切換到寬版
  • 68675閱讀
  • 1201回復

[遊戲手繪圖]GM終於100%完成!!!!歡迎各位提供任何IDEA [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線我唔係人
發帖
icash
只看該作者 100樓  發表於: 2010-08-26
樓主,其實提供人物招式IDEA是如何提供,只用說招式名嗎?
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 101樓  發表於: 2010-08-26
引用第98樓波仔xd於2010-08-26 17:56發表的  :
馬龍都有得笑? [表情]
K-EI?6`xM  
我可能有部份招會參照動畫中既招式(例如歷奇異招) ^s @*ISY  
當然就唔係全部都係 (L0 hS'  
我先提供邪鬼同比堤2兄弟+血狂,之後果d等樓主完成左 再加意見 _%Jl&0%q  
邪鬼:鬼靈波,戰之道,戰神昇龍霸,巨大戰魂,戰神降臨,邪神,戰神,戰神裂風破,異轉奧義:戰神制裁 UI<PNQvo9  
3000mp招式:戰神沖擊破(召喚戰神,向全方位進行攻擊 附加效果:電擊+吹飛) n E,gQHw  
6Sb'Otw.  
比堤:異:異獸鑽,血蝠之災,黑旋,蝙蝠來襲,千翼烈刃,身體變化,血液爆風波(扣自身500血 mp600),異轉奧義:蝙蝠地獄 `, -hG  
3000mp招式:蝙蝠的怒火(用音波令對手石化,再用蝙蝠群攻擊    附加效果:石化+混亂) %V%#y $l  
y/}VtD  
血狂(一轉):連環血彈,血流成河,血池怒獸,浴血狂號,血肉模糊,血漿爆破,血壓怒射,血之災,奧義:血肉爆風 c_z/At;4  
異轉:洛血彈,洛血成海,洛血蟲,洛血分飛,洛血之河,屍肉無全,洛血光線,洛血之獸,異轉奧義:洛血流星群 0"kE^=  
bmO__1  
暫時咁多
sr超合金勇者王用-空間切裂士巴拉(魂限定)收現錢
另放sic極魂假面騎士劍-帝皇型態70元
放戰奴一套+烏邪人物,霸王地藏龍,鋼鐵護甲
lfo物品只收神通行充值卡(50/100)
離線我唔係人
發帖
icash
只看該作者 102樓  發表於: 2010-08-26
引用第101樓火仔於2010-08-26 18:33發表的  :
我可能有部份招會參照動畫中既招式(例如歷奇異招) [/AdeR  
當然就唔係全部都係 V/(`Ek-  
我先提供邪鬼同比堤2兄弟+血狂,之後果d等樓主完成左 再加意見 J\xz^%p  
邪鬼:鬼靈波,戰之道,戰神昇龍霸,巨大戰魂,戰神降臨,邪神,戰神,戰神裂風破,異轉奧義:戰神制裁 Krp <bK6  
.......
8g[ (nxI~  
7#Uz*G\iZ  
就像你這樣說出來就可以 --?
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 103樓  發表於: 2010-08-26
引用第102樓我唔係人於2010-08-26 18:37發表的  :
就像你這樣說出來就可以 --?
XlPK3^'N)h  
諗左好耐,修改權交由樓主,當然,我都有權更改任何野
離線我唔係人
發帖
icash
只看該作者 104樓  發表於: 2010-08-26
引用第103樓火仔於2010-08-26 18:40發表的  :
諗左好耐,修改權交由樓主,當然,我都有權更改任何野
pau*kMu^}  
<X:Ud&\  
是不是說出招式名稱就可以了?
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 105樓  發表於: 2010-08-26
引用第104樓我唔係人於2010-08-26 18:42發表的  :
是不是說出招式名稱就可以了?
zWy ,Om8P  
當然係正創作中既人物(例如:茱迪)既招式名稱(如人物有異/未有異/一轉未齊招都要諗賣),因為樓主畫左歷奇個草圖,未上色,我再加少少意見 NFB *1_m  
有冇人估到壓力冷凍同霸王裂地破(本人原創招式)係咩動畫出現過?
離線我唔係人
發帖
icash
只看該作者 106樓  發表於: 2010-08-26
引用第105樓火仔於2010-08-26 18:45發表的  :
