切換到寬版
  • 4948閱讀
  • 26回復

[遊戲改圖]小弟第一次寫野, [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線milklok0413

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2010-08-03
故事發生係佢們運送官木至比人搶的中間: p8X$yv  
樂雲:婆婆,我可以4圍行下嗎? b l]YPx8  
鏡心婆婆:唔得!你行開左咁邊個幫我(凸)骨 <;q)V%IUz  
樂雲:唔好咁啦!就比我去啦!   gMB/ ~g5b0  
鏡心婆婆:睇你都係去買新出果個6.0啦!咁貴,唔比你買呀! PESJ7 /^E  
(呢個時候,鏡心婆婆個女媧遺書發光-出現左個人同佢話:教細路點得咁呀!快d比錢佢買呀!)   Y}hz UKJ  
鏡心婆婆:呢度有138$,你速去速回! hB1Gtc4n  
樂雲:thx~ ^!x}e+ o  
宇歷斯:心想:(佢走左咪要我幫婆婆(凸)骨,唔可以比佢去的!!)   LT:*K!>NOL  
宇歷斯:樂雲,你太任性了,你走了那誰來看守官木...... >   r Cn"{.rI  
鏡心婆婆:就比佢去啦,佢不去不心死的... 'qlWDt/  
蓋亞:心想:聽聞呢度有寶藏,我都去睇睇先! M^?=!!US^  
**************************************************************** 8 huB<^  
蓋亞:看來寶藏的位置係系呢度 VK/i5yT5N  
蓋亞:是誰?出來!(是想搶我寶藏?) MtXd}/  
樂雲:是我 Jh`6@d  
蓋亞:哦,樂雲,你唔係出左買6.0咩? W}.p,d  
樂雲:唉..慢左一步,我一去到就見到一篇黃海..d玩家d 3全部黃色的,我想迫入去,但比d石q發現左....... F94Qb}  
蓋亞:阿樂呀!其實我有時覺得你係我地7個人之中最有錢的一個 {3kI~s  
蓋亞:好似上次咁!如果唔係你攞左風兒果d錢,我諗佢e家係icac度泣緊野了.. EC f $  
蓋亞:佢上次有d壞人送錢比佢.話叫佢幫佢地keep住,點知果d係黑錢... i= s>a;*#  
樂雲:心想:呃!...果d係黑錢?果陣出緊2.5,我諗住去狂揪邪鬼比堤人物..又冇錢...原來果d係...... /GU%{nT  
樂雲:給你發現了..真難為情呢~ H\RuYCn2G  
                  (打鬥聲) &4V"FHy2  
蓋亞:什麼事?   ^#,cWG}z  
樂雲:快回去睇睇 r57rH ^Hc  
蓋亞:好 樂雲:等等!蓋亞,你咪有部最新的window viata,借比我啦! -^<`v{} Dn  
蓋亞:呃!!!... 2@+ MT z  
****************************************************************** .,( ,<  
                          cut左同神毛打果度 J>S`}p  
****************************************************************** bl-t>aO*.V  
幻鬼:哈哈哈,我復活啦!! ("rIz8b  
幻鬼:不過只控制到4個人 [.*o< KP  
幻鬼:阿婆~你果個打緊機的咪係你最重要的一個第子? 等我人&^(*&#^佢先.哈哈哈,我要佢慢慢咁死去!! P(XNtQ=K  
鏡心婆婆:你......!!! fH[:S9@  
                        火尊者同冰尊者合體使出大火山 7).zed^  
樂雲【大怒圖】:我就快打爆學校,邊個左住曬~..左我爆關者 - 殺!!! 2apQ4)6#[H  
                        之後使出驚天長 Dwi[aC+k  
                                  所有野冇曬..兒成平地   f')3~)"  
蓋亞【大驚圖】:呀!我部window viata呀! iT"H%{+~  
******************************************************************   liG3   
                      之後鏡心婆婆暈左   x|IG'R1:Y  
樂雲:婆婆..你唔好有事呀! Bg0 aLU)[  
鏡心婆婆:....... $jKeJn8,  
樂雲:婆婆呀!..你仲未還番張比你沒收的第2期漫畫呀...你仲未講比我知你收埋係邊...... G8ksm2}  
鏡心婆婆:我...我..冇事...咳咳.. wA>bLPTw  
****************************************************************** :O{oVR  
樂雲:心想:係度打機竟然傷左婆婆同大家.... aShZdeC*f  
樂雲:婆婆..我..我想出去行行,...... i4*!t.eI  
鏡心婆婆:你真係要走呀?   o]@g%_3X  
樂雲:唔...... ||vQW\g  
鏡心婆婆:看來你係要去找尋係夢想的網吧-未來網絡!..是嗎? EL=}xug,?  
樂雲:唔...... !>L+q@l)  
之後樂雲走左 ?.&?4*u  
蓋亞:心想:我辛辛苦苦買番黎果部window viata,就咁冇左..睇黎我都要出去搵錢買黎先得    tmf= 1M  
蓋亞:婆婆..多謝你,咁多年來的照顧,我也想離開,出外面的外地行行 k.CHMl]  
鏡心婆婆:唉!..就算我留住你個人,也留不住你個心..去吧..看看外面的天地吧...... > [|SF%  
蓋亞走埋 k%v/&ojI  
宇歷斯:心想:一直來,我一直諗住自己係咁勁..但阿樂原來和我有過之無不及.... l5d> YTK+5  
宇歷斯:心想:佢出招竟然型過我咁多..睇黎我高估左自己...... ,wlSNb@'  
宇歷斯:婆婆,我也出出去行行... TAn.5 wH9t  
鏡心婆婆:什麼?連你也要走? )#n>))   
宇歷斯:對不起啊! 鏡心婆婆:等等.等等... ?G>#'T[  
宇歷斯使出瞬間閃移,走左 ^Wz3 q-^  
鏡心婆婆:你跌左野呀! 你面鏡呀....... u:7=Yy :  
**********************完****************************************
[ milklok0413在2010-08-03 20:33重新編輯此帖 ]
3條評分
離線dwchan

