切換到寬版
  • 2570閱讀
  • 30回復

[原創]星仔異轉分析 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線小戰士

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2007-08-17
小戰士:今日我係做星仔異轉分析的~睇下個樣樣 4+rr3 $AY  
en6Kdqe  
異轉信物:終極魔靈魂 5Lmhip  
pKe K6K\8  
信物取得方法: x-card,yahoo,復刻版 qH#?, sK ^  
F1m 1%  
異轉樣樣 W7bA#p(  
(v<l9}!  
使用條件:lv150 攻擊力:100 無敵時間:1秒 {y5v"GR{YM  
05 P#gs`<  
異轉頭像 yQAW\0`  
Y nD_:ZK  
v:2*<;  
招式表 D hN{Y8'~  
 F#0y0|  
m2%OX"#e  
e+睇下佢攻,防同跳的分析啦 ]!@z3Hv3  
'o D31\@I  
基本攻擊 up(6/-/.7  
9|kc$+(+6  
介紹:星仔會快快向前申一拳 V*xo3hU  
優點:出手更快 0:NCIsIm<  
缺點:攻擊力低 5k%Gj T  
vs實用度:★☆☆☆☆ <OX_6d*@  
打故事實用度:★★☆☆☆ ( (.b&  
O!uZykdX4!  
x;Qs_"t];3  
I},]Y~Y3  
介紹:星仔會從地上跳上天 DrAp&A|WV|  
優點:跳的速度比異轉前快,可以跳上跳下的閃開 S&yKi  
缺點:落地後容易比人sm .b.p yVk  
vs實用度:★★★☆☆ )4nf={iM  
打故事實用度:★☆☆☆☆ M)m(  
mEL<d,XhI  
.<#oLM^  
Uq}FrK}  
介紹:星仔會把自己的跳用手擋住,以防敵人打爆佢的頭<----是這樣嗎? ;Jh=7wx  
優點:如果sp和防高,擋的時間會長 jXa;ovPK  
缺點:不能擋勁的招  {..6{~L  
vs實用度:★★★☆☆ Alo;kt@x  
打故事實用度:★☆☆☆☆ w'[^RZW:j  
 c@eQSy  
跳擋 j ^Tb=  
8IeE7  
介紹:和擋一樣動作,不過是跳起再擋 uPe&i5YR  
優點:擋力比擋高小小 p(B^](?  
缺點:跳的時間短,很快便擋完,就快落地的擋力會低很多 o|Q:am'H  
vs實用度:★☆☆☆☆ SRU }-  
打故事實用度:★☆☆☆☆ N>zpx U {  
I_?+;<n  
跳攻 1/JtL>SKE  
h>w(Th\H  
介紹:星仔會跳起,再像拿刀一樣申手出來,手的手掌是像一把刀 )JNUfauyT  
優點:攻擊力比異轉前高小小,時間長了 bcM65pt_C  
缺點:和跳擋一樣,跳的時間短,不能長打 Z-md$=+}w  
vs實用度:★☆☆☆☆ L1H k[j]X|  
打故事實用度:★☆☆☆☆ xE$>;30b_  
8fI]QW  
跑攻 L<7KmN4VX  
-0I]Sm;$  
介紹:星仔會出打的動作再由地下出一個氣攻 Rcn6puZt  
優點:攻擊力很高,氣攻可以把敵人飛走 g6AEMer  
缺點:沒冇防,如果跑時比敵人攻擊,整個攻擊都會停止 PZ#\O  
vs實用度:★★☆☆☆ +#;t.&\80N  
打故事實用度:★★★☆☆ Z=[qaJ{]  
r$8(Q'  
ya ha!終於到招式啦 k},@2#W]  
=c(t;u6m-  
`6No6.\J  
元力球,招式圖像:<---(地球爆炸咩?洗乜做成咁?!) 8QJ^@|7  
"c9T4=]&t  
介紹:星仔會在手裹使用元力,再把元力掉落地,做成大爆炸 K2Z]MpLD  
學習途徑:異轉送  MP:200  學習點數:40  附加效果:焚燒  出招方法:擋前打 /v<FH }  
優點:起手會有高防,爆炸的高擊攻極高,可以格到好多招 0uZL*4A+C  
缺點:出招慢 8I>'x f  
vs實用度:★★★★☆ ??]b,f4CNa  
打故事實用度:★★★☆☆ eN HSfq  
!#NGGIp;  
魔界地獄,招式圖像: . r?URC  
e(z'u A{!  
介紹:星仔會把他的元力,打落地,四周都會有角出來(桔)人 ]QJ N` ;b0  
招式取得方法:x-card, yahoo  MP:250  學習點數:120  出招方法:擋打打 ydZS^BqG  
優點:起手都有防,在四周的角內的話,會命中他的魔界地獄 e) \PW1b  
缺點:出招方法容易和狂獸狙擊混亂 T^Lg+g+I  
>~F_/Z'5  
狂獸狙擊,招式圖像: U } K]W>Z  
G?,b51"  
介紹:星仔會用手向前申一拳,再90度向天申一腳,再360度轉身向下申一腳 G7qB   
招式取得方法: yahoo  MP:200  學習點數:80  出招方法  擋下跳 3D}rxI8N  
優點:出招快,命中1腳會連續命中3腳 Ii.?| u  
缺點:攻擊力低,沒冇高防,背後更加是敵人命中你的(藥)點 ,出招方法容易和魔界地獄混亂 B[$L)y'-;  
uo TTHj7cq  
總言之,星仔係高攻但係出招慢的異轉人物 y/.I<5+Bu  
-:V0pb  
hifC.guK  
注意:如果想問我拿星仔未出招的圖,可以pm我
[ 小戰士在2007-08-17 19:54重新編輯此帖 ]
1條評分
離線小戰士
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2007-08-17
有冇人睇我個分析=.=.=
離線y.k.h.
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2007-08-17
why基本攻擊沒有動畫?

