切換到寬版
  • 7966閱讀
  • 79回復

再見了 LFO [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線mavisking
發帖
icash
只看該作者 60樓  發表於: 2012-05-24
LFO 故意做到隻Game不平衡, 催谷新角式新招式,
就好似玩包剪揼改例, 出剪贏晒.....起初D人就會想出剪, 好屈ㄚ麻!
所以大家爭商俾錢買屈的人物屈招,  朱仲豪仲以為自己好醒!
但當大家慢慢發現成隻game冇晒意義....仲有鬼人玩咩?
這根本是殺雞取卵....
我係1.5年代開始玩....起初抽卡也只想要雷刀....去埃及打蝎子...
一隻game 平衡好重要, 點解包剪揼可以玩幾千年? 咪就係平衡 law!

LFO 到現在搞唔番架啦! 朱仲豪 88了!

離線火仔

發帖
icash
只看該作者 61樓  發表於: 2012-05-28
回 mavisking 的帖子
mavisking:LFO 故意做到隻Game不平衡, 催谷新角式新招式,
就好似玩包剪揼改例, 出剪贏晒.....起初D人就會想出剪, 好屈ㄚ麻!
所以大家爭商俾錢買屈的人物屈招,  朱仲豪仲以為自己好醒!
但當大家慢慢發 .. (2012-05-24 12:00) 

本來隻game係小熊同浩然,但最大權係小熊,當初只係朱仲豪呃左lf2個版權再變成online版,仲要搞到e家9唔答8,故事收唔到尾,講真如果小熊搞既話可能會注重修正dbug先,反異人物唔係太重,仲有起碼d招唔會好似朱仲豪佢地搞到平衡唔似平衡咁,一係全部勁一係就全部廢,唔係勁變廢,廢變勁,再勁變廢再廢
即好似加下hf咁(小熊新game),好注重修正bug,online,人物唔係好重,係睇d人d想法先再加咩人
sr超合金勇者王用-空間切裂士巴拉(魂限定)收現錢
另放sic極魂假面騎士劍-帝皇型態70元
放戰奴一套+烏邪人物,霸王地藏龍,鋼鐵護甲
lfo物品只收神通行充值卡(50/100)
離線kenneth6tsac
發帖
icash
只看該作者 62樓  發表於: 2012-05-29
回 火仔 的帖子
火仔:本來隻game係小熊同浩然,但最大權係小熊,當初只係朱仲豪呃左lf2個版權再變成online版,仲要搞到e家9唔答8,故事收唔到尾,講真如果小熊搞既話可能會注重修正dbug先,反異人物唔係太重,仲有起碼d招唔 .. (2012-05-28 23:04) 

我只想講由[前GM_邪神] 修改佐風尊之後 我都開始死心  然後又修改了好多野  其實未必係朱生佢決定修改人物 因為係由某個人去改 所以令到本身他人物既特色都無埋

其次都係大封殺

點都好~ 我都係有空上下去VS HEA下時間算
專心工作
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 63樓  發表於: 2012-05-29
回 kenneth6tsac 的帖子
kenneth6tsac:我只想講由[前GM_邪神] 修改佐風尊之後 我都開始死心  然後又修改了好多野  其實未必係朱生佢決定修改人物 因為係由某個人去改 所以令到本身他人物既特色都無埋
其次都係大封 .. (2012-05-29 09:15) 

我玩過hf先咁樣講,波士級招式比較勁(最強絕招),但普通招式就比較無咁強,至於主角唔會勁得去邊,只係好玩在技術,當初佢改冰尊巳經改得好差,鑽風無冰封,只係吹起人,風尊招十級,連續用係重點都要改賣佢,搞到無引,雷尊仲衰,改完=廢,但唔明紅魔鬼果d無人用仲要改,三人組係域多最慘,本身招彗星閃刀夠慢,中左人先屈,比佢搞到閃身,歷奇既轟山拳,本身都慢起手,勝在攻擊高咁解,都要比人改到慢上慢起手,問你死味,係菲雲無改,不過菲雲本身攻擊力都巳經唔高,仲要改死人架
離線saizen

發帖
icash
只看該作者 64樓  發表於: 2012-05-29
回 火仔 的帖子
火仔:
我玩過hf先咁樣講,波士級招式比較勁(最強絕招),但普通招式就比較無咁強,至於主角唔會勁得去邊,只係好玩在技術,當初佢改冰尊巳經改得好差,鑽風無冰封,只係吹起人,風尊招十級,連續用係重點都要改賣佢,搞到無引,雷尊仲衰,改完=廢,但唔明紅魔鬼果d無人用仲要改,三人組係域多最慘,本身招彗星閃刀夠慢,中左人先屈,比佢搞到閃身,歷奇既轟山拳,本身都慢起手,勝在攻擊高咁解,都要比人改到慢上慢起手,問你死味,係菲雲無改,不過菲雲本身攻擊力都巳經唔高,仲要改死人架

