切換到寬版
  • 3516閱讀
  • 56回復

現在香港樂壇,唱歌最好是誰? [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線糯米滋

發帖
icash
只看該作者 40樓  發表於: 2010-03-02
引用第39樓錯愛小謙於2010-03-02 19:01發表的  :
邊有
我心目中既簡回係二隻字

你心中:)
我心中你也是一名帥哥
但在別人眼中可能是一條糞蟲=]
離線wfung
發帖
icash
只看該作者 41樓  發表於: 2010-03-02
吳雨菲d歌作狀:o 個人意見波~~

P.S. 有冇人鍾意聽骨膠原? XD
離線牙宇

發帖
icash
只看該作者 42樓  發表於: 2010-03-02
又copy d潮文黎用下先
(文章以被過濾,原文: http://evchk.wikia.com/wiki/%E6%A8%82%E5%A3%87%E6%BD%AE%E6%96%87

我真係x你地班hihi,乜yz歌手都唔好,STEPHY樣令又話人地走音,FIONA又話人地樣衰長頸鹿無波,JOEY係唱得又話人地y又老,都唔知關唱歌乜z事!家姐妍唱得睇得,你地又整篇潮文黎害z人!吳雨霏又話似狒狒,楊千嬅又話人雞嬅,阿SA又話人冇波,阿嬌你地又話人~~,胡杏兒你地又話人胡囧囧,鍾嘉欣你地又話人中間音,裕美又話人地搭錯車 Yamete~,何韻詩又話人地TB,Theresa你地又話人走音,衛詩又話人地索K,衛蘭又話人地係盧婉茵扮既,泳兒你地又話人似達明,鄭融你地又話人賓妹,鍾舒漫你地又話人賓妹,yumiko你地又話佢成個男人咁!到謝安琪喇,你地又話人走音生過仔,而家G.E.M.有乜鳩唔好,有樣有波又唱得又後生,又話人地咬字唔正!你地班hihi日日係屋企,又唔@識同人講野,講野咪又係懶音多到hihi!我話你地丫,唔只係懶音呀,字都唔@識讀啦,人地周杰倫呀咪又係唱得唔@正,你地班@樣又開post話咩一人一首周董好歌喎,x你地個##呀!而家人地台灣乜y都好,我地香港出個唱得的你地又要彈呢樣果樣,有冇諗過點解香港樂壇攪到而家咁呀!咪就係你班完美xx仔囉!

我真係x你地班hihi,乜yz歌手都唔好,洪卓立咁靚仔,你地又咒人死!關楚耀又話人食大麻,吳浩康又話人吸毒,周柏豪又話人地得一個音,李克勤又話人唱歌機器冇感情,側田又話人冇頭髮、廁田,小肥又話人樣衰,陳柏宇又話人矮,都唔知關唱歌乜z事!張敬軒又話人GAY,Kenny又話人GAY,林一峰又話人GAY!林峯又話人得隻愛不疚,都開到演唱會!方大同又話人地毒男,張繼聰又話人地靠老婆,JUNO又話人地靠多錢做音樂,古巨基轉公司入鷹王,你地又話人賣海鮮(seafood)又話人織髮!方力申又話人万刀甲、成隻狗公咁!而家陳偉霆,你地又話人唱歌難聽,跳舞又y!你地連最中意既Eason,都話佢單丸男!人地台灣大把垃圾咪歌手,你地班@樣又神化到佢地上神台,x你地個##呀!而家人地台灣乜y都好,我地香港出個唱得的你地又要彈呢樣果樣,有冇諗過點解香港樂壇攪到而家咁呀,咪就係你班完美xx仔囉!
離線kimitam
發帖
icash
只看該作者 43樓  發表於: 2010-03-04
男:唔知...
女:G.E.M

男:娃娃男...數不清
女:鄧走音......數不清
離線wfung
發帖
icash
只看該作者 44樓  發表於: 2010-03-05
引用第42樓牙宇於2010-03-02 20:32發表的  :
又copy d潮文黎用下先
(文章以被過濾,原文: http://evchk.wikia.com/wiki/%E6%A8%82%E5%A3%87%E6%BD%AE%E6%96%87
我真係x你地班hihi,乜yz歌手都唔好,STEPHY樣令又話人地走音,FIONA又話人地樣衰長頸鹿無波,JOEY係唱得又話人地y又老,都唔知關唱歌乜z事!家姐妍唱得睇得,你地又整篇潮文黎害z人!吳雨霏又話似狒狒,楊千嬅又話人雞嬅,阿SA又話人冇波,阿嬌你地又話人~~,胡杏兒你地又話人胡囧囧,鍾嘉欣你地又話人中間音,裕美又話人地搭錯車 Yamete~,何韻詩又話人地TB,Theresa你地又話人走音,衛詩又話人地索K,衛蘭又話人地係盧婉茵扮既,泳兒你地又話人似達明鄭融你地又話人賓妹,鍾舒漫你地又話人賓妹,yumiko你地又話佢成個男人咁!到謝安琪喇,你地又話人走音生過仔,而家G.E.M.有乜鳩唔好,有樣有波又唱得又後生,又話人地咬字唔正!你地班hihi日日係屋企,又唔@識同人講野,講野咪又係懶音多到hihi!我話你地丫,唔只係懶音呀,字都唔@識讀啦,人地周杰倫呀咪又係唱得唔@正,你地班@樣又開post話咩一人一首周董好歌喎,x你地個##呀!而家人地台灣乜y都好,我地香港出個唱得的你地又要彈呢樣果樣,有冇諗過點解香港樂壇攪到而家咁呀!咪就係你班完美xx仔囉!
.......

