切換到寬版
  • 1556閱讀
  • 13回復

大家幫幫小弟 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線chanping

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2007-09-08
— 本帖被 chy2003 從 手機交流區 移動到本區(2009-07-08) —
首先我講個傷心既故事比大家聽
前年我同老豆去買電話 第一次有電話
見到個3g電話好型(果時唔識野)就買左 返到學校比同學笑=.=
我一直帶住唔開心既心情就咁過左一年
點知前幾日老豆帶電話比我呀哥 仲話帶埋比我 星期一就去買架啦
大家可唔可以比d新既電話既相同講埋個式號比我
我要型 勁 新 三千幾到
冰飛連出屈死你 問你死未
[/quote]
離線小聰_r
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2007-09-08
有本事買N73
5000幾姐:)
我推薦nokia6288
離線牙翼

發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2007-09-08
N73.....可能都會有同學笑你

極度推薦N95(5000幾到)

包保冇人笑你

P.S.唔洗理D同學.........鐘意買邊部就邊部
離線~8855~

發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2007-09-08
用大哥大包冇人笑你XD

s500i都唔錯

大小 99 x 47 x 14 毫米
3.9 x 1.8 x 0.5 吋

重量 94 克
3.3 安士

可選顏色  Mysterious Green
Spring Yellow

螢幕 262,144色TFT
240x320 pixel

記憶體 12 MB手機記憶體
Memory Stick Micro™(M2™)支援
*實際可用記憶體可因手機出廠配置不同而異。 
網絡 EDGE
GSM 850
GSM 900
GSM 1800
GSM 1900

性能 通話時間:  待機時間:
GSM 850 9 小時  370 小時 
EDGE 9 小時  370 小時 
GSM 900 9 小時  370 小時 
GSM 1800 9 小時  370 小時 
GSM 1900 9 小時  370 小時 

電池性能可因網絡及手機使用情況而異。 

相機

圖片網誌
數碼變焦 4x
相機 200萬像素
錄影 
    音樂

Bluetooth™立體聲(A2DP)
PlayNow™
媒體播放器
支援音樂鈴聲 
    互聯網

RSS feeds
享用網路瀏覽器 

娛樂

3D遊戲
Java
視像瀏覽
視像資料流 
    連接性

Bluetooth™技術
PC電腦同步
USB大型存放裝置
USB支援
數據機 
    信息功能

多媒體信息(MMS)
短信息(SMS)
聯想文字輸入法
錄音器
電子郵件 

通信

免提擴音器
多和弦鈴聲
震動提示 
    設計

圖片背景圖像
導覽鍵
背景圖像動畫 
    個人助理

便條
倒數計時器
工作
秒錶
行事曆
計算機
電話簿
飛航模式
鬧鐘 
離線chanping
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2007-09-08
引用第3樓~8855~於2007-09-08 14:23發表的  :
用大哥大包冇人笑你XD
s500i都唔錯

.......

依部唔得 會同朋友撞機
[/quote]
離線swift021073

發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2007-09-08
舊機
Sony Ericsson
Z550i (迷:這只是的的電話)

尺寸重量:87.5 x 45.4 x 20.5 mm / 92.5 g
螢  幕:主 176 x 220 pixels、26 萬 色 1.9 吋 TFT
     副 128 x 36 pixels、 單色
相  機:130 萬像素 CMOS
擴充記憶:M2 記憶卡
使用時間:通話 330 分鐘 / 待機 320 小時
顏  色:銀黑、珍珠銅
上市日期:2006-07
建議售價:HK$ 1680

簡直好看
Sony Ericsson Z550i 為 Z 系列中階機種,外型典雅唯美,手機以金屬拋光霧感搭配髮絲紋路處理,低調之中不失大方。
娛樂功能充足
Z550i 內建 130 萬像素相機,可拍照及錄影,並有 4 倍數碼變焦。Z550i 新增圖片索引功能,可利用縮圖或拍照時間,直接在螢幕上輕鬆搜尋相片。

