切換到寬版
  • 2313閱讀
  • 11回復

櫻花大戰主題曲(五位配音員唱歌連跳舞) [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線火仔

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2010-03-28
http://www.youtube.com/watch?v=6P_K2XXh9qM&feature=related

原版(上面係音樂劇版)
http://www.youtube.com/watch?v=sN2QrmJN6t8&feature=related
跳舞有音樂

http://www.youtube.com/watch?v=deqozAl5Fqo&feature=related
搞笑版

感想:
日本既配音員真係好勁,做賣唱歌同跳舞,唱歌有以下幾位
松本梨香(同jam一齊唱多)
關智一(少唱)
石田彰(之後無唱)
櫻井孝宏(之後無唱)
保志總一x(唔係成日見佢唱)
田中理x(歌手+配音員)
[ 火仔在2010-03-28 23:16重新編輯此帖 ]
sr超合金勇者王用-空間切裂士巴拉(魂限定)收現錢
另放sic極魂假面騎士劍-帝皇型態70元
放戰奴一套+烏邪人物,霸王地藏龍,鋼鐵護甲
lfo物品只收神通行充值卡(50/100)
離線524
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2010-03-29
小小怨念,主題無關
梨香姊快回JAM吧...期待完整的JAM來港演出...
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2010-03-31
引用第1樓524於2010-03-29 00:10發表的  :
小小怨念,主題無關
梨香姊快回JAM吧...期待完整的JAM來港演出...

我諗唔會咁快,佢e家全攻pokemon,因為又出電影版,動畫版又未完,歌手配音員係咁忙,好似關智一,做完機動武鬥,seed之後點會無人識佢,熱血主角配音,玩機戰都攻佢配果d人物
離線524
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2010-04-01
引用第2樓火仔於2010-03-31 00:29發表的  :
我諗唔會咁快,佢e家全攻pokemon,因為又出電影版,動畫版又未完,歌手配音員係咁忙,好似關智一,做完機動武鬥,seed之後點會無人識佢,熱血主角配音,玩機戰都攻佢配果d人物

都持續左8年啦:s
雖然知佢忙,但始終會期待今年回歸JAM參加世界巡迴演唱會,當然要再黎香港:s
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2010-04-02
引用第3樓524於2010-04-01 14:03發表的  :
雖然知佢忙,但始終會期待今年回歸JAM參加世界巡迴演唱會,當然要再黎香港:s

jam果d飛貴到,500蚊一張仲要唔係頭等,雖然話松本佢唱歌幾好,唱唱下都彈左把小智聲出來,你睇番youtube就知,機戰mx隻主題曲,唱唱下變左男仔聲
離線denny1997
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2010-04-02
引用第4樓火仔於2010-04-02 00:13發表的  :
jam果d飛貴到,500蚊一張仲要唔係頭等,雖然話松本佢唱歌幾好,唱唱下都彈左把小智聲出來,你睇番youtube就知,機戰mx隻主題曲,唱唱下變左男仔聲

配音多的後遺症!?(路過
啊~有朋友真好~
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2010-04-02
引用第5樓denny1997於2010-04-02 00:30發表的  :
配音多的後遺症!?(路過

佢一高音就男仔聲,97%小智聲,唱原音就佢本人把聲,所以佢一唱高音就真係
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2010-04-02
引用第3樓524於2010-04-01 14:03發表的  :

想問多樣野,唔係得香港同日本既動畫粉絲識佢地多,上海果d係識松本同另外唱勇者主題曲果2個多
松本+正明+唔知麥水=中國識佢地多
離線524
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2010-04-02
引用第4樓火仔於2010-04-02 00:13發表的  :

好多段片wo:s
邊段?
引用第7樓火仔於2010-04-02 00:51發表的  :

想問多樣野,唔係得香港同日本既動畫粉絲識佢地多,上海果d係識松本同另外唱勇者主題曲果2個多
松本+正明+唔知麥水=中國識佢地多

不明白?
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2010-04-06
引用第8樓524於2010-04-02 18:49發表的  :
不明白?

第三次超級機械人大戰a-終然之銀河 主題曲
超級機械人大戰mx主題曲
松本佢把聲唱唱下會變左小智聲,自己留意下
離線524
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2010-04-06
引用第9樓火仔於2010-04-06 00:11發表的  :
第三次超級機械人大戰a-終然之銀河 主題曲
超級機械人大戰mx主題曲
松本佢把聲唱唱下會變左小智聲,自己留意下

嘛其實梨香姊配小智時都冇乜點變聲,算係接近原聲(就像杉田配阿虛般)
況且像GONG,VICTORY這種熱血到不行的演唱會例牌歌,用松本原聲(或小智聲)會比較適合吧...
梨香姊會好似SOUL TAKER開首咁唱實屬少數...
離線夜叉丸
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2010-04-07
看來這個版本比較好.....

http://www.youtube.com/watch?v=9V7Lfx-EG6E
My Guardian Characters嚴重上腦.....(ry~
快速回復
限100 字節

上一個 下一個