切換到寬版
  • 5147閱讀
  • 27回復

[教學]多經LFO升LV意見 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線a10fc98

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2010-07-27
最近發覺好多人開post問那裏升,以下是我個人的意見! 8} |!p>  
希望看完唔明先開post問。 6=jL2cqx  
zkHyx[L  
首先,人物分幾類: v2f|%i;tq  
1<pb=H  
主角類: (iu IeJ^Z  
不用說,如迪迪、星星那些!馬龍那些ver1.0的也計在內。 'M % uw85  
遠攻丶近攻比較廢! Wf-Pa9  
Y]+KsiOL  
元武類: -;&-b>b  
七大尊丶Sun仔、真等等!約翰、陸道嗰四個唔計! &B} ,xcNO  
遠攻同上比較廢!近攻勁番D '17V7A/t  
Qa,$_ ,E  
四人組: VI8/@A1Gv  
遠攻開始勁!約翰、陸道丶亨利、達爾, lQ?_1H~4=  
只有以上四人!各有所長!約翰屈+hp、結界, \S)cVp)h  
陸道屈分身、中距離遠攻!亨利自然遠攻勁! e+wINW  
達爾近攻! _/h<4G6A  
li%A?_/m<&  
過去式人物: t^g+nguz  
迪倫嗰D同黄帝嗰D,包抱神母! sO8F0@%aH(  
3u1\z se  
魔人類: \-{2E  
終魔、奧龍、龐士亂嗰D!遠攻丶近攻平均!邪鬼入埋 NnO%D^P]  
L?b;TjLe  
其他類: x{,W<oXg  
其他 hU 5_ dV  
r.v.y[u  
ffem7eQ  
首先: nF=[m; ~  
1-69LV...........霸力 a]0hB:  
解:系人都知!不過元武類、主角類小心D好!最好避怪! {R5_=MG  
NsL!AAN[V  
70-99LV........迪下 2mfG: ^^c  
解:雖然exp少,但怪多易打!主角類最好打番霸力!  ~5n?=  
之後嗰D妙怪! (kSb74*g  
~f?brQ?  
100-134LV..............魔王 dIk9C|-.  
解:系就系難打左D,但exp多!所有人也應能ko! LCok4N$o  
D #C\| E:  
135-169LV............恐木! 256V xn  
解:多exp又易打! O5A]{ W  
X-cP '"  
135-169LV........炎冰 6'jgjWEe3&  
解:比較多exp但不易打!最好魔人類先好打! $~'G<YYF4  
Ej$oRo{ IG  
170-250LV..........移動 Nq[-.}Z6  
解:比較多exp但極難打!最好元武類唔好打! \N)!]jq  
G PL^!_  
251-270LV..........爺爺的手記 ^6PKSEba  
解:聽人講多經,我屈165LV唔掂..... ->J5|c#  
試試天魔240LV先..... *!`bC@E  
FQ]5W |e  
@4P_Yfn  
+D M,+{}  
已完成
[ a10fc98在2010-07-28 10:43重新編輯此帖 ]
離線光之使者
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2010-07-27
有一個最大問題....死亡塔 ? )e6:T(  
以我所知150LV打死亡塔拿到的經驗仲少過霸王 , 而且死亡塔是好難打 , 不適合170LV前的人物
離線d523d323
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2010-07-27
250至打最終之忍道托? |6~ Kin  
50幾經一隻 .wkW<F7  
呢個POST根本廢=[
離線kelvinpokemo
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2010-07-27
當爺爺冇到- -" u(4o#m  
爺爺d exp仲好過死亡戈d

離線jeffchik2001

發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2010-07-27
引用樓主a10fc98於2010-07-27 20:12發表的 LFO升LV意見 : <}1GYeP  
最近發覺好多人開post問那裏升,以下是我個人的意見! ux>LciNq  
希望看完唔明先開post問。
首先,人物分幾類:
.......
TJkWL2r0c  
星仔近攻廢- -? [ P%'p-Hg_  
我想請問聲 星仔邊招近攻廢- -
離線光之使者
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2010-07-27
引用第2樓d523d323於2010-07-27 20:34發表的  : 'jBtBFzP-  
250至打最終之忍道托? }r:8w*4 7  
50幾經一隻 &%@>S.  
呢個POST根本廢=[
' g Fewo  
其實我不知點解他要分類......lfo每個人物每一招都有不同之處 txy'7t  
點可以按lfo故事的內容結構分類的呢= =? _OR[RGy  
09Y:(2Qri  
即是例如我們排periodic table的時候 ~)]n67Or~  
oxygen同helium不會放在同一族或週期 , 雖然他們物理狀態都是氣體 H]>7IhJ  
但是他們的特性是不同 , 而且cell of electron的數目不同 ;Yn_*M/*  
始終periodic table不是根據物理性質來排(雖然有一定規律) P !~B07y  
r%^XOw<'  
不過人地可能真是有心比意見的...... l ?gh7m_ej  
t++\ &! F  
回正題 : 基本上20-150LV玩曬成關霸力都可以升得好快
離線kelvinpokemo
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2010-07-27
引用第5樓光之使者於2010-07-27 20:46發表的  :
其實我不知點解他要分類......lfo每個人物每一招都有不同之處 \t]aBT,  
點可以按lfo故事的內容結構分類的呢= =?
即是例如我們排periodic table的時候 K@; ls  
.......
$ iU~p  
periodic table也有s block, p block, d block ,f block B~/ejC!  
這些不就是和樓主差不多成推話知你咩特性咁分:P