Z550i 手機音樂功能也頗完備,支援 MP3 與 AAC 格式歌曲、內建 FM 收音機,可利用 PlayNow 功能上網下載最新的流行歌曲鈴聲,也可用內建的 MusicDJ 及 Video DJ 編輯圖片與影片,手機頓時成為個人娛樂中心。Z550i 並支援 DRM 著作保護機制,可以播放受 DRM 保護的音樂檔案。

可擴充記憶卡 支援 Push Mail
Z550i 內建 20 MB 記憶體,並支援外接 M2 記憶卡,最大容量至 1 GB。此外,手機支援 Push Mail 功能,有事在外也可同步接收公司的信件,效率一流。此外,Z550i 內建 HTML 瀏覽器,可瀏覽一般 HTML 網頁,並支援 USB 2.0 及藍芽,連線功能完備。

SonyEricsson Z550i 相關功能列表:
● 內建 130 萬像素相機、4 倍數碼變焦
● 支援音樂播放格式:MP3、AAC
● 支援 40 和弦鈴聲
● 支援 PlayNow 鈴聲、遊戲下載
● 內建 MusicDJ、Video DJ
● 內建 RDS FM 立體聲收音機
● 內建 20 MB 記憶體
● 內建 M2 記憶卡插槽(最高支援至 1 GB)
● 支援 SMS、EMS 及 MMS 短訊
● 支援 OMA DRM phase 1
● 支援藍芽、USB 2.0 傳輸
● 支援 GPRS Class 10、WAP 2.0、HTML
● 支援免提擴音
● 支援 Java MIDP 2.0 3D 遊戲
● 支援 Push Mail
[ swift021073在2007-09-08 22:14重新編輯此帖 ]

離線牙翼

發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2007-09-08
主要規格資料
你唔想同同學撞機...........又唔想比人笑

最好就係買N95.........包保冇人笑你..............

Nokia N95

SmarTone-Vodafone 客戶價:
$5,580.00
淨機價:
$5,680.00
優惠價:
$4,380.00^ ^

主要規格資料
內置五百萬像蔡司 Tessar 鏡頭相機連 LED 補光燈
HSPA 極速無間分享
內置 GPS 衛星定位導航功能及地圖

尺寸:  99 x 53 x 21mm
重量:  120克
通話時間:  最長 3.5 小時
備用時間:  最長 215 小時
視像通話時間:  最長 85 分鐘
可選顏色:  沙金色 / 鋼紫色
屏幕尺寸:  2.6 吋
屏幕色彩:  1 千 6 百萬色
屏幕像素:  240 x 320 像素
網絡:  WCDMA 2100MHz / GSM 四頻 850/900/1800/1900MHz
內置記憶體:  145MB
擴充記憶體:  microSD (最高達 2 GB)
作業系統:  Symbian Series 60 3.1

影像
相片解像度:  5 百萬像素相機
前置相機相片解像度:  CIF 視訊相機鏡頭
變焦功能:  20x 數碼變焦
影片拍攝解像度:  640 x 480 像素

連接: 
藍芽
紅外線
WiFi
USB
WAP 瀏覽器
WEB 瀏覽器

娛樂: 
音樂播放器
媒體播放器
影像串流播放
Java 遊戲
3D 遊戲
FM 收音機
多和弦鈴聲
MP3 鈴聲
特設音樂按鍵
立體聲擴音器

商務: 
PIM
電郵
隨身電郵
文件檢視器
PC 同步
免提擴音
錄音機
數據機
世界時鐘
換算機

附件
- 1 x 電池
- 1 x 充電器
- 1 x 立體聲耳筒連線控
- 1 x USB 傳輸線
- 1 x TV-out AV 接線
- 1 x 用戶指南(英/中)
- 1 x 介易用戶指南(中)
- 1 x 1GB micro-SD Card(預載程式)
- 1 x Nokia N95 產品光碟
- 1 x Nokia N95 Ulead 程式光碟
離線~8855~

發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2007-09-08
Re:主要規格資料
引用第6樓牙翼於2007-09-08 20:22發表的 主要規格資料 :
你唔想同同學撞機...........又唔想比人笑
最好就係買N95.........包保冇人笑你..............
Nokia N95
.......

