切換到寬版
  • 68649閱讀
  • 1201回復

[遊戲手繪圖]GM終於100%完成!!!!歡迎各位提供任何IDEA [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線波仔xd
發帖
icash
只看該作者 120樓  發表於: 2010-08-26
引用第119樓火仔於2010-08-26 19:33發表的  : )p\`H;7*V4  
頭先係未有人話想諗菲雲菲沙,可唔可以留菲沙,我有左個idea .-Lrrk)R+  
p.s幻象沖擊波類似醉8虎,全方位攻擊,不過起手唔係飲酒,係打一拳落地下,之後歷奇既影子作全方位攻擊,收手(最後果個影子)會變為真毒龍鑽咁沖落地下
>v+1 v  
s2O()u-  
幻想吾到原來咁厲害 ip-X r| Bq  
d%7?913  
PS" 連回會扣分- -小心
離線yee66dicky66
發帖
icash
只看該作者 121樓  發表於: 2010-08-26
引用第119樓火仔於2010-08-26 19:33發表的  : w-K A~  
頭先係未有人話想諗菲雲菲沙,可唔可以留菲沙,我有左個idea }yT/UlU  
p.s幻象沖擊波類似醉8虎,全方位攻擊,不過起手唔係飲酒,係打一拳落地下,之後歷奇既影子作全方位攻擊,收手(最後果個影子)會變為真毒龍鑽咁沖落地下
]}L'jK 0  
我覺得影子招吾係好岩歷奇...(個人想法)(勿打我XD)
離線dwchan

發帖
icash
只看該作者 122樓  發表於: 2010-08-26
霸王重鎚子正啊,威望接好
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 123樓  發表於: 2010-08-26
引用第120樓波仔xd於2010-08-26 19:38發表的  :
幻想吾到原來咁厲害 [表情]
PS" 連回會扣分- -小心
:E")Zw&sW3  
諗唔到,唔緊要,我都係拿玄武果招來做靈感姐
sr超合金勇者王用-空間切裂士巴拉(魂限定)收現錢
另放sic極魂假面騎士劍-帝皇型態70元
放戰奴一套+烏邪人物,霸王地藏龍,鋼鐵護甲
lfo物品只收神通行充值卡(50/100)
離線我唔係人
發帖
icash
只看該作者 124樓  發表於: 2010-08-26
引用第119樓火仔於2010-08-26 19:33發表的  : Qz@_"wm[  
頭先係未有人話想諗菲雲菲沙,可唔可以留菲沙,我有左個idea Q/|.=:~FO  
&{j!!LL  
?M:>2wl  
那你留天魔給我吧
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 125樓  發表於: 2010-08-26
引用第124樓我唔係人於2010-08-26 19:49發表的  :
那你留天魔給我吧
=2$ ( tXL  
菲雲同天魔都比你,我就係想諗菲沙
離線yee66dicky66
發帖
icash
只看該作者 126樓  發表於: 2010-08-26
哇.....睇黎我都要預定d人物:約翰 達爾 亨利 陸道 X| \`\[  
呢四徟係我的
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 127樓  發表於: 2010-08-26
引用第126樓yee66dicky66於2010-08-26 20:04發表的  : =Fc]mcJ69  
哇.....睇黎我都要預定d人物:約翰 達爾 亨利 陸道 rG?5z"  
呢四徟係我的 [表情]
w4P;Z-Cd  
咁我就要 }Hb0@ b_  
菲沙,龍翼ex 龍翼,霍雷,溫帝 e d係我 'o)Y!VYnJF  
}vh <x6  
我會先諗龍翼再ex,之後先尊者,因為菲雲同天魔即將創作
離線我唔係人
發帖
icash
只看該作者 128樓  發表於: 2010-08-26
菲雲:火舞黃沙,審判之火,烽火連天,赤道之焰,熾熱的心( 附加效果:+1200str),狂暴轟炸(菲雲使出5次大轟炸然後來一個烈火大風暴,附加效果:焚燒), ~ Rk.x +  
火神之怒(菲雲全身被火包圍,然後打出完全被火包圍的拳頭,附加效果:焚燒,減400防+1500攻),閻王煉獄(菲雲身邊會不斷有火焰彈從天而降), %0 {_b68x  
3000mp技:天火極封殺(天上不斷掉下隕石,最後菲雲放出三條火龍,兩條向左右攻擊,最後一條像地藏龍一樣升上去 附加效果:焚燒) ;%d<Uk?  