我笑了-___-
離線〝恩
發帖
icash
只看該作者 45樓  發表於: 2010-03-05
引用第34樓糯米滋於2010-03-02 18:55發表的 :
gem d歌都叫好聽?
勁做作
又作狀
反感反感……
.......

我都覺=_=
I will be a scapegoat if I can.
離線francis
發帖
icash
只看該作者 46樓  發表於: 2010-03-11
引用第2樓。825。於2010-02-28 15:23發表的  :
男:八兩金
女:薛家燕

余慕蓮/羅家英

放迪倫acc
離線paco1102
發帖
icash
只看該作者 47樓  發表於: 2010-03-12
曾特首/葉劉淑儀
離線放acc的人
發帖
icash
只看該作者 48樓  發表於: 2010-03-12
我心中最好的男歌手和女歌手。
男歌手:冇
女歌手:陳美詩
離線令嵐
發帖
icash
只看該作者 49樓  發表於: 2010-03-12
引用第48樓放acc的人於2010-03-12 12:48發表的  :
我心中最好的男歌手和女歌手。
男歌手:冇
女歌手:陳美詩

陳美詩係唱歌嫁咩-.-

離線9040
發帖
icash
只看該作者 50樓  發表於: 2010-03-13
beyond
離線6696。魂
發帖
icash
只看該作者 51樓  發表於: 2010-03-13
引用第12樓令嵐於2010-02-28 22:49發表的  :
八兩金算嗎?
粗口歌-.-

放開大聲笑果首=D?
真係好正- -
ps男:周柏豪,陳柏宇
女泳兒,吳雨霏
離線放acc的人
發帖
icash
只看該作者 52樓  發表於: 2010-03-14
引用第49樓令嵐於2010-03-12 21:51發表的  :
陳美詩係唱歌嫁咩-.-

佢有唱過      係某年仲係女生宿舍的組合,出過碟. . .
仲有佢唱戈d歌多數係福音歌 ,幾難搵到= =
   冰戈唱得好聽    因人而異    我就覺得佢唱得好好好好聽
離線7088

發帖
icash
只看該作者 53樓  發表於: 2010-03-14
只聽日文88 不過lmf有冇份
點解咁春多文盲
離線令嵐
發帖
icash
只看該作者 54樓  發表於: 2010-03-14
引用第53樓7088於2010-03-14 18:16發表的  :
只聽日文88 不過lmf有冇份

大懶堂...揸緊中指....反骨仔!

離線無奈的人
發帖
icash
只看該作者 55樓  發表於: 2010-03-14
引用第54樓令嵐於2010-03-14 22:19發表的  :
大懶堂...揸緊中指....反骨仔!

含嘉拎!!!!!
lmf先係真正既音樂!!!
看著鏡中的自己
感覺很虛構
離線mavisking
發帖
icash
只看該作者 56樓  發表於: 2010-03-15
最好我唔知~~~對我來說無所謂最好....
有D歌要唱得好~~要舒服...例如: 張國筞 ~~ 我
有D歌要唱得好~~要鬼異...例如: 陳奕訊 ~~ 浮誇
有D歌要唱得好~~要夠爆...例如: L.M.F. ~~ 含嘉拎
有D歌要唱得好~~要邪...例如: 黃耀明 ~~ 不夜城
有D歌要唱得好~~要苦...例如: 許美靜 ~~ 鐵窗
有D歌要唱得好~~要深情...例如: 彭羚 ~~ 來讓我跟你走

每一首歌, 有不同的情感要去表達...
唱歌最好是表達到果種意境....
不可能首首歌也啱唱...
不過, 看了超級巨星Last 個Show,
有個驚人發現, 趙增熹手琴應該出DVD....
我看著他彈琴, D人唱乜實在聽唔到, 是少有的攝了魂!
快速回復
限100 字節

上一個 下一個