切換到寬版
  • 5291閱讀
  • 31回復

反對sd 9you 轉igo [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線eeeex
發帖
icash
只看該作者 20樓  發表於: 2010-06-25
引用第19樓迪於2010-06-25 16:57發表的  :
你唔係打從心底覺得你自己好勁架咩

據說我沒有說過自己很強

離線
發帖
icash
只看該作者 21樓  發表於: 2010-06-25
引用第20樓eeeex於2010-06-25 17:04發表的  :
據說我沒有說過自己很強

可是你常常表露出來
歡迎愛樂之人加入IBBS愛樂協會
離線赤紅
發帖
icash
只看該作者 22樓  發表於: 2010-06-25
樓主,你找次開/回post唔好次次中文又加英文啦 都睇唔明你寫咩

狗油要轉,唔通你一個人話就會轉,再講,大把人唔想轉啦

你理到狗油咩,開post都冇用啦

開都開係膠古啦,不過我諗都冇人理你

你睇下e度人流先開post啦
離線k-man
發帖
icash
只看該作者 23樓  發表於: 2010-06-25
又拎技術出泥講:)
離線吉野家
發帖
icash
只看該作者 24樓  發表於: 2010-06-25
引用第17樓迪於2010-06-25 16:11發表的  :
其實點解要搞到神憎鬼厭咁?
何來昆錢?
知唔知咩叫昆呀?
你買唔買點係你自由
點數加幅小小
.......

見你回順便問下你 你好似係OC6上EX既版主 八卦問下成功左未?

以下只係對所謂平衡有感而發
樓主買5買點我唔知 不過增值方便9游真係好好多 i-Go網重覆又重覆 而且磚磚地 u9由封測開始既雄心壯志已被時間同外掛沖淡 睇幾時放棄經營
韓服OC機率平均4-8次 視乎級數而定 買唔買點係個人喜好 呢個岩聽 但扭蛋機率調整到難中過之前 點難大家心照啦 但用M幣抽就易中A機喎 加上香港邊個唔忙嫁? eeeex同你都讚成唔買點靠時間技術打幣 呢個都岩 韓服我都係咁做 但經營困難 咁港服係5係叫u9突然執左去呢? u9會5會比自己執笠呢? 而且唔係個個入到韓服申請到SDGO 呢個大家都知 對新米玩韓服我唔多讚成 最終u9未要諗盡方法迫你地買點買包 爆OC回經越多次造成冇人去玩C機 高級房已經成日踢B、C機 再咁落去 好快連A機都踢 加上地死EW一出 重要5拳屈機既S級 敢問重有咩人會玩Zaku呢? 用開剪機既玩家好多都慢慢改晒用拳機 eeeex話OC高搞到唔平衡 似足用開S拳機既人D口敏 咁對Zaku公平嗎? 對包剪機公平嗎? 唔通用時間去爆弱機係錯? 講真個個都鍾意元祖Zaku 你想見到Zaku咁蛋散 永冇出頭天?
本人晚間上1次ibbs,日間忙多數去學開船,想交易就pm我或直接搵阿陳!
離線牙笨
發帖
icash
只看該作者 25樓  發表於: 2010-06-26
引用第24樓吉野家於2010-06-25 19:52發表的  :
見你回順便問下你 你好似係OC6上EX既版主 八卦問下成功左未?
.......

講真丫....
打機,就係咁嫁啦...
就係冇一定平衡
玩家先要用技術補充不平衡既地方
呢個就係遊戲既玩法
每隻機體都有各自可取之處
但都有各自既缺陷
修長補短先係真正強既玩家

好似渣古咁...
係就低攻,低防,低血
但就因為係c機,可以死多人地幾次
係隊伍中可謂相當有用的
記住係起隊伍中

至於係高級房用c機/b機比人踢...
我就冇試過
但我覺得,踢c,b機果d人同用遊戲階級去評定人地既技術一樣
係幼稚既行為
c機就係廢?
諗下呢句野合唔合邏輯

地死EW呢
會令到玩家個個玩晒拳機?剪機冇出頭之日?
話比你聽,如果呢個情況要發生
早在出神就同東方不敗既時候已發生

講多兩句
所謂地"平衡"係虛無的
你覺得"平衡"真係好?
改廢神高..地死EW...
知唔知將一個遊戲握向極"平衡"會造成咩情況?....
LFO,係一個好好既例子
U1已將LFO推向近乎完美既平衡
你睇睇e家仲有幾多人玩LFO...

總之,
唔好諗咁多
享受在遊戲的每一刻吧
就讓我,
支配孤獨
吞併寂寞
凌駕黑暗
離線eeeex
發帖
icash
只看該作者 26樓  發表於: 2010-06-26
引用第24樓吉野家於2010-06-25 19:52發表的  :
.......

