切換到寬版
  • 1994閱讀
  • 17回復

[自創小說]真LFO的故事三:小丹與旋瓏對戰gag王李 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線小李

發帖
icash
只看樓主 正序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2008-10-21
— 本帖被 牙歷 執行鎖定操作(2008-11-09) —
有一日,小丹同旋瓏去拍拖 B`T|M$Ug  
&gIu<*u<  
小丹:瓏瓏…… =}Bq"m  
DTl M}  
旋瓏:丹丹…… L7wl3zG  
=LZj6'  
小李就係呢個時候打斷左佢地 $_@~t$   
--Dw8FR9  
小李:期期 0A9x9l9Wd  
}sd-X`lZ  
小丹、旋瓏:你同我死開d啊!你發效行開d啦 xAjLn*d|N  
L!3{ASIN0  
小李:你地唔係發緊咩? ^qIp+[/'  
mhnD1}9,Ih  
小丹:你睇錯姐!我地邊鼠有發效啊 J,4]d u$  
|.*),t3 (w  
小李:個鼠! pvDr&n9  
NA]7qb%%<  
旋瓏:姐係邊鼠姐 [qIi_(%o  
;]i&AAbj  
小李:老鼠 V4l`Alr\L  
[WRs1$5  
小丹:老鼠?!邊到老鼠? DSizr4R  
;6e#W!  
小李:我愛你,愛上你,就像老鼠愛大米……《唱歌中》 )j',e $m  
gupB8 .!  
小丹:你條gag老一定想死定! gTH1FR8$y  
1AjsAi,7;2  
小李:我甘後生!死左唔底! (+>+@G~o  
eW1$;.^  
旋瓏:你玩夠米啊! {5 #P1jlT  
.%U~ r2Y(  
小李:講左甘耐!比番個幾銀泥當口水費呢 E@JxY  
GWM2l?zOP  
小丹:你條腸粉!你唔好係到玩野wo!信唔信我腿神踢你 G|4v nIS  
"of(,p   
旋瓏:小丹好man啊 O->i>d  
{QM;% f  
小丹《心》:緊係! )>\J~{  
oZA|IF8U0  
小李:一秒一利息!口水費原價廿蚊!特價一千蚊 one^XYy1%  
_B 8e 1an  
小丹:好gag啊!好好笑啊!笑到唔識笑 B(:Kw;r?  
$P866F  
小李:比d面笑出聲好wo U^+9l?ol  
?" {+m  
小丹:哈哈! UacN'Rat  
e%R+IH5i  
旋瓏:唔好同佢痴!佢地膠膠地既 j<szQ%tJlI  
_>dqz(8#  
小丹:講得無錯! h:z;b;  
6!n"E@Bwu  
小李:膠!好過無!e加大把野用膠做!無膠你都唔點 SR*%-JbA  
CbQ@l@d]  
小丹:最衰你d膠唔係用泥整野既 b v\V>s  
T 2x~fiM  
小李:世上無膠係整唔到野既 ojs&W]r0Z  
79s6U^vv"  
小丹:硬膠囉! (e= ksah3>  
"f!*%SR: 1  
小李:硬膠樽 @E,{p"{  
{ )'D<:T  
旋瓏:小丹!我到先買左d野啊 d#ya"e>  
Jtd@8fVi  
小李:等我睇下張單先! KjZ^\lq'  
9(ZzwkD'>  
小丹:幾多錢嫁?? >u*woNw(XM  
d=oOMXYa   
小李:十萬九千七 ]WWre},  
!Ya +  
小丹:下!《聽完之後小丹就嘔血,因失血過多及嚇到爆血管》 J}._v\Q7P  
D8m?`^Zz  
小李:你做乜野啊!我係想講十蚊九點七啊!唉!你真係無用,甘就死左 smIZ:L %  
"sAR< 5b  
旋瓏:你整死左小丹我要殺左你 thipfS  
%f6l"~y  
小李:我早就知會甘嫁啦!九九九! w?jmi~6  
 7z<!2  
九九九:乜事?! /nv1 .c)k  
reu[}k~  
小李:有人想殺我啊 IH\k_Yf#u  
iBp 7 1x65  
旋瓏:佢殺左我男朋友啊 P^rSpS9  
E0xUEAO  
九九九:你真係一位好市民啊!自己報警告自己 $ rFv(Qc^=  
9'8OGCN  
小李: 0a8nBo7A-X  
^ b-H  
一星期後…… z6Su`  
2*K0~ b`  
旋瓏:e加無男朋友!小李又有型又英俊!探下佢先 &U4]hawbOU  
<Cg;l<$`b  
探小李中! ]DmqhK`  
?aOR ^ K  
小李:早晨 U|{WtuR  
vbDw2  
旋瓏:小李!出番泥我地一齊咩咩囉 :&?#~NFH  
D1o 8Wo  
小李:等我出番泥睇下你點咩 ni2H~{]z  
82O`<Ci  
旋瓏:你睇得多與敵同行= = /rv XCA)j  
t$l[ 4 R-  
小李:係你嫁wo我嫁 a Q`a>&R0  
mNb+V/*x3  
旋瓏:你條膠柒,你講乜野啊!我邊鼠嫁wo你啊 DOhXb  
!PUhdW  
小李:我愛你,愛上你,就像老鼠愛大米《唱歌中》 F<V zVEx  
}{K)5k@  
旋瓏:你居然同我講…… Wv=L_E_  
Z]w_2- -  
小李《心》:唱錯歌添=_= I=(O,*+PQ  
:6HMb^4  
旋瓏:我唔會嫁意你膠嫁!就算你係鐘意期期都好!我都會等你嫁 )&_{m K  
Y] P}7GZ  
小李聽完呢句野就呆左出獄《暗示小李輸左比佢》 -\UzL:9>  
yA%[ u.{  
《完》
離線牙邦
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2008-11-08
冇10蚊9點7的 ~_~ 6\::Ku4_2  
m.V mS7_I  
毫吧
放 law ser 青龍裝 1set 要既密我
離線波仔xd
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2008-11-08
開頭戈兩句真係嘔死 mY`b|cS3p$  
&Q&$J )0  
同埋發姣,,吾係發效- - 7XR[`Tn9<  
P `2Rte6s  
頭戈到咩鼠好無聊,,, (>;~((2  
\H" (*["&  
仲有,,   旋瓏:唔好同佢痴!佢膠膠地既 YO,GZD`-o  
uk\G Am@O  
璇瓏話埋小丹膠- -? b%)a5H(  
C y& L,  
自己告自己戈到都OK好笑啦,,雖然我笑吾出 PMrvUM62  
Nm; ka&'  
旋瓏:e加無男朋友!小李又有型又英俊!探下佢先 Q2fa]*Z5  
GGLVv)  
你呢句搞到你好冇自知之明 ~+T~}S  
[x E\IqwM  
唱錯歌戈到都有笑點既,,,雖然我又係笑吾出
離線hoyim200
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2008-11-08
好好笑
離線小李
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2008-10-22
引用第13樓r186780於2008-10-22 17:37發表的  : e8gD(T  
小丹:幾多錢嫁?? 2smLv1w@  
小李:十萬九千七  [表情] \y0abxIHS  
小丹:下! [表情] 《聽完之後小丹就嘔血,因失血過多及嚇到爆血管》 U| y+k`  
w>!KUT  
好好笑 [表情]
)D#*Q~   
多謝!
離線r186780
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2008-10-22
小丹:幾多錢嫁?? :X/j%m*  
小李:十萬九千七   ?MyXii<a  
小丹:下! 《聽完之後小丹就嘔血,因失血過多及嚇到爆血管》 e=TB/W_  
vA :1z$m  
好好笑
好可愛
離線小李
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2008-10-21
引用第11樓廁所為上於2008-10-21 22:44發表的  :
膠和沒膠的人想法不同
#qtAFIm'  
甘我英唔英俊姐? =c"`>Vi@d  
《個公仔無聊先用》
離線廁所為上

