切換到寬版
  • 4157閱讀
  • 49回復

[自創小說][原創]小鬥士大冒險X金庸小說 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線豬扒仔
發帖
icash
只看該作者 20樓  發表於: 2009-08-16
咁樣kuso先有野好睇,牙濠你識d咩呀~咪只係識得吹牛

離線牙濠
發帖
icash
只看該作者 21樓  發表於: 2009-08-16
引用第20樓豬扒仔於2009-08-16 12:43 PM發表的 : 1;:2 =8  
咁樣kuso先有野好睇,牙濠你識d咩呀~咪只係識得吹牛
P^h2w%6'  
唔見得你好過我~_~ 7L-%5:1%  
你識d乜~_~最叻咪昆post 發膠帖~_~ x6)   
學咩人扮學識姐~_~
離線黑色暴雨
發帖
icash
只看該作者 22樓  發表於: 2009-08-16
引用第21樓牙濠於2009-08-16 12:59發表的  :
唔見得你好過我~_~ e:,.-Kvzp`  
你識d乜~_~最叻咪昆post 發膠帖~_~ SY$%!! @R  
學咩人扮學識姐~_~[表情]
cLYc""=  
唔見得你好過某A_A VmUM _Q~  
你識d乜A_A最叻咪又係死雞撐飯蓋A_A f<}!A$wd  
學咩人扮寫評家A_A
離線破邪鬥士

發帖
icash
只看該作者 23樓  發表於: 2009-08-16
若以散文來看,篇幅長度係正常;但以小說黎講,第一章「金庸的陰謀」可以長d,可以加多d對話、形容詞句,對話可以講一d讀者要知既野;形容詞句可以令文章更具體 gOWyV@  
同埋我覺得應該將同金庸打鬥既部份寫埋係第一章
離線牙濠
發帖
icash
只看該作者 24樓  發表於: 2009-08-16
引用第22樓黑色暴雨於2009-08-16 02:20 PM發表的 :
唔見得你好過某A_A w7Pe< vT  
你識d乜A_A最叻咪又係死雞撐飯蓋A_A Qr<%rU^{.  
學咩人扮寫評家A_A
I| j tpv}  
冇話學咩人扮評家既  批評下叫評家既話全世界都係啦~_~ R^2Uh$kk{A  
邊到睇到我死雞撐飯蓋啊a_a
離線ming6339
發帖
icash
只看該作者 25樓  發表於: 2009-08-16
引用第22樓黑色暴雨於2009-08-16 14:20發表的  :
唔見得你好過某A_A mbBRuPEa=u  
你識d乜A_A最叻咪又係死雞撐飯蓋A_A >'6GcnEb4.  
學咩人扮寫評家A_A
7I(t,AKJ  
人地開post係分享+問下意見 %;Z bQ9  
佢講意見姐
離線黑色暴雨
發帖
icash
只看該作者 26樓  發表於: 2009-08-16
引用第25樓ming6339於2009-08-16 15:17發表的  :
人地開post係分享+問下意見 uXLZtfu{  
佢講意見姐[表情]
z"K( bw6  
佢啲意見同分享係盡踩
離線牙濠
發帖
icash
只看該作者 27樓  發表於: 2009-08-16
引用第26樓黑色暴雨於2009-08-16 03:25 PM發表的 :
佢啲意見同分享係盡踩
?{: D,{+  
評論係有分踩同頂~_~ ,k~j6Z  
唔識既話問下人啦~_~
離線極♂霍雷
發帖
icash
只看該作者 28樓  發表於: 2009-08-16
引用第27樓牙濠於2009-08-16 17:17發表的  :
評論係有分踩同頂~_~ sz/*w7  
唔識既話問下人啦~_~
"#pzZ)Zh  
>+ ]R4  
講到人咁差 你作黎睇下 咁銀勁呀啦=] f]8!DXEA  
ejklpa ./  
肥蹈做食家都識煮啦 講到咁銀勁咁..
離線牙羽
發帖
icash
只看該作者 29樓  發表於: 2009-08-16
引用第23樓破邪鬥士於2009-08-16 14:29發表的  : gYatsFyL  
若以散文來看,篇幅長度係正常;但以小說黎講,第一章「金庸的陰謀」可以長d,可以加多d對話、形容詞句,對話可以講一d讀者要知既野;形容詞句可以令文章更具體 [ -ISR7D  
1")FWN_K/T  
p9-0?(]  
不是啦 M8';%  =@  
以小說來說就是太短了 只有600多字 G#H9g PY  
交代內容不足 當然能在第二章再交代

