切換到寬版
  • 7907閱讀
  • 126回復

[自創小說]lfovs機甲鬥神傳 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 20樓  發表於: 2009-01-04
引用第17樓goldcat0807於2009-01-04 15:14發表的  : $M/1pZ  
故事係就係好睇
可惜係口詞+書面詞
又咁多「說」字 2 |JEGyDS-  
.......
+H *6:  
小說文係要書面語,你唔信問慘絕人寰,佢都咁同我講,我冇打口語成個幾兩個月
sr超合金勇者王用-空間切裂士巴拉(魂限定)收現錢
另放sic極魂假面騎士劍-帝皇型態70元
放戰奴一套+烏邪人物,霸王地藏龍,鋼鐵護甲
lfo物品只收神通行充值卡(50/100)
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 21樓  發表於: 2009-01-04
引用第19樓7088於2009-01-04 15:17發表的  :
呀弟你知唔知咩叫變相劇本文
}0Uh<v@  
我一早講明左,我參考中毒魔人篇黑日殺機既文章格式,我都係跟番佢格式,講到明架啦,唔識睇最低既聲明定係你隻眼肓鬼左 :I7 mM y*  
竟然係到講變相劇本文,你都幾硬膠下
1條評分
離線7088

發帖
icash
只看該作者 22樓  發表於: 2009-01-04
J\w4N",  
劇本文係咁:菲沙:xxxxxxxx Y .cjEeL@  
6 C O5:\  
你識唔識作文? x?lRObHK  
紅字得劇本文先用得? WVhQ?2@}  
你訓醒未呀大哥大=]? !Ur.b @ke  
引用第21樓火仔於2009-01-04 15:20發表的  : BD;T>M  
cWZ uph\  
我一早講明左,我參考中毒魔人篇黑日殺機既文章格式,我都係跟番佢格式,講到明架啦,唔識睇最低既聲明定係你隻眼肓鬼左 tm1&OY  
竟然係到講變相劇本文,你都幾硬膠下
Eb@**%  
鬥硬膠邊夠你硬呀 esE!i0%  
細路都唔夠串既硬膠=[ kX`m( N$  
呢d叫小說?你唔講我都唔知喎=] 9I2&Vx=DSt  
唉 又一個作文天才=]
點解咁春多文盲
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 23樓  發表於: 2009-01-04
超想爆粗罵人,冇啦啦係到話我用劇本文,個個都咁用架啦,唔識扮到好似好勁咁 Ejr'Yzl3_  
指明道名話我用所謂既劇本文果一條豬腸粉(仲要係食得果隻)
離線廁所為上

發帖
icash
只看該作者 24樓  發表於: 2009-01-04
引用第18樓火仔於2009-01-04 15:15發表的  :
呀哥你知唔知咩叫小說文同劇本文 vqQ)Pu?T  
劇本文係咁:菲沙:xxxxxxxx /SS~IhUX  
小說文係有()號後加上菲沙說 J?X{NARt  
唔好係到硬膠,唔識睇就收9
fe`_0lxj  
剩係 加上菲沙說 邪鬼說 vzbGLap#  
無唔無聊d呀 M  |h B[  
真係笑死 U{Oo@ztT  
你有見幾多作文勁既人會咁? PN 8# T:E  
講到好似你咁簡單 #.*&#w)  
阿差都去作啦
離線7088

發帖
icash
只看該作者 25樓  發表於: 2009-01-04
引用第24樓廁所為上於2009-01-04 15:23發表的  :
剩係 加上菲沙說 邪鬼說 9$e$L~I#u  
無唔無聊d呀 +swTMR  
真係笑死 V>Z4gZp5sc  
你有見幾多作文勁既人會咁? U_izKvEh  
.......
:Z2997@Y  
中學都作到d咁既文 lN:;~;z_  
係咪香港人中文水平越黎越差=[
點解咁春多文盲
離線廁所為上

發帖
icash
只看該作者 26樓  發表於: 2009-01-04
引用第25樓7088於2009-01-04 15:24發表的  :
中學都作到d咁既文 3T0-RP*  
zng.(]U/?H  
都唔知係香港人定澳門人 <dD!_S6@,  
唔好咁快斷言 ~@l4T_,k  
同埋都係一個人既問題 hbvcIGaT  
唔可以話香港人/某某人:d
離線7088

