切換到寬版
  • 12970閱讀
  • 61回復

[原創]Lin之分析-終極魔人(1樓及2樓) , 終極守神(3樓及4樓),不喜勿進 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線tomklo

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2010-05-09
我又沒拿你們錢,拍咁耐做咁耐,換來結果被人踐踏,分析你地唔喜歡唔緊要.不喜歡就走.  我都係想幫下o的沒有終魔既人士決定以後玩唔玩而已, 既然邊個咁唔願見,你自己整個分析比人睇,你詳細過我既我沒話可說.我甘願人家選擇看你而不看我的. Y>Q9?>}Q  
終極魔人分析 -wlob`3  
pu nc'~  
本人其他分析:狂化樂雲 http://ibbs.hk/read.php?tid=78595
本人其他介紹:暗黑女媧 http://ibbs.hk/read.php?tid=95855 |{cdXbr  
少少簡介:原因見一段時間以來亦未有前人對此人物作出分析.所以小弟就試試下筆@v@,格式主要模仿寒月的米兒異轉分析,謝謝^.^ h;f5@#F  
iyrUY  

<I'kJ{"  
MGX %U6  
企: x_{ua0BLDf  
z.oDH<1  
?qYw9XQYL  
Z'<=06  
跑: ^*'|(Cv  
j#y_#  
t*y4)I !gR  
HY9H?T  
防: kvv-f9/-  
z~+_sTu  
r]Da4G^  
先拿武器,再拿重物,重物攻擊,重物跳躍: G+AD &EHV  
b,/fz6 {N  
 ^"K  
"cRc~4%K  
飲藥水: r Y|'<$wvg  
No<2+E!  
4fw>(d(2  
勝利: LslQZ]3MY  
o %A4wEye  
(好似HIGH大左咁) lYT}Nc4"="  
CjORL'3  
失敗: :2Qm*Y&_$V  
P1 =bbMk  
(原來他亦有天使既一面) 6tI7vLmG  
hE-`N,i }  
滾地: *RUB`tEL  
?2OT:/I,  
(很快.而且動作很敏捷) ##BMh!  
1 gts=g.  
普通攻擊:(4hit.客易中晒,總共2下拳頭+2下飛腿,最後果下有陣高人地效果) qqQnL[`)C  
TbU\qc m]]  
`da6}Vqj:  
p 9XHYf72  
跑跳攻:(1hit) (\.[pj%-O  
[yL %+I  
KM< +9`  
跑攻(1HIT ,係可以不停咁屈,最多3次打人.打怪物時可以狂屈) YTQ|Hg6jO  
[ tomklo在2010-05-10 19:24重新編輯此帖 ]
再見各IBBS友,升學原因而以不再會回來
離線tomklo
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2010-05-09
元力招式 _I<eJ\  
qdCa]n!d  

kFHqQs aG  
第一招:魔神爆彈 |08tQ  
QVL9 2"  
|bi"J;y  
09_3`K. *  
簡介: r5(OH3  
mp:150MP `dMOBYV  
出招方式:檔>跳 g`y >)N/  
學習點數:200 }pu2/44=W  
效果:群體混亂 4Yt:PN2  
',z'.t  
攻擊力: 5招中排第5
實用性: 中等,攻擊力雖然低,但是大範圍混亂對手,接著用魔界煉獄相當好的招式
j {7_p$JM  
W6K]jIQ  
優點: 1. 有保護自己的作用,格招力亦相當高 }bIEWho  
2. 能混亂大量對手 @0A0\2  
3. 範圍廣 O1JGv8Nr  
4. 起手快 wS%I.  
5.  難閃避 fH`P8?](x  
缺點: 1.  低攻 "#rlL^9v  
=NSLx2:T  
(後補:格招,範圍群體攻擊) qp"gD-,-o  
rMTtPuc2  