老實說
我最近玩韓服都係用渣古玩-.-
閃擊渣古幻影夠我殺好多s機-_-..
渣古識用都可以係1架超煩既c機;;;
整係豆豆槍同飛彈就可以壓你埋墻..
唔好睇少渣古既豆豆槍(淚

認真,如果你話c機係s機既世界無出頭既話我反對
c機可以練到好多野,基礎技術 走位 挑屬性
仲有最重要既mp就係,可以練到團體觀念
拎架c機死沖出去,比多100條命都唔夠死,我有無講錯?

c機就係因為6圍低所以團隊觀念要更重要
而且c機有4條命,比起a機同s機有只2條命,單係死亡再加成既sp
就夠你出多幾次大技,再配開張必醒會點?自己想像,最好例子就係渣古IIfz
神手再配架c機上次,一整埸就係煩死人
唔同c機就有唔同玩法,s機有s機打法,c機都有自己打法,而且玩法絕對比a,s機多
而且c機既oc經驗比起a,s機低出1倍,要上ex真係唔難

我上次先見到個用flag既變態-.-
1打2  3命打對面1人1命+半血..
都可以1個人殺,之後成埸o嘴
c機勁定唔勁真係見人見智,唔同人有唔同用法也有唔同打法
唔同打法配係唔同c機又有唔同效果
我真係覺得c機同b機好玩過s機多多聲-.-

你有禁既發言我覺得其實係港服玩家既問題..
好似韓服,相同只1,分房 從來都唔會有邊架勁
因為1埸入面只有1架,你話地死ew有7架圍你就話驚ja
得1架4個人虐佢,佢想走都走唔到
我堅係覺得,港服要學韓分相同只1房...

oc問題高低見人見智-.-
我隻紅薩係韓服oc6爆左15次..
用左我45000g...

而且用c機1條命就可以玩到s機50%-70%血-.-
唔係我吹水..而真係做得到- -
我見人用oc1既訓練機ms-b一樣殺到人
當時,佢全埸都有根隊友-.-
[ eeeex在2010-06-26 02:15重新編輯此帖 ]

離線吉野家
發帖
icash
只看該作者 27樓  發表於: 2010-06-26
引用第25樓牙笨於2010-06-26 01:13發表的  :
講真丫....
打機,就係咁嫁啦...
就係冇一定平衡
.......

SD兒家就係大唔平衡 韓服改地死係最正確 但港服地死未改同時又加隻地死EW 屈上加屈 一埸同時3隻 比盡你Zaku點勁都輸 勿忘地死都有豆豆槍 打Zaku卓卓有餘 如果阻礙物多既排數 包你被地死EW偷襲多 加上Zaku能力低 遇上老手打老手 通常都死1.5-2次 記住重有專執死雞既其他玩家存在 如浮游炮MS 孔明 ZZ等等... 所以Zaku同Team 高級房8成被踢或趕走同組老手 唔講打地死 Zaku本身能力低已成為首選被攻擊目標 我唔開槍大把隊友都對住Zaku掃 點解大家心照啦
God, Nobel同Master Gundam屬易破 因為近身戰出拳範圍細 避一避就OK啦 金身模式雖然快但太揚, Booster耗得快反而易瞄左 新手技術唔好就用SP破 用強人幾剋以上拳機 如果機雷可出快D同回得快D 基本上可殺佢2次
問題港服太多人玩地死EW 可以話當成主將一樣 阻礙物多既排數重更加致命 唔公平既情況下未造成齊齊用地死EW 大家都眼見 冇勁機既玩家未即離房 開房等人既時間又耐左 OC問題都係個句啦 回經好冇癮 弱機上到EX都重係弱機 所以B、C機OC加點應多一倍 老實講加點多D都冇用 就算比強人加爆HP計 條顏色Bar都移得唔多 6項能力根本做左手腳 同基礎圖一樣 某D能力狂加點都係冇用 只係昆大家既好勝心

玩得SD都想隻隻抽齊黎玩 OC慢同回經只會令玩家選擇性玩強機 B、C機成放棄對像 趕客之餘錢自然賺少左
[ 吉野家在2010-06-26 07:43重新編輯此帖 ]
本人晚間上1次ibbs,日間忙多數去學開船,想交易就pm我或直接搵阿陳!
離線
發帖
icash
只看該作者 28樓  發表於: 2010-06-26
其實我Zeta OCEX衰左8次
黑兔OC5衰左13次
已經無咩衝勁...
引用第26樓eeeex於2010-06-26 02:02發表的  :
老實說
我最近玩韓服都係用渣古玩-.-
閃擊渣古幻影夠我殺好多s機-_-..
渣古識用都可以係1架超煩既c機;;;
.......

渣古幻影好屈機
引用第25樓牙笨於2010-06-26 01:13發表的  :

講真丫....
打機,就係咁嫁啦...
就係冇一定平衡
.......

