切換到寬版
  • 8017閱讀
  • 67回復

[其他]何為熱血動畫? [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線kelvinpokemo
發帖
icash
只看該作者 40樓  發表於: 2010-08-26
引用第39樓小銀saki於2010-08-26 22:11發表的  :
我做不到...
我要佩服你...[表情]

我日日睇1集ma-.-

離線sasalree
發帖
icash
只看該作者 41樓  發表於: 2010-08-26
引用第37樓小銀saki於2010-08-26 21:51發表的  :
噢!!!龍珠z!!!!
就是他!!!
.......

我比較鍾意龍珠GT 個首@@ DAN DAN kokoro hikareteku ^o^
有技術1lv無裝星仔能打贏無技術200lv有裝迪倫嗎?
離線吃草仔
發帖
icash
只看該作者 42樓  發表於: 2010-08-27
簡單而言,
就係當你睇緊既時候,感到心中極為興奮,
情緒高漲而久久不能平伏時

你就已經熱血了起來v_v
有意加入請按
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 43樓  發表於: 2010-08-27
引用第38樓kelvinpokemo於2010-08-26 22:02發表的  :
現在我每天都聽一次
已經31次了=]

其實勇者王都幾感人,冰龍同火龍用自爆系統來打敗敵人(細個果事有佢地合體,一盒200幾蚊),風龍同雷龍原本唔用,但最後無法子下用左
擊龍神最後對白:楊師令,請你準許我用果樣野(之後一手拿左個自爆系統,就同十二星主一齊自爆,最後得番上伴身) 光龍同暗龍,先打傷對手之後再用彈丸X 忍者用分身,躲過左右手既攻擊,再用音波定對手再自爆,十三細係河彈番出來,用Q作吉X既線,利用音波擊到十二星主,彈完最後樂章就沉入大海之中
全部都係,最初打到人地傷哂,但十二星主回復體力,最後打番佢地轉頭

機戰W中我係玩交換合體,去到各自打十二星主,我就跟電視玩自爆,爆一部哂左成十幾m修理
sr超合金勇者王用-空間切裂士巴拉(魂限定)收現錢
另放sic極魂假面騎士劍-帝皇型態70元
放戰奴一套+烏邪人物,霸王地藏龍,鋼鐵護甲
lfo物品只收神通行充值卡(50/100)
發帖
icash
只看該作者 44樓  發表於: 2010-08-27
引用第43樓火仔於2010-08-27 02:20發表的  :
其實勇者王都幾感人,冰龍同火龍用自爆系統來打敗敵人(細個果事有佢地合體,一盒200幾蚊),風龍同雷龍原本唔用,但最後無法子下用左
擊龍神最後對白:楊師令,請你準許我用果樣野(之後一手拿左個自爆系統,就同十二星主一齊自爆,最後得番上伴身) 光龍同暗龍,先打傷對手之後再用彈丸X 忍者用分身,躲過左右手既攻擊,再用音波定對手再自爆,十三細係河彈番出來,用Q作吉X既線,利用音波擊到十二星主,彈完最後樂章就沉入大海之中
全部都係,最初打到人地傷哂,但十二星主回復體力,最後打番佢地轉頭
.......

TVB之前播過final,所以我知少少
但我現在只看到31集=[
EI-01只用1集就ko了- -
31原種同J的出現才是勇者王才是真正開始XD
另外機戰W 刪左好多勇者王d野,超龍神冇左E-99破壞炮, Gaogaigar冇左個巨鉗
唯一正係冰,火,風,雷龍改做是一致的=]
改好一部有成4部=]
未計合體XD

離線火仔

發帖
icash
只看該作者 45樓  發表於: 2010-08-27
引用第44樓kelvinpokemo於2010-08-27 18:58發表的  :
TVB之前播過final,所以我知少少
但我現在只看到31集=[
EI-01只用1集就ko了- -
31原種同J的出現才是勇者王才是真正開始XD
.......

e99炮係壓力炮,好少機戰做到咁,仲要係nds
EI01果集,成班打佢,第一次係超龍神單人打佢,但有保護,先打唔到去,忍者用音波破佢保護,之後超龍神狂打,13細用音波壓住佢(之後佢重傷)
,再用鎚仔一野ko佢
發帖
icash
只看該作者 46樓  發表於: 2010-08-27
引用第45樓火仔於2010-08-27 19:09發表的  :
e99炮係壓力炮,好少機戰做到咁,仲要係nds
EI01果集,成班打佢,第一次係超龍神單人打佢,但有保護,先打唔到去,忍者用音波破佢保護,之後超龍神狂打,13細用音波壓住佢(之後佢重傷)
,再用鎚仔一野ko佢

是用了彈丸X才能成功~~
但機戰W要特定關卡才能彈丸X型態=[
彈丸X型態好屈-.-

離線sasalree
發帖
icash
只看該作者 47樓  發表於: 2010-08-27
我覺得衝鋒21都唔錯,佢跑跑下播個首插曲我覺得好正  
有技術1lv無裝星仔能打贏無技術200lv有裝迪倫嗎?
發帖
icash
只看該作者 48樓  發表於: 2010-08-27
引用第47樓sasalree於2010-08-27 19:49發表的  :
我覺得衝鋒21都唔錯,佢跑跑下播個首插曲我覺得好正  [表情]