發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2008-10-21
引用第10樓小李於2008-10-21 22:43發表的  :
甘直接既= = #  -e  
但係我覺得我好英俊wo
OOA %NKV  
膠和沒膠的人想法不同
離線小李
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2008-10-21
引用第9樓廁所為上於2008-10-21 22:38發表的  :
樣衰+無恥
Dvbrpn!sk  
甘直接既= = #RT}-H  
但係我覺得我好英俊wo
離線廁所為上

發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2008-10-21
引用第8樓小李於2008-10-21 22:33發表的  :
《點解你今日好似串左既》 ` ]%\Y>(a}  
如果知都要post呢d叫乜野??
Ww-%s9N<  
樣衰+無恥
離線小李
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2008-10-21
引用第7樓廁所為上於2008-10-21 22:27發表的  :
作得差唔係罪 e[_W( v  
唔知醜先係罪
C$Pe<C#  
《點解你今日好似串左既》 rw_T&>!  
如果知都要post呢d叫乜野??
離線廁所為上

發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2008-10-21
引用第2樓parco_123於2008-10-21 21:22發表的  : ^ei[#I  
個人認為小李哥,,,,,,,,,, DC S$d1  
好無聊。 ]} z ;!D>  
送你兩隻字 :(tSL{FO  
封筆。
V# Mw  
作得差唔係罪 bSHlR#!6  
唔知醜先係罪
離線小李
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2008-10-21
引用第4樓goldcat0807於2008-10-21 21:52發表的  : TSu^.K  
小丹:瓏瓏……[表情]
旋瓏:丹丹……[表情]
.......
it!i'lG  
你既問題! !fdni}f)  
引用第5樓紅茶於2008-10-21 22:00發表的  : {#M=gDhbX  
好好睇既GAG故 qmUq9bV  
與敵同行到最好笑
9_IR%bm  
你都覺啊!我念個陣笑左好耐 $IUP;  
引用第2樓parco_123於2008-10-21 21:22發表的  :  I 0ycLx  
個人認為小李哥,,,,,,,,,, :@g@jcbYq`  
好無聊。 #$V`%2>  
送你兩隻字 AfvTStwr  
封筆。
i gzISYC_  
死都唔制!我甘好既文筆都要我封!我以後點樣搵食啊
離線紅茶
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2008-10-21
好好睇既GAG故 =0xuH>WY}w  
與敵同行到最好笑
暗殺之歌