切換到寬版
  • 13029閱讀
  • 61回復

[原創]Lin之分析-終極魔人(1樓及2樓) , 終極守神(3樓及4樓),不喜勿進 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線tomklo

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2010-05-09
我又沒拿你們錢,拍咁耐做咁耐,換來結果被人踐踏,分析你地唔喜歡唔緊要.不喜歡就走.  我都係想幫下o的沒有終魔既人士決定以後玩唔玩而已, 既然邊個咁唔願見,你自己整個分析比人睇,你詳細過我既我沒話可說.我甘願人家選擇看你而不看我的. @S/PB[%S  
終極魔人分析 -hM nA)+  
u N%RB$G  
本人其他分析:狂化樂雲 http://ibbs.hk/read.php?tid=78595
本人其他介紹:暗黑女媧 http://ibbs.hk/read.php?tid=95855 _eB?G  
少少簡介:原因見一段時間以來亦未有前人對此人物作出分析.所以小弟就試試下筆@v@,格式主要模仿寒月的米兒異轉分析,謝謝^.^ f@ &?K<  
64Ot`=A"  

lpW|GFG  
$ae*3L>5M  
企: 9n$0OH /q  
'64&'.{#>r  
so* lV  
GZL{~7n  
跑: NDG3mCl  
tMN^"sjf*  
5e!YYt>  
@ljvTgZ(X  
防: / 38b:,  
8 S'g%  
jzuOs,:R  
先拿武器,再拿重物,重物攻擊,重物跳躍: /PP\L](  
2gn*B$a  
n-h2SQl!  
#z|\AmZ\  
飲藥水: G;:D6\  
^y@ RfM=A  
\z}/=Qgc  
勝利: ]!>ThBMa  
Yp8~wdm  
(好似HIGH大左咁) /h4 ::,   
btq`[gAF\  
失敗: KFCL|9P  
aBPaC=g{HO  
(原來他亦有天使既一面) yOn +Y  
 `O-LM e  
滾地: T[w]w  
9aLS%-x!+  
(很快.而且動作很敏捷) &G5=?ub  
Evz;eobW/  
普通攻擊:(4hit.客易中晒,總共2下拳頭+2下飛腿,最後果下有陣高人地效果) x+V;UD=mH  
zNE"5  
5XO eYO{  
;4jRsirx9  
跑跳攻:(1hit) Mr}]P(4h  
)"  H$1  
=-M)2&~L~  
跑攻(1HIT ,係可以不停咁屈,最多3次打人.打怪物時可以狂屈) 8^fkY'x  
[ tomklo在2010-05-10 19:24重新編輯此帖 ]
再見各IBBS友,升學原因而以不再會回來
離線tomklo
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2010-05-09
元力招式 mLU4RQ}5  
SU OuayE  

&Zl$7  
第一招:魔神爆彈 5uMh#dm^  
v_f8zk  
I*R[8|  
_aVrQ@9  
簡介: F)/}Q[o8  
mp:150MP JqTkNKi/s  
出招方式:檔>跳 _^Lv8a3(O  
學習點數:200 C.V ")D=  
效果:群體混亂 zyTP|SXk  
>*H>'O4  
攻擊力: 5招中排第5
實用性: 中等,攻擊力雖然低,但是大範圍混亂對手,接著用魔界煉獄相當好的招式
2't<Hl1qN  
cZKK\hf<  
優點: 1. 有保護自己的作用,格招力亦相當高 T^u][I3*  
2. 能混亂大量對手 )W)m?%  
3. 範圍廣 UKp- *YukT  
4. 起手快 Q[^IX  
5.  難閃避 Dt)\q^bH)  
缺點: 1.  低攻 knX0b$$  
Vh^fbv`?  
(後補:格招,範圍群體攻擊) J& }/Xw)  
)n 1b  

