙麗索左好多@@
離線汝吾之

發帖
icash
只看該作者 35樓  發表於: 2009-07-19
引用第34樓0099090於2009-07-19 01:37發表的  :
但係榮恩就愈黎愈7.7
呢排TVB做返1,2集
對比起真係覺得妙麗索左好多@@

不過支持張秋多d

離線牙羽
發帖
icash
只看該作者 36樓  發表於: 2009-07-19
引用第35樓汝吾之於2009-07-19 09:56發表的  :
不過支持張秋多d[表情]

呢集冇張秋勁失望囧

離線ip84650
發帖
icash
只看該作者 37樓  發表於: 2009-07-19
引用第33樓汝吾之於2009-07-19 01:14發表的  :

我g前冇睇1-5 集ge書,都唔知妙麗係鐘意榮恩
我覺得佢係鐘意哈利,話晒哈利係主角
最衰都係J.K.羅林
榮恩個細妹又唔係話好索,哈利做咩要鐘意佢
最好就哈利+妙麗,榮恩+花兒
離線lfo_ricky
發帖
icash
只看該作者 38樓  發表於: 2009-07-19
好好笑丫
1條評分
離線瑋哥
發帖
icash
只看該作者 39樓  發表於: 2009-07-19
引用第28樓火仔於2009-07-18 17:22發表的  :

話說
第七集哈利是沒有上學
只有在尾段出現在學校
快速回復
限100 字節

上一個 下一個