笑死我
果然好技術
1條評分威望-3
暴走疾風 威望 -3 挑釁 2012-05-30
敗者無一死 將來富如山
離線hotcat
發帖
icash
只看該作者 65樓  發表於: 2012-05-29
回 火仔 的帖子
火仔:我玩過hf先咁樣講,波士級招式比較勁(最強絕招),但普通招式就比較無咁強,至於主角唔會勁得去邊,只係好玩在技術,當初佢改冰尊巳經改得好差,鑽風無冰封,只係吹起人,風尊招十級,連續用係重點都 .. (2012-05-29 15:25) 

其實唔改
你地vs比人sm 又會吊架啦
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 66樓  發表於: 2012-05-29
回 hotcat 的帖子
hotcat:其實唔改
你地vs比人sm 又會吊架啦 (2012-05-29 18:51) 

鑽風本身比人禁,十級連用都唔比用,同賣點sm法都唔夠核爆屈機,連續發,不停咁出,又奇去到150lv之後,dmp扣得比較少,核爆更加易屈,但相反鑽風如果改mp量(例如一次660),都未必可以連續用,至於十級其實唔須要搞到無左個優點,雖然e個優點係打關方面比較有用,再加上mp勁高

所以改mp我一d都唔反對,但改左攻擊力就極力反對,明明域多招彗閃都夠慢,你唔中唔會掛,中先掛,係要變到閃身,你搞到閃哂身,打關唔方便,有利vs有咩用,改都唔改得好d,招野夠哂慢屈咩先得架,域多d招都夠哂高mp,搞低攻=幫佢變廢,明明青狗三人組巳經唔錯,搞d咁既野出泥就廢上廢,u1學下小熊咁改仲好,波士既最強絕招有咁勁得咁勁,有幾高mp就改幾高(唔計氣功波,近攻招),主角招式變成技術化,mp改得低d,唔勁唔廢既人物就把攻擊力改中等,去唔到秒人就ok,直到加下小熊不斷改技,人物,bug,就算波士都要改,岩人玩,無咩人話就ok,收下意見,你估好似u1咁收人意見就你的意見巳轉交到技術部

差天共地哦!

離線kenneth6tsac
發帖
icash
只看該作者 67樓  發表於: 2012-05-29
回 火仔 的帖子
火仔:鑽風本身比人禁,十級連用都唔比用,同賣點sm法都唔夠核爆屈機,連續發,不停咁出,又奇去到150lv之後,dmp扣得比較少,核爆更加易屈,但相反鑽風如果改mp量(例如一次660),都未必可以連續用,至於十級其實 .. (2012-05-29 21:34) 

同意火仔的說法

saizen:

笑死我
果然好技術

有什麼好笑 我不明白?
專心工作
離線黑天狗
發帖
icash
只看該作者 68樓  發表於: 2012-05-29
回 火仔 的帖子
火仔:我玩過hf先咁樣講,波士級招式比較勁(最強絕招),但普通招式就比較無咁強,至於主角唔會勁得去邊,只係好玩在技術,當初佢改冰尊巳經改得好差,鑽風無冰封,只係吹起人,風尊招十級,連續用係重點都 .. (2012-05-29 15:25) 

冰唔到既人既鑽風都唔知要黎托
u1真係當我地唔洗打關咁
離線freeze3704
發帖
icash
只看該作者 69樓  發表於: 2012-05-29
冰尊鑽風結唔到人冰算乜
鬼冰佬,u1真係改到冰佬好差.....
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 70樓  發表於: 2012-05-30
回 kenneth6tsac 的帖子
kenneth6tsac:同意火仔的說法
saizen:
....... (2012-05-29 21:47)

多謝你認同我講既野,e個的確係事實,鑽風無冰=唔係鑽石風暴,係一個好普通既旋風把人彈到無雷公咁遠,仲衰過風尊招旋風閃(又係無效果)

p.s超,條友仔係咁架啦,個火又係佢點,學龍翼話:佢又收唔到科,咁味一路玩,如果佢唔一直玩,怕我地認為佢淆低,我去第二個論壇d版主公環公,私環私,同你有傾有講,真係犯左事既警告下你,一開波犯左d嚴重少少既,在公點都要扣你分/禁你2日,你估好似果條友仔咁,係又扣唔係又扣,e到扣d,果到扣d,自己就身有屎,講到有d會員想罵佢,就叫人唔好係到講廢話,但佢自己就日日爆幾句廢話係到淋火水,加大個火頭,都仲嚴唔夠大,想夠大佢,味由佢搞大d,到時出左事佢福街姐,又唔係我福街
離線saizen