當然係正創作中既人物(例如:茱迪),因為樓主畫左歷奇個草圖,未上色,我再加少少意見 J4YT)-  
有冇人估到壓力冷凍同霸王裂地破(本人原創招式)係咩動畫出現過?
:~vxZ*a  
3Bejp+xX  
死神,壓力冷凍是白漣- -
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 107樓  發表於: 2010-08-26
引用第106樓我唔係人於2010-08-26 18:51發表的  :
死神,壓力冷凍是白漣- -
`3J' :Vh  
唔係死神,係某套熱血機械人動畫,自己諗吧!,有7集聖獸幫佢(唔好話我膠過頭),超級機械人大戰MX其中一部機械人
離線波仔xd
發帖
icash
只看該作者 108樓  發表於: 2010-08-26
引用第100樓我唔係人於2010-08-26 18:23發表的  : X]!D;7^  
樓主,其實提供人物招式IDEA是如何提供,只用說招式名嗎?
)|pU.K9qZ  
JdiP>KXV  
你可以齋講招名,,最好就講完招名再形容個動作 ?W!ry7gXO  
_42Z={pZZq  
引用第101樓火仔於2010-08-26 18:33發表的  : MWs~#ReZ  
 MGQ,\55"  
我可能有部份招會參照動畫中既招式(例如歷奇異招) +< yhcSSTB  
當然就唔係全部都係 n3$gx,KL  
我先提供邪鬼同比堤2兄弟+血狂,之後果d等樓主完成左 再加意見 9OyNi  
邪鬼:鬼靈波,戰之道,戰神昇龍霸,巨大戰魂,戰神降臨,邪神,戰神,戰神裂風破,異轉奧義:戰神制裁 Q.A \U>AgV  
.......
)Q]w6he3  
qBY g[K>  
呢三個角色十年都未畫到,,收住先=P Jt]&;0zn2  
Iyyo3awc  
引用第107樓火仔於2010-08-26 18:55發表的  : oxfF`L"  
fagM7)x  
唔係死神,係某套熱血機械人動畫,自己諗吧!,有7集聖獸幫佢(唔好話我膠過頭),超級機械人大戰MX其中一部機械人
!^iwQ55e2A  
+AoP{ x$Ia  
你吾係講左電童啦咩- -? =u=Kw R  
I8u!\F  
K(VW% hV1  
TO:火仔 d2~l4IL)~  
u1^\MVO8  
我擦完我自己畫埋你戈D,,發現漏空左個空位- - <7'&1= %r  
X?/Lz;,&  
可吾可以幫我諗多招歷奇既異轉招- -? % :/_f  
E!! alc{  
PS" 我上埋色架啦,,只係差一個細空位
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 109樓  發表於: 2010-08-26
引用第108樓波仔xd於2010-08-26 18:57發表的  :
你吾係講左電童啦咩- -?
%> zjGF<  
係呀,無聊再問下咁 fu4!t31  
有興趣既話加賣霸王裂地破做3000mp技
離線波仔xd
發帖
icash
只看該作者 110樓  發表於: 2010-08-26
引用第109樓火仔於2010-08-26 19:01發表的  :
係呀,無聊再問下咁 uMmXs% 9T  
有興趣既話加賣霸王裂地破做3000mp技
I=Ij dwbH  
;Vu5p#,O<M  
L/Vx~r`P  
TO:火仔 4kl Ao$  
i9A~<  
我擦完我自己畫埋你戈D,,發現漏空左個空位- - [4Q"#[V&9  
:O-1rD  
可吾可以幫我諗多招歷奇既異轉招- -? $yu?.b 9H#  
ub K7B |p  
PS" 我上埋色架啦,,只係差一個細空位 (最好招野係4個字- -
離線yee66dicky66
發帖
icash
只看該作者 111樓  發表於: 2010-08-26
超hapi. .....終於吾洗成日搞住我喇......   //....有人幫下手.....
[ yee66dicky66在2010-08-26 19:13重新編輯此帖 ]
離線我唔係人
發帖
icash
只看該作者 112樓  發表於: 2010-08-26
我可以提供菲沙菲雲兩弟的招式嗎? KvFMs\o6p  