U]}FA2  
慢慢再想天魔 TrzAgNt  
我再要下黃帝,蚩尤,黑羅剎,巫神,宇歷斯吧
[ 我唔係人在2010-08-26 20:46重新編輯此帖 ]
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 129樓  發表於: 2010-08-26
龍翼ex:餓虎段下,超猛虎拳ex,鬼神震怒,超氣功炮,超虎喂腿ex,餓鬼爪(附加效果:中毒),猛鬼再現(附加效果:召喚com+中毒),惡鬼爆發(附加效果:加自己攻防各600,減自己血500,扣對方攻防各600),餓虎炮(用老虎型元力彈作出攻擊,附加效果:中毒+電擊) @;Jv/N6@  
3000mp技:鬼神滅殺道(在極惡龍翼裝甲中不斷放出鬼火,再向全方位攻擊。附加效果:燃燒+中毒) ;o'r@4^&$R  
|hj!NhBe  
龍翼:光之華,破獄猛虎拳,光之翼,光華閃現,光速矛,聖神重壓(由其他人創作未公開使用招式),聖光猛虎彈(利用元力製造出猛虎型元力彈,向前方作出攻擊 附加效果:電擊+彈飛),光速虎威腿X(虎威腿改版,附加效果:電擊) u=Ik&^v Wq  
3000mp技:光之猛虎(極光龍翼版絕地猛虎) LZ_0=Xx%  
                 T16gq-h'  
$b2~Wj*-nJ  
暫時係諗到2個
離線波仔xd
發帖
icash
只看該作者 130樓  發表於: 2010-08-26
樓上既厚愛小弟接收到了  
離線波仔xd
發帖
icash
只看該作者 131樓  發表於: 2010-08-26
— (dwchan) 連回初犯,沒心就放過你一次 (2010-08-26 20:55) —
引用第130樓波仔xd於2010-08-26 20:45發表的  : 9\hI:rI  
樓上既厚愛小弟接收到了  [表情]
Z[I M\# "  
LWJ ?p-X  
小弟採用樓上招式如下 (有D將名修改左少少 Y&yfm/Ru  
YyxU/UnhG  
火尊:火雨流星,風林火山,閻王煉獄,狂暴轟炸,天火極封殺(天上掉下隕石,地下爆發火柱) y(QFf*J  
龍翼EX:餓虎爪,鬼神殺道,冤魂解放 ;x\oY6:  
龍翼:聖神重壓,聖光猛虎彈,光速虎威腿,絕地猛虎 gep#o$P  
血狂:洛血彈,腦漿爆破,血嘯,血液腐蝕,血肉紛飛,洛血蟲,屍肉無全,洛血流星群 >-N(o2j3  
比堤:噬血,蝙蝠煉獄,石化音波, 1}a4 AGAp  
邪鬼:戰神之制裁 (召喚戰神,向全方位進行攻擊 附加效果:電擊+吹飛) l~;>KjZg  
-MS#YcsV  
DW SOR- -請扣分 (連回) p" >*WQ   
"."(<c/3  
PS" 其實不是初犯- -成日想回哂咁多個人,,吾小心禁左引用- -`
[ 波仔xd在2010-08-26 21:16重新編輯此帖 ]
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 132樓  發表於: 2010-08-26
引用第131樓波仔xd於2010-08-26 20:53發表的  :
小弟採用樓上招式如下 (有D將名修改左少少
火尊:火雨流星,風林火山,閻王煉獄,狂暴轟炸,天火極封殺(天上掉下隕石,地下爆發火柱) 3U>-~-DS  
.......
J;obh.}u"{  
點解有2個比堤既,係未產咁個好d,龍翼果招可唔可以改改名,好易同悟地果招混淆 c$V5E t  
Zw9;g+9  
同賣希望u1有員工經過e到睇,仲睇到玩家既創意比佢地更好,同用上係lfo到更好
[ 火仔在2010-08-26 21:02重新編輯此帖 ]
離線波仔xd
發帖
icash
只看該作者 133樓  發表於: 2010-08-26
引用第132樓火仔於2010-08-26 20:56發表的  :
點解有2個比堤既,係未產咁個好d,龍翼果招可唔可以改改名,好易同悟地果招混淆
WSHPh hM  
k B> F(^  
絕地猛虎戈招我想直抄悟地咁,,但將橙色改做黃色 }aRib{L  
lNL=Yu2p_  
所以叫返絕地猛虎算- -
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 134樓  發表於: 2010-08-26
引用第133樓波仔xd於2010-08-26 21:02發表的  :
絕地猛虎戈招我想直抄悟地咁,,但將橙色改做黃色
所以叫返絕地猛虎算- -
.Ima M  
你不如答賣點解比堤果到多左一行又係比堤,仲有千翼改做第二招(e招原創招泥)
離線波仔xd
發帖
icash
只看該作者 135樓  發表於: 2010-08-26
引用第134樓火仔於2010-08-26 21:07發表的  :
你不如答賣點解比堤果到多左一行又係比堤,仲有千翼改做第二招(e招原創招泥)
]1!" q40)]  
E^i]eK* "  
吾小心COPY多左者- -` 千翼戈招刪左啦- - &$ h~Q  
x z _sejKB  
PS" 吾記得講下一次作品係F_CK覺添a__a`
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 136樓  發表於: 2010-08-26
引用第135樓波仔xd於2010-08-26 21:17發表的  :
吾小心COPY多左者- -` 千翼戈招刪左啦- -
PS" 吾記得講下一次作品係F_CK覺添a__a`
[*',pG  
下次先再尊者,諗到頭都大賣 Wgwd?@uK  
ex同龍翼,又要岩異轉
離線波仔xd
發帖
icash
只看該作者 137樓  發表於: 2010-08-26
引用第136樓火仔於2010-08-26 21:22發表的  :
下次先再尊者,諗到頭都大賣 Z?axrGmg0  
ex同龍翼,又要岩異轉
x;/LOa{LR  
#4^d#Gj  
其實呢D可以慢慢黎- - YlHP:ZW-cu  
$coO~qvU  
因為呢家先到佛覺佛恆- -都要3個後先到冰尊火尊- - 1 R5 pf  
`%C-7D'?  
