切換到寬版
  • 3445閱讀
  • 36回復

[原創]為精華之分析! 達爾連2轉全分析 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線呀樂

發帖
icash
只看該作者 20樓  發表於: 2006-11-15
引用第19樓1994622006-11-15 20:16發表的: 4:S]n19nq  
deep有招:天之X - -???
Mtv{37k~  
=|``d-  
唔知點打=="
高登童子軍不停侵入各大論壇
各壇主小心: )

離線牙良
發帖
icash
只看該作者 21樓  發表於: 2006-11-16
正!最衰唔係動畫la,如係可能入到精華....
.
離線蠟筆小新

發帖
icash
只看該作者 22樓  發表於: 2006-11-17
引用第21樓alan20057412006-11-16 01:47發表的: =?0v,;F9|  
正!最衰唔係動畫la,如係可能入到精華....
_~;%zFX  
樓 主可能唔識做動畫~~ "FA. T7G  
唉............(唔想講)
離線呀樂

發帖
icash
只看該作者 23樓  發表於: 2006-11-17
引用第22樓蠟筆小新2006-11-17 13:03發表的:
樓 主可能唔識做動畫~~ O 1z0 dHa  
唉............(唔想講)
{CI4AT!?W  
我冇個程式=_=凸

離線tonytommy
發帖
icash
只看該作者 24樓  發表於: 2006-11-18
唔夠詳細 but support
離線andickb123
發帖
icash
只看該作者 25樓  發表於: 2006-11-18
太小野la
『元聚』第一章 青年搏擊篇~『迫近』再度火熱連載
元聚
無路可逃的處境下,星奇的一拳會否打破局面
離線油俠
發帖
icash
只看該作者 26樓  發表於: 2006-11-18
天之x好似係話官方人員整錯左 ,<tJ` ,0X  
之後有D人異轉可以學到未出的異轉招ar麻@.@[好正] f<@!{y 2Xe  
= =姨家唔得lo
離線monica_fanz
發帖
icash
只看該作者 27樓  發表於: 2006-11-18
=]]]]]]]] w7U]-MW6A*  
幾時做埋嗰5%呢?=]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]
離線風神野郎

發帖
icash
只看該作者 28樓  發表於: 2006-11-19
引用第20樓呀樂2006-11-15 20:35發表的:
唔知點打=="
k <oB9J  
一大第1個=天 BkB>eE1)Ea  
戈人第1個=之 \#9LwC"8;  
尸戈第1個=刃
回歸IBBS..
人大了 . 成熟了 .
離線呀樂

發帖
icash
只看該作者 29樓  發表於: 2006-11-19
做完啦 xPm. TPj  
~$HB}/  
搞掂啦.....最好可以+精啦...因為我冇影野個個野...SOR

離線bbqonqq
發帖
icash
只看該作者 30樓  發表於: 2006-11-19
狂龍斬係200技能點...茶... F(G..XJQ  
Bs~~C8+  
你打左210