發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2010-08-03
為什麼要寫口語化@@ 07dUBoq  
oNV(C'A  
@5# RGM)5^  
XT5Vo  
PS:我很鼓勵別人創作,但是請尊重版規 L5*,l`lET  
你的洗版行為我作了相應的扣分, "yCek  
我不希望見到下一次!
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2010-08-03
引用第1樓dwchan於2010-08-03 11:55發表的  : qpl "j-  
為什麼要寫口語化@@
PS:我很鼓勵別人創作,但是請尊重版規 CW=-@W7  
.......
@$79$:q N  
明白 ~5wCehSb  
我以後不會
離線波仔xd
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2010-08-03
現代版七聖尊- -睇到我一額汗
離線小銀saki
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2010-08-03
我笑死了... W&!Yprr  
Pm?6]] 7  
支持樓主創作更多! )%tf,3  
s*l_O* $'  
不過 不要口語化噢~!
離線dwchan

發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2010-08-03
引用第4樓小銀saki於2010-08-03 12:41發表的  : 9xKFX|*$  
我笑死了...
支持樓主創作更多!
不過 不要口語化噢~!
cn\_;TYiJ  
說真,梃惡搞的~
離線一位好人
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2010-08-03
原來係小說泥+.... =_1" d$S&  
但係題目左邊果到係寫[遊戲改圖]ge-.-
wall e好好睇丫
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2010-08-03
引用第6樓一位好人於2010-08-03 14:11發表的  : TB[vpTC9)  
原來係小說泥+.... Yx%%+c?.   
但係題目左邊果到係寫[遊戲改圖]ge-.-
a@a1/ 3  
因為我唔知選邊個好@@
離線dwchan

發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2010-08-03
引用第7樓milklok0413於2010-08-03 14:51發表的  :
因為我唔知選邊個好@@
xpxm9ySwu  
還有,改圖小說可分2個post放.... mOB\ `&h5  
因為是不同的項目
離線神丁
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2010-08-03
張血腥親衛兵你係咪只係改左個名? I/aAx.q  
http://ibbs.hk/read.php?tid=32993
離線廁所為上

發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2010-08-03
張圖....點解好似係邊到睇過?
離線dwchan

發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2010-08-03
引用第9樓神丁於2010-08-03 19:28發表的  : l;*lPRoW,  
張血腥親衛兵你係咪只係改左個名? VaSNFl1_M  
http://ibbs.hk/read.php?tid=32993
wLSZL  
好,我給個機會你樓主 Qz+d[%Q}x  
看你是新來的 /]zib@i  
我先扣你3分, |OZ>/l {  
要是你肯當眾認錯 id+m [']+  
就扣3分作罷, yH%+cmp7  
要是不認錯, N&APqT  
那好.... U;{,lS2l  
-10再禁3天 C;q}3c*L  
下為原圖 u)`|q_y+8  
[ dwchan在2010-08-03 19:46重新編輯此帖 ]
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2010-08-03
引用第11樓dwchan於2010-08-03 19:36發表的  :
好,我給個機會你樓主 v?D kDnta  
看你是新來的 #)mkD4  
我先扣你3分, [gkRXP[DGs  
要是你肯當眾認錯 A Ok7G?Y  
.......
#/t>}lc  
我認錯 (U'7Fc  
我偷了人圖
離線dwchan

發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2010-08-03
引用第12樓milklok0413於2010-08-03 20:35發表的  :
我認錯 /i k)4]>  
我偷了人圖
p=-B~:  
很好,知錯能改是好事
離線小銀saki
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2010-08-03
引用第12樓milklok0413於2010-08-03 20:35發表的  :
我認錯  zfjDb  
我偷了人圖
vN0L( B  
需然你偷人圖 你認錯 大家都不會怪你 下次不要了>_+ a(x.{}uG,  
U| 41u4)D  
喂喂..你文章還在-分呀....快作第二回文...加一加分吧
離線我唔係人
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2010-08-03
不同的文章都出現了....我也來試試吧+_+....(發呆中...- -
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2010-08-03
引用第14樓小銀saki於2010-08-03 21:41發表的  :
需然你偷人圖 你認錯 大家都不會怪你 下次不要了>_+
喂喂..你文章還在-分呀....快作第二回文...加一加分吧
f gK2.;>  
明白
1條評分
離線小銀saki
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2010-08-04
引用第16樓milklok0413於2010-08-03 22:59發表的  :
明白
L<f-Ed9|  
不要2個字回貼呀 `YFkY^T  
yM(_P0  
否則會被dw大 -分的 最少要5個字噢
離線hkargo
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2010-08-06
笑爆=_= g)=V#Bglv  
無啦啦七聖尊又會有黑錢=] q*HAIw[<y  
天地人3個走o既原因唔同曬=[
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2010-08-17
引用第18樓hkargo於2010-08-06 11:35發表的  : Q;XXgX#l  
笑爆=_= keT?,YI  
無啦啦七聖尊又會有黑錢=] /-DKV~  
天地人3個走o既原因唔同曬=[
 C#A@)>  
我仲諗緊新野 3M}AxE u  
到時仲好笑
快速回復
限100 字節

上一個 下一個