切換到寬版
  • 5171閱讀
  • 27回復

[教學]多經LFO升LV意見 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線a10fc98

發帖
icash
只看樓主 正序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2010-07-27
最近發覺好多人開post問那裏升,以下是我個人的意見! }N#>q.M  
希望看完唔明先開post問。 yd2q f  
&TkbnDuYd~  
首先,人物分幾類: -o!,,XYj .  
:oj) eS[Y  
主角類: ?k:])^G5  
不用說,如迪迪、星星那些!馬龍那些ver1.0的也計在內。 ]6VUqFO)  
遠攻丶近攻比較廢! 1=q?#PQ  
Ni@e/| 2b  
元武類: #Hn yE+tD  
七大尊丶Sun仔、真等等!約翰、陸道嗰四個唔計! im? XXsH'  
遠攻同上比較廢!近攻勁番D [A..<[  
55\X\> 0C7  
四人組: *UL|{_)c  
遠攻開始勁!約翰、陸道丶亨利、達爾, CMG`'gT  
只有以上四人!各有所長!約翰屈+hp、結界, + $a:X  
陸道屈分身、中距離遠攻!亨利自然遠攻勁! hv:Z%D |S  
達爾近攻! @x F8' [<  
+#JhhW Zj(  
過去式人物: QUw5~n ;-  
迪倫嗰D同黄帝嗰D,包抱神母! NdSxWrD`m  
tEX~72v  
魔人類: wY ;8U N  
終魔、奧龍、龐士亂嗰D!遠攻丶近攻平均!邪鬼入埋 v3JIUdU=P  
cKYvRe  
其他類: S5 nw  
其他 OI}HvgV^!  
yoY)6cn@  
H 6JMN1#t$  
首先: %^%-h}1  
1-69LV...........霸力 3 N%Ev o  
解:系人都知!不過元武類、主角類小心D好!最好避怪! )B&<Bk+  
,M h/3DPgE  
70-99LV........迪下 0?Wf\7  
解:雖然exp少,但怪多易打!主角類最好打番霸力! 2[YD&  
之後嗰D妙怪! 4qz{ D"M  
UO!6&k>c  
100-134LV..............魔王 Mh.eAM8_  
解:系就系難打左D,但exp多!所有人也應能ko! K':pU1  
q4ko }jn  
135-169LV............恐木! 7%}3Ghc%  
解:多exp又易打! c_qy)N  
2y7q x1$C  
135-169LV........炎冰 V1>94/waa  
解:比較多exp但不易打!最好魔人類先好打! 2,Dc]oj  
jTgh+j]AP  
170-250LV..........移動 RF2XJJ  
解:比較多exp但極難打!最好元武類唔好打! Xl+a@Ggtq  
?HyioLO  
251-270LV..........爺爺的手記 r8?Lr-;  
解:聽人講多經,我屈165LV唔掂..... q<uLBaL_]r  
試試天魔240LV先..... cRr `r[t  
(a!,)  
,:4w$!;  
knzED~ v@(  
已完成
[ a10fc98在2010-07-28 10:43重新編輯此帖 ]
離線~臭屁蟲~
發帖
icash
只看該作者 27樓  發表於: 2010-07-31
星仔一下真十彈到你飛到唔知邊到

離線龍皇迪倫
發帖
icash
只看該作者 26樓  發表於: 2010-07-30
請樓主不要派膠吧 tH(#nx8  
試問 星奇d近攻叫廢? {Aw3Itef  
再加上星奇冇招遠攻 Y))sk-  
何來作比較?

