切換到寬版
  • 2564閱讀
  • 30回復

[原創]星仔異轉分析 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線小戰士

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2007-08-17
小戰士:今日我係做星仔異轉分析的~睇下個樣樣 v-^<,|vm2f  
t;0]d7ey'  
異轉信物:終極魔靈魂 qT :`F  
@HnahD  
信物取得方法: x-card,yahoo,復刻版 {?++T 0  
KY0<N 9{  
異轉樣樣 Yt{Z+.;9OI  
tUW^dGo.  
使用條件:lv150 攻擊力:100 無敵時間:1秒 S6C DK:  
MtgY `p  
異轉頭像 YHke^Ind  
(CtRU   
*a0#PfS[  
招式表 aIr"!. 4  
Sn 7 h$  
k2_y84;D  
e+睇下佢攻,防同跳的分析啦 I2NMn5>  
[} d39  
基本攻擊 <lU(9) L;&  
%&lwp  
介紹:星仔會快快向前申一拳 QNv5CQ&  
優點:出手更快 PI9aKNt  
缺點:攻擊力低 wr(*RI"  
vs實用度:★☆☆☆☆ x_/l,4_  
打故事實用度:★★☆☆☆ BeD>y@ it  
L_+ Fin  
nB[B FVkU  
UF\k0oLz  
介紹:星仔會從地上跳上天 EM1HwapD  
優點:跳的速度比異轉前快,可以跳上跳下的閃開 D8xE"6T>  
缺點:落地後容易比人sm Fo5UG2E&  
vs實用度:★★★☆☆ 7|bBC+;(  
打故事實用度:★☆☆☆☆ YguW2R=6]  
FPZ@6  
@at*E%T[  
uINEq{yo  
介紹:星仔會把自己的跳用手擋住,以防敵人打爆佢的頭<----是這樣嗎? R%t|R7 9I  
優點:如果sp和防高,擋的時間會長 s ya!VF]`  
缺點:不能擋勁的招 Y t_t>  
vs實用度:★★★☆☆ KG96;l@'(  
打故事實用度:★☆☆☆☆ M\Wg|gpy  
rTOex]@N  
跳擋 (9'q/qgTO  
hYA1N&yz@  
介紹:和擋一樣動作,不過是跳起再擋 c=a;<,Rzb  
優點:擋力比擋高小小 (JE&1 @  
缺點:跳的時間短,很快便擋完,就快落地的擋力會低很多 /}%C'  
vs實用度:★☆☆☆☆ o/vD]Fs  
打故事實用度:★☆☆☆☆ P]2 /}\f  
Q84XmXm|  
跳攻 (y\.uPu!  
VP?Q$?a  
介紹:星仔會跳起,再像拿刀一樣申手出來,手的手掌是像一把刀 U+( qfa5(  
優點:攻擊力比異轉前高小小,時間長了 &N3a`Ua  
缺點:和跳擋一樣,跳的時間短,不能長打 k^B7M}  
vs實用度:★☆☆☆☆ Wcl =YB %  
打故事實用度:★☆☆☆☆ zxd<Cq>d  
unnuSW#v=  
跑攻 vDR> Q&/K  
hh.`Yu L  
介紹:星仔會出打的動作再由地下出一個氣攻 LW/> %  
優點:攻擊力很高,氣攻可以把敵人飛走 xa !/.  
缺點:沒冇防,如果跑時比敵人攻擊,整個攻擊都會停止 B[f:T%  
vs實用度:★★☆☆☆ 9\E];~"iP  
打故事實用度:★★★☆☆ *$JS}Pax  
]/%CTD(O  
ya ha!終於到招式啦 UIZ9" Da  
.%\||1F<  
RaymSh  
元力球,招式圖像:<---(地球爆炸咩?洗乜做成咁?!) y.gNjc  
CHL5@gg@>y  
介紹:星仔會在手裹使用元力,再把元力掉落地,做成大爆炸 c"Q9ob  
學習途徑:異轉送  MP:200  學習點數:40  附加效果:焚燒  出招方法:擋前打 <K/iX%b?  
優點:起手會有高防,爆炸的高擊攻極高,可以格到好多招 /nt%VLms %  
缺點:出招慢 !HW?/-\,O  
vs實用度:★★★★☆ {n<1uh9~$8  
打故事實用度:★★★☆☆ p}K+4z   
jCg4$),b  
魔界地獄,招式圖像: _?bF;R  
Q(Pc  
介紹:星仔會把他的元力,打落地,四周都會有角出來(桔)人 k>E/)9%ep2  
招式取得方法:x-card, yahoo  MP:250  學習點數:120  出招方法:擋打打 m (kKUv  
優點:起手都有防,在四周的角內的話,會命中他的魔界地獄 ?8<R)hJa<  
缺點:出招方法容易和狂獸狙擊混亂 & ##JZ  
Z%SDN"+'g  
狂獸狙擊,招式圖像: fq):'E)  
 z}*L*Sk  
介紹:星仔會用手向前申一拳,再90度向天申一腳,再360度轉身向下申一腳 Q%V530 P;  
招式取得方法: yahoo  MP:200  學習點數:80  出招方法  擋下跳 m8gU8a"(  
優點:出招快,命中1腳會連續命中3腳 6}\J-A/  
缺點:攻擊力低,沒冇高防,背後更加是敵人命中你的(藥)點 ,出招方法容易和魔界地獄混亂 sd*NY  
jT-tsQ .,  
總言之,星仔係高攻但係出招慢的異轉人物 ^5FwYXAxi  
wqX!7rD/g)  
fnFI w=d  
注意:如果想問我拿星仔未出招的圖,可以pm我
[ 小戰士在2007-08-17 19:54重新編輯此帖 ]
1條評分
離線小戰士
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2007-08-17
有冇人睇我個分析=.=.=
離線y.k.h.
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2007-08-17
why基本攻擊沒有動畫?