離線omegah4400
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2010-07-27
呢個post廢_到死
離線光之使者
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2010-07-27
引用第6樓kelvinpokemo於2010-07-27 21:10發表的  :
periodic table也有s block, p block, d block ,f block T1pMe{  
這些不就是和樓主差不多成推話知你咩特性咁分:P
3 Ho<4_I ,  
那是electronic configuration ? 可惜我得F.4的程度....... t!}?nw%$  
只是聽老師講過下....詳情完全不明= = Y4n; [nHQ(  
~yuj;9m3  
升LV的post過往都出現不少 , 只是而家的人不肯去搜尋 0i65.4sK  
這番話之前都講左好多次.....始終過去比現在美好啊 !
離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2010-07-27
睇完之後 dsJHhsu6  
Gm1vVHAxv  
我知點解樓主咁廢
冰の血繼限界!

離線龍翼87
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2010-07-27
爺爺幾好升的
離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2010-07-27
引用樓主a10fc98於2010-07-27 20:12發表的 LFO升LV意見 : O0gLu1*1v  
最近發覺好多人開post問那裏升,以下是我個人的意見!   ?>W4*8 (  
希望看完唔明先開post問。
首先,人物分幾類:  
主角類:   i>C:C>~  
不用說,如迪迪、星星那些!馬龍那些ver1.0的也計在內。   1wa zJj=v  
遠攻丶近攻比較廢!
元武類:   >" Z^8J  
七大尊丶Sun仔、真等等!約翰、陸道嗰四個唔計!   [J|)DUjt  
遠攻同上比較廢!近攻勁番D   THM\-abz  
,   'MHbXFM  
四人組:     ''f07R  
遠攻開始勁!約翰、陸道丶亨利、達爾, w8Mi: ;6  
只有以上四人!各有所長!約翰屈+hp、結界,   t-$R)vZ}M  
陸道屈分身、中距離遠攻!亨利自然遠攻勁!   #D$vH  
達爾近攻!   * |RQ )  
   })R8VJ&C/  
過去式人物: YolO -5  
迪倫嗰D同黄帝嗰D,包抱神母!  
魔人類:   ec4jiE  
終魔、奧龍、龐士亂嗰D!遠攻丶近攻平均!邪鬼入埋   7lvUIc?krW  
   DVNGV   
其他類:   # Pulbk8  
其他  
   @]#0jiS  
首先:   PL#8~e;'  
1-69LV...........霸力   l0 H,TT~2  
解:系人都知!不過元武類、主角類小心D好!最好避怪!   D/w4u;E@  
   ? 5qo>W<7  
70-99LV........迪下 RrkS!E[C  
解:雖然exp少,但怪多易打!主角類最好打番霸力!   T7AFL=  
之後嗰D妙怪!  
100-134LV..............魔王   /]Fs3 uf  
解:系就系難打左D,但exp多!所有人也應能ko!  
135-169LV............恐木!   *@q+A1P7@  
解:多exp又易打!   -BNlZgk-^  
   QJ`#&QRp  
135-169LV........炎冰   y#AwuC K  
解:比較多exp但不易打!最好魔人類先好打! o?f7_8fG  
   G"= tQ$ZU  
170-250LV..........移動   ai(<"|(  
解:比較多exp但極難打!最好元武類唔好打!  
251-270LV..........最後之忍   U/2g N H  
解:251應能夠打!最後ko成關!  
271-300ALV........死亡塔   Vs~^r>  
解:請look攻略   eiJO;%fl>l  
   -}m# uUqI  
已完成
4'W|'4'b  
咩叫主角類?咩叫元武類?咩叫過去式人物?咩叫其他類? p1Q[c0NMK  
|#x;}_>7  
135先打炎冰恐木?唔怪得之你升得咁慢啦 2B8p3 A  
%:n1S]Vr  
170打移動?正常有打既都打決戰日啦 6rEt!v #K[  
*Rv eR?kO  
251打最後之忍我去打返決戰日/爺爺的手記唔好? /vl ]Oa&U  
!<!sB)  
271上打死亡塔要幾多個鐘先完埸?打幾耐先升到1LV? nu] k<^I5|  
={?}[E  
呢d意見放入資料回收筒都唔洗可惜
[ a1994109在2010-07-28 02:00重新編輯此帖 ]
冰の血繼限界!

