切換到寬版
  • 4951閱讀
  • 26回復

[遊戲改圖]小弟第一次寫野, [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線milklok0413

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2010-08-03
故事發生係佢們運送官木至比人搶的中間: rMUQh~a/  
樂雲:婆婆,我可以4圍行下嗎? akA C^:F  
鏡心婆婆:唔得!你行開左咁邊個幫我(凸)骨 *:,7 A9LY  
樂雲:唔好咁啦!就比我去啦!   s|8_R;  
鏡心婆婆:睇你都係去買新出果個6.0啦!咁貴,唔比你買呀! x"PMi[4  
(呢個時候,鏡心婆婆個女媧遺書發光-出現左個人同佢話:教細路點得咁呀!快d比錢佢買呀!)   N &vQis  
鏡心婆婆:呢度有138$,你速去速回! (( _v>{  
樂雲:thx~ 4T#Z[B[  
宇歷斯:心想:(佢走左咪要我幫婆婆(凸)骨,唔可以比佢去的!!)   .aR$ou,7  
宇歷斯:樂雲,你太任性了,你走了那誰來看守官木...... >   <H!; /p/S  
鏡心婆婆:就比佢去啦,佢不去不心死的... B3Esfk  
蓋亞:心想:聽聞呢度有寶藏,我都去睇睇先! JE+{Vx}  
**************************************************************** q|ZQsFZ  
蓋亞:看來寶藏的位置係系呢度 SbpO<8}8  
蓋亞:是誰?出來!(是想搶我寶藏?) Ibl==Irk  
樂雲:是我 '^M3g-C[Jg  
蓋亞:哦,樂雲,你唔係出左買6.0咩? )8Sm}aC  
樂雲:唉..慢左一步,我一去到就見到一篇黃海..d玩家d 3全部黃色的,我想迫入去,但比d石q發現左....... BhJ~jV"  
蓋亞:阿樂呀!其實我有時覺得你係我地7個人之中最有錢的一個 YJrZ  
蓋亞:好似上次咁!如果唔係你攞左風兒果d錢,我諗佢e家係icac度泣緊野了.. t) ~v5vr  
蓋亞:佢上次有d壞人送錢比佢.話叫佢幫佢地keep住,點知果d係黑錢... #bLeK $  
樂雲:心想:呃!...果d係黑錢?果陣出緊2.5,我諗住去狂揪邪鬼比堤人物..又冇錢...原來果d係...... [kq+a] q  
樂雲:給你發現了..真難為情呢~ dCMW v~>  
                  (打鬥聲) l. i&.;f  
蓋亞:什麼事?    !.k  
樂雲:快回去睇睇 ~x}=lKN  
蓋亞:好 樂雲:等等!蓋亞,你咪有部最新的window viata,借比我啦! T \Q)"GB  
蓋亞:呃!!!... r`/tb^  
****************************************************************** w-MnJ(r  
                          cut左同神毛打果度 ;-65~i0Iu  
****************************************************************** 7":0CU% %  
幻鬼:哈哈哈,我復活啦!! X'>]z'0W  
幻鬼:不過只控制到4個人 1Q$Z'E}SK@  
幻鬼:阿婆~你果個打緊機的咪係你最重要的一個第子? 等我人&^(*&#^佢先.哈哈哈,我要佢慢慢咁死去!! o%A@ OY  
鏡心婆婆:你......!!! zc-.W2"Hu  
                        火尊者同冰尊者合體使出大火山 <El6?ml@  
樂雲【大怒圖】:我就快打爆學校,邊個左住曬~..左我爆關者 - 殺!!!  kQm\;[R  
                        之後使出驚天長 enJE#4Z5&s  
                                  所有野冇曬..兒成平地   (@?PN+68|  
蓋亞【大驚圖】:呀!我部window viata呀! xpVYNS{c+|  
******************************************************************   /ZKO\q  
                      之後鏡心婆婆暈左   r@(hRl1k'  
樂雲:婆婆..你唔好有事呀! n.Q?@\}2  
鏡心婆婆:....... l*yJU3PW  
樂雲:婆婆呀!..你仲未還番張比你沒收的第2期漫畫呀...你仲未講比我知你收埋係邊...... s?*MZC  
鏡心婆婆:我...我..冇事...咳咳.. -xf=dzm)  
****************************************************************** fKAG+t  
樂雲:心想:係度打機竟然傷左婆婆同大家.... Iih~rWJ  
樂雲:婆婆..我..我想出去行行,...... Nl1v*9_x  
鏡心婆婆:你真係要走呀?   "VcG3.  
樂雲:唔...... 5 lC"10  
鏡心婆婆:看來你係要去找尋係夢想的網吧-未來網絡!..是嗎? SuW_[6 ]  
樂雲:唔...... 1)M>vdrP  
之後樂雲走左 yeNC-U<  
蓋亞:心想:我辛辛苦苦買番黎果部window viata,就咁冇左..睇黎我都要出去搵錢買黎先得   Si]8*>}-B  
蓋亞:婆婆..多謝你,咁多年來的照顧,我也想離開,出外面的外地行行 P A9 ] L  
鏡心婆婆:唉!..就算我留住你個人,也留不住你個心..去吧..看看外面的天地吧...... b9([)8  
蓋亞走埋 2 }Q)&;u  
宇歷斯:心想:一直來,我一直諗住自己係咁勁..但阿樂原來和我有過之無不及.... R3$e q )  
宇歷斯:心想:佢出招竟然型過我咁多..睇黎我高估左自己...... %8+'L4  
宇歷斯:婆婆,我也出出去行行... e&u HU8k*  
鏡心婆婆:什麼?連你也要走? Ip4SdbU  
宇歷斯:對不起啊! 鏡心婆婆:等等.等等... G}\E{VvWh  
宇歷斯使出瞬間閃移,走左 !g~xn2m$R  
鏡心婆婆:你跌左野呀! 你面鏡呀....... PTvP;  
**********************完****************************************
[ milklok0413在2010-08-03 20:33重新編輯此帖 ]
3條評分
離線dwchan