Cl\Vk  
第二招:魔界煉獄 A_{QY&%m  
b?CmKiM%  
W+H 27qsv  
yT-m9$^v  
簡介: r@e_cD] M  
mp:300MP +'= ^/!  
出招方式:檔下拳 ?T$i  
學習點數:100 k>K23(X  
g/lv>*+gS  
攻擊力: 5招中排第1
實用性: 佳,攻擊力雖然高,但是難以全中,在VS場中亦較難打對手
~fAdOh  
^ ^}  
優點: 1. 有保護自己的作用,格招力亦相當高 67}y/C]<  
          2.  攻擊力最高 7eQ7\, ^H  
          3.  範圍廣 F{[2|u(4  
缺點:   1. 難以全中對手 .J%}ROm  
            2. VS場時對人用此技,很容易避開/就算中了,也很快閃 '@AK0No\W  
+C/K@:p  
(後補:格招,攻擊對手) 2OAh7'8<  

"%A/bv\u  
Dd!MG'%hlb  
第三招:絕地撕殺 H6/@loO!Xy  
hNyYk(t^  
@xtcjB9  
nDiD7:e7=  
簡介: Y_p   
mp:500MP M7e O5  
出招方式:檔>拳 kR-N9|>i  
學習點數:40 WyA>OB<Zeq  
效果:雷擊 ?.v!RdM+  
S%Pk@n`z]  
6%U1%;  
攻擊力:  5招中排第2
實用性:  極佳,能牽制住對手,用時有霸道之感覺
UB.FX  
h[C!cX  
h}q+Dw.i  
優點: 1. 有保護自己的作用,格招力亦相當高 17$JBQ,[  
          2.  攻擊力排第2 O(~`fN?n  
          3.  能牽扯對手,很容易令對方食晒全技 Q'*-gg&)  
          4. VS場時是最常用既招式,攻速快 }}cVPB7   
缺點:   1. 用完招雷後,容易讓人從後襲擊 BtBy.bR  
            2. 高MP用量 S?OK@UEJ  
(後補:格招,更多攻擊片段) s]5wzbFO  

7T_g?!sdMh  
@s/;y VVq  
第四招:毀天滅地 x\3 ` W  
qoB   
O *H:CW  
MZ=U} &F  
簡介: }UXj|SY  
mp:350MP #n{wK+lz  
出招方式:檔下>拳 而不用按多下拳頭能再次攻擊) _AI2\e  
學習點數:130 <C+ :hsS=  
效果:雷擊 {8@?9Z9R{  
.Z8 x!!Q*  
攻擊力:  5招中排第4
實用性: 低
udp&U+L  
un W{ZfEC  
3hO` GM  
優點: 1. 近戰範圍長 @]H&(bw  
          2.  能選擇單HIT還是連HIT,攻其不備 fS1N(RZ 1  
          3. 攻速快 y"cK@sOo  
缺點:   1. 容易讓人從後襲擊 9s73mu`Twg  
            2.格招力低  R(k6S  
            3.  攻擊力差 dvyE._/v  
            4.  VS場時容易讓人閃避 u\^<V)  
Yah3I@xGy  
(後補:格招,更多攻擊片段) @o9EX }  

