切換到寬版
  • 2974閱讀
  • 24回復

[分享]璇瓏(連異轉)評下我隻璇瓏分 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線aegis123327

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2008-04-02
璇瓏 - Jessie +G*2f V>  
就讀耀昇書院,是馬龍的妹妹,跟隨雷尊者霍雷學習元力。為了不成為小丹等人的負擔,璇瓏每天都努力練習。 (睇完評一評依隻人) VeidB!GyP  
  角色起初能力: cLn&b}8'  
IY2ca Xu  
能力 能力值 每加1點的效果 JSCe86a7<E  
HP 500               5 hDI_qZ  
MP 530               6 0@ []l{N  
SP 560               7 #@Yw]@5M  
STR 12             1.2 uH S)  
DEF 10               1 &u0JzK  
AGI   13             13  Svj%O(  
@DG$  
一開始璇瓏有兩招,璇瓏拳/璇瓏腿 F1%-IBe  
\zCT""'i  
=n|n%N4Y  
vfPL;__{Y]  
               璇瓏拳       120MP zLd  i  
EEmYfP[3  
    一招低攻的招,不過靈活度可高,因為依招係佢轉緊隻拳頭果陣可以向後打,另外,依招可作逃走之用喔 E4~k)4R  
以下係我比招既分(5最高) raRb K8CQ  
攻擊力:2 v:kTZB  
防禦力:3 ["VUSa  
靈敏度:4 NrPs :`  
=NxT9$V  
              璇瓏腿        120MP zsnXPRF  
y6tzmyg  
   依招既攻同防都唔算好高(比卒仔招反到)贏在出手較快,做到追招效果,可以有前進之用(突擊) _Vr>/f  
攻擊力:2 ;2 -%IA,  
防禦力:2 ;L(2Ffk8  
靈敏度:3 [h20y  
-E_lwK  
             璇瓏流星腿       300MP(打贏富士湖畔可得到) QQ^P IQj  
]Z%9l(  
   依招可以話係璇瓏既一招最高攻既招,可惜的是後防太弱,不過前方破招力超勁,依招好比雙面刃,中既話多數都有爆sp既效果,唔中就等食招,大家可以用一d易中既招破防(例:璇瓏拳)(可以用璇瓏亂舞,但係d人成日打飛)之後再追加一招璇瓏流星腿,咁就可以做到高命中效果 ~Qjf-|  
攻擊力:5 ~LqjWU  
防禦力:3 v8Gm ;~  
靈敏度:2 BMMWP   
<Uf?7  
            爆破彈              180MP ^"N]i`dIF  
W=j  
   爆破彈係一招高防招,因為後有防(可能大家唔覺/睇唔到),加上有打飛效果,打關既時候可以用黎拖延時間,不過出手慢係佢既弱點,轉身時好易比反,提議大家可以係閃下閃下(比人打低起番身果陣)用佢 H.#<&5 f  
攻擊力:3 R@_i$Df|  
防禦力:4 |c,,*^  
靈敏度:1  uaN0X"  
   iX,| ;J|]  
            野蠻之女          400MP V*HkF T  
w4w[qxV>  
GqB]^snh  
    依招聽個名我覺得係為小丹特制的.出手快係佢既好既地方,加上最後一下有強大既格招力,不過由於依招踢到好遠,所以比人反/後面偷襲既機會大左,同埋攻唔算好高,所以我覺得依招用黎遠距突擊就最好(有打飛效果) t_cNH@^3<3  
攻擊力:3 !*#2~$:  
防禦力:3 R]hilb 'a  
靈敏度:3 _s{on/u  
#1c%3KaZ I  
          璇瓏亂舞           400MP e7rD,`NiV  
R >1  
q))r lMo  
    璇瓏最強既一招絕對無比錯,攻擊力雖唔夠璇瓏流星腿高,不過好高防(後防都後到好多招)(唔怕偷襲xd) {z:aZ]QhKc  
加上出手好快,依招分三段,第一下係突擊,第二下係打後(有暈的效果),第三下係向後追加(所以依招做唔到遠距突擊的效果) ZdQt!  
攻擊力:4.5 , kiyx h^  
防禦力:4.5 YmXh_bk  
靈敏度:3.5 'o41)p  
`rEu8u  
       璇瓏流星拳           350MP(未有圖) "i3wc&9!?W  
    依招好似璇瓏拳加爆破彈既招,令到攻遠左(又係比人偷襲既機會大左好多)攻算不錯,格招力同爆破彈差唔多,但係佢依招用果陣慢到.....................,好彩無打飛效果,因為咁唔可以用佢連招 ^]_[dqd  
攻擊力:3 }cUq1r-bW  
防護力:3.5 ghtvAG  
靈敏度:2 fHK`u'  
#qqIOjS^w  
<49Gsm&0  
異轉圖                異信:馬龍的日記 M}Sn$h_  
S[g{ )p)  
第一樣我想講,點解璇瓏異完個頭大左咁多,不過d人仲話佢好令++,璇瓏異轉後只有一招,我希望快d出新招啦-3- hfzmv~*  
V?x&.C2Z  
              璇影光刀破        120MP V80BO#Pk  
H4l*  
.dqV fa  
     依招出手同收手都唔算快,攻同7lV璇瓏拳差唔多,防就............(比氣攻波反左T^T)唔知點解有人話佢屈 mOm_a9M L  
攻擊力:3 ro:B[XE  
防禦力:2.5 n1D,0+N=  
靈敏度:2.5
[ 此帖被aegis123327在2008-04-05 09:41重新編� ]
地獄通訊中...
你想死一次嗎?
離線tom41401
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2008-04-02
唔錯啵,加油呀,加埋其他圖佢,我等你
離線dwchan

