切換到寬版
  • 12966閱讀
  • 61回復

[原創]Lin之分析-終極魔人(1樓及2樓) , 終極守神(3樓及4樓),不喜勿進 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線tomklo

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2010-05-09
我又沒拿你們錢,拍咁耐做咁耐,換來結果被人踐踏,分析你地唔喜歡唔緊要.不喜歡就走.  我都係想幫下o的沒有終魔既人士決定以後玩唔玩而已, 既然邊個咁唔願見,你自己整個分析比人睇,你詳細過我既我沒話可說.我甘願人家選擇看你而不看我的. vLFaZ^(  
終極魔人分析 {-N90Oe  
y<%.wM]-J  
本人其他分析:狂化樂雲 http://ibbs.hk/read.php?tid=78595
本人其他介紹:暗黑女媧 http://ibbs.hk/read.php?tid=95855 m4SXH> o  
少少簡介:原因見一段時間以來亦未有前人對此人物作出分析.所以小弟就試試下筆@v@,格式主要模仿寒月的米兒異轉分析,謝謝^.^ I5yd )72  
I= h4s(  

8Gl5)=2  
ZQ'  z  
企: &xuwke:[  
U"y'Kd  
dN\P&"`  
|+xtFe  
跑: ca3BJWY}J  
)):22}I#  
GHC?Tp   
(<R\  
防: |5B,cB_  
FWpN:|X BS  
4:eq{n  
先拿武器,再拿重物,重物攻擊,重物跳躍: Y:!/4GF  
xCp+<|1   
?~JxO/K  
MRg\FR 2>1  
飲藥水: |8qK%n f}  
u~- fK'/!|  
QB3d7e)8>  
勝利: Prb_/B Dd  
t#pqXY/;D  
(好似HIGH大左咁) eIUuq&(  
i=X*  
失敗: A6UdWK  
a}qse5Fr  
(原來他亦有天使既一面) M`+e'vdw  
k CW!m  
滾地: _E1]cbIo  
Hdbnb[e  
(很快.而且動作很敏捷) U K~B[=b9  
;Ma/b=Y  
普通攻擊:(4hit.客易中晒,總共2下拳頭+2下飛腿,最後果下有陣高人地效果) 8LQ59 K_WX  
?F87C[o  
T5dUJR2k$  
$dZ>bXUw:  
跑跳攻:(1hit) "gbnLKs  
<qq'h  
'6.>Wdd  
跑攻(1HIT ,係可以不停咁屈,最多3次打人.打怪物時可以狂屈) mU3Y)  
[ tomklo在2010-05-10 19:24重新編輯此帖 ]
再見各IBBS友,升學原因而以不再會回來
離線tomklo
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2010-05-09
元力招式 3 R5%N ~  
s~'9Hv9  

f*{M3"$E  
第一招:魔神爆彈 <)_:NRjBF&  
X!U]`Qh  
6PiEa(  
zo_k\K`{@  
簡介: i'Y-V]->  
mp:150MP "%:7j!#X|I  
出招方式:檔>跳 E=;BI">.  
學習點數:200 o{9?:*?7  
效果:群體混亂 qA UaF;{  
jv*Dg (  
攻擊力: 5招中排第5
實用性: 中等,攻擊力雖然低,但是大範圍混亂對手,接著用魔界煉獄相當好的招式
gb]h OB7g  
xh{mca>?G  
優點: 1. 有保護自己的作用,格招力亦相當高 aN>U. SB  
2. 能混亂大量對手 &[NVP&9&U  
3. 範圍廣 pt=7~ +r  
4. 起手快 ,"@w>WL<9  
5.  難閃避 Vn)%C_-]A  
缺點: 1.  低攻 rQ=xcn[ A  
 &|/vM.  
(後補:格招,範圍群體攻擊) zTkFX67)  
3sS=?q  