但係呢部超出左佢預算
呢部野好似要HK5000up

發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2007-09-08
引用第3樓~8855~於2007-09-08 14:23發表的  :
用大哥大包冇人笑你XD
s500i都唔錯

.......

e陪我家姐用緊
佢一開始用ge毛色超慢
所以要轉毛色
不過都幾好
影相青

發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2007-09-08
引用第5樓swift021073於2007-09-08 16:23發表的  :
舊機
Sony Ericsson
Z550i (迷:這只是的的電話)

簡直好看
.......

+反d資料比樓主

離線牙暗
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2007-09-08
點解你比人笑?

回:用k550i吧(我用緊xd,依家出埋紫色=.=我未見過)

規格 網絡制式 GSM 850/900/1800/1900 (四頻) 
體積 102 x 46 x 14 mm
重量 85 g
顏色 白色 、黑色 、紫色 
機身設計 直身手機 
換殼功能 -
電池類別 鋰電池 
備用時間 350 小時
通話時間 7 小時

螢幕顯示 主螢幕色彩 26 萬色 TFT 螢幕
解像度 176 x 220 pixels (1.9 吋) 
輕觸式螢幕 -
輸入法 聯想式文字輸入法 

數碼功能 數碼鏡頭 200 萬像素 CMOS 鏡頭 (1600 x 1200 pixels)
補光燈 
數碼變焦 數碼變焦 
  鏡頭保護蓋 (只需推開鏡頭保護蓋,相機功能便會即時啟動)
自動對焦功能
支援全螢幕橫向拍攝模式 
  相片網誌功能--相片可即時上傳至個人網誌
PictBridge 相片打印功能
Adobe™ Photoshop Album™ 
影片拍攝 影片拍攝 (3GP) 
影片播放 影片播放 (3GP) 
MP3 播放 
影音補充資料 TrackID™ 音樂識別功能-- 用戶可節錄一段音樂再上傳至專門的音樂伺服網站,即時可得悉歌曲名稱 
記憶體 64MB 
記憶卡插槽 Memory Stick Micro (M2) (可擴充至 2GB) 

傳輸功能 藍芽 
紅外線 
USB傳輸 
上網功能 EDGE, GPRS (HTML 瀏覽器、RSS 新聞閱讀器) 
多媒體訊息 MMS、EMS、SMS 
Email 收發 Email 收發 (支援 Push Email 技術) 

鈴聲 / 遊戲 分組鈴聲 分組鈴聲 
來電照片 
來電短片 
和絃鈴聲 和絃鈴聲 
MP3 鈴聲 MP3 鈴聲 
鈴聲下載 
遊戲功能 遊戲功能 
Java 功能 Java MIDP 2.0 
錄音功能 錄音功能 

其他 聲控撥號  聲控撥號、聲控指令 
Push to talk (PoC) -
震機功能 
鬧鐘功能 
免提擴音 
收音機 立體聲 FM 收音機 
其他功能 支援立體聲藍芽 / A2DP 
  支援飛行模式 
預計推出日期 2007 年第 1 季 
離線炎仔仔
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2007-09-09
引用第0樓chanping於2007-09-08 08:34發表的 大家幫幫小弟 :
首先我講個傷心既故事比大家聽
前年我同老豆去買電話 第一次有電話
見到個3g電話好型(果時唔識野)就買左 返到學校比同學笑=.=
我一直帶住唔開心既心情就咁過左一年
點知前幾日老豆帶電話比我呀哥 仲話帶埋比我 星期一就去買架啦
.......

我個部無咩攻能因為都係打電話姐要咩咁型姐
我帶左佢都好內
<--唔該真龍在天
離線aR進
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2007-09-09
有冇話要幾錢到架= =
離線chanping
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2007-09-09
引用第12樓aR進於2007-09-09 12:12發表的  :
有冇話要幾錢到架= =

有講過 我係三千幾到
[/quote]
快速回復
限100 字節

上一個 下一個