切換到寬版
  • 1977閱讀
  • 17回復

[自創小說]真LFO的故事三:小丹與旋瓏對戰gag王李 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線小李

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2008-10-21
— 本帖被 牙歷 執行鎖定操作(2008-11-09) —
有一日,小丹同旋瓏去拍拖 0O[l?e4,8{  
(7L/eDMT  
小丹:瓏瓏…… MX?}?"y  
0-GKu d  
旋瓏:丹丹…… -!~vA+jw1  
OW#_ty_ul  
小李就係呢個時候打斷左佢地 %",ULtZ+  
y{92Lym  
小李:期期 ,jTPg/r  
BCBUb  
小丹、旋瓏:你同我死開d啊!你發效行開d啦 kfRJ\"`   
sjb-Me?  
小李:你地唔係發緊咩? \imp7}N  
pND48 g ;  
小丹:你睇錯姐!我地邊鼠有發效啊 +dM.-wW  
)WmZP3$^TX  
小李:個鼠! F3 Y<ZbxT  
vbedk+dd?A  
旋瓏:姐係邊鼠姐 8m|x#*5fQl  
*W%'Di  
小李:老鼠 RQ|?Ce",  
6&mWIk^VC  
小丹:老鼠?!邊到老鼠? -F1P2 8<?  
0$l&i=L  
小李:我愛你,愛上你,就像老鼠愛大米……《唱歌中》 "vsjen.K>  
$ hoYkA  
小丹:你條gag老一定想死定! ET3 ,9+Gj  
j3LNnZY  
小李:我甘後生!死左唔底! 0R*}QXph  
zu<>"5}]  
旋瓏:你玩夠米啊! ,O2q+'&  
@ct#s:t  
小李:講左甘耐!比番個幾銀泥當口水費呢 #r(a~  
m|mG;8}pI  
小丹:你條腸粉!你唔好係到玩野wo!信唔信我腿神踢你 A(NEWO  
O/$ v69:  
旋瓏:小丹好man啊 9\:w8M X'  
?;fv!'?%  
小丹《心》:緊係! <\p&jk?  
,[^o9u uB  
小李:一秒一利息!口水費原價廿蚊!特價一千蚊 ^(J-dK  
%xHu,*  
小丹:好gag啊!好好笑啊!笑到唔識笑 8TI#7  
QU,?}w'?d  
小李:比d面笑出聲好wo ZRO.bMgZF  
}-dF+m:  
小丹:哈哈! Rd0?zEKV  
h~:H?p j3g  
旋瓏:唔好同佢痴!佢地膠膠地既 ah>Dqb*  
 t9]r  
小丹:講得無錯! =^by0E2  
Fos1WH?\  
小李:膠!好過無!e加大把野用膠做!無膠你都唔點 eiOi3q  
f)WPOTEY  
小丹:最衰你d膠唔係用泥整野既 /CbkqNV  
Q6xgLx[  
小李:世上無膠係整唔到野既 sv@}x[L  
#|q;t   
小丹:硬膠囉! X!m;uJZp  
Wz5d| b  
小李:硬膠樽 nE4l0[_  
N]*!8  
旋瓏:小丹!我到先買左d野啊 m8p4U-*j  
Sw[=S '(l  
小李:等我睇下張單先! WVj&0  
^T=5zqRD  
小丹:幾多錢嫁?? jD<9=B(g  
Of!|,2`(  
小李:十萬九千七 >"i~ x  
2AmR(vVa"  
小丹:下!《聽完之後小丹就嘔血,因失血過多及嚇到爆血管》 Mg&HRE  
%bN"bxv^  
小李:你做乜野啊!我係想講十蚊九點七啊!唉!你真係無用,甘就死左 ga,A'Z  
$*g{[&L|6  
旋瓏:你整死左小丹我要殺左你 m[{nm95QZ  
lf}?!* V`+  
小李:我早就知會甘嫁啦!九九九! \#HL`R"  
;B(;2.<"J  
九九九:乜事?! /oBK&r[(  
Gtf1}UJC  
小李:有人想殺我啊 D=<t;+|  
qgh]@J Jh  
旋瓏:佢殺左我男朋友啊 =y`-sU Hx  
cS+?s=d  
九九九:你真係一位好市民啊!自己報警告自己 p {w}  
Gl=@>Dc%  
小李: &MBOAHhze  
MV7}  
一星期後…… O'Vh{JHf  
8}]l9"q(  
旋瓏:e加無男朋友!小李又有型又英俊!探下佢先 6CCZda@  
@ $ 9m>6V  
探小李中! 4D0(Fl  
hl=oiUf[s  
小李:早晨 x`wZtv\  
zp}yiE!bl  
旋瓏:小李!出番泥我地一齊咩咩囉 qEPf-O:lm  
yZQ1] '^31  
小李:等我出番泥睇下你點咩 L>eQ*311  
l@ (t^68OD  
旋瓏:你睇得多與敵同行= = f45x%tha%  
uV/)Gb*j  
小李:係你嫁wo我嫁 X}kVBT1w+x  
<1v{[F_  
旋瓏:你條膠柒,你講乜野啊!我邊鼠嫁wo你啊 'Wd3`4V$  
jp"XS  
小李:我愛你,愛上你,就像老鼠愛大米《唱歌中》 !x+MVJ]  
h4B+0  
旋瓏:你居然同我講…… r@\,VD6J  
3ZLr"O1l)  
小李《心》:唱錯歌添=_=  zgZi  
iLc)"L-i  
旋瓏:我唔會嫁意你膠嫁!就算你係鐘意期期都好!我都會等你嫁 K#%O3RRs  
aU,0gvI(}  
小李聽完呢句野就呆左出獄《暗示小李輸左比佢》 }//8$Z<(  
94 S .9A  
《完》
離線阿星
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2008-10-21
$sB48LJuU'  
唱錯歌- -
離線parco_123
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2008-10-21
個人認為小李哥,,,,,,,,,, I eqWR4Y  
好無聊。 W HdqO8  
送你兩隻字 +?J_6Mo@X  
封筆。
離線星※小狼
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2008-10-21
勁無奈
離線goldcat0807
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2008-10-21
小丹:瓏瓏…… YI(OrR;V  
:R?| 2l  
旋瓏:丹丹…… 8@C|exAD`  
gt~2Br4  
$!3t$-TSD  
^ <?va) o u  
唔知點解好嘔
離線紅茶
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2008-10-21
好好睇既GAG故 /v ;Kb|e  
與敵同行到最好笑
暗殺之歌
離線小李
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2008-10-21
引用第4樓goldcat0807於2008-10-21 21:52發表的  : DWxh{h">  
小丹:瓏瓏……[表情]
旋瓏:丹丹……[表情]
.......
_! p$47  
你既問題! :Ty*i  
引用第5樓紅茶於2008-10-21 22:00發表的  : +&8Ud8Q  
好好睇既GAG故 Q>c6ouuJ  
與敵同行到最好笑
'9Odw@tp  
你都覺啊!我念個陣笑左好耐 TK?+O}v-]!  
引用第2樓parco_123於2008-10-21 21:22發表的  : c89vx 9  
個人認為小李哥,,,,,,,,,, *xVAm7_v  
好無聊。 +rO<'H:umJ  
送你兩隻字 o[W3/  
封筆。
X35U!1Y\  
死都唔制!我甘好既文筆都要我封!我以後點樣搵食啊
離線廁所為上

