切換到寬版
  • 13014閱讀
  • 61回復

[原創]Lin之分析-終極魔人(1樓及2樓) , 終極守神(3樓及4樓),不喜勿進 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線tomklo

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2010-05-09
我又沒拿你們錢,拍咁耐做咁耐,換來結果被人踐踏,分析你地唔喜歡唔緊要.不喜歡就走.  我都係想幫下o的沒有終魔既人士決定以後玩唔玩而已, 既然邊個咁唔願見,你自己整個分析比人睇,你詳細過我既我沒話可說.我甘願人家選擇看你而不看我的. 95YL]3V  
終極魔人分析 byT h/H  
Olh<,p+x  
本人其他分析:狂化樂雲 http://ibbs.hk/read.php?tid=78595
本人其他介紹:暗黑女媧 http://ibbs.hk/read.php?tid=95855 /4g1zrU  
少少簡介:原因見一段時間以來亦未有前人對此人物作出分析.所以小弟就試試下筆@v@,格式主要模仿寒月的米兒異轉分析,謝謝^.^ l y(>8F  
o| #Qu8Lk  

c )G3k/T5  
(CsD*U`h  
企: hS)'a^FV  
S4G^z}{_  
*QLI3B9V  
DpUbzr41+k  
跑: {vuZ{I Ja  
;j^H)."A\  
E=>FjCsu<-  
f6p-s y>  
防: &Rvm>TC=  
*q()f\  
r7b1-  
先拿武器,再拿重物,重物攻擊,重物跳躍: R:#k%}W  
+R |z{M)*  
CitDm1DXt/  
}[ 4r4 1[  
飲藥水: ~g5[$r-u-u  
8=gjY\Dp  
sOU1n  
勝利: W3 'q\+  
P/Q!< I  
(好似HIGH大左咁) E;+O($bA  
UazP6^{L  
失敗: ApAO/q  
1(|'WyD  
(原來他亦有天使既一面) 1`a5C.v  
8$0rR55  
滾地: fp+gyTnd3  
H^s<{E0<  
(很快.而且動作很敏捷) n p\TlUc  
wM2*#  
普通攻擊:(4hit.客易中晒,總共2下拳頭+2下飛腿,最後果下有陣高人地效果) K%^V?NP*{Z  
fpFhn  
R )mu2 ^  
[uI|DUlI6o  
跑跳攻:(1hit) 1+}{8D_F  
8C67{^`::  
w-Da~[J  
跑攻(1HIT ,係可以不停咁屈,最多3次打人.打怪物時可以狂屈) a=h xJ1O  
[ tomklo在2010-05-10 19:24重新編輯此帖 ]
再見各IBBS友,升學原因而以不再會回來
離線tomklo
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2010-05-09
元力招式 *7h!w!LN~  
il \$@Bn  

p~9vP)74u  
第一招:魔神爆彈 OnK~3j  
D;_ MPN[  
G=A,9@+c  
IiZ&Pr  
簡介: I+dbZBX  
mp:150MP ]Yvga!S"C  
出招方式:檔>跳 H<}^'#"p  
學習點數:200 F$hY KT2|  
效果:群體混亂 FxVZ[R  
kn>$lTHQ  
攻擊力: 5招中排第5
實用性: 中等,攻擊力雖然低,但是大範圍混亂對手,接著用魔界煉獄相當好的招式
8`fjF/  
yq NzdzX  
優點: 1. 有保護自己的作用,格招力亦相當高 IjR'Qou5  
2. 能混亂大量對手 R W}"2  
3. 範圍廣 e}.^Tiwd]  
4. 起手快 y^}6!>Ou:  
5.  難閃避 <~n$1aA  
缺點: 1.  低攻 ;d'Z|H;  
E5N{j4\F  
(後補:格招,範圍群體攻擊) <]b7ZF]  
=<NljOR4`  