愛莉(會心一擊)
離線光之使者
發帖
icash
只看該作者 25樓  發表於: 2010-07-28
引用第24樓d523d323於2010-07-28 16:50發表的  :
你英文進步左咁多既(?)
xT/&'$@{)  
你的問題令我產生好多問題... p:jrqjLp  
1. 我甚麼的行為令你覺得我英文進步了? Fh'Jb*|Q  
2. 英文進步左幾多 ? <#-ERQw  
3. 我英文以前幾差 ? eMwf'*#  
4. 我甚麼的行為令你覺得我英文以前差了? s5HbuyR^  
5. 我以前的事你怎知 ?
離線d523d323
發帖
icash
只看該作者 24樓  發表於: 2010-07-28
引用第23樓光之使者於2010-07-28 16:13發表的  :
其實你開個咩post都好 , D人不肯去搜尋的話就會有以上情況的出現
罪魁禍首是不肯搜尋的人(cause) , 不是從中罵戰的人(effect)
.......
&"BKue~q@p  
你英文進步左咁多既(?)
離線光之使者
發帖
icash
只看該作者 23樓  發表於: 2010-07-28
引用第4樓a10fc98於2010-07-28 10:52發表的  :
謝謝!不如一起整升LV意見吧, ]Z~H9!%t  
因為最近D人成日開POST問LFO升LV意見....... xQN](OKG  
當然,有人認真回答;又有人話人昆POST....... [P[syi#]t  
我怕又罵戰,到時就因為LFO升LV意見............ pdE=9l'  
.......
)q#b^( v  
其實你開個咩post都好 , D人不肯去搜尋的話就會有以上情況的出現 sI~{it#  
VQX#P<  
罪魁禍首是不肯搜尋的人(cause) , 不是從中罵戰的人(effect)  iKDGYM  
Jx 'p\*  
基本上我鐘意同一一齊打關多過升LV , 見我玩甘耐得3個人物就知.....
離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 22樓  發表於: 2010-07-28
引用第21樓d523d323於2010-07-28 12:15發表的  :
笑左 r lW  
你問班外掛270lv? (0^u  
係人都知270唔會打咁既野升 is`le}$^y  
真係班外掛西玩下你 =eYrz@,  
.......
)x#^fN~ 7`  
我點知咁多姐! ?-J\~AXL  
佢玩嗰陣,我都未玩.... RBiDU}j  
或者佢用外掛,因為佢唔玩既原因就系:俾GM封ac
離線d523d323
發帖
icash
只看該作者 21樓  發表於: 2010-07-28
引用第15樓a10fc98於2010-07-28 10:42發表的  :
你地講既,咪又系最尾,死亡塔系一個好耐冇玩LFO既人講, 3\G&fb|?}R  
實際上,我都冇270LV甘高, (+(YO\ng6  
我都系問番D現在高LV既人先
cl30"WK!  
笑左 ~M2w&g;1  
你問班外掛270lv? 80LKxA;5N  
係人都知270唔會打咁既野升 Mo0+"`   
真係班外掛西玩下你 %Gv8 ]Yb  
定係你9作出黎?.?
離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 20樓  發表於: 2010-07-28
引用第19樓a10fc98於2010-07-28 12:10發表的  :
六種: /p+ (_Y  
'8R5?9"  
元力   n a,j  
氣   K4b# y~@  
&=oW=g2  
防   H|T!}M>  
rnz9TmN:*1  
    ^AS*X2y  
你最後個句同意一半!因為只是「有些」很久冇玩的不懂! &^KmfT5C  
唔系全部
2iYf)MC  
你答晒我d問題先得唔得? z;yb;),  
?&W1lYY  
講野1999 九唔搭八
冰の血繼限界!

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2010-07-28
引用第18樓a1994109於2010-07-28 11:56發表的  :
乜鬼野你地講既,咪又系最尾呀?你知唔知自己講緊咩呀?
好耐冇玩既人orz 冇腦
.......
(%*CfR:>  
元力 Bwv@D4bii  
0T-y]&uo  
a-w=Lp VM  
Gu} `X23  
s *$ Re)}S  
你最後個句同意一半!因為只是「有些」很久冇玩的不懂! AY{#!RtV  
唔系全部
離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2010-07-28
引用第13樓a10fc98於2010-07-28 10:28發表的  :
我打爺爺lose左,咁我唔想put D 我打唔win of 爺爺, 3#fu; ??1.  
怕人話ma......可能我d item 7 掛.......
l#7].-/  
你打唔贏咋 我156地尊都打到最後啦 Nxk3uF^  
引用第14樓a10fc98於2010-07-28 10:32發表的  : >:W7f2%8`  
=+um:*a.  
比較吧,因為受能力值影響,如果五主角能力值一樣, Lg[v-b=?I  
我會屆五主角
t;BvKH77  
咩叫屆五主角? ogN/zIU+VA  
nya-Io.  
你話受能力值影響咁我想問下你 dc#Db~v}k  
: uM2cc^  
星仔受咩能力值影響呀? 3Cq/ o'  
引用第15樓a10fc98於2010-07-28 10:42發表的  : /Mq]WXq[V  
Vp3 9`m-W  
你地講既,咪又系最尾,死亡塔系一個好耐冇玩LFO既人講, e_C9VNP  
實際上,我都冇270LV甘高, 0,)Ao8  
**\BP,]}  
乜鬼野你地講既,咪又系最尾呀?你知唔知自己講緊咩呀? }z/;^``  
6;/>asf  
好耐冇玩既人orz 冇腦 nnBgTtsC]  
 ESOuDD2<  
唔知頭唔知路係到吠
冰の血繼限界!