發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2008-10-21
引用第2樓parco_123於2008-10-21 21:22發表的  : `bF;Ew;  
個人認為小李哥,,,,,,,,,, }@6 %yR  
好無聊。 LbknSy C  
送你兩隻字 2/N*Uk 0  
封筆。
F;@&uXYgc  
作得差唔係罪 *9 wHH-#  
唔知醜先係罪
離線小李
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2008-10-21
引用第7樓廁所為上於2008-10-21 22:27發表的  :
作得差唔係罪 P?7b,a95O  
唔知醜先係罪
EIm\!'R]  
《點解你今日好似串左既》 XnOl*#P  
如果知都要post呢d叫乜野??
離線廁所為上

發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2008-10-21
引用第8樓小李於2008-10-21 22:33發表的  :
《點解你今日好似串左既》 zy;w07- )  
如果知都要post呢d叫乜野??
bf(&N-"A  
樣衰+無恥
離線小李
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2008-10-21
引用第9樓廁所為上於2008-10-21 22:38發表的  :
樣衰+無恥
;0gpS y$#  
甘直接既= = Um <vsR  
但係我覺得我好英俊wo
離線廁所為上

發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2008-10-21
引用第10樓小李於2008-10-21 22:43發表的  :
甘直接既= = r N7"%dx  
但係我覺得我好英俊wo
~T~v*'_h  
膠和沒膠的人想法不同
離線小李
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2008-10-21
引用第11樓廁所為上於2008-10-21 22:44發表的  :
膠和沒膠的人想法不同
IQDWH/ c  
甘我英唔英俊姐? vl<J-+|0C  
《個公仔無聊先用》
離線r186780
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2008-10-22
小丹:幾多錢嫁?? |9y &; 3  
小李:十萬九千七   ; etH)  
小丹:下! 《聽完之後小丹就嘔血,因失血過多及嚇到爆血管》 O^f@ g l  
'~@WJKk  
好好笑
好可愛
離線小李
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2008-10-22
引用第13樓r186780於2008-10-22 17:37發表的  : os2yiF",   
小丹:幾多錢嫁?? EGs z{c[8@  
小李:十萬九千七  [表情] !{4p+peqJV  
小丹:下! [表情] 《聽完之後小丹就嘔血,因失血過多及嚇到爆血管》 oreS u;`$  
cZw Q{9>  
好好笑 [表情]
g~cWBr%>  
多謝!
離線hoyim200
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2008-11-08
好好笑
離線波仔xd
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2008-11-08
開頭戈兩句真係嘔死 rf9RG!  
t >8t|t+  
同埋發姣,,吾係發效- - 0 xPML}|V  
uZqo"  
頭戈到咩鼠好無聊,,, v.\&gn(  
 ztTpMj  
仲有,,   旋瓏:唔好同佢痴!佢膠膠地既 xOkf 9k_  
sG\=_-"v(  
璇瓏話埋小丹膠- -? 4gYP .h:,  
X=DJOepH'  
自己告自己戈到都OK好笑啦,,雖然我笑吾出 L\b$1U!i  
9_HEImk  
旋瓏:e加無男朋友!小李又有型又英俊!探下佢先 H(0d(c1s  
[*1c.&%(  
你呢句搞到你好冇自知之明 i1/FNem  
I&^?,Fyy<  
唱錯歌戈到都有笑點既,,,雖然我又係笑吾出
離線牙邦
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2008-11-08
冇10蚊9點7的 ~_~ Tp9LBF  
(OJ}|*\e  
毫吧
放 law ser 青龍裝 1set 要既密我