我覺得衝鋒21只能用激烈來形容,但好像不夠熱血-___-

離線火仔

發帖
icash
只看該作者 49樓  發表於: 2010-08-27
引用第48樓kelvinpokemo於2010-08-27 19:52發表的  :
我覺得衝鋒21只能用激烈來形容,但好像不夠熱血-___-

係搞笑+激烈,但真係去唔到熱血,電童,機動武鬥傳,果d都可以
睇番tvb,好多搞笑對白(得香港先有)
又唔見m記有炒面買
唔好成個多啦美咁
使無bug記
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 50樓  發表於: 2010-08-27
引用第46樓kelvinpokemo於2010-08-27 19:37發表的  :
是用了彈丸X才能成功~~
但機戰W要特定關卡才能彈丸X型態=[
彈丸X型態好屈-.-

發覺係電視同機戰好大分別,超龍神果d可以成萬血,但膠街架得果8000幾血,但要打十二星主,一隻都唔知幾多
最重要係超龍神近攻,擊龍神射擊型,天龍神近攻射擊型 隻隻都可以去m幾血,仲可以打得好勁
發帖
icash
只看該作者 51樓  發表於: 2010-08-27
引用第50樓火仔於2010-08-27 20:38發表的  :
發覺係電視同機戰好大分別,超龍神果d可以成萬血,但膠街架得果8000幾血,但要打十二星主,一隻都唔知幾多
最重要係超龍神近攻,擊龍神射擊型,天龍神近攻射擊型 隻隻都可以去m幾血,仲可以打得好勁

我W隻gaogaigar成萬血 15段改造-.-
強龍神同幻龍神招合體技下下扣人成萬血,天龍神招光與暗之舞又強又減人命中
最衰冇6龍or 3龍神合體技=[

離線火仔

發帖
icash
只看該作者 52樓  發表於: 2010-08-27
引用第51樓kelvinpokemo於2010-08-27 20:49發表的  :
我W隻gaogaigar成萬血 15段改造-.-
強龍神同幻龍神招合體技下下扣人成萬血,天龍神招光與暗之舞又強又減人命中
最衰冇6龍or 3龍神合體技=[

初期gaogaigar少血到 係去到始元先多血
強龍神同幻龍神合體技爆左熱血,可以去到3m幾 天龍神既光與暗之舞,當敵人無咩血,最尾果下係一野斬,之後跳出來,e招爆左熱血,去到2m幾,所以6龍係勁,自爆仲勁,唔爆熱血扣人成m血,如果爆左既話,2m幾(自爆技最多),不過6龍自爆技(擊龍神,冰龍,火龍,光龍暗龍)要拿左強龍同幻龍神之後先有
離線夏露三千
發帖
icash
只看該作者 53樓  發表於: 2010-08-28
一整天重復著那十多首不同版本的勇者王的我算是瘋了吧...

熱血的話
推介一下經已有22年歷史的gunbuster
離線524
發帖
icash
只看該作者 54樓  發表於: 2010-08-28
熱血的話,923九展見
i can fly!you can fly!we can fly!motto motto!

機戰嘛,最近重玩alpha系列,果然睇埋故事好玩好多
嘗試挑戰alpha3一週目入隱藏結局中,不過太難了...
引用第53樓夏露三千於2010-08-28 01:28發表的  :
熱血的話

你們只有一個人的話就是火,兩個人合起來就能變成炎,變成炎的gunbuster,是無敵的!!
[ 524在2010-08-29 02:51重新編輯此帖 ]
離線夏露三千
發帖
icash
只看該作者 55樓  發表於: 2010-08-28
引用第54樓524於2010-08-28 07:29發表的  :
熱血的話,923九展見
i can fly!you can fly!we can fly!motto motto!
機戰嘛,最後重玩alpha系列,果然睇埋故事好玩好多
嘗試挑戰alpha3一週目入隱藏結局中,不過太難了...
.......

太窮了...連最便宜的位置也買不起...

奇蹟會發生的  我會讓它發生!
發帖
icash
只看該作者 56樓  發表於: 2010-08-28
引用第53樓夏露三千於2010-08-28 01:28發表的  :
熱血的話

呀~~
gunbuster在機戰算強,buster kick, busker beam
和Getter的武器簡直一模一樣
有誰知道Getter熱5熱血,好似出左好多版- -"

離線黑十麟子
發帖
icash
只看該作者 57樓  發表於: 2010-08-28
我覺得有小李同呀凱的動畫就係熱血動畫
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 58樓  發表於: 2010-08-28
引用第57樓黑十麟子於2010-08-28 17:51發表的  :

唔係好鍾意果2個傻人,體術係勁,講d野好白_
發帖
icash
只看該作者 59樓  發表於: 2010-08-28
引用第57樓黑十麟子於2010-08-28 17:51發表的  :

誰是小李?.?囧
5色
咩動畫?= =

快速回復
限100 字節

上一個 下一個