切換到寬版
  • 5303閱讀
  • 150回復

究竟你地仲想唔想u1作角色調整? [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線大俠陳

發帖
icash
只看該作者 20樓  發表於: 2010-03-02
最大問題是,好多人簡角色人物都是因為招式吸引先買,買了回來又改弱,強行將我買回來的物品眨值。
一早已將人物定位,我簡選自己認為適合自己玩的,突然的改變,我的利事錢都用光了,改弱了,不夠人vs,不停不停的改沒完沒了,我錢就得咁多,你叫人簡咩角色玩好!?
改的時間太耐,改了幾耐呢?還要改幾耐呢!?又會有幾多人辛苦儲錢買回來的人物、招式,突然間變廢了,要再儲錢買更強、更勁的人物、招式去玩呢!?定係買來都浪費金錢,買了又改弱。
無論點平衡,都有強弱嫁啦,勁小小的人物都會比人話屈,到時又改?而且相信將來都會出更強更屈的人、招嫁啦,唔通出完d人話屈機,到時又改,咁出了勁招買不買好!?弱招唔想收,勁招怕改弱,咁點去抽卡收招好呢!?
唔通一個抽卡、買招game,你可以單單用技術來吸引人抽卡,技術要抽卡的嗎?我想要勁招先抽卡買招之嘛…………,平衡改招,只適用於月費game………
WhatsApp、WeChat:61301310
離線強人-ex
發帖
icash
只看該作者 21樓  發表於: 2010-03-02
引用第20樓大俠陳於2010-03-02 17:07發表的  :
最大問題是,好多人簡角色人物都是因為招式吸引先買,買了回來又改弱,強行將我買回來的物品眨值。
一早已將人物定位,我簡選自己認為適合自己玩的,突然的改變,我的利事錢都用光了,改弱了,不夠人vs,不停不停的改沒完沒了,我錢就得咁多,你叫人簡咩角色玩好!?
改的時間太耐,改了幾耐呢?還要改幾耐呢!?又會有幾多人辛苦儲錢買回來的人物、招式,突然間變廢了,要再儲錢買更強、更勁的人物、招式去玩呢!?定係買來都浪費金錢,買了又改弱。
無論點平衡,都有強弱嫁啦,勁小小的人物都會比人話屈,到時又改?而且相信將來都會出更強更屈的人、招嫁啦,唔通出完d人話屈機,到時又改,咁出了勁招買不買好!?弱招唔想收,勁招怕改弱,咁點去抽卡收招好呢!?
唔通一個抽卡、買招game,你可以單單用技術來吸引人抽卡,技術要抽卡的嗎?我想要勁招先抽卡買招之嘛…………,平衡改招,只適用於月費game………

囧..認真回post!
我係度諗如果聽日lfo改成月費game=_=
上線人數應該不足5人
離線大俠陳

發帖
icash
只看該作者 22樓  發表於: 2010-03-02
引用第21樓強人-ex於2010-03-02 17:12發表的  :
囧..認真回post!
我係度諗如果聽日lfo改成月費game=_=
上線人數應該不足5人

我不是叫佢改做月費game,我只是說要改掉玩家辛苦買回來的招,不應在抽卡game出現,現在lfo要轉為月費game根本無可能。
大多數人抽卡、買招都是因為招式勁而買,改掉了根本同玩家的意願對立。
發post的人很認真地問,我尊重佢,所以好認真地發表個人意見。
一個已經幾年的game無啦啦要改招平衡,屈機一早大家已經習慣,突然間又要適應改招平衡,做呢個決定之前,你覺得玩的人多了定走的人多了,改是想更多人玩。改了一年有多,出的效果見人見志,現在玩家都唔知簡邊個角色好,大多數人都想玩強角,但現時強又怕改弱。角色完全定唔到位。
[ 大俠陳在2010-03-02 17:30重新編輯此帖 ]
WhatsApp、WeChat:61301310
離線真♂虎王
發帖
icash
只看該作者 23樓  發表於: 2010-03-02
簡單泥講姐係貴招變平招
姐係昆錢 買左300$既野改到廢哂50$都唔抵...
離線stevengh
發帖
icash
只看該作者 24樓  發表於: 2010-03-02
人物平衡方面
  我相信U1最初的平衡是為玩家們的著想,可是盲目的平衡,會導致極多玩家們的離去。