`ifb<T  
第二招:魔界煉獄 :_MP' 0QP  
l!\1,J:}Z  
(d54C(")  
HMF8;,<_w?  
簡介: M_tj7Q3 W  
mp:300MP vAi"$e  
出招方式:檔下拳 &K06}[J  
學習點數:100 kX igX-  
b+W)2rFO  
攻擊力: 5招中排第1
實用性: 佳,攻擊力雖然高,但是難以全中,在VS場中亦較難打對手
ah 4kA LO  
*]FgfttES  
優點: 1. 有保護自己的作用,格招力亦相當高 c L?\^K)  
          2.  攻擊力最高 D._{E*vg  
          3.  範圍廣 U%Dit  
缺點:   1. 難以全中對手 {*sGhGwr  
            2. VS場時對人用此技,很容易避開/就算中了,也很快閃 0xN!DvCg>.  
(2: N;  
(後補:格招,攻擊對手) : @s8?eg  

(gLea  
XxhsPFv  
第三招:絕地撕殺 YQN.Ohtv*F  
Z#CxQ D%\  
3b#L17D3_  
/d[Mss  
簡介: 7`Qde!+C  
mp:500MP >+L7k^[,0  
出招方式:檔>拳 |Es0[cU  
學習點數:40 Ny[Q T*nV  
效果:雷擊 (viWY  
=ntft SH  
KCE=|*6::|  
攻擊力:  5招中排第2
實用性:  極佳,能牽制住對手,用時有霸道之感覺
HB%K|&!+  
QQ*gFP.Ao  
6j_ 678  
優點: 1. 有保護自己的作用,格招力亦相當高 miwf&b  
          2.  攻擊力排第2 aXC!t  
          3.  能牽扯對手,很容易令對方食晒全技 B@d1xjp)']  
          4. VS場時是最常用既招式,攻速快 M/*Bh,M`  
缺點:   1. 用完招雷後,容易讓人從後襲擊 *K`x ;r  
            2. 高MP用量 (m6EQoW^s+  
(後補:格招,更多攻擊片段) @]*[c})/  

`4_c0 q)N4  
</,.K`''W  
第四招:毀天滅地 cxgE\4_u"  
$Tfm/=e   
>Dxe>Q'df  
18jJzYawh  
簡介: S,XKW(5   
mp:350MP YDW|-HIF  
出招方式:檔下>拳 而不用按多下拳頭能再次攻擊) g#w`J \iz  
學習點數:130 s} s|~  
效果:雷擊 tbg*_ZQO u  
)Q~C4C-j  
攻擊力:  5招中排第4
實用性: 低
xF&6e&nv  
]}.0el{  
w:v=se"U  
優點: 1. 近戰範圍長 f#1/}Hq/I  
          2.  能選擇單HIT還是連HIT,攻其不備 <o2,HTWNPS  
          3. 攻速快 ti}f&w ICJ  
缺點:   1. 容易讓人從後襲擊 oI*d/*  
            2.格招力低 DjY8nePyE  
            3.  攻擊力差 ,}KwP*:Z  
            4.  VS場時容易讓人閃避 |hc\jb  
fSbS(a  
(後補:格招,更多攻擊片段) '(tj[&aL  