k}0^&Quc4  
第二招:魔界煉獄 R hvfC5Hq  
"B8"_D&  
Ns[ym>x#2  
S}ECW,K  
簡介: WN_pd%m  
mp:300MP TW9WMId  
出招方式:檔下拳 h<SQL97N  
學習點數:100 Ko/ I#)  
gF5a5T,  
攻擊力: 5招中排第1
實用性: 佳,攻擊力雖然高,但是難以全中,在VS場中亦較難打對手
HH@qz2 w  
^>N]H>0'S  
優點: 1. 有保護自己的作用,格招力亦相當高 'qF#<1&  
          2.  攻擊力最高 `A,g] 1C:  
          3.  範圍廣 A%{W{UP8N  
缺點:   1. 難以全中對手 LJ(1RK GCz  
            2. VS場時對人用此技,很容易避開/就算中了,也很快閃 A^2Uzmzl?  
&g~ wS@  
(後補:格招,攻擊對手) KhW;RD  

}GZ}Q5  
`p7&> BOA  
第三招:絕地撕殺 \ ;mH(-  
!k/Pv\j/R  
Kbb78S30  
!\,kZ|#>  
簡介: ;XDz)`c  
mp:500MP +5&wOgx  
出招方式:檔>拳 -M1YE  
學習點數:40 -~QHqU.  
效果:雷擊 8-Hsgf.*  
Z+StB1 5  
3:f[gV9K  
攻擊力:  5招中排第2
實用性:  極佳,能牽制住對手,用時有霸道之感覺
m~D&gGFt  
0`I-2M4F*Q  
Iy.rqc/86  
優點: 1. 有保護自己的作用,格招力亦相當高 ZKOXI%~Mc  
          2.  攻擊力排第2 { vN}<f`  
          3.  能牽扯對手,很容易令對方食晒全技 YNBHBK4;  
          4. VS場時是最常用既招式,攻速快 yH<$k^0r*  
缺點:   1. 用完招雷後,容易讓人從後襲擊 EgDQ+( -  
            2. 高MP用量 -#Z bR  
(後補:格招,更多攻擊片段) WzI8_uM  

W{rt8^1  
W5'3$,X9  
第四招:毀天滅地 .]9c/  
T1r3=Y4  
jh.@-  
`r_m+]  
簡介: k~|-gf FP  
mp:350MP  =Mb1o[  
出招方式:檔下>拳 而不用按多下拳頭能再次攻擊) (}5S  
學習點數:130 s9>(Jzcf9  
效果:雷擊 2*w:tT8 +X  
~(@ E`s&{  
攻擊力:  5招中排第4
實用性: 低
5&e<#"  
mnID3=JF  
>"@?ir  
優點: 1. 近戰範圍長 ?* oKX  
          2.  能選擇單HIT還是連HIT,攻其不備 J-<^P5  
          3. 攻速快 8l"O(B'#Z  
缺點:   1. 容易讓人從後襲擊 C(id=F  
            2.格招力低 XJ0oS32_wK  
            3.  攻擊力差 CY& hIh~S@  
            4.  VS場時容易讓人閃避 j}AFE  
V`-vR2(  
(後補:格招,更多攻擊片段) n?:=  

