切換到寬版
  • 2981閱讀
  • 24回復

[分享]璇瓏(連異轉)評下我隻璇瓏分 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線aegis123327

發帖
icash
只看樓主 正序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2008-04-02
璇瓏 - Jessie (K6S tNtN  
就讀耀昇書院,是馬龍的妹妹,跟隨雷尊者霍雷學習元力。為了不成為小丹等人的負擔,璇瓏每天都努力練習。 (睇完評一評依隻人) ;[ueNP%*y|  
  角色起初能力: ?y)X$D^  
9K<a}QJP  
能力 能力值 每加1點的效果 [Gy'0P(EQ  
HP 500               5 [i7)E]*oTA  
MP 530               6 ^;Q pE  
SP 560               7 H~]o]uAi"  
STR 12             1.2 qhtAtP>i"  
DEF 10               1 {W<-f?  
AGI   13             13 _ZBR<{  
v!A|n3B]p  
一開始璇瓏有兩招,璇瓏拳/璇瓏腿 wt S*w  
ZF (=^.gc  
{C6;$#7P  
UE w3AO  
               璇瓏拳       120MP T9-a uK0d  
yW?%c#9D  
    一招低攻的招,不過靈活度可高,因為依招係佢轉緊隻拳頭果陣可以向後打,另外,依招可作逃走之用喔 bU`yymf{L  
以下係我比招既分(5最高) {+9\o ~  
攻擊力:2 Tpx,41(k  
防禦力:3 98'XSL|  
靈敏度:4 %0]b5u  
I>Fh*2  
              璇瓏腿        120MP Cpv%s 1M  
Zb;$ZUWQX  
   依招既攻同防都唔算好高(比卒仔招反到)贏在出手較快,做到追招效果,可以有前進之用(突擊) #`0z=w/)  
攻擊力:2 z|)1 l`  
防禦力:2 [Od9,XBa  
靈敏度:3 q Xhf?x  
_C=[bI@  
             璇瓏流星腿       300MP(打贏富士湖畔可得到) >0#q! H,X  
d ovwB`5  
   依招可以話係璇瓏既一招最高攻既招,可惜的是後防太弱,不過前方破招力超勁,依招好比雙面刃,中既話多數都有爆sp既效果,唔中就等食招,大家可以用一d易中既招破防(例:璇瓏拳)(可以用璇瓏亂舞,但係d人成日打飛)之後再追加一招璇瓏流星腿,咁就可以做到高命中效果 .MARF  
攻擊力:5 _4B iF?1  
防禦力:3 }AZx/[k |z  
靈敏度:2 *[:CbFE0y  
Ia:puks=  
            爆破彈              180MP mIEaWE;E"  
'xoE [0!  
   爆破彈係一招高防招,因為後有防(可能大家唔覺/睇唔到),加上有打飛效果,打關既時候可以用黎拖延時間,不過出手慢係佢既弱點,轉身時好易比反,提議大家可以係閃下閃下(比人打低起番身果陣)用佢 14!a)Ijl  
攻擊力:3 dt&Lwf/  
防禦力:4 l(\8c><m  
靈敏度:1 =2]rA  
   VQjFEJ  
            野蠻之女          400MP bu]Se6%}  
6-14Htsk6  
4 Olv8nOe<  
    依招聽個名我覺得係為小丹特制的.出手快係佢既好既地方,加上最後一下有強大既格招力,不過由於依招踢到好遠,所以比人反/後面偷襲既機會大左,同埋攻唔算好高,所以我覺得依招用黎遠距突擊就最好(有打飛效果) *1S.9L  
攻擊力:3 *N e2l`!1m  
防禦力:3 }SN44 di(  
靈敏度:3 Z)T@`B6  
?V:]u 3  
          璇瓏亂舞           400MP `+Z#*lj|@  
bK$D lBZ  
`yXx[de Y  
    璇瓏最強既一招絕對無比錯,攻擊力雖唔夠璇瓏流星腿高,不過好高防(後防都後到好多招)(唔怕偷襲xd) dQ`ZrWd_U  
加上出手好快,依招分三段,第一下係突擊,第二下係打後(有暈的效果),第三下係向後追加(所以依招做唔到遠距突擊的效果) ieRBD6_  
攻擊力:4.5 ;}jbdS3  
防禦力:4.5 tSc>@Q_|  
靈敏度:3.5 r9a!,^}F  
'# Iu Y  
       璇瓏流星拳           350MP(未有圖) !XA%[u  
    依招好似璇瓏拳加爆破彈既招,令到攻遠左(又係比人偷襲既機會大左好多)攻算不錯,格招力同爆破彈差唔多,但係佢依招用果陣慢到.....................,好彩無打飛效果,因為咁唔可以用佢連招 !2U7gVt"*  
攻擊力:3 Mth`s{sATa  
防護力:3.5 @j2*.ee  
靈敏度:2 HT=Am  
mYOdBd  
)LrCoI =|  
異轉圖                異信:馬龍的日記 ( WtE`f;Q  
_6S b.9m  
第一樣我想講,點解璇瓏異完個頭大左咁多,不過d人仲話佢好令++,璇瓏異轉後只有一招,我希望快d出新招啦-3- >c\v&k>6.  
.O%1)p  
              璇影光刀破        120MP CSqb)\8Oi*  
q '{<c3&  
/0&:Yp=>  
     依招出手同收手都唔算快,攻同7lV璇瓏拳差唔多,防就............(比氣攻波反左T^T)唔知點解有人話佢屈  )P9{47  
攻擊力:3 {G1aAM\Hz  
防禦力:2.5 1L=Qg4 H  
靈敏度:2.5
[ 此帖被aegis123327在2008-04-05 09:41重新編� ]
地獄通訊中...
你想死一次嗎?
發帖
icash
只看該作者 24樓  發表於: 2008-04-10
防依家到左1480幾,夠唔夠?
地獄通訊中...
你想死一次嗎?
離線dwchan