發帖
icash
只看該作者 27樓  發表於: 2009-01-04
引用第26樓廁所為上於2009-01-04 15:26發表的  :
都唔知係香港人定澳門人 e CN:  
唔好咁快斷言 B?-w<":!  
同埋都係一個人既問題 KU(BY}/ ^  
唔可以話香港人/某某人:d
'5$@ I{z  
咁又係 =gR/ t@Ld  
唔記得左呢到係笑話區
點解咁春多文盲
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 28樓  發表於: 2009-01-04
引用第25樓7088於2009-01-04 15:24發表的  :
中學都作到d咁既文 \yw5`5g  
zw+wq+2"  
咁你味自己作囉,係到嘈咩呀,豬腸粉,罵唔夠呀,唔好搞到我e到變罵戰,都kai既,好懷疑你係青山出來,文都唔識睇,我都講左參考人個文章格式,你係未唔識睇呀,洗唔洗叫板主同你講呀
離線廁所為上

發帖
icash
只看該作者 29樓  發表於: 2009-01-04
引用第27樓7088於2009-01-04 15:26發表的  :
咁又係 9RJ#zUK  
唔記得左呢到係笑話區
C)yw b6  
http://ibbs.hk/read.php?tid=72073 ZLKbF9lo  
笑話區的典範 xL.m<XDL  
大家要好好學佢 #Ox@[Z1I  
我地又唔好剩係批評 Pb T2- F_  
應該比d意見 $X Uck[  
引用第28樓火仔於2009-01-04 15:28發表的  : V 1d#7rP  
?b(wZ-/  
咁你味自己作囉,係到嘈咩呀,豬腸粉,罵唔夠呀,唔好搞到我e到變罵戰,都kai既,好懷疑你係青山出來,文都唔識睇,我都講左參考人個文章格式,你係未唔識睇呀,洗唔洗叫板主同你講呀
PbvA~gm  
參考一句說話 s=jH1^  
「只是模仿猴子都」 MmvJ)|&t  
另外所謂的知識份子又或者理性的人 <h#W*a  
絕對不會隨便使用kai等字眼 )ej1)RU"  
這明顯是想要挑起罵戰
離線hotcat
發帖
icash
只看該作者 30樓  發表於: 2009-01-04
村正宜家仲跟緊神怒會的說
離線goldcat0807
發帖
icash
只看該作者 31樓  發表於: 2009-01-04
引用第20樓火仔於2009-01-04 15:18發表的  :
小說文係要書面語,你唔信問慘絕人寰,佢都咁同我講,我冇打口語成個幾兩個月
`q^qe>'  
「你e招是不是要控制海洋」 (AjgLNB  
f0^s<:*  
咁都叫書面詞? fsEQ4xN'  
a"O;DYh  
笑死我咩 w]h8KNt  
&J9 + 5L8  
仲有好多架"=]
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 32樓  發表於: 2009-01-04
引用第22樓7088於2009-01-04 15:20發表的  :
鬥硬膠邊夠你硬呀 byt$Wqdl  
細路都唔夠串既硬膠=[ \BfMCA/  
呢d叫小說?你唔講我都唔知喎=] +CSv@ />3  
唉 又一個作文天才=]
)+,h}XqlX  
呵,我真係冇興趣同細路罵戰呀 $f+I#uJ  
仲有我一直冇自稱做作文天才,係你自己講,再加上我都係參考番中毒魔人格式,你味睇番佢篇文,我又冇咩所謂,同你d細路罵戰,根本就影衰我身份,大你n咁多年既青年人,同一個不知天高地厚細路罵戰,仲要係到講到自己真係個天才,你講到咁,讀皇仁呀 +zDRed_]=_  
第一次見d人傻成咁,仲要死口唔認,仲要係到引起罵戰,你有咩事你就pm我同我講,唔好係到嘈,再係到嘈,我馬上告你,係咁多
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 33樓  發表於: 2009-01-04
引用第31樓goldcat0807於2009-01-04 15:34發表的  :
「你e招是不是要控制海洋」
咁都叫書面詞?
.......
n dN*X'  
妖,是鬼旦啦,有d字唔識打呀嗎,你咁叻你打番個頭尾碼比我,我馬上改比你睇
1條評分
離線7088

發帖
icash
只看該作者 34樓  發表於: 2009-01-04
引用第32樓火仔於2009-01-04 15:37發表的  :
呵,我真係冇興趣同細路罵戰呀 Vom,^`}  
仲有我一直冇自稱做作文天才,係你自己講,再加上我都係參考番中毒魔人格式,你味睇番佢篇文,我又冇咩所謂,同你d細路罵戰,根本就影衰我身份,大你n咁多年既青年人,同一個不知天高地厚細路罵戰,仲要係到講到自己真係個天才,你講到咁,讀皇仁呀 #v~dhx=R  
第一次見d人kai成咁,仲要死口唔認,仲要係到引起罵戰,你有咩事你就pm我同我講,唔好係到嘈,再係到嘈,我馬上告你,係咁多
&dni6E4  
我有話你係? q;sZwp<  
咁你之前又同我罵? l:/x &=w  
d人講野真係唔用腦=[ cZoj|=3a  
同細路嘈咁冇面得你先做到 6;!)^b  
你都係算啦 #s>'IPc0  
講到作文好似好鬼易咁=[ o.zP1n|G~r  
呢d叫好文咁心靈雞湯個區d文唔知乜黎
點解咁春多文盲
離線廁所為上