3J=Y9 }  
dna6QV>A  
第五招:終焉吞滅 Bs M uQ|!  
n 8pt\i0  
_6Eu2|vM&  
7'-j%!#w  
簡介: , \aUq|~  
mp:300MP 2PR^:h2  
出招方式:檔<>拳 ;=< ^0hxer  
學習點數:110 ~Gqno  
效果:焚燒及貫穿 5c;h &  
Ol')7d&  
攻擊力:  5招中排第3
實用性: 高
Z^ 9/v  
)C.yF)Ql  
3~qR  
優點: 1. 唯一叫做遠攻 1H,g=Y 4f%  
          2.  像熔岩彈,火球會穿透對手,不停攻擊 .Xdj(_&  
          3.  格招力高 s ncIqsZ  
jkF8\dR  
缺點:   1. 容易讓人從後襲擊 }elH75[64  
G8IY#  
T'fcc6D5p  
(後補:格招,更多攻擊片段)
[ tomklo在2010-05-10 11:48重新編輯此帖 ]
1條評分
離線tomklo
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2010-05-09
終極守神
!CjqL~  
,kgF2K!  
<3hA!$o~  
變身: K<v:-TjQZ:  
,PWj_}|L[  
*wi}>_\  
變身(帶雷擊): Q;nAPS  
mo1 puU  
N*DhjEU)[  
+ySY>`1k~  
跑: yoqa@V  
O Df4+& u  
0p fnV%  
cbKL$|  
防: !ax;5@J  
^t'3rft  
&k T"oK  
拿武器(特殊情況:按一下拳出兩次武器效果): F3ZxhkF  
J -Qh/d%]  
S:Tm23pe  
' eO/PnYW  
飲藥水: CsSp=(  
-cNx1et  
gY`Nr!O  
勝利: | W#~F&{]  
OYf{?-QD  
(定型,真是拍片的..) 8o)L,{yl  
wAbp3hX  
失敗: {4ptu~8  
C4$/ ?,K(  
(有些事煩惱中..) ]2+g&ox4'  
hbuZaxo<  
滾地: dyQh:u -  
\Kd7dK9&]  
(很快.而且這種閃法不停使用的話.VS場上是皇道的) ~"ONAX  
${U6=  
普通攻擊:(4hit.客易中晒,總共3下飛腿+1雷射炮,最後果下有雷擊效果) oVZ4bRl   
"7?js $  
OoP@-D"e  
跳攻:(1hit) { U <tc4^  
rbk<z\pc  
/BH.>R4`A  
跑攻:(1HIT,雷擊) "+iAd.qd  
[ tomklo在2010-05-10 11:50重新編輯此帖 ]
離線tomklo
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2010-05-09
元力招式 a97Csxf ;7  
|B1Af  

!?r/ 4  
第一招:光影  ew"m!F#  
  B_@7IbB  
6 ZHv,e`?  
|Y4q+sDW  
簡介: dKe @JQ+-z  
mp:300MP x=3I)}J(kn  
出招方式:檔>拳 Ij$)RSPtH  
學習點數:60 ]xB6cPdLu  
{Vl"m 2  
SbJh(V-pr  
攻擊力(1HIT): 2招中排第2
實用性: ,攻擊力低,但還能作為格招用
I:/4t^%  
-CElk[u  
Z W2s[p r  
[5LMt*Y  
優點: 1. 格招力亦相當高 aZ/yCS7  
2. 起手快 Rc%PZ}es  
3.  能反彈很多類型既氣功波. fSC.+,qk  
缺點: 1. 低攻 `g8tq  
           2.攻擊時間太短,難以格下持續性大既招 3It8&x:  
             %f#\i#G<k  
Jh(mbD  
(後補:格招,範圍群體攻擊) 2 _Jb9:/X  
DD6'M U4  

A xR\ ned  
第二招:聖神罡氣 &u4Ve8#  
z{V8@q/  
Dzm qR0)  
mp:800MP 9>zDJx  
出招方式:檔^>拳 8"pA 9Mr  
學習點數:100 u dUXc6U  
T@>6 3  
優點有: 遠程.. Q 5T(nEA  
缺點而有..MP用量相當高 'w `d$c/p  
沒有所以不作介紹,但相信是最高攻的招式,遠程炮 L.Vq1RU\"  

6fQ*X~| p  
第三招:無限拳次 PJ6$);9}6  
k#-[ M.i  
p|;o5j{  
^1vq{/ X  
簡介: L`JY4JM"  
mp:500MP 6<Be#Y]b  
出招方式:檔>跳 h?3f5G*&H  
學習點數:70 fX$6;Ae  
aH9L|BN*  
攻擊力(4HIT): 2招中排第1
實用性: 極佳,攻擊力高,而且突發性強
Z_!9iA:X  
} _VZ  
優點: 1. 格招力亦相當高 {8W |W2o$!  
2. 攻擊力暫時最高 ~vkud+r  
3. 有突發性(無啦啦跑前再出) 2"_ 18l.  
4.攻擊時間短 ;p.j  
5.前後有攻 Cb< ~i  
{vCU^BN,k  
缺點: V?o&])?[  
1. 高MP量  ....很難諗到其缺點.. `oan,wq+  
f 3\w99\o  
7~ILRj5Nq  
(後補:格招,攻擊對手) \J\vp0[nO}  