離線小戰士
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2007-08-17
廢時煩,跑攻有二個動作咪整動畫囉,唔好講呢d野住,比分XDXD
離線chanping
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2007-08-17
真係唔錯 第一次睇星仔異轉分析
冰飛連出屈死你 問你死未
[/quote]
離線小戰士
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2007-08-17
星仔未出招式
...post出來比人禁...無奈 RjGJfN {  
<;zcz[~  
用語不雅 w(!COu  
by.中毒魔人
[ 中毒魔人在2007-08-17 20:08重新編輯此帖 ]
1條評分
離線y.k.h.
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2007-08-17
引用第3樓小戰士於2007-08-17 19:22發表的  : }+GIrEDI d  
廢時煩,跑攻有二個動作咪整動畫囉,唔好講呢d野住,比分XDXD
Ydh+iLjhx  
DM3 %+ xY  
基本攻擊不是有連擊的嗎? 7H_*1_%ZQ  
*T0!q#R  
狂獸狙擊沒有寫出招方法 3KN})*1  
nb #)$ l  
why 你有咁多招? OEXa^M4x   
fH ?s~X]  
比85分你吧

離線中毒魔人

發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2007-08-17
太囧了' 3s$vaV~(a  
信物抽復刻版都抽到的
離線小戰士
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2007-08-17
都話官網冇講,我唔知,仲話我囧
離線中毒魔人

發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2007-08-17
引用第8樓小戰士於2007-08-17 19:31發表的  : *`~]XM@H  
都話官網冇講,我唔知,仲話我囧
l3HfaCP6:  
官網無講你唔可以改咩? '0 J*9  
"-:-!1;Ji  
你睇住個官網做人的嗎?
離線小戰士
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2007-08-17
改囉,得未呀....用d咁ge說話回應人
離線小戰士
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2007-08-17
大家覺唔覺跑攻太似機甲馬龍第一招
1條評分
離線y.k.h.
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2007-08-17
請問why魔界地獄&狂獸狙擊的出招方法一樣是擋打打?

離線akw2001
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2007-08-17
唔係應該係防下跳咩?

離線中毒魔人

發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2007-08-17
引用第12樓y.k.h.於2007-08-17 19:37發表的  : WOi +y   
請問why魔界地獄&狂獸狙擊的出招方法一樣是擋打打?
'Lh nl3  
就係咁我先加1分: )
離線小戰士
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2007-08-17
Re:中毒魔人
你好明顯話我傻姐,咁先加一分,姐係話我傻啦
離線y.k.h.
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2007-08-17
引用第14樓中毒魔人於2007-08-17 19:39發表的  :
就係咁我先加1分: )
M[P1hFuna  
l ;S_J^S  
他已經修改了

離線中毒魔人

發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2007-08-17
Re:Re:中毒魔人
引用第15樓小戰士於2007-08-17 19:44發表的 Re:中毒魔人 : &FG0v<f5Pv  
你好明顯話我傻姐,咁先加一分,姐係話我傻啦
A4 /gVi|  
你自己講 udPLWrPF\  
我咩都無講: ) .  LeS-  
但係招式說明等等字眼太少 yji>vJHu  
唔值得加: ) >7z(?nQYT^  
例:元力球係可以格到好多強招的, n[\L6}  
你可能根本不是做緊分析 iD/+#UTY  
係說明都唔定: ) |h6, .#n  

離線小戰士
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2007-08-17
哦...唔怪得d人頭訴你啦,你當然真係...唉...
離線中毒魔人

發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2007-08-17
引用第18樓小戰士於2007-08-17 19:53發表的  : 0}po74x*r  
哦...唔怪得d人頭訴你啦,你當然真係...唉...
Df$~=A}  
好了.如果你係5分鐘之內唔刪返果d未公開既招式 s[VYd:}se  
禁言2-3日
快速回復
限100 字節

上一個 下一個