\B"5 Kp<  
第二招:魔界煉獄 Z<ozANbk  
oK&LYlU  
S(](C  
c%v[p8 %  
簡介: GHeJpS  
mp:300MP IbC(/i#%`  
出招方式:檔下拳 f7 V36Q8  
學習點數:100 8;;!2>N  
v!?bEM3D  
攻擊力: 5招中排第1
實用性: 佳,攻擊力雖然高,但是難以全中,在VS場中亦較難打對手
H];|<G  
(&0%![j&  
優點: 1. 有保護自己的作用,格招力亦相當高 A_1cM#4  
          2.  攻擊力最高 mh]'/C_*<w  
          3.  範圍廣 FR9qW$B  
缺點:   1. 難以全中對手  5<bc>A-  
            2. VS場時對人用此技,很容易避開/就算中了,也很快閃 V0 x[sEW  
VO3&!uOd  
(後補:格招,攻擊對手) |;_NCy8i3X  

q}e"E cr  
[H z_x(t26  
第三招:絕地撕殺 YLVV9(  
9tsI1]1[m  
4k_&Q?1  
5bM/ v  
簡介: `,d*>  
mp:500MP  r(iT&uz  
出招方式:檔>拳 b'Qia'a%  
學習點數:40 0F-X.Dq  
效果:雷擊 D_ xPa  
duB { 1  
m\`dLrPX4j  
攻擊力:  5招中排第2
實用性:  極佳,能牽制住對手,用時有霸道之感覺
J]/TxUE  
1o)@{x/pd  
5=tvB,Ux4  
優點: 1. 有保護自己的作用,格招力亦相當高 k@U8K(:x  
          2.  攻擊力排第2 /e :V44  
          3.  能牽扯對手,很容易令對方食晒全技 7l> |G,[c  
          4. VS場時是最常用既招式,攻速快 sHD8#t^{  
缺點:   1. 用完招雷後,容易讓人從後襲擊 py.lGywb_  
            2. 高MP用量 q65KxOf`  
(後補:格招,更多攻擊片段) aAZS^S4v  

K,e"@ G  
0xrr9X<  
第四招:毀天滅地 =LV7K8FSd  
;EbGW&T  
!s pp*Q)#\  
:8aa#bA  
簡介: Vy0s%k  
mp:350MP O,R5csMh  
出招方式:檔下>拳 而不用按多下拳頭能再次攻擊) R>SS\YC'X  
學習點數:130 )I'?]p<  
效果:雷擊 ,#[0As29u  
tFt56/4  
攻擊力:  5招中排第4
實用性: 低
JP`$A  
&C<K|F!j!  
/!;oO_U:#  
優點: 1. 近戰範圍長 XlUM~(7+v  
          2.  能選擇單HIT還是連HIT,攻其不備 B*btt+6  
          3. 攻速快 xgHR;US H  
缺點:   1. 容易讓人從後襲擊 c7 Sa|9*dR  
            2.格招力低 >(mp$#+w  
            3.  攻擊力差 O*{<{3  
            4.  VS場時容易讓人閃避 lo*OmAF  
AE`X4q  
(後補:格招,更多攻擊片段) *,<A[XP  