[ tomklo在2010-05-10 11:50重新編輯此帖 ]
離線雷神

發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2010-05-09
你唔想比人知你個名?
離線tomklo
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2010-05-09
事關人物不是我的.所擁有者話不能供開名字..
離線riverho715
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2010-05-09
加番格招的影片和人物資料會好d,只係文字介紹好單調同埋得出招影片 唔夠吸引力

樓主留言:

HA.這個要看各位踴唔踴躍喇.

離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2010-05-09
引用第4樓雷神於2010-05-09 16:07發表的  : cq+M *1;  
你唔想比人知你個名?
F.* snF  
引用第5樓tomklo於2010-05-09 16:17發表的  : NiQc2\4%  
事關人物不是我的.所擁有者話不能供開名字.. [表情]
e&]`X HC9  
見到晒啦 xF:poi  
zI*/u)48  
最強魔人㊣終魔

樓主留言:

百物一疏.. K]=> F  
t+TbCe  
都唔止..好多地方都見到,你地得閒穩下

冰の血繼限界!

離線tomklo
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2010-05-09
圖太多,很難避免被人發現,知道的也當看唔到罷,這裡又不是 找名字的地方,是為大家而製作的分析
離線霍雷2366
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2010-05-09
引用第7樓a1994109於2010-05-09 16:55發表的  :
見到晒啦
最強魔人㊣終魔
o>,z %+  
你點睇出黎架 -
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2010-05-09
樓主做分析關我地踴唔踴躍咩事? 係認真的 就比1個100%的分析我地

樓主留言:

緊係關你地踴唔踴躍既事,沒你地做沙包怎拍格招?

離線小千千
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2010-05-09
d圖差吾多死哂

樓主留言:

我也不明白為何...以往既樂雲也是..

離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2010-05-09
引用第9樓霍雷2366於2010-05-09 18:03發表的  :
你點睇出黎架 -
BW\5RIWwE5  
終魔出絕地撕殺時
冰の血繼限界!

離線淆底3499
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2010-05-09
+MP+到3000
離線☆大地☆
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2010-05-09
引用第11樓小千千於2010-05-09 18:49發表的  : _RVXE  
d圖差吾多死哂
5%/%i}e~(  
我只見到1張5係死圖
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2010-05-09
話說分析唔好用呢個上傳網.. W'yICt(#G  
搞到流量爆哂要過3個月先冇事=_=

樓主留言:

我唯有另問AC放番上來...

按此進入→LFO資料博物館
為所有lfo玩家回憶而設
離線無情
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2010-05-09
d pic 死曬bo.. 睇唔到
離線tomklo
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2010-05-10
換左圖片LINK.希望頂到1-2日
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2010-05-10
引用第17樓tomklo於2010-05-10 12:03發表的  : :Li)]qN.I  
換左圖片LINK.希望頂到1-2日
i?]!8Ji  
仲係用緊呢個網上傳圖片=_= t+ @F"[j  
唔洗講好快又會死哂圖 m`|+_{4[n  
============= /TdTo@  
話說我簽名張YUI應該頂唔到一星期+_+ #frhO;6  
因為係同一上傳網+_+

樓主留言:

但我之前隻樂雲異轉分析..果堆野放左成年都無事--

按此進入→LFO資料博物館
為所有lfo玩家回憶而設
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2010-05-10
沙包緊係搵你 d friend    你把我地當係咩? 做你呀四
快速回復
限100 字節

上一個 下一個