切換到寬版
  • 3656閱讀
  • 41回復

我 好 折 墜. [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線炎黃子孫

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2009-10-03
我終於同"佢"做左fd.

成日都有傾下計咁..

不過係我同佢傾計既第2日已經知佢有仔...

起初諗著唔理,試下繼續同佢做fd睇下可唔可以追到佢,

不過今日10月2日,係佢生日,我問佢鍾唔鍾意/要唔要domo仔,佢話.唔鍾意...叫我唔洗送..

佢話.你生日果日我送番比你啦..其實同佢都唔算係成日傾計...

只係得閒吹下水,因為我唔夠薑係佢4.5個女仔fd係度既時候搵佢...

雖然佢每次近距離見到我,都一定會篤我條腰同我玩..不過我都明白呢d只係朋友既表現.

不過一路都無諗著放棄,我想嘗試...我想嘗試直到一日同佢好fd,嘗試同佢表白,嘗試同佢拖手既感覺....

但係今日放學,聽到我一個唔算太熟既fd,同我講:我知佢條仔係邊個喇...尋日見到佢同佢條仔係海皮度拖手行街...

我知,我知情侶係會做呢d野...但係有d心up.....之後今晚去左打機,我喪講野講野講野....

想自己唔記得今日個fd講過既野...係咁笑...不過發現其實呢d野只係以笑遮醜..

我成日都係度諗..諗緊中秋節佢會同條仔去邊度玩..會做d咩..係咪得佢2個.......

一路係咁諗...但係知道所有問題都係圍繞著1個大前題........「我有無機會...我做d咩先可以有機會親近佢...究竟有無5%既機會可以同佢一齊...」

教教我能做什麼..我依家想放棄/都唔想放棄....
[ 炎黃子孫在2009-10-03 01:25重新編輯此帖 ]
K49
離線魚旦二號

發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2009-10-03
搶人條女咁狗?
離線ming6339
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2009-10-03
你打打下機就會忘記佢
離線波仔xd
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2009-10-04
盡量吾好聽D關於佢同佢條仔既事

淨係諗返自己同佢做過D乜野開心事- -
離線leehowa
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2009-10-04
你都係等佢地分開左先 再入喇
離線放acc的人
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2009-10-04
你now要做的事 就係要做佢知己
等佢個bf同佢分左手   你就可以同知己個身份安慰佢
到時搵個機會同佢一齊 咁咪得lo
離線炎黃子孫
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2009-10-04
引用第1樓魚旦二號於2009-10-03 09:56發表的 :
搶人條女咁狗?

我不是好人.

引用第4樓leehowa於2009-10-04 07:52發表的 :
你都係等佢地分開左先 再入喇 [表情]

沒可能...我唔想等咁耐.
尋晚去左長發.我終於知道佢條仔咩樣了.
可以話衰(樣),又食煙又乜又乜咁...我諗.我無一樣野差過佢.
我知道我唔可以放棄

引用第5樓放acc的人於2009-10-04 08:38發表的 :
你now要做的事 就係要做佢知己
等佢個bf同佢分左手   你就可以同知己個身份安慰佢
到時搵個機會同佢一齊 咁咪得lo

你知道嘛...如果佢真係真係好鍾意果條仔.
咁就算等佢分左手...我覺得佢個心仲係條仔度
如果我安慰佢,我覺得到時佢只會當我係fd咁
[ 炎黃子孫在2009-10-04 13:26重新編輯此帖 ]
K49
離線-hp-
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2009-10-04
引用第6樓炎黃子孫於2009-10-04 13:18發表的  :
沒可能...我唔想等咁耐.
尋晚去左長發.我終於知道佢條仔咩樣了.
.......

如果你真係好過佢
但係條女唔鐘意你都冇計
maybe 個鐘意個個女仔
鐘意衰仔 -_-
離線炎黃子孫
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2009-10-04
引用第7樓-hp-於2009-10-04 13:24發表的 :
如果你真係好過佢
但係條女唔鐘意你都冇計
maybe 個鐘意個個女仔
.......

我唔知....
未必唔鍾意我既-____-'都未試過點知呢..
但係....我覺得佢唔係鍾意衰仔既人....
K49
離線waynewong
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2009-10-04
引用第8樓炎黃子孫於2009-10-04 13:32發表的  :
我唔知....
未必唔鍾意我既-____-'都未試過點知呢..
.......

其實朋友表現都係冇限制
眼神上可以睇到對方諗咩既
☢☣๖ ⊹⊱⋛⋋ۣۜ   ੴ㍿
離線炎黃子孫
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2009-10-04
引用第9樓waynewong於2009-10-04 13:34發表的 :
其實朋友表現都係冇限制
眼神上可以睇到對方諗咩既

岩...
所以我依家要從朋友開始.
之後同佢fd左,就做到出曬面直頭同佢講:)
K49
離線waynewong
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2009-10-04
引用第10樓炎黃子孫於2009-10-04 13:45發表的  :
岩...
所以我依家要從朋友開始.
.......