離線慘絕人寰
發帖
icash
只看該作者 30樓  發表於: 2009-08-16
序=1句
離線自己

發帖
icash
只看該作者 31樓  發表於: 2009-08-16
引用第30樓慘絕人寰於2009-08-16 18:41發表的  : :#{-RU@PS  
序=1句
h* s`^W3  
引用第23樓破邪鬥士於2009-08-16 14:29發表的  : +sJrllrE(   xW>ySEf  
若以散文來看,篇幅長度係正常;但以小說黎講,第一章「金庸的陰謀」可以長d,可以加多d對話、形容詞句,對話可以講一d讀者要知既野;形容詞句可以令文章更具體    %[`a  
3_W{T@T  
多謝兩位的建議 ]>D)#  
我思考一下改善相關字數的方法

現玩遊戲:lfo,lol,mc,mkz
離線豬扒仔
發帖
icash
只看該作者 32樓  發表於: 2009-08-16
唉,牙濠,你咪死頂吧,你話我冇野叻,只係識昆post? ! _{d)J  
我覺得你係lor,只係識挑起罵戰 0(gq; H5x'  
我點都好過你啦,我識改圖,你?你有d咩叻? KiAcA]0  
沒看過別人發的帖就胡亂話人,一看就知是小朋友的行為~.~ )TU<:V  
仲開個扮哂型仔既名....牙濠,呸! h*Je35  
你太不尊重人了,我無需要尊重你~ FXahZW~Ol  
看來你的身體開始發出異味~臭~

離線慘絕人寰
發帖
icash
只看該作者 33樓  發表於: 2009-08-16
全靠牙濠,樓主個post人氣激增~_~
離線豬扒仔
發帖
icash
只看該作者 34樓  發表於: 2009-08-16
有牙濠係到,遲早鎖post

離線ming6339
發帖
icash
只看該作者 35樓  發表於: 2009-08-16
引用第32樓豬扒仔於2009-08-16 19:26發表的  : 2Y OKM #N]  
唉,牙濠,你咪死頂吧,你話我冇野叻,只係識昆post? _xrwu;o0}  
我覺得你係lor,只係識挑起罵戰 ,9of(T(~  
我點都好過你啦,我識改圖,你?你有d咩叻? :243H  
沒看過別人發的帖就胡亂話人,一看就知是小朋友的行為~.~ ~R]35Cp-#  
仲開個扮哂型仔既名....牙濠,呸! "A3dvr  
.......
j6g@tx^)'  
乜牙濠呢個名好型咩-.-?????????
離線牙濠
發帖
icash
只看該作者 36樓  發表於: 2009-08-16
引用第32樓豬扒仔於2009-08-16 07:26 PM發表的 : Bh]!WMAw.  
唉,牙濠,你咪死頂吧,你話我冇野叻,只係識昆post? i L]'y\?lv  
我覺得你係lor,只係識挑起罵戰 6'C2SihYp  
我點都好過你啦,我識改圖,你?你有d咩叻? Y[ zZw~yx  
沒看過別人發的帖就胡亂話人,一看就知是小朋友的行為~.~ r&3pM2Da}  
仲開個扮哂型仔既名....牙濠,呸! r"{<%e  
.......
pyZ9OA!PD  
算啦  講昆post你都唔小啦 ~DF:lqwWP  
最小我唔會亂開post啦 TNwK da+  
改圖 p(JlvJjo  
你d圖用小畫家整咋嗎  我唔整唔代表我唔識囉小朋友 oPQtGl p  
我個名好型咩?  乜post同個名有關係架? 9X}I>  
and比唔比人尊重都唔關身體事囉~_~ [A2`]C E<@  
尊重人同身體有關係既?? (Ddp|a"b  
學校教你架? .12aUXo(  
唔知情就唔好亂講野啦~_~
離線qwer1234321
發帖
icash
只看該作者 37樓  發表於: 2009-08-16
好強.....樓主勁有想像力...........但係個故事會唔會浮誇左少少呢??開左2日就有3頁,你都幾吸引人=.=
離線alplane
發帖
icash
只看該作者 38樓  發表於: 2009-08-16
遲d我又作lfo x gundam@_@
hkgolden cultural club
離線qwer1234321
發帖
icash
只看該作者 39樓  發表於: 2009-08-16
引用第32樓豬扒仔於2009-08-16 19:26發表的  : - YqYcer  
唉,牙濠,你咪死頂吧,你話我冇野叻,只係識昆post? op2 Of<{h  
我覺得你係lor,只係識挑起罵戰 2F{hg%  
我點都好過你啦,我識改圖,你?你有d咩叻? gV;H6"  
沒看過別人發的帖就胡亂話人,一看就知是小朋友的行為~.~ e}Vw!w  
仲開個扮哂型仔既名....牙濠,呸! /^SAC%PD  
.......
!|hoYU>@2L  
你唔好咁話人啦....如果你一定要咁講,我只可以講你都唔錯啦,咁大個仔仲蒙面超人......