切換到寬版
  • 5437閱讀
  • 32回復

[原創]大家一齊分享下...所謂既剋星 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線freeze3704

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2011-02-06
打左甘多年VS )-9/5Z0v  
總是覺得某D角打5入另外D角色 =FE,G*  
往往比對手剋制.. BK +JHT  
以前有D人就會話邪鬼OR菲沙係EX既剋星 B5cTzY.h-  
自從U1大改變之後,應該有D5同 xnLfR6B  
而家我就覺黑羅係菲沙同6道既剋星 8177x7UG2[  
招俯月衝已能玩殘以上兩位角色 ?1d_E meG2  
我有個識既NINA話ZACK係NINA既剋星 ^\!^#rO  
雖然NINA出招快高攻,但ZACK太高格,打5入 RHxd6Gs"  
亦有人話蓋亞係悟地既剋星 ("aYjK k  
不過我倒想看看各位點諗 * n[6H  
睇下每個角有咩剋星? ~$@I <=L  
咩角都OK(包合戰,異角)
離線強人-ex
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2011-02-06
其實所謂既剋星 X[|>r@Aa!  
我覺得是招的方面 D&'".N ,}  
[:o#d`^  
強的招剋死弱的招 Y,a.9AWw)  
一個人同時擁有強的招和弱的招 @.5Ybgn  
如果一個人擁有強的招 比起第二個人擁有強的招更強的話 3drgB;:g`  
則第二個人便是第一個人的剋星 s"'1|^od  
7yc:=^ )  
仲有,如果一個人擁有弱的招較多的話 ?]})Xf.A  
則其剋星會較多 V}(%2W5X+  
=================================== *f[`Yv  
好似好抽象 K@fxCj*}  
我講D實際例子 u66w('2  
Cr&ua|%F  
好似迪雲咁: &8(2U-  
超昇龍霸和真龍波屬強的招 (請注意:一招是遠攻一招是近攻) N5s_o0K4TU  
但同時被迪倫龍皇噬和真.昇龍拳強的招打破 G6 GXC`^+  
則迪倫是迪雲的剋星 |9g*rO  
MDlC U  
百裂拳,昇龍霸,氣功波,散彈波屬弱的招 >):b AfI  
蓋亞的所有招都足以破掉 R38 w!6{  
則迪雲的剋星較多
離線dwchan