發帖
icash
只看該作者 71樓  發表於: 2012-05-30
回 火仔 的帖子
火仔:核爆我認同u1咁樣改,佳因某年拳皇,比一位某lfo網友(唔知叫咩名),連用核爆,係不停用,連1次出招都無,同我一齊既都係卓男,都係不停用核爆,鬥邊個中先,點知比人2野猛虎拳車死左,我1挑2,ex唔出招,卓 .. (2012-05-30 20:09) 

得個講字
kenneth6tsac:

同意火仔的說法

saizen:

.......

笑點低掛
敗者無一死 將來富如山
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 72樓  發表於: 2012-05-30
d人話我得個講字旺,不過講真我係的確有份參加第二年既拳皇(係銅記sogo後面),仲記得當年果個卓男個名係叫機械人。含,ex就唔記得,果事我果個歷奇都未150,得果110lv

都係果句:
算9數啦你!

笑點低,你仲未比人罵夠,你果次單野我都未同你計,叫人唔好講廢話,自己身為版主就日日講幾句廢話,低能當有趣,真係就泥可以比個獎你,;叫做ibbs最佳廢話大王

1條評分威望-3
暴走疾風 威望 -3 人身攻擊 2012-05-30
離線saizen

發帖
icash
只看該作者 73樓  發表於: 2012-05-30
回 火仔 的帖子
火仔:d人話我得個講字旺,不過講真我係的確有份參加第二年既拳皇(係銅記sogo後面),仲記得當年果個卓男個名係叫機械人。含,ex就唔記得,果事我果個歷奇都未150,得果110lv
都係果句:
算9數啦你![表情] 。
.. (2012-05-30 20:28) 

有冇新意思
重覆又重覆咁真係有心機
1條評分威望-3
暴走疾風 威望 -3 繼續挑釁 2012-05-30
敗者無一死 將來富如山
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 74樓  發表於: 2012-05-30
回 saizen 的帖子
saizen:有冇新意思[表情]
重覆又重覆咁真係有心機[表情] (2012-05-30 20:40)

咁你屈我,話我既所謂母肉全台版主,又咩泥架??,下下都話笑死我,好能悶呀講真!
當時你叫我地唔好講廢話,你就日日係到講,咩果然好技術呀笑死我呀,之後又話可能笑點低掛,e家唔比人反對你,版主獨大呀加下,加陣唔係你玩哂,唔係你話咩就咩,咁勁既自己整個論壇你做壇主

1條評分威望-3
暴走疾風 威望 -3 離題 2012-05-30
離線saizen

發帖
icash
只看該作者 75樓  發表於: 2012-05-30
回 火仔 的帖子
火仔:
咁你屈我,話我既所謂母肉全台版主,又咩泥架??,下下都話笑死我,好能悶呀講真!
當時你叫我地唔好講廢話,你就日日係到講,咩果然好技術呀笑死呀我呀,之後又話可能笑點低掛,e家唔比人反對你,版主獨大呀加下,加陣唔係你玩哂,唔係你話咩就咩,咁勁既自己整個論壇你做壇主

.......

你要為自己講過既野負責
呢個區有其他版主幫手管理,你話佢地腦裝屎真係慘
紅字fail
我比較鍾意同人開心討論解悶
1條評分威望-3
暴走疾風 威望 -3 離題 2012-05-30
敗者無一死 將來富如山
離線七星會員
發帖
icash
只看該作者 76樓  發表於: 2012-05-30
鑽石風暴同狂龍斬都係lf1既招式黎
鑽石風暴無左凍結真係唔係freeze既招式...因為lf1不嬲凍結開~
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 77樓  發表於: 2012-05-30
回 七星會員 的帖子
七星會員:鑽石風暴同狂龍斬都係lf1既招式黎
鑽石風暴無左凍結真係唔係freeze既招式...因為lf1不嬲凍結開~ (2012-05-30 21:16)

係lf1時代叫冰雪風暴(旋轉式巴雷舞),中左會凍結,更會彈開,係lf1的邪鬼最怕的技能,雖然lf1的邪鬼好強大,同事最怕的就係freeze的技能(一個冷凍波可以把邪鬼的氣功波反彈再變身自己的攻擊武器),可以話係lf1中第二強人物,其後變成lf2後,照舊都係叫冰雪風暴,不過改變既係,個旋轉方式係原地,同賣把人拉上旋風的頂部,再彈開,當然個旋風係有凍結效果。