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2010-07-28
引用第8樓光之使者於2010-07-27 21:39發表的  :
那是electronic configuration ? 可惜我得F.4的程度....... W5-p0,?[6  
只是聽老師講過下....詳情完全不明= =
升LV的post過往都出現不少 , 只是而家的人不肯去搜尋 &fYx0JT  
.......
S~vb ISl  
謝謝!不如一起整升LV意見吧, ~p~8T  
因為最近D人成日開POST問LFO升LV意見....... y(|6`  
當然,有人認真回答;又有人話人昆POST....... <!:,(V>F(C  
我怕又罵戰,到時就因為LFO升LV意見............ -@ #b<"1  
我唔想咁.............
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2010-07-28
我睇了整篇野... 7&NRE"?G  
呢個POST可以叫廢POST=]  yyk[oH-Q  
確定=]
按此進入→LFO資料博物館
為所有lfo玩家回憶而設
離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2010-07-28
引用第7樓omegah4400於2010-07-27 21:20發表的  : 8XX ,(k_b  
呢個post廢_到死
4s`*o/it  
你地講既,咪又系最尾,死亡塔系一個好耐冇玩LFO既人講, ]| Vm!Q  
實際上,我都冇270LV甘高, ?xK9   
離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2010-07-28
引用第4樓jeffchik2001於2010-07-27 20:44發表的  :
星仔近攻廢- -? 'O\K Wj{  
我想請問聲 星仔邊招近攻廢- -
a^Zn }R r  
比較吧,因為受能力值影響,如果五主角能力值一樣, IeN!nK-  
我會屆五主角
離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2010-07-28
引用第3樓kelvinpokemo於2010-07-27 20:38發表的  : :kFWUs=  
當爺爺冇到- -" 3j.f 3~"  
爺爺d exp仲好過死亡戈d
eKStt|M'  
我打爺爺lose左,咁我唔想put D 我打唔win of 爺爺, cp.)K!$  
怕人話ma......可能我d item 7 掛....... U.wgae].O;  
%X[|7D-  
引用第5樓光之使者於2010-07-27 20:46發表的  : )*s.AFu]7x  
M}%0=VCY7  
其實我不知點解他要分類......lfo每個人物每一招都有不同之處 GhpH7% s  
點可以按lfo故事的內容結構分類的呢= =? YToRG7X#  
Wgx lQXi-B  
即是例如我們排periodic table的時候 bR ;H@Fdg?  
.......
<[a9"G 7  
但ver1.0    人物  係妤..............
離線buylfo
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2010-07-28
渣住把劍打爺爺都ok曬可以去到150lv
離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2010-07-27
引用樓主a10fc98於2010-07-27 20:12發表的 LFO升LV意見 : Ya,>E@oc  
最近發覺好多人開post問那裏升,以下是我個人的意見!   ]n!pn#Q  
希望看完唔明先開post問。
首先,人物分幾類:  
主角類:   1zl@$ Nt  
不用說,如迪迪、星星那些!馬龍那些ver1.0的也計在內。   Wc+ e>*  
遠攻丶近攻比較廢!
元武類:    r5F#q  
七大尊丶Sun仔、真等等!約翰、陸道嗰四個唔計!   1M<'^(t3d  
遠攻同上比較廢!近攻勁番D   @Yt[%tOF+  
,   Lp{l& -uQ  
四人組:     ,',fO?Qv'  
遠攻開始勁!約翰、陸道丶亨利、達爾, h3JIiwv0!  
只有以上四人!各有所長!約翰屈+hp、結界,   EcP"GO5  
陸道屈分身、中距離遠攻!亨利自然遠攻勁!   >Axe7<l  
達爾近攻!   /j.V0%  
   C0kwI*)  
過去式人物: cIq3En  
迪倫嗰D同黄帝嗰D,包抱神母!  
魔人類:   =P2T&Gb  
終魔、奧龍、龐士亂嗰D!遠攻丶近攻平均!邪鬼入埋   Ak4iG2  
   m4kmJaM  
其他類:   _u.l|yR  
其他  
   cL`l1:j\}  
首先:   \)LY_D:  
1-69LV...........霸力   iaPY>EP1  
解:系人都知!不過元武類、主角類小心D好!最好避怪!   6idYz"P %  
   NEK;'"  ~  
70-99LV........迪下 9BHl 2<&V  
解:雖然exp少,但怪多易打!主角類最好打番霸力!   L18Olu   
之後嗰D妙怪!  
100-134LV..............魔王   R=PjLH&)  
解:系就系難打左D,但exp多!所有人也應能ko!  
135-169LV............恐木!   d)q{s(<;  
解:多exp又易打!   b}k`'++2,  
   ?2.< y_1  
135-169LV........炎冰   3pl.<;9r  
解:比較多exp但不易打!最好魔人類先好打! ^8We}bs-c  
   Z;Tjjws  
170-250LV..........移動   4J_18.JHP  
解:比較多exp但極難打!最好元武類唔好打!  
251-270LV..........最後之忍   h`jtmhoz  
解:251應能夠打!最後ko成關!  
271-300ALV........死亡塔   ,wnF]K 2D0  
解:請look攻略   i\,#Z!  
   <;_X=s`f,  
已完成
9/Q5(P  
咩叫主角類?咩叫元武類?咩叫過去式人物?咩叫其他類? VE{t]>*-u  
<tFq6|  
135先打炎冰恐木?唔怪得之你升得咁慢啦 O^`Y>>a  
IWKQU/l!  
170打移動?正常有打既都打決戰日啦 Q%KS$nP 9  
1uS _]59=  
251打最後之忍我去打返決戰日/爺爺的手記唔好? _.\p^ HM  
Riu0;U( \  
271上打死亡塔要幾多個鐘先完埸?打幾耐先升到1LV? C;STJrew  
_`ot||J  
呢d意見放入資料回收筒都唔洗可惜
[ a1994109在2010-07-28 02:00重新編輯此帖 ]
冰の血繼限界!

離線龍翼87
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2010-07-27
爺爺幾好升的
離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2010-07-27
睇完之後 zc\e$M O  
3zv_q&+8b