切換到寬版
  • 3316閱讀
  • 43回復

索羅王係唔係索特? [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線光之使者
發帖
icash
只看該作者 20樓  發表於: 2010-07-17
多謝上面2位......我會再考慮增加顏色方便閱讀 , 和將字數再簡化.......

但是我是那種連細微地方也不放過的人......例如那個權叔我真我想知到底是甚麼人...

5主角的故事都有興趣看 !!
引用第6樓光之使者於2009-11-01 17:03發表的  :
社區服務 > 道具中心買鎖定卡自己鎖
買鎖定卡 : 在鎖定卡[購買]左邊個方格打 1 , 之後番去呢個post
鎖 : 在你個post按Ctrl + F , 打[使用道具]呢幾隻字 , 找到他在邊之後按 , 再按鎖定卡 , 再按確定
離線淆底3499
發帖
icash
只看該作者 21樓  發表於: 2010-07-17
引用第17樓光之使者於2010-07-17 19:12發表的  :
先答你問題 , 不是
你會這樣問 , 顯示你思考不合邏輯(轉自湯川)
首先在戰回是最後一次見到索特 , 戰回和岩岩的故事相隔一年左右
基本上沒可能有甘大改變
.......

用心睇左5分鐘終於睇完- -
離線k-man
發帖
icash
只看該作者 22樓  發表於: 2010-07-17
引用第19樓pango20000於2010-07-17 19:28發表的  :
回樓主:其實樓上各位已經答左你問題,仲有,
             你係冇乜打關吧,如果唔係都唔會問索羅王係咪索特[表情]
.......

點會只係合一次體
離線結城リト
發帖
icash
只看該作者 23樓  發表於: 2010-07-17
引用第22樓k-man於2010-07-17 19:34發表的  :
點會只係合一次體

佢有話只係合一次咩-0-?
離線pango20000
發帖
icash
只看該作者 24樓  發表於: 2010-07-17
引用第22樓k-man於2010-07-17 19:34發表的  :
點會只係合一次體

咁又係...
不過愛莉,巴吉克嗰啲咁耐都未出場,orz
離線k-man
發帖
icash
只看該作者 25樓  發表於: 2010-07-17
引用第24樓pango20000於2010-07-17 20:10發表的  :
咁又係...
不過愛莉,巴吉克嗰啲咁耐都未出場,orz

個d應該唔會係故事出場
離線武魂
發帖
icash
只看該作者 26樓  發表於: 2010-07-17
引用第17樓光之使者於2010-07-17 19:12發表的  :
先答你問題 , 不是
首先在戰回是最後一次見到索特 , 戰回和岩岩的故事相隔一年左右
基本上沒可能有甘大改變
.......

星奇1轉用哈邦的力量
異轉用終極魔,龍神(超界?)力量
再加上係蚩尤個仔(超人類後代)
lfo比主角的能力都幾多........
估唔到lfo的故事係起源於外星-__-
e篇文好西利

納米亞皇族果幾個人會唔會太長命-__-明明係人類
離線光之使者
發帖
icash
只看該作者 27樓  發表於: 2010-07-17
引用第26樓武魂於2010-07-17 22:05發表的  :
星奇1轉用哈邦的力量
異轉用終極魔,龍神(超界?)力量
再加上係蚩尤個仔(超人類後代)
lfo比主角的能力都幾多........
.......

星奇靈魂最初只跟哈邦合體 , 所以元力有哈邦的力量
異轉是因為終極魔靈魂 , 同一道理 , 異轉後他的元力含有哈邦的力量和終極魔的力量
繼承終極魔力量的招 : 魔界地獄
繼承哈邦力量的招 : 十字烈風拳
(因為招式包含風和物理性攻擊 , 物理性攻擊是由成長中學習 , 即是話呢招類似大部分一轉招)
含有2種力量的招式 : 終極魔龍噬(終極魔和龍 , 不難理解吧)

至於你提及星仔是蚩尤個仔 , 令我有機會相信星仔本身的力量還未出現(甚至被U1忽略)

