切換到寬版
  • 5480閱讀
  • 71回復

[教學]基本技術解說[小弟有甚麼說錯 請指點!] [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線王者2009

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2009-07-19
小弟剛才收了冥王羅剎 發現很多技術:攻、防、逃 |#_`aT"  
攻:用攻防戰法 攻防戰法是一種攻擊戰法 ^J{tOxO=l  
攻防戰法解說:在四處逃跑,敵人多數用遠攻追擊 千其不要用遠攻回擊 因為這會令逃跑亭掉 要四處逃跑再在敵人身旁發出超強近攻如:真昇龍霸 冥王血殺 http://www.littlefighteronline.com/hk/popup_gif.php?file=game_tc/image/skills/hector/r_hector_skill_03.  +  gif等 然後攻擊後要立刻四處逃跑!這就是攻防戰法 mhZ60RW  
可用於在敵人狂出招時 iF1E 5{dH  
攻:魚雷 一種攻擊戰法 "<5su5]  
魚雷解說:是把遠攻狂發的招 好處:鎖定敵人位置! 60r4%> d  
魚雷可在與敵人拉開位置後 主要技術! > qhoGg  
攻:屈機 一種非常實用! ^wm>\o;  
屈機解說:一招強招的用法 就是狂用強招 屈機在牆用會最好 屈機多數不會被破 非常實用! &]mZp&  
攻:連技 一種多元化招式![強手專用] :^oF 0,-qZ  
連技解說:把一招和其他招混合 千變萬化! 但mp用量會很多! KoL3CA"N  
防:龜戰 是一種防守戰法 gV-x1s+  
防守龜戰解說:不斷用防守 敵人多數會很生氣!會不斷攻擊 就等待敵人出招收手的時候就要用起手快招式如:新月衝 這就是龜戰! x]%'^7#v)  
逃:無敵狀態招 2 N$yn  
無敵狀態招解說:VS中有時會出強招如: 黃金之蒼龍那時就要用無敵狀態招 Zn]njf1x  
格招解說:多數用廢招低擋強招! ^~Dmb2h  
希望幇助到新手/強手! 5$w`m3>i(  
VS戰一開始要保守 不斷用防守等別人狂用招不斷-MP 到他沒有MP再強招屈 E |BE(F;K  
本人經常用這些戰術 NHjZ`=J s  
上說的技術解說 可作VS戰用
[ 王者2009在2009-07-19 21:28重新編輯此帖 ]
聖鬥戰士團 『黃金聖衣甲』這就是王者!!!
離線sasalree
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2009-07-19
完全不解- - 50l! f7  
睇唔明
有技術1lv無裝星仔能打贏無技術200lv有裝迪倫嗎?
離線王者2009
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2009-07-19
引用第1樓sasalree於2009-07-19 21:01發表的  : Us.")GiHE  
完全不解- - [K=M; $ iQ  
睇唔明
1_of;=9V  
WHY
離線sasalree
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2009-07-19
引用第2樓王者2009於2009-07-19 21:01發表的  :
WHY[表情]
L*QX21@wC  
好亂- -
有技術1lv無裝星仔能打贏無技術200lv有裝迪倫嗎?
離線王者2009
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2009-07-19
引用第3樓sasalree於2009-07-19 21:13發表的  :
好亂- -
W0 n?S "  
多謝指點!
離線@@俠俠@@

發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2009-07-19
攻擊後要立刻四處逃跑 E~y( @72)  
T\wfYuc&X  
跑狗既做法 _yRD*2 !;  
gWu<5Y=C  
防守龜戰解說死緊 Bc*FH>E  
&|K9qa~)Y  
俾人整暈,玩完
離線王者2009
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2009-07-19
引用第5樓@@俠俠@@於2009-07-19 21:17發表的  : Miz?t*|{[  
攻擊後要立刻四處逃跑
跑狗既做法
防守龜戰解說死緊 n'@*RvI:  
.......
(6*  
多謝指點!要如何解說?
離線子衿
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2009-07-19
你叫我講乍 aJ QzM  
X'88 W-  
你應該搵新手教你才對 DNr*|A2<  
龜,拉,屈,我唔用狗來形容你,因為對比起來,不配 <aLS4  
努力吧,你將來無疑會在vs場成為不孝子 .I?~R:(Ig  
CTS1."kx1  
IZLBv2m  
同埋幫你更正一下 jV[;e15+  
龜戰定義為,長期按防,防完人地既招就立即出高攻招,例如真昇龍霸 8 iTB  
不過防完人地再放人血都算一種龜戰 !FwNq'Q8$  
|R2 p^!m  
http://www.ibbs.hk/read.php?tid=11529 /9=r.Vxh  
我不懂教你中文,你照著抄標題 技術問題POST 回學校問老師是什麼字吧