;l4rg!r(S  
u5 V<f;  
第五招:終焉吞滅 *vJ1~SRV  
w][ ;  
_? 1<  
!ye%A&  
簡介: `USR ]T_`  
mp:300MP  9.zy`}  
出招方式:檔<>拳 q{yz]H,  
學習點數:110 >^|\wy  
效果:焚燒及貫穿 /y@$|DI1  
+_:Ih,-   
攻擊力:  5招中排第3
實用性: 高
YwoytoXK  
XLqS{r~?  
r5lp<md  
優點: 1. 唯一叫做遠攻 DXSZ#^,S[W  
          2.  像熔岩彈,火球會穿透對手,不停攻擊 ;NLL?6~  
          3.  格招力高 (z ;=3S  
<g>_#fz"K  
缺點:   1. 容易讓人從後襲擊 Y8 m|f  
C([;JO 11[  
$'L(}gNv5  
(後補:格招,更多攻擊片段)
[ tomklo在2010-05-10 11:48重新編輯此帖 ]
1條評分
離線tomklo
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2010-05-09
終極守神
^4B6 IF*  
D~NH 4B  
dfc-#I p?  
變身: FEU$D \1y  
;P5\EJo  
[rqq*_eB  
變身(帶雷擊): lQi2ym?  
-("79v>#  
Pa0tf:  
jY87N Hg  
跑: s67$tlV  
;Qk*h'}f  
Rp}6}4=d  
Yfxc$ub  
防: Mgcq'{[~Y=  
k5g\s9n]  
;&Eu< %y  
拿武器(特殊情況:按一下拳出兩次武器效果): |=jgrm1yj  
p_B,7@Jl  
<| Xf4.  
$'?CY)h{  
飲藥水: jpm}EOq<%  
#vLDNR  
rIW`(IG_  
勝利: I*6L`#j[  
9co -W+  
(定型,真是拍片的..) *v l_3S5_  
HmbTV(lC  
失敗: G dL\  
8N ci1o  
(有些事煩惱中..) ` mALx! `  
uW Q`  
滾地: wqA5GK>m2  
)ckx&e  
(很快.而且這種閃法不停使用的話.VS場上是皇道的) 5!tmG- 'b  
;)"r^M)):  
普通攻擊:(4hit.客易中晒,總共3下飛腿+1雷射炮,最後果下有雷擊效果) MSR IG-  
5A~w_p*}  
3 w!oJB  
跳攻:(1hit) 1hi^  
\&ERSk2  
GlQ=M ) E  
跑攻:(1HIT,雷擊) aH'^`]'_=  
[ tomklo在2010-05-10 11:50重新編輯此帖 ]
離線tomklo
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2010-05-09
元力招式 J )@x:,o  
J8/>b{Y  

H(?z?2b p  
第一招:光影  u@==Ut  
  !aLByMA  
\ZCc~muR  
)o9CFhFB  
簡介: ap;*qiNFQ  
mp:300MP i$%;z~#wW  
出招方式:檔>拳 (Ca\$p7/  
學習點數:60 T3M 4r|  
K;[V`) d'  
K")-P9I6-f  
攻擊力(1HIT): 2招中排第2
實用性: ,攻擊力低,但還能作為格招用
OP:;?Fs9`  
tb0s+rb  
9H.E15B  
<C CEqY 4  
優點: 1. 格招力亦相當高 0{AVH/S  
2. 起手快 9dKrE_zK:  
3.  能反彈很多類型既氣功波. f$(w>B7..  
缺點: 1. 低攻 .>CqZN,^  
           2.攻擊時間太短,難以格下持續性大既招 {&K#~[)  
             [Hn+r &  
p(f)u]1`  
(後補:格招,範圍群體攻擊) @X1>Wv|[  
"b -KVZ  

WGp81DNS|  
第二招:聖神罡氣  0m*0I >  
*pI3"_  
0B3*\ H}5  
mp:800MP $9Z8P_^.0(  
出招方式:檔^>拳 /xf %Rp4}  
學習點數:100 -*?a*q/#nQ  
,YH^j c  
優點有: 遠程.. RJBNY;0  
缺點而有..MP用量相當高 >@ge[MuS  
沒有所以不作介紹,但相信是最高攻的招式,遠程炮 1j0yON  

fa<83<.D  
第三招:無限拳次 [!bTko>rSB  
<niHJ *  
of{wZU\J+9  
8?I(wn  
簡介: if^\Gs$  
mp:500MP W.0dGUi*  
出招方式:檔>跳 VQqEsnkz  
學習點數:70 =>ph\  
-Frx{3  
攻擊力(4HIT): 2招中排第1
實用性: 極佳,攻擊力高,而且突發性強
,F:l?dfB\I  
E;-R<X5n  
優點: 1. 格招力亦相當高 o{zo-:>Jp  
2. 攻擊力暫時最高 {I(Euk>lR  
3. 有突發性(無啦啦跑前再出) 3(FJ<,"D}  
4.攻擊時間短 7%)4cHZ^$?  
5.前後有攻 U_M> Q_r(  
(Ptv#LSUX  
缺點: h-jea1m  
1. 高MP量  ....很難諗到其缺點.. Is?0q@  
s "*Cb*  
_W?}%;  
(後補:格招,攻擊對手) oN)K2&M0  