納米亞皇族4人長命 , 還可以解釋為龍神曾發放元氣給他們 , 只要龍神還在地球 , 他們仍有長生的力量
最怪的是納伯和內瑪跟白帝與樊樺的身體改變有明顯的不同
過了那麼多年後 , 納伯和內瑪的樣子老化了許多 , 但是白帝與樊樺仍然沒有怎的改變 , 當然不排除存在其他因素
如果話廢事麻煩整多個細白帝與細樊樺也太不認真 , 也顯得2人過了那麼多年後力量竟然和以往一樣沒有怎改變

其實過去還有許多重要的問題未解開 , 例如我一直想知的權叔
龍神講的[竟有此一著 , 這下子可花費了他的九成力量吧] , 9成力量 ? 如果[他]是惱 , 那這不是攻打的好時機嗎 ?
還有蓮娜和奧龍的變化在於哪裡.......................不講啦= = U1不記得都好正常.....
離線武魂
發帖
icash
只看該作者 28樓  發表於: 2010-07-17
引用第27樓光之使者於2010-07-17 22:35發表的  :
星奇靈魂最初只跟哈邦合體 , 所以元力有哈邦的力量
異轉是因為終極魔靈魂 , 同一道理 , 異轉後他的元力含有哈邦的力量和終極魔的力量
繼承終極魔力量的招 : 魔界地獄
繼承哈邦力量的招 : 十字烈風拳
.......

我覺得星奇本身的力量多數是被忽略了..........
其實白帝兄妹生存左幾千年,如果有心修練的話境界都應該好高吧-_-
不過話時話星奇經過左幾千年都只係由一個bb仔成長到十幾歲?
定係由哈邦變成奇奇身軀果時再計過- -?
其實之前故事所講有兩股力量,其中1個係惱,另外係神秘強者??
花費9成力量又是另一個伏筆
離線真♂虎王
發帖
icash
只看該作者 29樓  發表於: 2010-07-18
引用第28樓武魂於2010-07-17 22:54發表的  :
其實白帝兄妹生存左幾千年,如果有心修練的話境界都應該好高吧-_-
.......

其他跟本就係u1冇時間諗番d舊人
好似阿真同幻音e d比人忘記左既人物
佢邊得閒理e d生死未卜既人物
佢有時間都作左主角人物既故事先
所以咁樣u1先作得唔好~開始亂作一通
離線stamley213
發帖
icash
只看該作者 30樓  發表於: 2010-07-18
先答你問題 , 不是
基本上沒可能有甘大改變
.......

可唔可以唔用黃色字體= =好花...睇唔清
大量低價回收各代LFO閃卡
離線最強鬥者
發帖
icash
只看該作者 31樓  發表於: 2010-07-18
引用第17樓光之使者於2010-07-17 19:12發表的 :
先答你問題 , 不是
基本上沒可能有甘大改變
.......

睇晒,黃字睇死人,你真係好清楚LFO故事= =
離線désiré
發帖
icash
只看該作者 32樓  發表於: 2010-07-18
先答你問題 , 不是
基本上沒可能有甘大改變
.......

我睇哂你打既野 , 我覺得你分析得很合理 , 這文章很詳細的解說啊

但係索特而家會去左邊呢 , 真係好想知
離線d523d323
發帖
icash
只看該作者 33樓  發表於: 2010-07-18
引用第31樓最強鬥者於2010-07-18 00:21發表的 :
睇晒,黃字睇死人,你真係好清楚LFO故事= =

佢打完又番打= =
離線stamley213
發帖
icash
只看該作者 34樓  發表於: 2010-07-18
引用第33樓d523d323於2010-07-18 00:36發表的  :
佢打完又番打= =

打左N*N次(笑
大量低價回收各代LFO閃卡
離線凱旋武者
發帖
icash
只看該作者 35樓  發表於: 2010-07-18
先答你問題 , 不是
基本上沒可能有甘大改變
.......

睇哂了  好詳細=]

索特只是一件無用的垃圾 [ 在故事中 ]
想不到ibbs不夠串就用放托比上台的 如果係咁..
離線光之使者
發帖
icash
只看該作者 36樓  發表於: 2010-07-18
引用第30樓stamley213於2010-07-18 00:09發表的  :
可唔可以唔用黃色字體= =好花...睇唔清

不得XD
其一黃色是彩虹7色之一
其二我最鐘意黃色 ~
其實你可以highlight他.....ctrl+a都得
引用第32樓désiré於2010-07-18 00:35發表的  :

我睇哂你打既野 , 我覺得你分析得很合理 , 這文章很詳細的解說啊

.......