離線buylfo
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2010-07-28
渣住把劍打爺爺都ok曬可以去到150lv
離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2010-07-28
引用第3樓kelvinpokemo於2010-07-27 20:38發表的  : ?L#C'Lz2+  
當爺爺冇到- -" 6)P~3 C'  
爺爺d exp仲好過死亡戈d
)_b #c+  
我打爺爺lose左,咁我唔想put D 我打唔win of 爺爺, yw5MlZ4P=  
怕人話ma......可能我d item 7 掛....... 5oplV(<?*S  
#$%9XD3  
引用第5樓光之使者於2010-07-27 20:46發表的  : 2GcQh]ohc  
z.eqOPW  
其實我不知點解他要分類......lfo每個人物每一招都有不同之處 T1;yw1/m5\  
點可以按lfo故事的內容結構分類的呢= =? ]y$D@/L@  
&by,uVb=|{  
即是例如我們排periodic table的時候 !,Wd$U K  
.......
mwCNfwb:  
但ver1.0    人物  係妤..............
離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2010-07-28
引用第4樓jeffchik2001於2010-07-27 20:44發表的  :
星仔近攻廢- -? hT^6Ifm  
我想請問聲 星仔邊招近攻廢- -
sU4(ed\gI\  
比較吧,因為受能力值影響,如果五主角能力值一樣,  :q;vZ6Xd  
我會屆五主角
離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2010-07-28
引用第7樓omegah4400於2010-07-27 21:20發表的  : "Z }'u2%\m  
呢個post廢_到死
h(]O;a-  
你地講既,咪又系最尾,死亡塔系一個好耐冇玩LFO既人講, nWbe=z&y8[  
實際上,我都冇270LV甘高, 0Apdhwk~  
我都系問番D現在高LV既人先
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2010-07-28
我睇了整篇野... -#Yg B5  
呢個POST可以叫廢POST=] 4cr >sz  
確定=]
按此進入→LFO資料博物館
為所有lfo玩家回憶而設
離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2010-07-28
引用第8樓光之使者於2010-07-27 21:39發表的  :
那是electronic configuration ? 可惜我得F.4的程度....... ><TuL7+  
只是聽老師講過下....詳情完全不明= =
升LV的post過往都出現不少 , 只是而家的人不肯去搜尋 W.-[ceM  
.......
yps7MM-r  
謝謝!不如一起整升LV意見吧, 0LrTYrlj  
因為最近D人成日開POST問LFO升LV意見....... `w@fxv   
當然,有人認真回答;又有人話人昆POST....... l\ts!p4f$  
我怕又罵戰,到時就因為LFO升LV意見............ #v=hiL  
我唔想咁.............
離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2010-07-28
引用第13樓a10fc98於2010-07-28 10:28發表的  :
我打爺爺lose左,咁我唔想put D 我打唔win of 爺爺, c;&m}ImLe.  
怕人話ma......可能我d item 7 掛.......
s!9.o_k  
你打唔贏咋 我156地尊都打到最後啦 14]!Lg H  
引用第14樓a10fc98於2010-07-28 10:32發表的  : w[uK3Av  
YS{])+s  
比較吧,因為受能力值影響,如果五主角能力值一樣, fk5!/>X  
我會屆五主角
R KFz6t  
咩叫屆五主角? W7WHH \L/O  
oR[,?qu@f  
你話受能力值影響咁我想問下你 ipQJn_:2  
wlAlIvIT  
星仔受咩能力值影響呀? j_L 'Ztu3  
引用第15樓a10fc98於2010-07-28 10:42發表的  : ?NGM<nK;7  
hW~,Uqy  
你地講既,咪又系最尾,死亡塔系一個好耐冇玩LFO既人講, z~L4BY@z  
實際上,我都冇270LV甘高, M+gQN}BAr  
我都系問番D現在高LV既人先
;'`T  
乜鬼野你地講既,咪又系最尾呀?你知唔知自己講緊咩呀? up=4 B  
d8C?m*3 J  
好耐冇玩既人orz 冇腦 YKJk)%;+w  
<dV|N$WV  
唔知頭唔知路係到吠
冰の血繼限界!

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2010-07-28
引用第18樓a1994109於2010-07-28 11:56發表的  :
乜鬼野你地講既,咪又系最尾呀?你知唔知自己講緊咩呀?
好耐冇玩既人orz 冇腦
.......
b*',(J94  
元力 -m(9*b{h@  
L~"~C(g  
'\(Us^Ug  
MBIt)d@Ix  
N|O/3:P<,U  
你最後個句同意一半!因為只是「有些」很久冇玩的不懂! N$aLCX  
唔系全部
快速回復
限100 字節

上一個 下一個