0"7%*n."2  
 H"czF  
第五招:終焉吞滅 r_nB-\  
Qb< i,`SN  
&5puGnTZ  
W_l/Jp v!W  
簡介: xY9 #ouF  
mp:300MP Fb=(FQ2Y?  
出招方式:檔<>拳 1BT]_ cP  
學習點數:110 c*2 U'A  
效果:焚燒及貫穿 eJA$J=^R;  
Jb~$Vrdy  
攻擊力:  5招中排第3
實用性: 高
u(l[~r>8W;  
rx2?y3pv  
3qJOE6[}%  
優點: 1. 唯一叫做遠攻 hw! l{yv  
          2.  像熔岩彈,火球會穿透對手,不停攻擊 /ivcqVu]  
          3.  格招力高  m=D2|WA8  
yO*~)ALb+  
缺點:   1. 容易讓人從後襲擊 -4ry)isYx  
+v.uP [H  
FsQeyh>  
(後補:格招,更多攻擊片段)
[ tomklo在2010-05-10 11:48重新編輯此帖 ]
1條評分
離線tomklo
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2010-05-09
終極守神
Tl jN!nv]  
t ^ _0w[  
V{!fag  
變身: MTBHFjXO  
,TeJx+z^  
LX<arHz  
變身(帶雷擊): V~#e%&73FH  
3On IAk3  
<Jt H /oN  
OAigq6[,  
跑: $+(Df|)  
b# ga  
zED#+-7  
U'(Exr [  
防: E/bIq}R6  
K:!){a[  
5cc;8i  
拿武器(特殊情況:按一下拳出兩次武器效果): lMkDLobos  
y98 v  
/|7@rH([{  
wyzx9`5~d  
飲藥水: /<[S> ;!kr  
&6]+a4  
~K'e}<-G  
勝利: 5\\#kjjx  
~ZrSoVP=  
(定型,真是拍片的..) LV4\zd6  
u&4CXv=  
失敗: RLnsy,  
<//82j+px  
(有些事煩惱中..) :Y? L*  
"i jpqI  
滾地: 1D2Uomd(  
$;O-1# ]  
(很快.而且這種閃法不停使用的話.VS場上是皇道的) L'i0|_  
V+\L@mz;  
普通攻擊:(4hit.客易中晒,總共3下飛腿+1雷射炮,最後果下有雷擊效果) %>,B1nt  
F; upb 5  
(pBPf  
跳攻:(1hit) R%gkRx[  
'8%pEl^   
eZ>KA+ C[  
跑攻:(1HIT,雷擊) MmIVTf4  
[ tomklo在2010-05-10 11:50重新編輯此帖 ]
離線tomklo
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2010-05-09
元力招式 ,5Vc  
Sio> QL Y  

`5HFRgL`.  
第一招:光影  Mz?xvP?z  
  fG *1 A\t]  
P4\{be>e  
`&3hfiI}  
簡介: T9s$IS,  
mp:300MP knX*fp  
出招方式:檔>拳 Ffv v8x  
學習點數:60 y_s^dQe  
<N4)X"s  
S]Y3nI  
攻擊力(1HIT): 2招中排第2
實用性: ,攻擊力低,但還能作為格招用
ZsgJ6 Y  
( M > C  
S1Z~-i*w  
>e g8zN  
優點: 1. 格招力亦相當高 t)#d R._q  
2. 起手快 Qkk3>{I  
3.  能反彈很多類型既氣功波. U~;Rzoe)q*  
缺點: 1. 低攻 n]G_# ;  
           2.攻擊時間太短,難以格下持續性大既招 f *Xum[  
             /.knZ_aJ!  
u~uR:E%'C  
(後補:格招,範圍群體攻擊) /w!!jj^  
8fG$><@  

bqo+ b{i\  
第二招:聖神罡氣 O#}d!}SIp  
[N35.O6P6u  
5s5GBJ?  
mp:800MP 5l(8{,NDt  
出招方式:檔^>拳 k$ ya.b<X/  
學習點數:100 }3b3^f  
b I%Sq+"}  
優點有: 遠程.. pBZf=!+E  
缺點而有..MP用量相當高 2 qA"emUM  
沒有所以不作介紹,但相信是最高攻的招式,遠程炮 +t9$*i9`L  

B% ]yLJ  
第三招:無限拳次 A:-MRhE9X  
nnzfKn:J  
jfLkp>2E'  
zeC@!,l H  
簡介: Z(|@C(IL0\  
mp:500MP mQbpv'N  
出招方式:檔>跳 vU4Gw4  
學習點數:70 wsfN \6e  
zL^`r)H  
攻擊力(4HIT): 2招中排第1
實用性: 極佳,攻擊力高,而且突發性強
 L+=pEk_  
\! *3bR  
優點: 1. 格招力亦相當高 n?UFFi+a  
2. 攻擊力暫時最高 p)x*uqSd  
3. 有突發性(無啦啦跑前再出) @4O;dFOQ)  
4.攻擊時間短 HsF8$C$z  
5.前後有攻 lc:dKGF6  
vp[;rDsIJ$  
缺點: LR(Q.x  
1. 高MP量  ....很難諗到其缺點.. !ek};~(  
*X_-8 ^~  
T#o? @ ;  
(後補:格招,攻擊對手) >`0l"K<  