雖然我唔多妥啲人用地死
不過都覺得呢個比較講得幾好
LFO.而家好多人物招招無防
最好玩既格招都無埋...
真係唔多好玩
引用第27樓吉野家於2010-06-26 07:10發表的  :

SD兒家就係大唔平衡 韓服改地死係最正確 但港服地死未改同時又加隻地死EW 屈上加屈 一埸同時3隻 比盡你Zaku點勁都輸 勿忘地死都有豆豆槍 打Zaku卓卓有餘 如果阻礙物多既排數 包你被地死EW偷襲多 加上Zaku能力低 遇上老手打老手 通常都死1.5-2次 記住重有專執死雞既其他玩家存在 如浮游炮MS 孔明 ZZ等等... 所以Zaku同Team 高級房8成被踢或趕走同組老手 唔講打地死 Zaku本身能力低已成為首選被攻擊目標 我唔開槍大把隊友都對住Zaku掃 點解大家心照啦
God, Nobel同Master Gundam屬易破 因為近身戰出拳範圍細 避一避就OK啦 金身模式雖然快但太揚, Booster耗得快反而易瞄左 新手技術唔好就用SP破 用強人幾剋以上拳機 如果機雷可出快D同回得快D 基本上可殺佢2次
問題港服太多人玩地死EW 可以話當成主將一樣 阻礙物多既排數重更加致命 唔公平既情況下未造成齊齊用地死EW 大家都眼見 冇勁機既玩家未即離房 開房等人既時間又耐左 OC問題都係個句啦 回經好冇癮 弱機上到EX都重係弱機 所以B、C機OC加點應多一倍 老實講加點多D都冇用 就算比強人加爆HP計 條顏色Bar都移得唔多 6項能力根本做左手腳 同基礎圖一樣 某D能力狂加點都係冇用 只係昆大家既好勝心
.......

去樂古
竟然可以見到有人話
用慣S機 唔慣用A,B機
真係笑左
離線牙笨
發帖
icash
只看該作者 29樓  發表於: 2010-06-26
引用第27樓吉野家於2010-06-26 07:10發表的  :
.......

我都話係隊伍中有用= =
唔係單挑丫.....
就算單挑
你都百份百肯定渣古輸硬?
捉位捉得好既玩家,用咩機,對住咩敵人,
人樣會贏
呢個正正就係我提過既遊戲玩法
冇最強既機
亦都冇最弱既機
勝負係決定於玩家雙手,唔係機體既強弱
神高同master方面...
唔好忘記,佢地係有反格
比起地死EW
更加完成冇可能埋到身
再加上可怕既高攻
地死EW更加可以行埋一邊...
要改廢神高,地死EW果d機,
去到"平衡"?
你睇睇e家LFO係咩情況先啦...
至於出左OC會賺少左?
唔會掛....
其實冇影響嫁
唔買點數既人一路唔會買點數
因為好老實
e家game係唔需要買點數的
買點數只係一條捷徑
而買點數果d,
只會一路繼續買
諗下係唔係,兩樣野沒關西的
就讓我,
支配孤獨
吞併寂寞
凌駕黑暗
離線
發帖
icash
只看該作者 30樓  發表於: 2010-06-26
引用第29樓牙笨於2010-06-26 10:08發表的  :
唔係單挑丫.....
就算單挑
.......

雞翼曾經撞過一班假新
叫我開分身入去打
打落真係幾勁
曉甩刀曉mca
不過我用一部突擊就清左場
因為"對方空捉好差"
離線吉野家
發帖
icash
只看該作者 31樓  發表於: 2010-06-26
引用第29樓牙笨於2010-06-26 10:08發表的  :
唔係單挑丫.....
就算單挑
.......

是但啦 反正一出場就勁被包機掃 好少機會有人好似你咁用得咁出神入化 如果海濱個排 Zaku第一個被人狂掃 遇到牛排刀就......
神 Master 地死通通都比其他MS優勝 冇可否認被人覺得係屈 亦多小白愛用 唔OC都夠殺
我兒家玩A、B機多 唔夠打會用百式 可以話中間機 Zaku能力低係改變唔到 用得幾好都被人睇低踢走 因為怕被你害死 呢D係印象問題
唔係我吹 高Server有好多用S機真係幾吋 得閒留意下S機D屈狗講乜 有D殺你B、C機都話你技術差 佢地又唔諗下弱機幾高能力值先得嫁
樓主唔買點可以做G幣玩家 行捷徑就得比錢 依賴點亦唔係錯事 有錢唔怕洗 唔通拿黎睇咩 韓港服行OC其實錯於加點問題 點會C-S機加點都一樣 S機通常5個包剪拳 B、C機就3個 加上S機基本能力強過B、C機 就算C機爆到EX都未必威脅到S機生意 因為S機都可上EX 反而會鼓勵玩開S機既玩家去連其他機體都OC埋 希望GM認真留意下我地既意見作參考 大家吋嘴都冇用 對SD冇幫助
快速回復
限100 字節

上一個 下一個