發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2011-02-06
所有拉登者也是一轉璇瓏的死敵:(
離線光之使者
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2011-02-07
我舉一個 !! ~v5tx  
windy是巴仔的剋星 4b (iGLrt0  
旋風閃破到他好多招 , 看他點跑 !!
離線saradomin
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2011-02-07
我不相信有剋星這回事 wOOPuCw?  
角色之間係格食格定係有絕對的強角 k<St:X%.O  
答案其實呼之欲出 yeW|Ux:  
$k!t&G  
Zw }7vD0  
我認為樓主戰敗是個人技術問題
近日有人假扮我 在facebook開設戶口 請小心
我絕不會透過facebook聯絡你們
離線炎黃子孫
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2011-02-07
無咩黑唔黑星 VJ wzYl   
依家u1將故事入面勁既英就變到真實都係咁勁 04,]upC${W  
唔止勁;可以話係屈 jdhhvoQ  
撒卡以前格招高到爆炸.1招餓狼噬連ex腿都格得曬 lD{9o 2  
勢兇無野格得爆;爆左都唔會扣好多 za24-q  
但係依家故事撒卡連一隻暗戰都打唔贏.現實都係d技格招廢曬 =n;ileGm+^  
先唔講異轉 x*_c'\F|  
大把英既主力技格招力都低曬;攻又係 )EO$JwQ  
基本上vs最大敵人都係迪倫.邪鬼.nina.奧龍呢種英 D L$P  
雖然以前都唔係好得去邊...冰佬屈鑽風.火佬屈煉獄.ex屈滅絕/狂虎.劍佬狂龍. ."MBKyg6  
你嘈佢.佢一句吹咩;你真係吹咩? ;KnnAZJ  
而且依家出埋合體.故事講到合體屈曬機.一隻合體戰神勁過曬撒卡.黑仔.小單(出左合體戰神之後果幾關) <8H`y(S  
真實要夠勁.配點會提高就一定 @ws3X\`<C  
但係點樣可以做到合體戰神勁得黎唔會過屈呢?答案就係將一轉既強角改弱(留意只係一轉) 6~}=? sX4  
令到強角同弱角之間有個平衡點.但係u1就無理到迪倫呢類角色過強問題.. &<L+;k~P%  
咁樣做.表面上係平衡左.一轉>異轉>合體.層次分明左 T,;6q !s=  
其實係變相顯示出合體戰神更強大之處...
[ 炎黃子孫在2011-02-07 07:41重新編輯此帖 ]
K49
離線k-man
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2011-02-08
引用第3樓光之使者於2011-02-07 01:17發表的  : 4,uH 4[7  
我舉一個 !! QHA<7Wg  
windy是巴仔的剋星 >\MV/!W  
;@Ls "+g  
吓-_- ! +8v!vuO'  
雖然我未試過用巴力克打windy j_Dx4*v g  
但係以巴力克o既速度同滾地特色,,,無乜可能會中到 .vwOp*3\  
但係我都相信旋風閃破到巴力克好多招
離線小小鹹
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2011-02-08
引用第6樓k-man於2011-02-08 14:13發表的  :
吓-_- ! ]w! x  
雖然我未試過用巴力克打windy X8F _Mb*  
但係以巴力克o既速度同滾地特色,,,無乜可能會中到 tOS%.0W5J  
O Y/QA  
6]7iiQz"H  
基本上windy 天甘 x oe 係冇剋星
離線tommywu
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2011-02-08
引用第3樓光之使者於2011-02-07 01:17發表的  : {PWz:\oaD  
我舉一個 !! I Yj\t?,0  
windy是巴仔的剋星 WUMx:a0!  
p~$\@8@  
倒不如說windy剋突擊技吧 p~DlZk"  
之前用愛莉同windy打 n-}.Yc  
完敗
離線k-man
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2011-02-08
引用第8樓tommywu於2011-02-08 18:15發表的  :
倒不如說windy剋突擊技吧 &7XB $  
之前用愛莉同windy打 Fu(e4E  
完敗
JIjqGxR  
愛莉...... u'<Y#bsR#/  
有人用愛莉同我巴力克打 2P"@=bYT"  
愛莉慘敗,,,可能因為我開超界太快
離線tommywu
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2011-02-08
引用第9樓k-man於2011-02-08 18:55發表的  :
愛莉...... 0@.$(Aqo(  
有人用愛莉同我巴力克打 Xa Yx avq  
愛莉慘敗,,,可能因為我開超界太快
iEsI  
佢齊招? 8n,i5>!d  
得基招的愛莉只可以用來打怪:(
離線k-man
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2011-02-08
引用第10樓tommywu於2011-02-08 20:54發表的  :
佢齊招? u> %r(  
得基招的愛莉只可以用來打怪:(
pr>K#@^  
得2招 ~bWqoJ;Q  
基招+會心 P(VQD>G  
但係佢大多數用基招
離線真天魔
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2011-02-08
....天魔三粒波打菲沙一粒波,已經係剋星=] Y GO ;wIS  
` Rm2G  
天魔剋星係咩?:(
按圖,看小說

