切換到寬版
  • 1978閱讀
  • 17回復

[自創小說]真LFO的故事三:小丹與旋瓏對戰gag王李 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線小李

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2008-10-21
— 本帖被 牙歷 執行鎖定操作(2008-11-09) —
有一日,小丹同旋瓏去拍拖 giA~+m~fN  
-Ihn<<uE?  
小丹:瓏瓏…… S]#=ES'^/  
f6(9wz$Trt  
旋瓏:丹丹…… O4'kS @  
NoSqzJyh  
小李就係呢個時候打斷左佢地 W? 6  
<Bob#Tf ~  
小李:期期 kOlI?wc  
PG-cu$\??  
小丹、旋瓏:你同我死開d啊!你發效行開d啦 Y_aP:+  
&j wnM  
小李:你地唔係發緊咩? Y;%R/OyWY  
ajcPt]f  
小丹:你睇錯姐!我地邊鼠有發效啊 }(vOaD|k=  
{U+9,6.`  
小李:個鼠! ]ZU:%Qhu  
KY(l<pm  
旋瓏:姐係邊鼠姐 4IGQ,RTB  
 HC<BGIgL  
小李:老鼠 \|b1s @c8  
M25z<Y  
小丹:老鼠?!邊到老鼠? }y -AoG  
4,R\3`b  
小李:我愛你,愛上你,就像老鼠愛大米……《唱歌中》 ?L ~=Z\H  
)=SYJ-ta<  
小丹:你條gag老一定想死定! D3ZT''  
iX9[Q0g=oQ  
小李:我甘後生!死左唔底! "cz]bCr8  
{) '" k6w  
旋瓏:你玩夠米啊! ^0 ,&R\e+  
d/-]y:`f`  
小李:講左甘耐!比番個幾銀泥當口水費呢 h>`'\qy  
~n]2)>6  
小丹:你條腸粉!你唔好係到玩野wo!信唔信我腿神踢你 KWZNu &)  
+-KRp1qq  
旋瓏:小丹好man啊 C>(M+qXL+  
*Tlws  
小丹《心》:緊係!  zxynEdO  
xVwi }jtG|  
小李:一秒一利息!口水費原價廿蚊!特價一千蚊 0I ND9h. %  
Z:o' +oh  
小丹:好gag啊!好好笑啊!笑到唔識笑 Af! W K=  
7+2aG  
小李:比d面笑出聲好wo ED =BZR  
w1!\L_::Y  
小丹:哈哈! q5K/+N^2?  
)u v$tnP*  
旋瓏:唔好同佢痴!佢地膠膠地既 KI? 1( L  
~)\1g0  
小丹:講得無錯! *7D$;?"  
Aaw:B?4)  
小李:膠!好過無!e加大把野用膠做!無膠你都唔點 fU){]YP  
;]`NR  
小丹:最衰你d膠唔係用泥整野既 3Jk?)D y  
N6 }i>";_;  
小李:世上無膠係整唔到野既 kI1{>vYD  
?RjKP3P  
小丹:硬膠囉! %~v76;H<  
4@V<Suw  
小李:硬膠樽 p=P0$P+KM  
iRr& 'k  
旋瓏:小丹!我到先買左d野啊 =*)O80oaW  
P A+e= %  
小李:等我睇下張單先! HDXjH|of  
TYLl_nGr  
小丹:幾多錢嫁?? T;pn -  
snk{u/0Xm  
小李:十萬九千七 MsiC!j.-  
Zo638*32  
小丹:下!《聽完之後小丹就嘔血,因失血過多及嚇到爆血管》 '' A[`,3  
1J%qbh  
小李:你做乜野啊!我係想講十蚊九點七啊!唉!你真係無用,甘就死左 .^+$w $  
1X:whS5S  
旋瓏:你整死左小丹我要殺左你 ]e3}9.  
uC8T!z  
小李:我早就知會甘嫁啦!九九九! a*wJcJTpV"  
x jUH<LFxy  
九九九:乜事?! }T*xT>p^3  
M&\?)yG  
小李:有人想殺我啊 8J(zWV7 r  
#di_V"  
旋瓏:佢殺左我男朋友啊 ?~y(--.t;T  
Cot\i\]jv  
九九九:你真係一位好市民啊!自己報警告自己 (/P&;?j  
ke6cZV5w  
小李: hy`)]>9z~  
(9q{J(44  
一星期後…… N %/DN  
V$F.`O!hfi  
旋瓏:e加無男朋友!小李又有型又英俊!探下佢先 *gpD4c7A\  
,ce^"yG  
探小李中! MldL"*HW:  
5qB=@O]|G;  
小李:早晨 u#k6v\/  
YbBH6R Zr  
旋瓏:小李!出番泥我地一齊咩咩囉 \ rWgA  
9PfU'm|h  
小李:等我出番泥睇下你點咩 1kw4'#J8  
(c|qX-%rC  
旋瓏:你睇得多與敵同行= = O)Dw<j)  
$U.'K!B  
小李:係你嫁wo我嫁 *t*&Q /W  
r%mTOLef  
旋瓏:你條膠柒,你講乜野啊!我邊鼠嫁wo你啊 \B ^sJ[n  
tNf" X !  
小李:我愛你,愛上你,就像老鼠愛大米《唱歌中》 |Ie`L("  
hBSJEP  
旋瓏:你居然同我講…… scEQD V  
r{jD,x2  
小李《心》:唱錯歌添=_= !l~aRj-WZ  
/{)cI^ 9  
旋瓏:我唔會嫁意你膠嫁!就算你係鐘意期期都好!我都會等你嫁 Gv3Fg[MA@c  
/g7?,/vnZ  
小李聽完呢句野就呆左出獄《暗示小李輸左比佢》 6zZR:ej  
(eE}W~Z  
《完》
離線阿星
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2008-10-21
ga9:*G!b{)  
唱錯歌- -
離線parco_123
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2008-10-21
個人認為小李哥,,,,,,,,,, *lF%8k"Al  
好無聊。 U  {!{5l:  
送你兩隻字 *uM*) 6O 3  
封筆。
離線星※小狼
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2008-10-21
勁無奈
離線goldcat0807
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2008-10-21
小丹:瓏瓏…… 6_Kz}PQ  
=j0V/=  
旋瓏:丹丹…… ?*4zNhL  
w3@ te\  
x-<dJ}`  
^ ~CA+'e%~~  
唔知點解好嘔
離線紅茶
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2008-10-21
好好睇既GAG故 abND#t  
與敵同行到最好笑
暗殺之歌
離線小李
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2008-10-21
引用第4樓goldcat0807於2008-10-21 21:52發表的  : L!5f*  
小丹:瓏瓏……[表情]
旋瓏:丹丹……[表情]
.......
UZ1 lI>  
你既問題! Z9U*SS5s,  
引用第5樓紅茶於2008-10-21 22:00發表的  : h@J`:KO  
好好睇既GAG故 )d(cXN-T  
與敵同行到最好笑
(]1 %s?ud*  
你都覺啊!我念個陣笑左好耐 ^tah4QmUA  
引用第2樓parco_123於2008-10-21 21:22發表的  : zE[c$KPP  
個人認為小李哥,,,,,,,,,, N(9'U0z  
好無聊。 k2=uP8  
送你兩隻字 mT.F$Y9  
封筆。
B$bsh.  
死都唔制!我甘好既文筆都要我封!我以後點樣搵食啊
離線廁所為上