發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2010-08-03
為什麼要寫口語化@@ R '/Ilz`  
gKS0!U  
8<6;X7<-  
*/RtN`dh  
PS:我很鼓勵別人創作,但是請尊重版規 P{)eZINlE  
你的洗版行為我作了相應的扣分, !T|X/B R  
我不希望見到下一次!
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2010-08-03
引用第1樓dwchan於2010-08-03 11:55發表的  : TgVvp0F;  
為什麼要寫口語化@@
PS:我很鼓勵別人創作,但是請尊重版規 4?,N;Q  
.......
+=^10D  
明白 'cT R<LVo  
我以後不會
離線波仔xd
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2010-08-03
現代版七聖尊- -睇到我一額汗
離線小銀saki
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2010-08-03
我笑死了... [nB[]j<R*  
+6-c<m|  
支持樓主創作更多! 9o"k 7$  
x4Mq{MrWp  
不過 不要口語化噢~!
離線dwchan

發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2010-08-03
引用第4樓小銀saki於2010-08-03 12:41發表的  : 'hN_H}U  
我笑死了...
支持樓主創作更多!
不過 不要口語化噢~!
:rd{y`59>&  
說真,梃惡搞的~
離線一位好人
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2010-08-03
原來係小說泥+.... f?vbIc`  
但係題目左邊果到係寫[遊戲改圖]ge-.-
wall e好好睇丫
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2010-08-03
引用第6樓一位好人於2010-08-03 14:11發表的  : dRj2% Q f  
原來係小說泥+.... 1eHU!{<fqm  
但係題目左邊果到係寫[遊戲改圖]ge-.-
Z p8\n:  
因為我唔知選邊個好@@
離線dwchan

發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2010-08-03
引用第7樓milklok0413於2010-08-03 14:51發表的  :
因為我唔知選邊個好@@
_[)f<`!g_V  
還有,改圖小說可分2個post放.... g[G+s4Nv  
因為是不同的項目
離線神丁
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2010-08-03
張血腥親衛兵你係咪只係改左個名? r\A|fiL  
http://ibbs.hk/read.php?tid=32993
離線廁所為上

發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2010-08-03
張圖....點解好似係邊到睇過?
離線dwchan

發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2010-08-03
引用第9樓神丁於2010-08-03 19:28發表的  : >E7s}bL"  
張血腥親衛兵你係咪只係改左個名? 0h kZ  
http://ibbs.hk/read.php?tid=32993
G%junS'zt  
好,我給個機會你樓主 as73/J6  
看你是新來的 \qDY0hIv t  
我先扣你3分, a$EudD#+  
要是你肯當眾認錯 y:  ]  
就扣3分作罷, [s[!PlazX  
要是不認錯, )xL_jSyh  
那好.... cm8co  
-10再禁3天 l*Q OM  
下為原圖 Vp1Q^`a{G  
[ dwchan在2010-08-03 19:46重新編輯此帖 ]
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2010-08-03
引用第11樓dwchan於2010-08-03 19:36發表的  :
好,我給個機會你樓主 >_#A*B|  
看你是新來的 Pz|}[Cx-  
我先扣你3分,  wH\ K'/  
要是你肯當眾認錯 A9WOu*G1O  
.......
K#N5S]2yb  
我認錯 ]vuxeu[cu,  
我偷了人圖
離線dwchan

發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2010-08-03
引用第12樓milklok0413於2010-08-03 20:35發表的  :
我認錯 9?|m ^  
我偷了人圖
>p3S,2SM  
很好,知錯能改是好事
離線小銀saki
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2010-08-03
引用第12樓milklok0413於2010-08-03 20:35發表的  :
我認錯 E; r~8^9)  
我偷了人圖
&RlYw#*1.  
需然你偷人圖 你認錯 大家都不會怪你 下次不要了>_+ 6w0r)  
aV n+@g<.  
喂喂..你文章還在-分呀....快作第二回文...加一加分吧
離線我唔係人
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2010-08-03
不同的文章都出現了....我也來試試吧+_+....(發呆中...- -
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2010-08-03
引用第14樓小銀saki於2010-08-03 21:41發表的  :
需然你偷人圖 你認錯 大家都不會怪你 下次不要了>_+
喂喂..你文章還在-分呀....快作第二回文...加一加分吧
?E7.x%n7X5  
明白
1條評分
離線小銀saki
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2010-08-04
引用第16樓milklok0413於2010-08-03 22:59發表的  :
明白
T#e ;$\  
不要2個字回貼呀 \4OX]{  
y 6nPs6kR  
否則會被dw大 -分的 最少要5個字噢
離線hkargo
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2010-08-06
笑爆=_= ]l WEdf+  
無啦啦七聖尊又會有黑錢=] hc;8Vsa  
天地人3個走o既原因唔同曬=[
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2010-08-17
引用第18樓hkargo於2010-08-06 11:35發表的  : ,MxTT!9Su  
笑爆=_= 5HZt5="+  
無啦啦七聖尊又會有黑錢=] .MzVc42<  
天地人3個走o既原因唔同曬=[
hv.$p5UY*  
我仲諗緊新野 \Y0o~JD  
到時仲好笑
快速回復
限100 字節

上一個 下一個