[ tomklo在2010-05-10 11:50重新編輯此帖 ]
離線雷神

發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2010-05-09
你唔想比人知你個名?
離線tomklo
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2010-05-09
事關人物不是我的.所擁有者話不能供開名字..
離線riverho715
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2010-05-09
加番格招的影片和人物資料會好d,只係文字介紹好單調同埋得出招影片 唔夠吸引力

樓主留言:

HA.這個要看各位踴唔踴躍喇.

離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2010-05-09
引用第4樓雷神於2010-05-09 16:07發表的  : +;|" #  
你唔想比人知你個名?
+k<0: Fi  
引用第5樓tomklo於2010-05-09 16:17發表的  : Zai:?%^  
事關人物不是我的.所擁有者話不能供開名字.. [表情]
#<k L.e[  
見到晒啦 :5DL&,,Q3  
-L6YLe%w  
最強魔人㊣終魔

樓主留言:

百物一疏.. &9ZrZ"]  
y~'h/tjM@=  
都唔止..好多地方都見到,你地得閒穩下

冰の血繼限界!

離線tomklo
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2010-05-09
圖太多,很難避免被人發現,知道的也當看唔到罷,這裡又不是 找名字的地方,是為大家而製作的分析
離線霍雷2366
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2010-05-09
引用第7樓a1994109於2010-05-09 16:55發表的  :
見到晒啦
最強魔人㊣終魔
Q| _e=  
你點睇出黎架 -
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2010-05-09
樓主做分析關我地踴唔踴躍咩事? 係認真的 就比1個100%的分析我地

樓主留言:

緊係關你地踴唔踴躍既事,沒你地做沙包怎拍格招?

離線小千千
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2010-05-09
d圖差吾多死哂

樓主留言:

我也不明白為何...以往既樂雲也是..

離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2010-05-09
引用第9樓霍雷2366於2010-05-09 18:03發表的  :
你點睇出黎架 -
8k_cC$*Ng  
終魔出絕地撕殺時
冰の血繼限界!

離線淆底3499
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2010-05-09
+MP+到3000
離線☆大地☆
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2010-05-09
引用第11樓小千千於2010-05-09 18:49發表的  : 9`tSg!YOh  
d圖差吾多死哂
heScIe N^`  
我只見到1張5係死圖
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2010-05-09
話說分析唔好用呢個上傳網.. 2  ZyO  
搞到流量爆哂要過3個月先冇事=_=

樓主留言:

我唯有另問AC放番上來...

按此進入→LFO資料博物館
為所有lfo玩家回憶而設
離線無情
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2010-05-09
d pic 死曬bo.. 睇唔到
離線tomklo
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2010-05-10
換左圖片LINK.希望頂到1-2日
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2010-05-10
引用第17樓tomklo於2010-05-10 12:03發表的  : *T~b ox  
換左圖片LINK.希望頂到1-2日
&ET$ca`j#  
仲係用緊呢個網上傳圖片=_= -us:!p1T  
唔洗講好快又會死哂圖 [5]n,toAh  
============= x[xRqC vL  
話說我簽名張YUI應該頂唔到一星期+_+ nl~ Z,Y$  
因為係同一上傳網+_+

樓主留言:

但我之前隻樂雲異轉分析..果堆野放左成年都無事--

按此進入→LFO資料博物館
為所有lfo玩家回憶而設
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2010-05-10
沙包緊係搵你 d friend    你把我地當係咩? 做你呀四
快速回復
限100 字節

上一個 下一個