先講平衡後,變實用,變勁了的人物:(沒有說的=我沒有意見,另外如果有錯,請通知一下我)
  1.星奇 2.小丹 3.悟地 4.佛恆 5.佛覺 6.菲雲 7.溫帝 8.約翰 9.龍翼 10.琪琪 11.柏高 12.姬絲 13.申武玄 14.迪倫 15.樂雲
  然後調整後變廢了的人
  1.米兒 2.菲沙 3.霍雷 4.達爾 5.亨利 6.陸道 7.比提(亡命) 8.邪鬼 9.龍翼EX 10.卓男
  就這樣看上去,好像 這次調整是「利多於弊」,但「諗深一層」,其實是「弊多於利」
  打個比方:LFO有10個玩家,有4個都是玩達爾的,6個玩星奇。
           調整後,玩達爾的玩家因調到連打關都打不過而走了,
           那就剩下6個玩家.
 另一個比方:LFO有10個玩家。如果調整小丹勁了,那可能10個玩家裏面會有N個去開小丹來玩。但沒玩過LFO的人,
            也不會知道LFO有調整,所以不會加入LFO。
 經過以上的比方,就知到,調勁了就繼續玩,調廢了就離開,導致LFO人流大減,
 尤其是達爾,達爾曾是最多人玩的人物,調整後,相信都走了不少。
  希望U1能把調廢的重新再調整。
  把調廢的,整反勁吧。
  好處:老手回歸,LFO人流更多,報章訪問,吸引未玩過LFO既玩家注意,從而使LFO更興盛,U1收入更多。
  壞處:U1做多左野?

以上關於招式調整對lfo人流的影響(我send比u1對lfo其中 評論,希望有既改革,
實屬個人意見,可能與各玩家有出入)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
第二
平衡後改勁左既當然可喜可賀啦
但改廢左既,就極之心痛,
就好似你係一間上市公司既老闆,有龐大物業,
突然,政府話要令所以公司都差唔多,將你既資產,物業等,分比其他公司咁
你個陣時會點? (比喻可能唔係咁好- -)

以下係對改廢既感想

其實U1平均都係想VS冇屈招

但係U1有冇搜集過資料?有冇問過玩家意見?有冇觀察過玩家們vs?

大家vs都好守規則,唔出屈招,,比較勁既招都只出1/2次一場,除左部分小白搗亂

真係有需要改廢咩?

另外,LFO本身經過多次更新,對升lv有不少限制,減慢升lv速度,
而且升lv又悶(原因,各位老手都知到,以前升lv不知幾好玩)

宜家仲要改廢,升lv難上加難
LFO既怪又越黎越勁,高格,高攻,高HIT
改廢左既角色,真係可以面對咩?

一招勁招有以下條件,(有錯請pm)
1.起手快
2.範圍大
3.高攻
4.前後有格
5.速度快
6.無敵狀態
7.高破招力
8.收手快
9.MP用量少

10.空中使用

睇下改得較慘既狂龍斬

每個1分
改前有:1,2,3,4(0.5分),5,8,9,10=7.5分

改後有:2,8,9=3分
真係有需要改到咁絕?
改到連怪都唔夠打,何況vs?

個人覺得 調廢的應該重新調整,並詢問玩家意見

以上純屬個人意見,不喜勿插,但歡迎指教
[ stevengh在2010-03-02 18:09重新編輯此帖 ]
離線wfung
發帖
icash
只看該作者 25樓  發表於: 2010-03-02
講真
d角色令仔令女就好多玩=)

回主題:
唔好再改  再改等比人炮轟
離線真♂虎王
發帖
icash
只看該作者 26樓  發表於: 2010-03-02
引用第24樓stevengh於2010-03-02 18:02發表的  :
人物平衡方面
  我相信U1最初的平衡是為玩家們的著想,可是盲目的平衡,會導致極多玩家們的離去。

先講平衡後,變實用,變勁了的人物:(沒有說的=我沒有意見,另外如果有錯,請通知一下我)
  1.星奇 2.小丹 3.悟地 4.佛恆 5.佛覺 6.菲雲 7.溫帝 8.約翰 9.龍翼 10.琪琪 11.柏高 12.姬絲 13.申武玄 14.迪倫 15.樂雲
.......

所以u1一開始改就係錯既事
平均跟本就係多餘
勁同廢跟本就唔係技術問題 係本身人物問題
如果個個都平均哂咁仲邊有勁同廢角之分?
例:紅魔鬼都仲勁過deep同ex
跟本u1就想逼死我地買勁招 天魔e d未改既人物就會多人玩左 錢又搵多左 太9了
離線wrey2003
發帖
icash
只看該作者 27樓  發表於: 2010-03-02
改悟地異轉!!!!!!

異轉左完成比迪雲屈哂....又冇格力
離線tommywu
發帖
icash
只看該作者 28樓  發表於: 2010-03-02
引用第26樓真♂虎王於2010-03-02 19:59發表的  :
所以u1一開始改就係錯既事
平均跟本就係多餘
勁同廢跟本就唔係技術問題 係本身人物問題
如果個個都平均哂咁仲邊有勁同廢角之分?
.......