我都很想再提供上天魔的招式...但是好像早了點.... @~td`Z?1 y  
今天晚上提供出菲沙菲雲兩弟的招式
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 113樓  發表於: 2010-08-26
Re:"馬龍"作品完成 (睇完要回POST牙!歡迎提供"茱迪"招式IDEA
引用第110樓波仔xd於2010-08-26 19:02發表的  :
TO:火仔
.......
OPJ: XbG  
霸王裂地破 (似奧龍招地獄崩裂岩,不過係用單手打落地下,另一隻手要巨高) hB;VCg8  
e招為3000mp技 O Wp%v_y]  
靈感自熱血超級機械人系列:電童電子武器 角猛牛終極攻擊OF機動武鬥傳新哦囉斯高達,金剛石高達超級模式中既招式 B5%n(,Lx  
另一招冷凍壓力係自電童電子武器角猛牛武器模式既招式(以音波作攻擊,令對手行動減慢)
離線波仔xd
發帖
icash
只看該作者 114樓  發表於: 2010-08-26
Re:"馬龍"作品完成 (睇完要回POST牙!歡迎提供"茱迪"招式IDEA
引用第113樓火仔於2010-08-26 19:12發表的 Re:"馬龍"作品完成 (睇完要回POST牙!歡迎提供"茱迪"招式IDEA :
霸王裂地破 (似奧龍招地獄崩裂岩,不過係用單手打落地下,另一隻手要巨高) AI vXb\wL  
e招為3000mp技 8F(h*e_?  
靈感自熱血超級機械人系列:電童電子武器 角猛牛終極攻擊OF機動武鬥傳新哦囉斯高達,金剛石高達超級模式中既招式
lf<S_2i  
*.- .iY.a]  
吾夠位- - BaF!O5M  
620%Z*   
PS" 我畫左你之前創左戈招"霸王元力",,改左少少名 " 霸王元氣"
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 115樓  發表於: 2010-08-26
Re:"馬龍"作品完成
果招叫鬥志爆發,叫你加果招係霸王裂地破
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 116樓  發表於: 2010-08-26
— (dwchan) 連回WARNING (2010-08-26 19:25) —
你係未上傳左,無張圖既
離線波仔xd
發帖
icash
只看該作者 117樓  發表於: 2010-08-26
Re:Re:"馬龍"作品完成
引用第115樓火仔於2010-08-26 19:20發表的 Re:"馬龍"作品完成 : 9`jcC-;iv  
果招叫鬥志爆發,叫你加果招係霸王裂地破
cfox7FmW  
9odJr]  
你N年前有個POST又係講歷奇- -我見到入面有招"霸王元力"- - RCTQhTy=  
v%k9M{  
引用第116樓火仔於2010-08-26 19:22發表的  : ML-)I& >tT  
你係未上傳左,無張圖既
|4mpohX  
<Llp\XcZ  
OK左啦=) 正吾正先a__a
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 118樓  發表於: 2010-08-26
Re:Re:Re:"馬龍"作品完成
引用第117樓波仔xd於2010-08-26 19:25發表的 Re:Re:"馬龍"作品完成 :
OK左啦=) 正吾正先a__a
=NbI%  
正,不過歷奇無3000mp技有d可惜 5qg2Zc~  
A*. /,KT  
p.s你都講n年,果個好似某位會員話創招,不過係畫動畫 {QBB^px  
嗯,另外係未有人話要諗菲雲菲沙,可唔可以留個菲沙比我?

樓主留言:

我覺得幻象沖擊波吾係幾岩歷奇,, x}U8zt)yD3  
PS" 當其他招係3000MP招都係一樣者=)

離線火仔

發帖
icash
只看該作者 119樓  發表於: 2010-08-26
頭先係未有人話想諗菲雲菲沙,可唔可以留菲沙,我有左個idea !R*-R.%  
p.s幻象沖擊波類似醉8虎,全方位攻擊,不過起手唔係飲酒,係打一拳落地下,之後歷奇既影子作全方位攻擊,收手(最後果個影子)會變為真毒龍鑽咁沖落地下
快速回復
限100 字節

上一個 下一個