@`6}`k  
Cpe#[mE  
第五招:終焉吞滅 0iF-}o  
oooS s&t  
v G2.]?  
+^Fp&K+^  
簡介: X PA 0m  
mp:300MP ewpig4  
出招方式:檔<>拳 @cPflb  
學習點數:110 "w9`cz9a~J  
效果:焚燒及貫穿 l~NEGb  
^,`M0g\ $  
攻擊力:  5招中排第3
實用性: 高
9j0o&Xn  
P8<hvMF  
~}K{e  
優點: 1. 唯一叫做遠攻 oXdel Ju?  
          2.  像熔岩彈,火球會穿透對手,不停攻擊 =MxpH+spI  
          3.  格招力高 PYu$1o9+N  
a_MFQf&KV  
缺點:   1. 容易讓人從後襲擊 drI\iae{^  
h D.)M  
R#ya,L  
(後補:格招,更多攻擊片段)
[ tomklo在2010-05-10 11:48重新編輯此帖 ]
1條評分
離線tomklo
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2010-05-09
終極守神
P0 b4Hq3  
1qZG`Vz  
NO4Z"3Pd_  
變身: S/7l/DFb  
pV=@sz,G  
GW/WUzK  
變身(帶雷擊): RX>2~^  
&a6,ln:P  
? Oc -aa  
kP^*h O !%  
跑: CmHyAw(  
`{o$F ::(  
+?AW>&68y  
``4?a7!!  
防: 4.w"(v9V  
MUwxgAG`G  
N}mh}  
拿武器(特殊情況:按一下拳出兩次武器效果): ~},W8\C>  
Z0\Iyc G  
t^U^Tr  
SiTeB)/  
飲藥水: 2Wl{Br.  
#xp(B5  
oKa>.e7.  
勝利: Z&Pu8zG /m  
lDN?|YG  
(定型,真是拍片的..) +`}o,z/^  
N2FbrfNFa  
失敗: ;s_"{f`Y6  
T8Na]V5  
(有些事煩惱中..) K<RqBecB  
tvpN/p  
滾地: gDC2 >nV  
L!y"d!6C  
(很快.而且這種閃法不停使用的話.VS場上是皇道的) "dtlME{Bx  
fRNP#pi0u  
普通攻擊:(4hit.客易中晒,總共3下飛腿+1雷射炮,最後果下有雷擊效果) o;J;k_[MX  
QBihpA 1;  
S{:Cu}o  
跳攻:(1hit) 7 :U8 f:  
moG~S]  
mb{q(WEPP  
跑攻:(1HIT,雷擊) YgimJsm  
[ tomklo在2010-05-10 11:50重新編輯此帖 ]
離線tomklo
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2010-05-09
元力招式 \]8i}E1  
6mHhC?  

j@v-|  
第一招:光影  TQ'e  
  p;`N\.ld  
' ^a!`"Bc  
o](.368+4  
簡介: m[8 @Unt  
mp:300MP /aOlYqM(>  
出招方式:檔>拳 C +@ i  
學習點數:60 H\+-cvl  
* nCx[  
9L  HuS  
攻擊力(1HIT): 2招中排第2
實用性: ,攻擊力低,但還能作為格招用
^'W%X  
x+^Vg3 q  
,sI35I J  
$?f]ZyZr.  
優點: 1. 格招力亦相當高 %6i=lyH-  
2. 起手快 5~l2!PY  
3.  能反彈很多類型既氣功波. PEzia}m  
缺點: 1. 低攻 gZ`DT  
           2.攻擊時間太短,難以格下持續性大既招 wd+O5Lr.R  
             U~/ID  
&7Kb]Ti  
(後補:格招,範圍群體攻擊) g1V)$s 7  
6x4_b  

=v 0~[ E4  
第二招:聖神罡氣 SRWg[H  
-*3(a E  
Z4@y?f v7s  
mp:800MP xA-jvu9@  
出招方式:檔^>拳 ZNL5({lv  
學習點數:100 s=U\_koyH  
>76 |:Nq  
優點有: 遠程.. <Uwwux<v  
缺點而有..MP用量相當高 ]!aUT&  
沒有所以不作介紹,但相信是最高攻的招式,遠程炮 P` ]ps?l  

j_c+.iET  
第三招:無限拳次 OjATSmZ@@  
FmI;lVF0j  
Efr3x{ j  
4Py3I9  
簡介: ^c'f<<z|7r  
mp:500MP Hirr=a3  
出招方式:檔>跳 wY`#$)O0*  
學習點數:70 kf K[u/<i  
(9'be\  
攻擊力(4HIT): 2招中排第1
實用性: 極佳,攻擊力高,而且突發性強
~`[8"YUL  
vJThU$s-  
優點: 1. 格招力亦相當高 ?*+1~m>  
2. 攻擊力暫時最高 7@a\ *|K6  
3. 有突發性(無啦啦跑前再出) Wr#~G Fg  
4.攻擊時間短 vHc#m@4o  
5.前後有攻 3+zzi  
9b%j.Q-W  
缺點: I>hmbBlDv  
1. 高MP量  ....很難諗到其缺點.. 3?^NN|xg  
A:)sg!Lt  
]bu9-X&T&  
(後補:格招,攻擊對手) JMePI%#8  