比提係16個後- -
離線我唔係人
發帖
icash
只看該作者 138樓  發表於: 2010-08-26
再送出兩人的招式 D Ez,u^   
iG N\ >m}  
天魔:天火殞落,寒極天火,穿天轟炸,冰火世界,炎冰.武,真.炎冰重炮,炎冰.墬(放出一個冰波,然後天魔全身被火包圍沖向敵人把敵人撞飛,然後天魔跳起畫出Z形的火焰打下敵人後使出寒極天火 附加效果:凍結加焚燒加吹飛),冰火雙天.殺(天魔先使出灼冰展翅,然後跳起不斷攻擊敵人,最後使出炎冰.武 附加效果:凍結加焚燒加吹飛),3000mp技:冰火雙天.葬(天魔先使出灼冰展翅,然後等待敵人接近倒地時放出一個冰波,最後天上出冰劍,地下爆發火柱,附加效果:凍結加焚燒加吹飛) x]~TGzS  
w0pMH p'Y  
黑羅剎:剎動波,煉獄破,腑月衝,黑幕再現,獵殺狂風,獵剎勾魂,羅剎地獄,魔人同心(十三魔人一同出現,附加效果:+400攻),獵殺魔光(出現似是唯我獨尊的光柱然後黑羅剎向四方八面發出骷髏波 附加效果:電擊) WyL+HB}  
黑羅剎:異:新月衝,冥王破,冥王血殺,血殺鐮,新月破(黑羅剎放出3個巨大版加黑色的鬼哭神號加投出鐮刀,附加效果:電擊),噬魂斬(黑羅剎先使出新月衝,然後拿出鐮刀沖向敵人進行斬擊 附加效果:電擊加吸血),冥王勾魂(黑羅剎拿出鐮刀把敵人勾上半空,然後黑羅剎跳起使出冥王破,附加效果:電擊), Fnw:alWr  
重組之力(黑羅剎分成4個飛到黑羅剎四方組成正方形,再集到同一位置,此時就會出現三道紫光 附加效果:電擊加吸引),3000mp技:冥王地獄(黑羅剎拿出鐮刀沖向敵人不斷斬擊,然後投出鐮刀把敵人彈飛再使用血殺鐮拉近敵人,最後出現三道紫光炸飛敵人,附加效果:電擊加拉近加吹飛) Ha'[uEDb  
離線波仔xd
發帖
icash
只看該作者 139樓  發表於: 2010-08-26
引用第138樓我唔係人於2010-08-26 21:42發表的  : iyskAD S  
再送出兩人的招式 [表情]
天魔:天火殞落,寒極天火,穿天轟炸,冰火世界,炎冰.武,真.炎冰重炮,炎冰.墬(放出一個冰波,然後天魔全身被火包圍沖向敵人把敵人撞飛,然後天魔跳起畫出Z形的火焰打下敵人後使出寒極天火 附加效果:凍結加焚燒加吹飛),冰火雙天.殺(天魔先使出灼冰展翅,然後跳起不斷攻擊敵人,最後使出炎冰.武 附加效果:凍結加焚燒加吹飛),3000mp技:冰火雙天.葬(天魔先使出灼冰展翅,然後等待敵人接近倒地時放出一個冰波,最後天上出冰劍,地下爆發火柱,附加效果:凍結加焚燒加吹飛)
黑羅剎:剎動波,煉獄破,腑月衝,黑幕再現,獵殺狂風,獵剎勾魂,羅剎地獄,魔人同心(十三魔人一同出現,附加效果:+400攻),獵殺魔光(出現似是唯我獨尊的光柱然後黑羅剎向四方八面發出骷髏波 附加效果:電擊) EeIDlm0o  
.......
}\pI`;*O|  
f)I5=Ijy(  
_GOSqu!3Y  
太....長....了,,我一幅圖代表吾哂咁多個動作 J 3!~e+wn  
IG-\&  
採用既招式 5pO|^G j1  
>.h:Y5  
天魔:真炎冰重炮,冰天火地(最後天上出冰劍,地下爆發火柱) ,Z. sGv  
黑羅剎:獵殺魔光(唯我獨尊),噬魂斬,冥王勾魂(向上斬),冥王地獄(骷髏向上飛),重組之力
快速回復
限100 字節

上一個 下一個