以前有d人強得可怕
用技術?
笑話
離線真♂虎王
發帖
icash
只看該作者 29樓  發表於: 2010-03-02
e d咪叫做勁同廢角既分別
但e加平均完勁角比廢角仲要廢
離線tommywu
發帖
icash
只看該作者 30樓  發表於: 2010-03-02
引用第29樓真♂虎王於2010-03-02 20:55發表的  :
e d咪叫做勁同廢角既分別
但e加平均完勁角比廢角仲要廢 [表情]

所謂的強廢
正常用技術可以突破強弱分別
突破唔到?
回家玩無雙仲好
離線désiré
發帖
icash
只看該作者 31樓  發表於: 2010-03-02
改冰尊真係改得好好啦
但係雷尊就真係好唔掂=-   =
離線mario412855

發帖
icash
只看該作者 32樓  發表於: 2010-03-02
引用第31樓désiré於2010-03-02 21:32發表的  :
改冰尊真係改得好好啦
但係雷尊就真係好唔掂=-   =

只係冰尊e家連打關都成問題 =.=
離線tommywu
發帖
icash
只看該作者 33樓  發表於: 2010-03-02
引用第32樓mario412855於2010-03-02 21:33發表的  :
只係冰尊e家連打關都成問題 =.=

是嗎
我細路用freeze剛剛獨力打爆亞空間同黑森......
離線zuppy
發帖
icash
只看該作者 34樓  發表於: 2010-03-02
我只係覺得改左就改落去...易家淨低幾個唔改算點...
u1改既方針實在大有問題...廢既改勁...勁既變廢...咪一樣有強弱之分;(?
離線wfung
發帖
icash
只看該作者 35樓  發表於: 2010-03-03
引用第24樓stevengh於2010-03-02 18:02發表的  :
人物平衡方面

.......

柏高 悟地
整體上是改廢了 不是改強
柏高(火機大爆炸扣血)這類小人玩的角色
還要改弱 =(
火機大爆炸唔係高攻 唔係加防 唔係加攻  但係要扣血!!!
我唸無咩招會咁得意

悟地異轉 無哂格力  樓上都講左

簡單d來說
應該起手有防  有格力果d招  唔應該改廢吧( 虎煌霸 )(達爾, roulf d招)
無敵狀態就唔洗  但係格力  防  都應該有

而家改到極度不平衡
星仔無影腳 格迪倫2轉昇龍殺
星仔風拳 格 悟地真虎
7大尊者.... 也不想提了
已經死得轟烈

而家要制作組改番以前咁  相信無乜可能
因為班人全部係「聾」的傳人
之前在官網扮哂民主  搞投票
為何不懂得自己上來這個論壇
看看玩家的意見?
只是根據自己判斷去改招

慘不忍睹的改招
只會令玩家更不爽
最終離開lfo
離線七星會員
發帖
icash
只看該作者 36樓  發表於: 2010-03-03
引用第35樓wfung於2010-03-03 00:02發表的 :
簡單d來說
應該起手有防  有格力果d招  唔應該改廢吧( 虎煌霸 )(達爾, roulf d招)
無敵狀態就唔洗  但係格力  防  都應該有

而家要制作組改番以前咁  相信無乜可能
因為班人全部係「聾」的傳人
之前在官網扮哂民主  搞投票
為何不懂得自己上來這個論壇
看看玩家的意見?
只是根據自己判斷去改招

虎煌霸改做起手無防佢想你遠距離d 出..
但偏偏佢改短個跳躍長度

朱仲豪係雜誌入面9up自己上討論區同玩家討論..
離線1999711
發帖
icash
只看該作者 37樓  發表於: 2010-03-03
引用第36樓七星會員於2010-03-03 09:14發表的  :
虎煌霸改做起手無防佢想你遠距離d 出..
但偏偏佢改短個跳躍長度
朱仲豪係雜誌入面9up自己上討論區同玩家討論..

你知啦「豬」仲豪呀嗎,做野當然係豬咁慢加  春 。
                                                                             春春
帖子簽名(將在每個帖子下方顯示,字節限制:少於130字節)
離線無神論乂
發帖
icash
只看該作者 38樓  發表於: 2010-03-03
唔改又話屈..改又比人話改黎曬氣...
u1唔改又死改又死  
離線versus
發帖
icash
只看該作者 39樓  發表於: 2010-03-03
引用第37樓1999711於2010-03-03 10:05發表的  :
你知啦「豬」仲豪呀嗎,做野當然係豬咁慢加  春 。
                                                                             春春

基本上大部份招式起手都唔應該有防,只不過之前做壞規矩

起手快唔緊要,但係相對收手就要較慢,如果以lfo之前既設定,個個出完招收手都要慢慢黎,極大破綻先岩比例

飛行道具有防更加錯晒

其實仔細諗下,好似一般格鬥遊戲咁,例如街霸,出波動拳(即係波極)既時候有防既話咁咩時候先可以打到個人? 咁樣成場都唔會有人中招

講返調整唔好up廢話

你覺得會係佢做調整咩?  你盲目咁話佢冇意思
[ versus在2010-03-03 13:39重新編輯此帖 ]
快速回復
限100 字節

上一個 下一個