[ tomklo在2010-05-10 11:50重新編輯此帖 ]
離線雷神

發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2010-05-09
你唔想比人知你個名?
離線tomklo
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2010-05-09
事關人物不是我的.所擁有者話不能供開名字..
離線riverho715
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2010-05-09
加番格招的影片和人物資料會好d,只係文字介紹好單調同埋得出招影片 唔夠吸引力

樓主留言:

HA.這個要看各位踴唔踴躍喇.

離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2010-05-09
引用第4樓雷神於2010-05-09 16:07發表的  : [ub,&j^  
你唔想比人知你個名?
I,t 0X)  
引用第5樓tomklo於2010-05-09 16:17發表的  : d+"KXt5CV  
事關人物不是我的.所擁有者話不能供開名字.. [表情]
hb^e2@i;Oq  
見到晒啦 [=..#y!U  
N[r@Y{  
最強魔人㊣終魔

樓主留言:

百物一疏.. ygT,I+7\  
/m9t2,KB  
都唔止..好多地方都見到,你地得閒穩下

冰の血繼限界!

離線tomklo
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2010-05-09
圖太多,很難避免被人發現,知道的也當看唔到罷,這裡又不是 找名字的地方,是為大家而製作的分析
離線霍雷2366
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2010-05-09
引用第7樓a1994109於2010-05-09 16:55發表的  :
見到晒啦
最強魔人㊣終魔
) pJ}o&J  
你點睇出黎架 -
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2010-05-09
樓主做分析關我地踴唔踴躍咩事? 係認真的 就比1個100%的分析我地

樓主留言:

緊係關你地踴唔踴躍既事,沒你地做沙包怎拍格招?

離線小千千
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2010-05-09
d圖差吾多死哂

樓主留言:

我也不明白為何...以往既樂雲也是..

離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2010-05-09
引用第9樓霍雷2366於2010-05-09 18:03發表的  :
你點睇出黎架 -
F~RUb&*/<  
終魔出絕地撕殺時
冰の血繼限界!

離線淆底3499
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2010-05-09
+MP+到3000
離線☆大地☆
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2010-05-09
引用第11樓小千千於2010-05-09 18:49發表的  : 'n>|jw)  
d圖差吾多死哂
` qt4~rD  
我只見到1張5係死圖
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2010-05-09
話說分析唔好用呢個上傳網.. 8<_WtDg  
搞到流量爆哂要過3個月先冇事=_=

樓主留言:

我唯有另問AC放番上來...

按此進入→LFO資料博物館
為所有lfo玩家回憶而設
離線無情
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2010-05-09
d pic 死曬bo.. 睇唔到
離線tomklo
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2010-05-10
換左圖片LINK.希望頂到1-2日
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2010-05-10
引用第17樓tomklo於2010-05-10 12:03發表的  : _xmM~q[c7p  
換左圖片LINK.希望頂到1-2日
8fDnDA.e  
仲係用緊呢個網上傳圖片=_= Dnd  
唔洗講好快又會死哂圖 ZZeqOu7^  
============= u\Xi]pZ@X]  
話說我簽名張YUI應該頂唔到一星期+_+ "M? (Ax  
因為係同一上傳網+_+

樓主留言:

但我之前隻樂雲異轉分析..果堆野放左成年都無事--

按此進入→LFO資料博物館
為所有lfo玩家回憶而設
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2010-05-10
沙包緊係搵你 d friend    你把我地當係咩? 做你呀四
快速回復
限100 字節

上一個 下一個