[ tomklo在2010-05-10 11:50重新編輯此帖 ]
離線雷神

發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2010-05-09
你唔想比人知你個名?
離線tomklo
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2010-05-09
事關人物不是我的.所擁有者話不能供開名字..
離線riverho715
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2010-05-09
加番格招的影片和人物資料會好d,只係文字介紹好單調同埋得出招影片 唔夠吸引力

樓主留言:

HA.這個要看各位踴唔踴躍喇.

離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2010-05-09
引用第4樓雷神於2010-05-09 16:07發表的  : Ti hnSb  
你唔想比人知你個名?
~u};XhZ   
引用第5樓tomklo於2010-05-09 16:17發表的  : ,m2A p\l  
事關人物不是我的.所擁有者話不能供開名字.. [表情]
hT.4t,wa8  
見到晒啦 EV:_Kx8fP  
Vp|2wlFE-  
最強魔人㊣終魔

樓主留言:

百物一疏.. k&WUv0  
JtSuD>H`"  
都唔止..好多地方都見到,你地得閒穩下

冰の血繼限界!

離線tomklo
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2010-05-09
圖太多,很難避免被人發現,知道的也當看唔到罷,這裡又不是 找名字的地方,是為大家而製作的分析
離線霍雷2366
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2010-05-09
引用第7樓a1994109於2010-05-09 16:55發表的  :
見到晒啦
最強魔人㊣終魔
^>3tYg&7  
你點睇出黎架 -
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2010-05-09
樓主做分析關我地踴唔踴躍咩事? 係認真的 就比1個100%的分析我地

樓主留言:

緊係關你地踴唔踴躍既事,沒你地做沙包怎拍格招?

離線小千千
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2010-05-09
d圖差吾多死哂

樓主留言:

我也不明白為何...以往既樂雲也是..

離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2010-05-09
引用第9樓霍雷2366於2010-05-09 18:03發表的  :
你點睇出黎架 -
t_[M &  
終魔出絕地撕殺時
冰の血繼限界!

離線淆底3499
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2010-05-09
+MP+到3000
離線☆大地☆
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2010-05-09
引用第11樓小千千於2010-05-09 18:49發表的  : #"=yQZ6Y  
d圖差吾多死哂
N8DiEB3~  
我只見到1張5係死圖
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2010-05-09
話說分析唔好用呢個上傳網.. %4r!7X|O<  
搞到流量爆哂要過3個月先冇事=_=

樓主留言:

我唯有另問AC放番上來...

按此進入→LFO資料博物館
為所有lfo玩家回憶而設
離線無情
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2010-05-09
d pic 死曬bo.. 睇唔到
離線tomklo
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2010-05-10
換左圖片LINK.希望頂到1-2日
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2010-05-10
引用第17樓tomklo於2010-05-10 12:03發表的  : 2fL88/'  
換左圖片LINK.希望頂到1-2日
 7 zP  
仲係用緊呢個網上傳圖片=_= _>?8eC]4a  
唔洗講好快又會死哂圖 `>Kk;`  
============= L/ICFa.G  
話說我簽名張YUI應該頂唔到一星期+_+ a,0o{* (u$  
因為係同一上傳網+_+

樓主留言:

但我之前隻樂雲異轉分析..果堆野放左成年都無事--

按此進入→LFO資料博物館
為所有lfo玩家回憶而設
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2010-05-10
沙包緊係搵你 d friend    你把我地當係咩? 做你呀四
快速回復
限100 字節

上一個 下一個