發帖
icash
只看該作者 35樓  發表於: 2009-01-04
引用第34樓7088於2009-01-04 15:39發表的  :
我有話你係? FK-q-PKO#.  
咁你之前又同我罵? %" l;  
d人講野真係唔用腦=[ Gp)J[8j  
同細路嘈咁冇面得你先做到 K:AP 0Te  
.......
BOy&3.h5?  
這篇文還是同音字太多.... ;qWSfCt/^  
害得我都搞得不明不白 tgl 4pAc  
7088 你是否也是這樣? c1y+k vv  
希望不是我理解能力出現問題 b<"jmB{  
引用第33樓火仔於2009-01-04 15:39發表的  : &^ s8V]^  
K@Q%NK,  
妖,是鬼旦啦,有d字唔識打呀嗎,你咁叻你打番個頭尾碼比我,我馬上改比你睇
iG~&uEAJ  
咁鬼是旦你不如唔好作 @8A[HP  
唔識打唔識問人?
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 36樓  發表於: 2009-01-04
引用第34樓7088於2009-01-04 15:39發表的  :
我有話你係? t6\--lk_  
咁你之前又同我罵? -F3~X R  
d人講野真係唔用腦=[ y; <}`  
同細路嘈咁冇面得你先做到 5e0d;Rd  
.......
),j6tq[  
我真係話我自己係好,我果d,對我來講一般,點可以拿我d同人比 ORWi+H|  
仲有呀,一開波你嘈先,斯斯文文同你講你唔制,要人大聲惡話你又唔係幾好啦 r yA+Lli.  
豆丁
離線7088

發帖
icash
只看該作者 37樓  發表於: 2009-01-04
引用第35樓廁所為上於2009-01-04 15:41發表的  :
這篇文還是同音字太多.... 3=} P l,  
害得我都搞得不明不白 u$(ei2f  
7088 你是否也是這樣? DUF$-'A  
希望不是我理解能力出現問題
FCKyKn  
我好明顯係咁x) k9:|CEP  
天才作既文太好 好到我唔識睇 49}WJC7 )  
相信雞翼大大都唔會睇得明x) y*US^HJOZ  
引用第36樓火仔於2009-01-04 15:42發表的  : <63TN`B  
aD_7^8>  
我真係話我自己係好,我果d,對我來講一般,點可以拿我d同人比 Yw5-:w0f  
仲有呀,一開波你嘈先,斯斯文文同你講你唔制,要人大聲惡話你又唔係幾好啦 N#$]W"U  
豆丁
PCV#O63[  
你唔好選擇性文盲 :$PrlE  
有語病唔好學人作文 h.l.da1#  
唔想全世界人眼殘=[
點解咁春多文盲
離線廁所為上

發帖
icash
只看該作者 38樓  發表於: 2009-01-04
引用第36樓火仔於2009-01-04 15:42發表的  :
我真係話我自己係好,我果d,對我來講一般,點可以拿我d同人比 .c0u##/0  
仲有呀,一開波你嘈先,斯斯文文同你講你唔制,要人大聲惡話你又唔係幾好啦 b0f6p>~q^  
豆丁
C8|#  
豆丁? {~s\a2YH  
你又知人地豆丁? >kmgYWG  
作文作得太多搞到你現實都分不清楚? vH1,As  
引用第37樓7088於2009-01-04 15:43發表的  : y'>JT/Q5  
6%>'n?  
你唔好選擇性文盲 o90g;Vog  
有語病唔好學人作文 v&WK9F\  
唔想全世界人眼殘=[
M5t.l (  
我地好心比意見 S $o1Q  
點知佢當我地放屁 &1&OXm$  
離線炎‧龍
發帖
icash
只看該作者 39樓  發表於: 2009-01-04
各位 r^<,f[yH  
我不想做出一些令大家發火的事 ~_ZK93o(  
請不要罵戰 ge6S_"  
=N{?ll6x7g  
至少不要說一些引起罵戰的說話吧 :l!sKT?:d!  
硬O等等的不要說啦,這個詞語會引起罵戰的嘛
http://www.ziondaily.com/2.0/web/portal/
快速回復
限100 字節

上一個 下一個