至於lf1版的狂龍斬,雖然唔係好勁,但又唔係好弱,可以係中等技能(未至於秒殺),變成lf2之後就是一招可以連技的招式,lf2改名為鬼哭斬,經u1制作之後改名為狂龍斬。

e2招可以話係經典,上到lfo之後冰雪風暴改名為鑽石風暴,成為lfo版freeze(中文:菲沙)的最強絕招,更係2.0時代的一招巳公開的招式(當然我果事係玩菲雲先),所以即使有圖片都無咩可能有。
據說同期招式-連環旋風閃,大轟炸,雷鳥(<---動畫節才出的招式,以當時價錢好貴),好難抽,即使抽中價錢都好高,當時係300-400蚊不等(等於未出現外掛,大封殺時期出的部份難中/只限活動才有的異信,招式),至於狂龍斬係更貴,我第一次玩菲沙只係買到奧義本,原本打算只玩菲雲,但見有菲沙,就入了菲沙的招式,再同其他人收,但的收的時侯鑽石風暴,大轟炸,巳經無2.0時貴(我2.5玩,收e2招果事差唔多出異轉系統),開始降價,更可以用招式換招式方式泥交換,狂龍斬就無可能,因為真係好勁(當時,更係vs禁出技)之一
講真,你去睇d交易人士放既技能,鑽風竟然可以去到放20蚊/30蚊,當年lf1/2既經典招式,咁就比u1所謂既平衡,破壞左,當然連狂龍斬(只係之後改左有防,但攻擊力無變)都係

小熊創作一個比lfo更有童年回億的電腦玩意,就咁比u1破壞,e家小熊再創另一隻電腦玩意就係hf(英雄大戰),當中都有類似freeze同樣能力的人物,只係e一位係波士,但招式改變為光柱,希望e一隻game唔會因為lfo無人玩,u1再打算收入其下

話說我未玩lfo之前係玩R-LF2(歷史上最屈機同有秒殺技的一隻改版lf2),果事係我小六定唔知小五(我係中一既學期中先開始玩lfo),玩lf2上引,之後找到改版,不過e個改版就比較恐怖,davis的地獄真昇龍(有d似lfo迪雲既奧義昇龍霸),woddy的(唔想打lf2時期英文名)地獄龍飛翔(其實招野係未炒童虎同紫龍的招式盧山龍飛翔)忍者的地獄千烈斬,freeze的地獄冰龍同firen的地獄火龍,鐵甲人的地獄冰龍拳,deep的地獄翔空斬,john的地獄魔咒,dennis地獄燕舞殺等(太多招),又係一個變態+恐怖lf2,係另一位作者(唔係原作者)叫CL(加陣無再搞,因為r-lf2巳經完成哂所以人物的強化技能),又係一個童年回億,唔知大家有冇玩過,係u1未出現之前lfo未正式公測?

離線龍翼87
發帖
icash
只看該作者 78樓  發表於: 2012-05-31
回 火仔 的帖子
火仔:係lf1時代叫冰雪風暴(旋轉式巴雷舞),中左會凍結,更會彈開,係lf1的邪鬼最怕的技能,雖然lf1的邪鬼好強大,同事最怕的就係freeze的技能(一個冷凍波可以把邪鬼的氣功波反彈再變身自己的攻擊武器),可 .. (2012-05-30 23:55) 

R-LF2真係唔錯,我仲記得隻CL都幾屈下!
奧昇應該用左地昇黎做藍本...當然地昇果招你多人出真係lag到傻
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 79樓  發表於: 2012-05-31
回 龍翼87 的帖子
龍翼87:R-LF2真係唔錯,我仲記得隻CL都幾屈下!
奧昇應該用左地昇黎做藍本...當然地昇果招你多人出真係lag到傻 (2012-05-31 10:19)

cl係lf2果個咩招都無既樣本人,但佢果招咩地獄永死魔王拳就真係屈到你想哭,中左就係咁閃,閃到掛老親,所以我果事玩D小學FD都話唔比用CL,因為太屈
,打關卡模式用地昇係最好秒殺人既方法,但後果係LAG到你部機接近想輕機/死機,只要你係再多人既場景用多一次,你部機就因為用e招, LAG到部機輕機企係到,e個就係r-lf2既唯有決點(用最強秒殺技,會lag機(只限指定技能)

奧昇=地獄真昇龍 真昇=用地獄真昇龍既前支技能 超昇=再前之技能(無記錯係抓住人彈一條柱)

奧昇的來源係cl創既地獄真昇龍,咁u1究竟有冇問人拿果招既版權,至於我個人覺得真昇龍,超昇龍霸全部都係係rlf2到拿,至於普通版昇龍霸就當然係lf2到拿

快速回復
限100 字節

上一個 下一個