兩大神獸宿命之對決
發帖
icash
只看該作者 31樓  發表於: 2006-11-20
引用第29樓呀樂2006-11-19 16:32發表的: sl'4AK~\  
做完啦
搞掂啦.....最好可以+精啦...因為我冇影野個個野...SOR
NdXHpq;  
download is good=]]]]] I\@r ~]+y  
p.s. Q dj(D\.  
少字DIE T^T
離線evangeline
發帖
icash
只看該作者 32樓  發表於: 2006-11-21
挑,樓大其實有冇玩過deep架? _}{KS, f]0  
幾Lv? # qd!_oN  
一句講晒,不知所謂 )]>t(  
Wv4$Lgr  
招式名稱:大地斬 (:iMs) iO{  
出招方法:檔下右攻 Qf:e;1F!  
好處:檔招OK..但係攻小 這招起手和收手速度屬中快程度,攻擊力是達爾中最弱, c&c  
但使用量較低,這也是唯一的優點 屬於硬直度低的招式 }?m0bM  
缺點:攻唔高,E比人打 後好宜比人KO 如猛虎拳EX等 rZI63S  
g@H<Q('fJ  
出招方法,檔前攻... ~kc#"^s J  
你知唔知自己o係度講緊乜? Y.m1d?H 1  
"使用量較低,這也是唯一的優點 屬於硬直度低的招式" `_J&*Kk5  
你話依招mp使用量低定係點? htB2?%S=T  
攻唔高?10lv不知幾高攻呀,倒地已經正啦.. {|9knP  
A}(xH`A  
玩偷襲勁 可以用呢招屈死 攻擊距離屬中距離,使用量適中 @]Q4K%1^"  
缺點:係後好宜比人屈死 如穿心矢等等...
Zg+.`>z  
咩使用量適中? igu1s}F  
屈? { 4+/0\  
:!i=g+e]  
出招方法:檔上下攻 X}#vt?mu  
好處:攻高,連技打勁!到屈到唔小HP 用得好可以好勁 擊中對手還可以繼續連出該招(稱得上為屈招) G4 7^xR  
缺點:唔係好E用 比D天上攻的就玩完 如 驚天掌 絕地一擊 餓虎殺
^#5'` #t  
以我記憶係下上攻唔係上下攻 9SC1A-nF  
屈?攻擊距離比大地斬仲近 d V% o:@Z  
我相信樓大唔知有2hit的,起手有1hit,斬落黎又有1hit  (?Ku-k  
打vs好難打中... /JNG}*  
W6?=9].gc  
好處:攻高,連技打,好屈 可以話係達爾的絕招 這招起手和收手速度屬快,攻擊力很強 |gkNhxzB  
缺點:用MP用得多 E格 如降龍掌 核子爆彈
<:-4GJH=  
屈?? zC*FeqFL<  
知唔知幾易閃? 7FwtBO  
依招可怕之處係第3個圈中左之後可以連乜招都得... ".jO2GO^  
好處:屈,一野可以有5 hit 可以用完之後走人 消費元力還是目前六項招式中最多的一招(不包括扣血的招式) `0upm%A  
缺點:要好大量MP,可能唔中 出手慢 磁力衝脈炮 虎威腿等等可以檔 \3vQXt\dM$  
打STOY用處:★★★☆☆ A!Tl  
打VS用處:★★★★★☆
2I:P}!  
格招超勁 B7Ket8<J  
屈? 60{G 4b)  
難道在樓主只懂屈? 5Sl"1HL  
"可能唔中"廢話 DN^+"_:TB  
有招是必中的嗎? =p|IWn{P  
smCACQ$ (  
高攻 可遠屈 這招起手慢但收手快,攻擊力強 gj;gl ="3  
缺點:要大量MP扣HP,可能唔中 到時浪費左 虎威腿EX可以檔呢一招 f@sC~A. 9\  
打STOY用處:★★☆☆☆
#X] *kxQ <  
屈? 7sVM[lr<  
你令我好無言... t__f=QB/  
檔招爆勁=0= 因為本人比佢用個...咩招到檔到..可以話檔招絕招...攻唔係低..可連出...屈爆 s:{[Y7\?  
缺點:收手慢 係上/下攻佢就玩完=0=
xWLZlUHEu  
又是屈?...(開始有d火了  W2` 3 p  
招式名稱:天之X Pll%O@K  
消耗能力:不詳 }w)}=WmD  
學習點數:不詳 gLMb,buqC  
附加 效果:沒有 WX Fm'5Vr  
學習方法:抽LFO卡 X au %v5r  
出招方法:不詳 o?]Q&,tO  
好處:不詳 @<DRFP  
缺點:不詳 &zYQ H@  
打STOY用處:★★★★☆ J5a8U&A  
打VS用處:★★★★☆ Kmx4bp4  
5kqI  
我代你講好冇... G5hRx@vfrL  
天之刃 Ee5YW/9]  
出招方法:跳上攻 c RI2$|  
好處: 4+8)0;<H  
缺點:跳高再攻擊,攻唔高...跌落黎果時冇防...格招比較弱 o2|#_tGNUy  
有待修正- -" nZiwR4kM  
T6y~iNd<  
kRggVRM  
相信樓主冇玩過deep囉 *L?~  
大部分資料都錯的...(謎音:精華分析....) cvw17j  
屈,難道樓主只懂"屈"嗎?

簽名好細
離線chiutszchun
發帖
icash
只看該作者 33樓  發表於: 2006-11-22
異轉達爾連技- q1 HJ_y  
狂龍亂舞+狂龍亂舞+狂龍亂舞+狂龍亂舞+....... ['>ZC3?"h  
大地一擊+(狂龍亂舞xN次)+狂龍亂舞........ !0p K8k&MG  
大地一擊+天之刃+狂龍亂舞(只能用作打怪之用) !4v>|tq!  
烈寒刀xN+大地一擊xN+天之刃xN+狂龍亂舞xN次
發帖
icash
只看該作者 34樓  發表於: 2006-11-22
引用第33樓chiutszchun2006-11-22 18:38發表的: "Plo[E  
異轉達爾-連技 6wT ])84  
狂龍亂舞+狂龍亂舞+狂龍亂舞+狂龍亂舞+....... +*W lj8  
大地一擊+(狂龍亂舞xN次)+狂龍亂舞........ lA4-ZQ2Zp[  
大地一擊+天之刃+狂龍亂舞(只能用作打怪之用) Xm<_!=  
RU#}!Kq  
所有含有N的連技=屈
離線~{景}~

發帖
icash
只看該作者 35樓  發表於: 2006-11-22
引用第33樓chiutszchun2006-11-22 18:38發表的: Y6Y"fb%K  
異轉達爾連技- {d#sZT  
狂龍亂舞+狂龍亂舞+狂龍亂舞+狂龍亂舞+....... I%:?f{\  
大地一擊+(狂龍亂舞xN次)+狂龍亂舞........ P9:5kiP H  
大地一擊+天之刃+狂龍亂舞(只能用作打怪之用) THy?Y  
nT01B1/<]  
膚淺 %R?WkG  
;:oXe*d  
狂龍亂舞中晒一次敵人會閃 &'zc2  
烈寒刀打中兩野唔係閃就彈開左 a0k;way  
天之刃中同中唔晒敵人都會閃 %H{;wVjK  
大地一擊打中三野敵人會閃 trjpq{,[U  
 /s^42  
p.s呢d都係呢個post無講既深入資料,個post係唔係都講屈- -
離線黯然燒魂
發帖
icash
只看該作者 36樓  發表於: 2006-11-23
分析得唔錯 但新生達爾仲有招叫狂龍亂x   !!!
快速回復
限100 字節

上一個 下一個