切換到寬版
  • 4832閱讀
  • 76回復

全新《道具核查》系統啟動 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線motinboy

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2009-02-26
為了協助玩家於交易道具時可以更確定該物品的合法性,因此官方將於今天(2月26日)及明天(2月27日)的更新停機維護中,續步開啟全新的《道具核查》系統。
2月27日的更新停機維護時間為:早上9點至11點,請各位玩家於維護前提前離線,如造成閣下不便,敬請見諒。
在這個新系統開放後,全伺服器的所有道具都會自動受到系統的監控,如系統偵測到道具出現異常(包括任何能力數值),均會立即將道具的全部能力及耐久值調整為0,另外更會在道具旁以紅字標明「作弊」,使玩家在交易時可以清楚看到交易得來的道具是否違規。

系統偵測到違規道具時作出的懲罰。
針對過去部份玩家因不能辦認道具能力值的合法性而一直被作弊的道具所遺害,因此於2月27日的更新停機維護中,系統會將全伺服器內的已標示「作弊」的道具能力值重新調整,從而使所有道具符合《道具核查》系統的標準。
如在這次的更新後,玩家手上的道具再被《道具核查》系統偵測到有問題而出現任何損失,官方將不會作出任何的補償或將道具回復正常。
越一科技保留最終決策權力而不作令行通知。包括合法能力值的標準定義。
越一感謝玩家支持及配合

正bor,佢開返d道具比我地
離線yangguo
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2009-02-26
呢個新系統好似好堅咁喎...
依家可以唔洗驚會無啦啦俾u1封ac lu~
離線motinboy
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2009-02-26
佢明顯係唔比我定有籍口.......話我唔知咁囉
離線yangguo
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2009-02-26
引用第2樓motinboy於2009-02-26 18:47發表的  :
佢明顯係唔比我定有籍口.......話我唔知咁囉

呢d咪叫做無奸不成商囉,,,朋友...
離線motinboy
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2009-02-26
引用第3樓yangguo於2009-02-26 18:52發表的 :
呢d咪叫做無奸不成商囉,,,朋友...

一定嫁,u1一向都咁狗.......
不過,今次,幾好呀,唔多似u1作風
佢開返曬d裝比我地......
不過,我一件copy裝都冇.........
唔知點解............
我冇一件裝+0左.......
離線-hp-
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2009-02-26
:o

姐係玩改裝既人冇得玩lu !_!

抵死 ~
離線lfoqazwsx
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2009-02-26
引用第4樓motinboy於2009-02-26 18:54發表的  :
一定嫁,u1一向都咁狗.......
不過,今次,幾好呀,唔多似u1作風
佢開返曬d裝比我地......
不過,我一件copy裝都冇.........
.......

因為佢未實裝晒全部裝 炎冰系列係第一個賓裝的裝
離線牙笨
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2009-02-26
挑,有鬼用咩
如果d人係要bug
bug能力點數都得啦
就讓我,
支配孤獨
吞併寂寞
凌駕黑暗
離線98557857
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2009-02-26
其實...
是我跟gm說bug裝的方法的...
離線牙笨
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2009-02-26
引用第8樓98557857於2009-02-26 19:51發表的  :
其實...
是我跟gm說bug裝的方法的...

但係講真
以我所知,同一個bug都有幾個bug法
加上應該有幾個bug- -
就讓我,
支配孤獨
吞併寂寞
凌駕黑暗
離線r186780
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2009-02-26
我個朱甲話作弊= =
好可愛
離線35427290
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2009-02-26
u 1  勁狗  冇啦啦收d龍州裝同炎冰變哂0 其他都唔知會點
離線宇宙無敵
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2009-02-26
U1 都醒番次LA
睇post http://ibbs.hk/read.php?tid=72878&fpage=4
離線lfoqazwsx
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2009-02-26
引用第12樓宇宙無敵於2009-02-26 19:58發表的  :
U1 都醒番次LA

醒就真係醒 但係
點解要計計埋之前有問題既copy裝
lfo舊時根本咩裝都係copy的 因為當時lfo好多copy方法
基本上當時交易個d裝全都係copy 依家系統不如依家先開始計數仲好啦
計埋當年個d根本全部lfo既裝都係有問題 咁樣我地仲點玩
依家開始copy/有問題d裝先封裝咪得囉 舊時個d只係真係lfo太多copy方法搞到全世界都係copy裝
你計埋舊時既裝根本唔公平 係u1既問題
如果依家開始先計既話就公平 因為依家計既話玩家copy都冇藉口話u1有問題
因為你地以經開啟左系統通知左佢地唔好copy
但u1計埋之前既就唔公平了
(ps:因為我d裝全部差唔多都係copy裝黎)
離線影之暴風
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2009-02-26
我個都甲都係甘= =(因為個陣我唔知e樣野),一上到我ac o曬嘴

http://ibbs.hk/?u=31642
離線217
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2009-02-26
其實...
D人好快會找其他方法啦= =
離線davis555
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2009-02-26
提提你地
如果你地既裝係有問題既
入室放低再汁番就會正常番
俺は天の道を往き、総てを司る男、天道総司だ
離線牙笨
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2009-02-26
引用第16樓davis555於2009-02-26 20:11發表的  :
提提你地
如果你地既裝係有問題既
入室放低再汁番就會正常番

基本上次次出新野
u1都係做漏d野既
就讓我,
支配孤獨
吞併寂寞
凌駕黑暗
離線98557857
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2009-02-26
我給GM 的BUG裝方法是外掛神QQ教我朋友, 再教我的
不知其他人是不是這個BUG法
剛才叫我朋友試了BUG裝
一BUG完就說作弊
U1今次好野=_=
我比個方法你地睇
你地想試就試, 不過我講一句, 唔洗浪費時間=_=一定BUG唔到

一開始是要有遊戲修改器(如Cheat Engine 5.4)
然後開LFO之後在遊戲修改器中修改目標是LFO
LFO中入AC, 入人物到了大街
之後要裝備你要BUG的裝上身
還要買那件裝備的材料兩件
去到修理裝備那到
先在遊戲修改器內搜尋那件裝的耐久度  
注: 搜尋耐久度是搜尋右面的, 即例309/394的394
之後修理那件裝備耐久度變了別的數字, 即例 378/378, 就在遊戲修改器再搜尋378
在遊戲修改器中應該會只得一個數值
看那個數值的內存
按上兩行由右至左數過去第8個,
就是生命值例是那件裝備加255生命值, 在內存中會看到FF 00 00 00, 之後的是元力值, 氣力值, 攻擊力, 防禦力和速度力
例如那件裝備全能力加255, 在內存中會看到這:FF 00 00 00 FF 00 00 00 FF 00 00 00 FF 00 00 00 FF 00 00 00 FF 00 00 00
看你懂不懂16位元的數字
最高可改作FF FF FF 7E改完之後在LFO中再修理多次那件裝備, 便bug裝完了

剛剛和GM說了16樓說的BUG, 應該好快變番好
[ 98557857在2009-02-26 20:28重新編輯此帖 ]
離線davis555
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2009-02-26
引用第18樓98557857於2009-02-26 20:18發表的  :
我給GM 的BUG裝方法是外掛神QQ教我朋友, 再教我的
不知其他人是不是這個BUG法
剛才叫我朋友試了BUG裝
一BUG完就說作弊
U1今次好野=_=
.......

你係個專爆料既人?
講少句冇人當你啞
小心比D用bug既人串
俺は天の道を往き、総てを司る男、天道総司だ
快速回復
限100 字節