切換到寬版
  • 2393閱讀
  • 31回復

[自創小說]勇取魔心臟   第一次作,,大家評下><  THX!!By傻豬,威威狗=] [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線笨笨

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2008-01-13
在上帝之手的總部,存放左一個心臟,這心臟有巨大既力量,仲可以幫到死去既比堤復活,作為哥哥既邪鬼緊係唔會放過呢個機會啦.......... HG(J+ocn   
邪鬼大叫:哈~義心,你好快就可以復活! Ig&=(Kmr  
這時候突然有個熟識既黑影走過,更大叫 82w='~y  
奧龍:誰! J|DID+M  
原來係奧龍,邪鬼唔想同佢打,更躲到機器後面 VA9" Au  
邪鬼:糟!比人發現!等我避一避先! ZDVz+L|p  
奧龍:難道我聽錯!有可能有人入侵左,要通知一下。 N :#"4e  
邪鬼:現在情況對我黎講十分不妙!為左救義心.....幾危險我都要去! dtK[H+  
(到左之後) ,W"[q~  
邪鬼:我感到了終極魔人的心臟就在附近! e8HGST`  
(過左陣) %R%e0|a  
邪鬼:到喇!這就係終極魔人的心臟!(邪鬼諗左一陣關於義心復活既事...) MuzlUW]  
(當邪鬼想扲走終極魔心臟時) P4{8pO]B  
奧龍:住手!你是誰! 6}aIb.j  
(奧龍出了一下追風刃,邪鬼及時避開) xWY%-CWY.  
邪鬼(心想):不妙,比人發現了。現在只可以跟他們打! l{:7*U{d  
蓮娜:你就是邪鬼,我地係唔會比你咁容易扲走終極魔心臟! lyBae?%&  
\t LfB[S.5  
邪鬼:你應為你地有資格可以打底我咩? g\ r%A  
(出了一招鬼靈波,因鬼靈波太快,蓮娜把鬼靈波全食,受了輕傷!!  ) }L.xt88  
蓮娜:呀~很強的力量! Pt/dH+r`%  
蓮娜:奧龍,我地係時候利用我地既真正實力啦! JLS|G?#0  
奧龍:好!睇下我既實力啦!呀!!! beLT4~Z=  
蓮娜:呀!!!(異轉) Z.a`S~U  
邪鬼:我都要出我既真實力喇!呀!!! 7*bUy)UZ  
妖化蓮娜:很強既力量! dgLE/r?  
新生邪鬼:哼!兩個嘍囉都一齊上啦! d ] J5c  
魔化奧龍:哼,膽敢睇少我地兩個! y{>d&M|  
(大戰一倫) C;#-2^h  
新生邪鬼:佢地兩個人既力量比我一個人強!但係沒有別人幫我,難道義心不能復活嗎? #nQZ/[|  
魔化奧龍:受死啦! ac8+?FpK #  
(突然,有數百個元力球正面射向奧龍,奧龍當場受重傷!) xPFNH`O&  
魔化奧龍:呀!是誰? OH2Xxr[bQ  
新生迪雲:哼!快放左邪鬼! 9,7IsT8  
新生邪鬼:迪雲... ; ^waUJ\Z  
妖化蓮娜:有咩資格叫我放左佢! 3)jFv7LAU  
新生迪雲:就憑我比你強勁 Te%2(w,B  
(大戰一倫) :'*;>P .(  
妖化蓮娜:嘎!我地都唔夠佢打....米加勒合成體真厲害 sdk%~RN0T  
魔化奧龍:好! [O) Q\|k  
新生邪鬼:迪雲! 9M3XHj  
新生迪雲:咩事? F iZe4{(p  
新生邪鬼:如果你冇出現我有可能比他們打敗了。 -YF]k}|  
新生迪雲:不用客氣,如果冇你之前既照顧,我又點會救到你!你都係快把終極魔心臟扲走!免得上帝之手再黎! ,>6s~'  
新生邪鬼:好!後會有期! &xK ln1z'  
                                   (完) '&?OhSeN  
大家唔該評評><如果多人回可能作埋下集
[ 此帖被笨笨在2008-01-20 15:06重新編輯 ]
離線慘絕人寰
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2008-01-13
Re:勇取魔心臟   第一次作,,大家評下><  THX!!By傻豬,威威狗=]
意念唔錯 b`?$;5  
衰在係用詞同 e^;<T9Esr  
劇本! L9,;zkgo  
係衰e2樣- -
離線sing216
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2008-01-13
Re:勇取魔心臟   第一次作,,大家評下><  THX!!By傻豬,威威狗=]
引用第1樓慘絕人寰於2008-01-13 20:50發表的 Re:勇取魔心臟   第一次作,,大家評下><  THX!!By傻豬,威威狗=] : WA~PE` U  
意念唔錯 {jnfe}]  
衰在係用詞同 w(>mP9Cb  
劇本! fdU`+[_  
係衰e2樣- -
R^[b I;  
A6ar@$MZ  
你閱讀能力速度很驚人...= ="""
離線慘絕人寰
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2008-01-13
Re:Re:勇取魔心臟   第一次作,,大家評下><  THX!!By傻豬,威威狗=]
引用第2樓sing216於2008-01-13 20:51發表的 Re:勇取魔心臟   第一次作,,大家評下><  THX!!By傻豬,威威狗=] :
你閱讀能力速度很驚人...= ="""
C rA7lu'  
我一目十行XD $w:7$:k  
半口語還有那個什麼就不方便說0 0
離線笨笨
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2008-01-13
Re:勇取魔心臟  第一次作,,大家評下>< THX!!By傻豬,威威狗=]
多謝意見,,我立刻改
離線慘絕人寰
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2008-01-13
Re:Re:勇取魔心臟  第一次作,,大家評下>< THX!!By傻豬,威威狗=]
引用第4樓笨笨於2008-01-13 20:58發表的 Re:勇取魔心臟  第一次作,,大家評下>< THX!!By傻豬,威威狗=] : G1 :*F8q  
多謝意見,,我立刻改
@Czj] t`  
知錯能改是十分好的
離線自己