離線小戰士
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2007-08-17
廢時煩,跑攻有二個動作咪整動畫囉,唔好講呢d野住,比分XDXD
離線chanping
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2007-08-17
真係唔錯 第一次睇星仔異轉分析
冰飛連出屈死你 問你死未
[/quote]
離線小戰士
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2007-08-17
星仔未出招式
...post出來比人禁...無奈 Zq"  
MWI7u7{  
用語不雅 _-: CU  
by.中毒魔人
[ 中毒魔人在2007-08-17 20:08重新編輯此帖 ]
1條評分
離線y.k.h.
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2007-08-17
引用第3樓小戰士於2007-08-17 19:22發表的  : +QA|]Y~!  
廢時煩,跑攻有二個動作咪整動畫囉,唔好講呢d野住,比分XDXD
j_0xE;g"]  
yqKSaPRA  
基本攻擊不是有連擊的嗎? $QnsP#ePN  
f/670Acv  
狂獸狙擊沒有寫出招方法 "]}?{2i;  
u+m9DNPF  
why 你有咁多招? K6 c[W%Va  
E]0Qz? W  
比85分你吧

離線中毒魔人

發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2007-08-17
太囧了' nq:'jdY5|  
信物抽復刻版都抽到的
離線小戰士
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2007-08-17
都話官網冇講,我唔知,仲話我囧
離線中毒魔人

發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2007-08-17
引用第8樓小戰士於2007-08-17 19:31發表的  : Ee^>Q*wahw  
都話官網冇講,我唔知,仲話我囧
GHFYIor  
官網無講你唔可以改咩? z}-8pDD'  
y'_2|5!Qs  
你睇住個官網做人的嗎?
離線小戰士
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2007-08-17
改囉,得未呀....用d咁ge說話回應人
離線小戰士
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2007-08-17
大家覺唔覺跑攻太似機甲馬龍第一招
1條評分
離線y.k.h.
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2007-08-17
請問why魔界地獄&狂獸狙擊的出招方法一樣是擋打打?

離線akw2001
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2007-08-17
唔係應該係防下跳咩?

離線中毒魔人

發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2007-08-17
引用第12樓y.k.h.於2007-08-17 19:37發表的  : Dq`$3ZeA  
請問why魔界地獄&狂獸狙擊的出招方法一樣是擋打打?
@j=rS S  
就係咁我先加1分: )
離線小戰士
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2007-08-17
Re:中毒魔人
你好明顯話我傻姐,咁先加一分,姐係話我傻啦
離線y.k.h.
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2007-08-17
引用第14樓中毒魔人於2007-08-17 19:39發表的  :
就係咁我先加1分: )
9ZI^R/ *Kc  
\  `|  
他已經修改了

離線中毒魔人

發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2007-08-17
Re:Re:中毒魔人
引用第15樓小戰士於2007-08-17 19:44發表的 Re:中毒魔人 : Z5,"KhB]  
你好明顯話我傻姐,咁先加一分,姐係話我傻啦
x$.0 :jP/s  
你自己講 d)L,kzN  
我咩都無講: ) G!7A]s>C  
但係招式說明等等字眼太少 *.!532 7  
唔值得加: ) -=)+ )9~G  
例:元力球係可以格到好多強招的, Ted!*HKlB  
你可能根本不是做緊分析 ksF4m_E>YB  
係說明都唔定: ) ]*<!|;q  

離線小戰士
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2007-08-17
哦...唔怪得d人頭訴你啦,你當然真係...唉...
離線中毒魔人

發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2007-08-17
引用第18樓小戰士於2007-08-17 19:53發表的  : I|_U|H!`  
哦...唔怪得d人頭訴你啦,你當然真係...唉...
  ,<U  
好了.如果你係5分鐘之內唔刪返果d未公開既招式 ;9hS_%ldX4  
禁言2-3日
快速回復
限100 字節

上一個 下一個