離線光之使者
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2011-02-08
引用第6樓k-man於2011-02-08 14:13發表的  :
吓-_- ! Lyt6DvAp"  
雖然我未試過用巴力克打windy dU:s^^f&R  
但係以巴力克o既速度同滾地特色,,,無乜可能會中到 S]K^wj[  
b1\z&IdC  
話說巴力克的滾地是好易破= =... QEQ8gfN9>  
其實你用巴仔同windy打就知 , 跑反而是負累A_A v\n!Li H  
zOg#=ql  
引用第7樓小小鹹於2011-02-08 16:54發表的  : YV. *8'*  
8p-5.GU)<e  
R+]Fh4t  
基本上windy 天甘 x oe 係冇剋星
L((z;y>q|  
oe就起手破 , 天甘點解冇剋星= =?
離線d523d323
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2011-02-08
引用第1樓強人-ex於2011-02-06 22:25發表的  : PM [6U#  
其實所謂既剋星 zw\"!=r^  
我覺得是招的方面
強的招剋死弱的招 |pq z(j7  
一個人同時擁有強的招和弱的招 kYPowM  
.......
5c'rnMW4+p  
但相對地 @2YO_rL[  
迪倫真昇龍拳收手落地果下 B?#@<2*=L  
迪雲可以用昇龍霸/百裂拳捉 rH8?GR0<  
迪倫既龍皇噬冇得上下出 qW;nWfkYC  
迪雲既氣功波,散彈波,真龍波就可以. XLEA|#  
可以封住迪倫硬直既弱點 UrN$nhH  
雖然真昇龍拳對百裂拳黎講係強橫左少少  &XrF#s  
但隻迪雲如果反應快少少都可以先擋下真昇龍拳 F] M3/M  
再等迪倫收手加以重擊
離線freeze3704
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2011-02-09
引用第12樓真天魔於2011-02-08 21:09發表的  : <9\_b 6  
....天魔三粒波打菲沙一粒波,已經係剋星=]
天魔剋星係咩?:(
P1TL H2)  
V9B $_j4  
的確,所以我通常出冰霜挙擋天魔既三粒波 J5@_OIc1y  
天魔剋星係咩?約翰既破邪結界5知打5打得過天魔三粒波同冰飛呢A_A
離線tommywu
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2011-02-09
引用第15樓freeze3704於2011-02-09 08:45發表的  :
的確,所以我通常出冰霜挙擋天魔既三粒波 v,Ep2$  
天魔剋星係咩?約翰既破邪結界5知打5打得過天魔三粒波同冰飛呢A_A
mR8&9]g&  
破邪結界係頂到波 gmJJ(}HVz  
冰飛就.....算吧
離線bk的卓男
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2011-02-09
引用第4樓saradomin於2011-02-07 01:50發表的  : X1tAV>k5'L  
我不相信有剋星這回事 Er~5\9,/<]  
角色之間係格食格定係有絕對的強角 OEq8gpqY  
答案其實呼之欲出
.......
}v=q6C#Q>  
有人曾說過 |`:Uww+3  
P(A%z2Ql  
沒有最強的角色、只有最強的玩家 "xnek8F  
{,P&05iSi  
你玩家夠強其實冇話邊個係你剋星 o6B!ikz 8  
當然我自問技術低 sx*(JM}Be  
有唔少角係我隻迪倫既剋星 3&x_%R  
迪倫算係速攻既角色一類  <差唔多隻隻都跑攻出飛龍、神百又係速攻 @kI^6(.  
但係迪倫既剋星…就係速度比佢快既角色 Jw;J$ u!d  
例如係蓮娜同巴力雞 2E=E!Zwt_  
速度唔夠佢地快、基本上係速度方面係剋星黎
https://www.sendspace.com/file/e4r8v8
離線小小鹹
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2011-02-09
引用第13樓光之使者於2011-02-08 21:54發表的  :
oe就起手破 , 天甘點解冇剋星= =?
KWN0$*4  
"+saI@G  
但有冇人咁大膽先 %"+FN2nbm  
收手出咁點算  LDwu?"P!  
同埋天甘可以空中出*(用飛)
離線k-man
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2011-02-09
無記錯卡倫應該係巴力克o既剋星 v2rXuo  
卡倫啲遠攻咁q快,,,,巴力克好易中招
快速回復
限100 字節

上一個 下一個