發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2008-01-13
Re:勇取魔心臟  第一次作,,大家評下>< THX!!By傻豬,威威狗=]
1)劇本 +nLsiC{&  
2)少量口語 ?E6*Ef  
3)人物性格錯誤 N9|v%-_?)  
4)心中講的野唔洗直接表達出黎 o3s ME2  
3同4係ibbs作lfo故事的大量人毛病 S4'\=w #  
難道除了我,陸道,慘絕人寰,牙凌,牙奇和迪斯路亞的文真是那麼差嗎...

現玩遊戲:lfo,lol,mc,mkz
離線笨笨
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2008-01-13
Re:勇取魔心臟  第一次作,,大家評下><  THX!!By傻豬,威威狗=]
點先做到唔係劇本
離線自己

發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2008-01-13
Re:Re:勇取魔心臟  第一次作,,大家評下><  THX!!By傻豬,威威狗=]
引用第7樓笨笨於2008-01-13 21:16發表的 Re:勇取魔心臟  第一次作,,大家評下><  THX!!By傻豬,威威狗=] : s={jwI50  
點先做到唔係劇本
nc0!ag  
參考我,慘絕人寰,陸道,牙凌和牙奇的文

現玩遊戲:lfo,lol,mc,mkz
離線慘絕人寰
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2008-01-13
Re:Re:勇取魔心臟  第一次作,,大家評下><  THX!!By傻豬,威威狗=]
引用第7樓笨笨於2008-01-13 21:16發表的 Re:勇取魔心臟  第一次作,,大家評下><  THX!!By傻豬,威威狗=] : | M|5Nc>W  
點先做到唔係劇本
LH" CIL2  
睇多d小說 &' 0|U{|  
可以的話睇下一本叫「我的名子叫紅」  UE-+P  
幫到你的 i8kyYMPP  
引用第8樓自己於2008-01-13 21:17發表的 Re:Re:勇取魔心臟  第一次作,,大家評下><  THX!!By傻豬,威威狗=] : ;1wRo`RD  
9/@7NNKJ  
參考我,慘絕人寰,陸道,牙凌和牙奇的文
-=+@/@nV  
俗稱講廢話 E\X:VQ9  
現在網上文章大多都是較現實差的
離線笨笨
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2008-01-13
Re:勇取魔心臟  第一次作,,大家評下><  THX!!By傻豬,威威狗=]
我會睇嫁喇,,但小說就免喇=]
離線慘絕人寰
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2008-01-13
引用第10樓笨笨於2008-01-13 21:22發表的 Re:勇取魔心臟  第一次作,,大家評下><  THX!!By傻豬,威威狗=] : .}O _5b(  
我會睇嫁喇,,但小說就免喇=]
-VO&#Mt5u  
迪露的不錯的 ?_VoO  
我的就免了=_=
離線笨笨
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2008-01-13
我會參考哂D 佳作
離線笨笨
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2008-01-15
更改了...快睇睇點唔點
離線幻影.謙
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2008-01-15
迪雲有咁勁既咩....
離線笨笨
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2008-01-15
米加勒合成體唔勁!
離線eyinchungx
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2008-01-15
故事內容挺好!但文章太長,令人一開始便沒興趣。所以最好創作一些,比較用lfo的改圖,易被人喜歡觀看!下次繼力!
離線邦邦_lam
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2008-01-15
轉轉個(型色)吧 *}n)KK7aT  
AvxP0@.`  
咁會好d
想像一切都是幻象.真理就是王道
離線小桔
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2008-01-15