樓主留言:

內容無意義

離線王者2009
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2009-07-19
引用第7樓子衿於2009-07-19 21:25發表的  : haY]gmC  
你叫我講乍
你應該搵新手教你才對 + c+i u6+"  
龜,拉,屈,我唔用狗來形容你,因為對比起來,不配 P6O\\,B1A  
努力吧,你將來無疑會在vs場成為不孝子 $~iZaX8&  
.......
l -xc*lC  
你唔用狗來形容我 我用狗來形容你 首先龜戰我明白 但為了方便打少左! 你要我打返都得 多謝你指點
離線王者2009
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2009-07-19
我唔想抄別人標題
離線紅〝月
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2009-07-19
但係唔係招招都屈牆好架wor-.-" TvDSs])  
例如分施閃... (|K+1R  
對牆使用血痕會減少成倍- -"
lfo ac已放...本人從lfo消失
離線王者2009
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2009-07-19
多謝你指點
離線eeeex
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2009-07-19
引用第11樓王者2009於2009-07-19 22:46發表的  : ,%TBW,>  
多謝你指點
<?KPyg2  
引用第48樓王者2009於2009-07-18 17:03發表的  : =7<JD}G  
/y G34) aB  
先生,我引用你個post係想暗示你唔好控制我 [=>=5'-  
你回复=自認 _ p\L,No  
不清楚定義的是你!你根本係想呛post升四星!

離線中毒封龍
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2009-07-19
引用第8樓王者2009於2009-07-19 21:33發表的  :
你唔用狗來形容我 我用狗來形容你[表情] 首先龜戰我明白 但為了方便打少左! 你要我打返都得 多謝你指點
Me .I>7c  
請三思而後行. duG3-E  
方便? (bb!VVA  
開E D POST你目的係想教人. xsH1)  
方便? M@cFcykK  
教人可以方便架咩? |T|m5V'l  
你無心教你就唔好開. mXRkR.zu+  
不然只係教壞人. ZA(u"T~  
還有. hTtn /j  
VS的用處就是與人切磋技術 qq5X3K2&  
而屈機正是沒用技術的方法. #d@wjQ0DW  
你還教人. 2<@2_wSJ  
仲叫咩基本技術 f;{Q ~  
攻:屈機 一種非常實用! Oh! {E5!)  
精彩呢. 9hA`I tS  
屈機是一種好實用技術
[ 中毒封龍在2009-07-19 22:55重新編輯此帖 ]
離線@@俠俠@@

發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2009-07-19
引用第13樓中毒封龍於2009-07-19 22:50發表的  :
請三思而後行. 3uuIISK  
方便? L_Ok?9$  
開E D POST你目的係想教人. bIU.C|h@  
方便? u}5CzV`  
.......
Xq135/d  
睇左衰過之前=[ HA,o2jZ?In  
內容 0分
離線【霆】xd
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2009-07-19
王者2009好似係度呃post=.= cw<I L  
樓主d野我唔多明
離線mca05006006

發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2009-07-19
咁有興致 ;iKLf~a a  
交流下吧 "V p nr +6  
你咩ser? QEr<(wM-y  
打場啊
離線a布
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2009-07-20
講真睇完我唔知講緊咩!
離線ansonchungch
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2009-07-20
你講咩
離線紅〝月
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2009-07-20
[屈機]係最實用的[技術]- -" AY52j  
冇錯... "&={E{pQ  
我出黃金之小虫再用吞天再用小虫都係技術...
lfo ac已放...本人從lfo消失
快速回復
限100 字節

上一個 下一個