你係真係有明確目標就出手
離線亞羅溫

發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2009-10-04
等佢地分手後...先.... 以家你搵佢只會做第3者..好辛苦架...
快開學!又要離別Lfo 下年2013年暑假再度回歸。
離線錯愛小謙
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2009-10-04
可憐,佢有仔就唔好追啦..........
離線waynewong
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2009-10-04
引用第13樓錯愛小謙於2009-10-04 14:41發表的  :

又未結婚
你都傻既
離線極♂霍雷
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2009-10-04
公平競爭 好事黎既..
離線放acc的人
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2009-10-04
最後一式
用心靈上的支持比自己離開e個局面:
愛一個人5洗要真正得到佢
只要佢開心就咩都可以
只要一直幫佢 心靈上愛佢  咁就ok了
引用我醉愛的美詩的話:
我也曾試過被人拋棄,那種滋味,就像我的肉強要離我而去一樣,痛得很深。可是,我不會抱怨,也不會不惜一切去留那人,因我知道當他做這決定的時候,一定有他的原因。不必強求,也不必辨對錯。我若是愛他,好應該讓他有他的一片天,讓他找尋更適合他的。不是嗎?愛若要求對方回報,隻會讓人失望而回。而我,也會開始我的新生活。我學會等待。不是等待那離我而去的人回來。而是等待一個跟我真正相配的人。這樣,才是幸福,才是長久。我學會自由。當一個人願意放生自己的時候,便會學懂愛惜自己。隻有懂得愛惜自己的人,理解自己的人,才能懂得如何去愛。也隻有在這個時候,你的心才會有空間去發現,去盛載那位真正能與你相愛的人。就像當你的手已緊握一大堆東西的時候,它不可能再拿新的。隻有當它願意放下舊有的,空出的拳頭才可重新去拿新的東西一樣。希望每一位渴慕戀愛的人,也能先「搞掂」自己,再自由地去等待與你相配的那一位!
離線denny1997
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2009-10-04
引用第3樓波仔xd於2009-10-04 03:33發表的  :
盡量吾好聽D關於佢同佢條仔既事
淨係諗返自己同佢做過D乜野開心事- -

諗同佢D開心野反而仲衰的=.=
啊~有朋友真好~
離線子衿
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2009-10-04
曾經有段真摰的愛情放在你面前,但你沒有珍惜,到失去了,便後悔莫及,塵世間最痛苦莫過於此,,如果時間可以重新開始,你會對個女仔講三個字? xxx 如果一定要加個日期,你希望?年
[ 子衿在2009-10-05 21:12重新編輯此帖 ]
離線炎黃子孫
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2009-10-05
引用第12樓亞羅溫於2009-10-04 14:25發表的 :
等佢地分手後...先.... 以家你搵佢只會做第3者..好辛苦架...

都說了..等佢分手先搵佢..可能佢鍾意既根本只係佢前度條仔..

引用第13樓錯愛小謙於2009-10-04 14:41發表的 :

我不是個輕易放棄的人.
加上我唔甘心.「打擊更令我堅強」.

引用第16樓放acc的人於2009-10-04 21:40發表的 :
最後一式
用心靈上的支持比自己離開e個局面:
愛一個人5洗要真正得到佢
只要佢開心就咩都可以
只要一直幫佢 心靈上愛佢  咁就ok了
.......

我很貪心.我唔單止想得到佢既愛.我想得到佢個人.
心靈上支持佢...呢個選擇唔可行..
但都Thanks你既意見;]

引用第18樓子衿於2009-10-04 22:33發表的 :
曾經有段真摰的愛情放在你面前,但你沒有珍惜,到失去了,便後悔莫及,塵世間最痛苦莫過於此,,如果時間可以重新開始,你會對個女仔講三個字? xxx 如果一定要加個日期,你希望?年

可惜唔係佢鍾意我.而係我鍾意佢.
呢段摯真既愛情唔係係我身上發生-3-

引用第11樓waynewong於2009-10-04 13:57發表的 :

你係真係有明確目標就出手

恩.我知...
無把握我唔會亂咁同佢講-,-
要搵到1個我同佢單獨既時刻..至於果段可以感動到佢既說話,我相信到時就可以由個心到發出黎,即刻諗到:)
真正感動到人既說話唔需要刻意去作出黎.
[ 炎黃子孫在2009-10-05 22:03重新編輯此帖 ]
K49
快速回復
限100 字節

上一個 下一個