發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2008-04-02
這不是分析啊...........
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2008-04-02
引用第2樓dwchan於2008-04-02 20:02發表的  : `B1r+uTP~  
這不是分析啊........... [表情]
Hj\iI p  
其實我都係跟你學下野^^歡迎比意見,仲有呀,可唔可評下我隻璇瓏?
地獄通訊中...
你想死一次嗎?
離線jackypeople
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2008-04-02
你呢個分析都好短既.......... S)n+E\c  
如果你有影片既話 6jDHA3  
就做得好過呢個啦.............
離線↗滅絕↖
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2008-04-02
ok詳細喎
離線dwchan

發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2008-04-02
引用第3樓aegis123327於2008-04-02 20:04發表的  :
其實我都係跟你學下野^^歡迎比意見,仲有呀,可唔可評下我隻璇瓏?
U3-cH  
mp可減少一點........
離線神之怒_z
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2008-04-02
我相信你加埋.點破同影片.可能會好d
離線mankit1221
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2008-04-02
mp可以少d~ )wb&kug -  
十卡可轉一條終極~ "BvAiT{u  
基hp加得太早~ 2zlBrjk;  
應該用炎冰or皇頭呢d無咁高需求既裝~ N ,0&xg3  
加hp哥d點用黎加番防會好d~
離線糯米滋

發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2008-04-03
簡介都算分析? C_rA'Hy  
唔好玩我啦
離線0o天魔o0
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2008-04-03
你都做得幾好呀...都幾詳細

真‧ 天魔真係又型又勁呀!!!!!
離線y0142294
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2008-04-03
防唔係好夠,其他ok
離線★夏娜★
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2008-04-03
引用第6樓dwchan於2008-04-02 22:09發表的  :
mp可減少一點........
pdEUDuX  
你好似仲廢過catcar wo m0[JiwPI  
不如把你d點放上泥睇睇
離線劍‧心

發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2008-04-03
引用第12樓★夏娜★於2008-04-03 14:43發表的  :
你好似仲廢過catcar wo s$PPJJT{b  
不如把你d點放上泥睇睇
V^/]h u   
冇記錯既佢只係留左150點囧- -
離線kenneth6tsac
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2008-04-03
你是否第1次做呢,好差+_+ 0分+_+
專心工作
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2008-04-03
引用第13樓劍‧心於2008-04-03 14:46發表的  :
冇記錯既佢只係留左150點囧- -
jt,dr3|/n  
我留得140之嘛,如果一樣裝應該差唔多
地獄通訊中...
你想死一次嗎?
離線劍‧心

發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2008-04-03
引用第15樓aegis123327於2008-04-03 16:05發表的  :
我留得140之嘛,如果一樣裝應該差唔多
n,vs(ZL:  
你地係咪之前150定- -  QnN cGH  
我出左異先鍊- -
離線dwchan

發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2008-04-03
引用第14樓kenneth6tsac於2008-04-03 15:39發表的  : Vq>$Zlv S  
你是否第1次做呢,好差+_+ 0分+_+
5wgeA^HE2y  
你做吧,0分........算可以了
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2008-04-04
我隻璇瓏點?比d意見
地獄通訊中...
你想死一次嗎?
離線阿勁
發帖