發帖
icash
只看該作者 23樓  發表於: 2008-04-05
引用第12樓★夏娜★於2008-04-03 14:43發表的  :
你好似仲廢過catcar wo Gz[ym j)5  
不如把你d點放上泥睇睇
 kulQR>u  
K)Xs L  
N YEARS AGO.......
離線抄襲。狂
發帖
icash
只看該作者 22樓  發表於: 2008-04-05
這個是招式介紹吧 加點都ok~
離線tom41401
發帖
icash
只看該作者 21樓  發表於: 2008-04-05
個分析就唔錯,不過你個璇瓏禁多mp黎做咩
發帖
icash
只看該作者 20樓  發表於: 2008-04-05
唔算分析咩--?改左佢
地獄通訊中...
你想死一次嗎?
離線阿勁
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2008-04-05
個防............. pVV}1RDa  
不用太多攻吧 sMz^!RX@  
重防好d ?}=-eJ(7e  
agi太多了 &'huS?g A9  
mp都係多 J~iOP  
基防低未到600 W8G9rB|T  
其實先爆防在爆攻會好d MS st  
太簡短啦分析
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2008-04-04
我隻璇瓏點?比d意見
地獄通訊中...
你想死一次嗎?
離線dwchan

發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2008-04-03
引用第14樓kenneth6tsac於2008-04-03 15:39發表的  : ;m@1Ec@* p  
你是否第1次做呢,好差+_+ 0分+_+
XMN?;Hj>  
你做吧,0分........算可以了
離線劍‧心

發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2008-04-03
引用第15樓aegis123327於2008-04-03 16:05發表的  :
我留得140之嘛,如果一樣裝應該差唔多
JN9^fR09G  
你地係咪之前150定- - n?'d|h  
我出左異先鍊- -
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2008-04-03
引用第13樓劍‧心於2008-04-03 14:46發表的  :
冇記錯既佢只係留左150點囧- -
f#@S*^%V$  
我留得140之嘛,如果一樣裝應該差唔多
地獄通訊中...
你想死一次嗎?
離線kenneth6tsac
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2008-04-03
你是否第1次做呢,好差+_+ 0分+_+
專心工作
離線劍‧心

發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2008-04-03
引用第12樓★夏娜★於2008-04-03 14:43發表的  :
你好似仲廢過catcar wo ji }#MBac  
不如把你d點放上泥睇睇
 L#n}e7Y9  
冇記錯既佢只係留左150點囧- -
離線★夏娜★
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2008-04-03
引用第6樓dwchan於2008-04-02 22:09發表的  :
mp可減少一點........
3)Zu[c[%'J  
你好似仲廢過catcar wo `| Ey)@w  
不如把你d點放上泥睇睇
離線y0142294
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2008-04-03
防唔係好夠,其他ok
離線0o天魔o0
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2008-04-03
你都做得幾好呀...都幾詳細

真‧ 天魔真係又型又勁呀!!!!!
離線糯米滋

發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2008-04-03
簡介都算分析? ({e7U17[#  
唔好玩我啦
離線mankit1221
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2008-04-02
mp可以少d~ K_#UZA< Y  
十卡可轉一條終極~ ln#\sA?iG  
基hp加得太早~ &SmXI5>Bo0  
應該用炎冰or皇頭呢d無咁高需求既裝~ ~^7r?<aKc  
加hp哥d點用黎加番防會好d~
離線神之怒_z
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2008-04-02
我相信你加埋.點破同影片.可能會好d
離線dwchan

發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2008-04-02
引用第3樓aegis123327於2008-04-02 20:04發表的  :
其實我都係跟你學下野^^歡迎比意見,仲有呀,可唔可評下我隻璇瓏?
?3jdg]&  
mp可減少一點........
快速回復
限100 字節

上一個 下一個