發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2008-10-21
引用第2樓parco_123於2008-10-21 21:22發表的  : 3]!(^N>V  
個人認為小李哥,,,,,,,,,, 1t)6wk N  
好無聊。 HZ|6&9w e  
送你兩隻字 8ZN J}  
封筆。
MT9a1 >  
作得差唔係罪 R+m{nO~r  
唔知醜先係罪
離線小李
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2008-10-21
引用第7樓廁所為上於2008-10-21 22:27發表的  :
作得差唔係罪 x[vX |oE!A  
唔知醜先係罪
tuv4~i<  
《點解你今日好似串左既》 H[Qh*pq2  
如果知都要post呢d叫乜野??
離線廁所為上

發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2008-10-21
引用第8樓小李於2008-10-21 22:33發表的  :
《點解你今日好似串左既》 `dj/Uk  
如果知都要post呢d叫乜野??
{L8SD U{P  
樣衰+無恥
離線小李
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2008-10-21
引用第9樓廁所為上於2008-10-21 22:38發表的  :
樣衰+無恥
s&c^Wr  
甘直接既= = x[)S3U J  
但係我覺得我好英俊wo
離線廁所為上

發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2008-10-21
引用第10樓小李於2008-10-21 22:43發表的  :
甘直接既= = 1Ce:<.99B  
但係我覺得我好英俊wo
 f(9w FT  
膠和沒膠的人想法不同
離線小李
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2008-10-21
引用第11樓廁所為上於2008-10-21 22:44發表的  :
膠和沒膠的人想法不同
S$V'_  
甘我英唔英俊姐? heRQ|n.Dz)  
《個公仔無聊先用》
離線r186780
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2008-10-22
小丹:幾多錢嫁?? )WuuU [(  
小李:十萬九千七   sp'q=^t  
小丹:下! 《聽完之後小丹就嘔血,因失血過多及嚇到爆血管》 '(I"54W  
;`@DQvVZ:  
好好笑
好可愛
離線小李
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2008-10-22
引用第13樓r186780於2008-10-22 17:37發表的  : (\#j3Y)r  
小丹:幾多錢嫁?? Hm1C|Qb  
小李:十萬九千七  [表情] d$b{KyUA  
小丹:下! [表情] 《聽完之後小丹就嘔血,因失血過多及嚇到爆血管》 '}LH,H:%G  
(w4#?_  
好好笑 [表情]
m[]p IXc(  
多謝!
離線hoyim200
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2008-11-08
好好笑
離線波仔xd
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2008-11-08
開頭戈兩句真係嘔死 P4Wd=Xoz6  
_/ P"ulNb  
同埋發姣,,吾係發效- - ^J\)cw  
hq(3%- 7&  
頭戈到咩鼠好無聊,,, V ;"?='vVe  
!W n'Ae9  
仲有,,   旋瓏:唔好同佢痴!佢膠膠地既 }me]?en_Ra  
5#q ^lL  
璇瓏話埋小丹膠- -? |0A n| 18  
|LiFX5!\  
自己告自己戈到都OK好笑啦,,雖然我笑吾出 ?jz{fU  
|oPqX %?  
旋瓏:e加無男朋友!小李又有型又英俊!探下佢先 )<IbQH|_  
=@w};e#D  
你呢句搞到你好冇自知之明 A3!NEFBK  
i Tqv=  
唱錯歌戈到都有笑點既,,,雖然我又係笑吾出
離線牙邦
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2008-11-08
冇10蚊9點7的 ~_~ %Xkynso~  
kd!f/'E!  
毫吧
放 law ser 青龍裝 1set 要既密我