引用第35樓凱旋武者於2010-07-18 01:42發表的  :

睇哂了  好詳細=]

索特只是一件無用的垃圾 [ 在故事中 ]

的確索特其實在之後的故事多數不會出現 , 當然不排出U1用任何手段令索特復活
(所以復活 = 現實世界中走法律隙)
總之索特一定死了 , 如果掉落聖城之後索特不在星仔身邊 , 他一定會提下

索特在故事扮演住把星仔(哈邦)同終極魔連繫的人
基本上除左索特同終極魔掉落懸崖之後的事外 , 除非他會復活 , 不是的話都沒咩戲份
因為我們假設U1在故事提出的任何資料是事實 , 索特必定死了

不過有一處其實未明 , 星仔同終極魔後2個思想可以溝通 , 但是終極魔之後點解不見左 ?
引用第28樓武魂於2010-07-17 22:54發表的  :

.......

其實如果他們身體的變化速率是一樣的話就正常
如果當年龍神未冰封前 , 白帝兄妹是12前的話就合理 , 因為衝動到出山n年 , 12歲的細路有這種心態
岩岩又覺得白帝兄妹2人心理描寫得不合理 , 2個經歷那麼事物,人情的心 , 絕對不應該似年輕的心
現在總覺得白帝兄妹2人他們同迪雲他們差不多 , 心態上仍未成熟

總括來講 , 我覺得納伯和內瑪變得太快(太快變到老人身體  , 好似沒有長生能力的情況)
星仔可以話是最平均的那個(一定是由變星奇身體計起)
白帝兄妹2人不洗講....好似坐時光間去到未來 , 實力,心態和身體沒有怎的改變

神秘強者應該是人皇 , 龍神指可以用了力量的事相信是復活魔人的事
可以讓魔人復活只有惱 , 而且龍神同人皇根本不相識

但是人皇之所以力量突然勁突然細 , 可能因為用了9成力量令魔人復活

樓主留言:

不過有一處其實未明 , 星仔同終極魔後2個思想可以溝通 , 但是終極魔之後點解不見左 ?
故事咪話左終極魔個身體爆開左 重有 藍龍既可能跳樓唔死呢

離線aegisblitz
發帖
icash
只看該作者 37樓  發表於: 2010-07-18
先答你問題 , 不是
基本上沒可能有甘大改變
.......

強烈希望此post置頂
等我之前仲諗住自已打一次
家下no need lu
離線光之使者
發帖
icash
只看該作者 38樓  發表於: 2010-07-18
引用第37樓aegisblitz於2010-07-18 12:17發表的  :
強烈希望此post置頂
等我之前仲諗住自已打一次
家下no need lu

置頂都沒咩用.....如果不是呢種post出現根本沒有幾多人願花時間去看....
況且我已經儲存在草稿箱~

新手只求簡單直接的答案 , 不開post都不肯看
如果置了頂 , 新手已經知有這個答案 , 我再講出來他們都不會理

索羅王同索特的名子只有一個字相同而已....
相反龍神同星奇同哈邦跟本沒有名子的相同 , 所以不能以名子來推論出誰是誰
離線武魂
發帖
icash
只看該作者 39樓  發表於: 2010-07-18
引用第36樓光之使者於2010-07-18 12:08發表的  :
其實如果他們身體的變化速率是一樣的話就正常
如果當年龍神未冰封前 , 白帝兄妹是12前的話就合理 , 因為衝動到出山n年 , 12歲的細路有這種心態
岩岩又覺得白帝兄妹2人心理描寫得不合理 , 2個經歷那麼事物,人情的心 , 絕對不應該似年輕的心
現在總覺得白帝兄妹2人他們同迪雲他們差不多 , 心態上仍未成熟
.......

終極魔人有機會係代替星奇死左?(但係一個咁強的魔人咁就死左就太可惜..)
爆炸炸傷加上由聖域跌落地下,唔通星奇真係神到淨係受重傷....?
龍神都係藍龍族人姐....
故事講哈邦係第一個受印者(定唔知咩),官網話哈邦的力量係未知數
惱可能比左d力量佢
其實星奇係點樣回復記憶?
快速回復
限100 字節

上一個 下一個