切換到寬版
  • 3297閱讀
  • 47回復

[自創小說]悟地大戰迪雲 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線jason102328

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2008-01-11
悟地大戰迪雲(一章)有一日, V~ [I /Vi  
悟地同迪雲講:哈哈,迪雲你死期快到了 O/{W:hJjd  
迪雲講:你在講什麼廢話,你只不過是我的手下敗將 =:pN82.G  
悟地話:哈哈,你唔知我係度做咩我終於有自己既9招 %q5iy0~P  
迪雲(擔心)想:唔通呢招係悟地你最強招式 }ej-Lu,b3  
迪雲再話:.....,有咩理由要我同你打, ba"a!#wA  
重有9招,係咩姐係師父個d鑽風屈機招吧悟地話:小講廢話,一直見到我就話手下敗將的你活過這天先算吧 ~glFB`?[  
迪雲火爆地講:你先係廢話小講迪雲沖過悟地度打了悟地一下要戰鬥了,想知道who win?
[ 此帖被jason102328在2008-01-11 20:46重新編� ]
180ya$收皇帝連招,120ya$收蚩由連招
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2008-01-11
二章 b1{X GK'  
之後悟地就講: X@7K#@5  
終極虎斬霸(消耗mp:500,暫時呢招是1lv) f3] u-e'b  
之後迪雲心想: H9Pe,eHs  
好強的一招,我怕就算係我的真昇龍霸 wOp# mT  
都未有可能打敗他 =7Y gES  
迪雲就講: 4$+9k;m'  
暫時停戰吧,休息一陣先吧 6@ HY+RCx  
悟地就講: !%2aw0Yv  
你不是怕我吧... +6* .lRA  
迪雲就話: +/Lf4??JV  
一定唔係啦,夠鐘食飯 fKY1=3  
過了一個鐘頭後 XU#nqvS`.  
迪雲就說: w5(GR AH  
哈哈,我不會再怕你了 {l7@<xZ??M  
悟地就講: *X^__PS]  
呀...,哈哈,我得到了新能量了(姐係變左新生悟地) ;,h*s, i  
迪雲說: s=nE'/q1|  
只不過是換了套衣服吧 ].2it{gF?b  
新生悟地話: Px4 zI9;cB  
你c下lor r4c3t,L*$I  
新生悟地說: h;KI2k_^  
虎門x車腿 r4xq%hy  
迪雲說: rS 4'@a  
百烈拳 ]&ptld;  
之後迪雲比悟地踢了重傷 N2_=^s7  
迪雲心想: g/q$;cB  
我會輸比佢既 ku'%+svD  
之後迪雲fill到有種新能量 B|O/h! H.  
在身體爆發 (;T; ?v`-  
之後迪雲就變了新生迪雲 u[jdYWQa  
迪雲說: 2r~ Nh](  
散彈氣功波 Y4Z?`TL  
悟地說:  1Nk}W!v  
虎門x車腿 | ~G;M*q  
之後打平 7}r!%<^  
迪雲再說: HC8{);  
地龍波 [21tT/  
悟地說: G<-)Kx  
超虎斬 uu>[WFh  
之後都係打平 'eo2a&S2D  
悟地心想: ]~(Ipz2NP  
我已經沒有其他招了 r`cCHZo/V  
迪雲沖過悟地度 b@f. Kd7I  
悟地心想: DZXv3gnX  
係wo,我重有絕地音速 rDYq]`  
之後絕地音速打終極昇龍霸 5. |rzk>  
都是打和 F ,{nG[PL  
之後迪雲係度笑.... jq["z<V )x  
悟地心想:唔通...... |l ~BdP  
仲想知就要wait三章了 .@APxeU  
離線虎皇
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2008-01-11
Re:悟地大戰迪雲(暫時有一章)
好短 唔好用口語 xm YA/wt8  
同埋第一句迪雲話:我只不過是我的手下敗將 ~ilbW|s?=k  
自己打自己 有精神病?
離線happybrianl
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2008-01-11
點解要分兩個post貼?? V6$v@Zq  
仲有唔係好好, K)Db3JIIk  
下次加油
從沒見過好像w兄這樣的小朋友,傻子一個~.~
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2008-01-11
Re:悟地大戰迪雲(暫時有一章)
三章: g'Xl>q  
迪雲說: ?$n<vF>  
我要出招了,終極爆破地龍波 ^1cqx]>E  
悟地心想: ?>o39|M_w  
招野個名咁長既,唔通好勁 =_yOX=g|  
之後,悟地想迪雲招野勁唔勁既時候 { J0^S  
終極爆破地龍波差不多打中悟地 c>UITM=!I  
悟地心想: Z@ws,f^e  
既然你都有咁多招,我都會吧!!! 2qr%xK'^B  
悟地亂講: C#-x 3d-{  
終極轟地虎斬 *Nt6 Ufq6  
之後真係出到 2s{yg%U(  
格了迪雲個招 p[o2F5 T2  
迪雲沖過悟地個度 tIr66'8  
迪雲說: t'Q48QAb?  
好吧!!!1招ko你 e2*^;&|%  
奧義昇龍霸 ;C"J5RA  
悟地心想: sG VC+!E  
什麼奧義昇龍霸 <aHK{ *'3  
什麼都沒有出來 Xj-3C[ 8@  
之後迪雲再係度笑 [#Yyw8V#<  
悟地心想: ADBw" ? >  
什麼,竟然會在地下度出來 nlmkkTHF8  
呀... T]vD ,I+  
迪雲說: d;;=s=j  
你已重傷 QHM39Eu]  
已知誰win了 hsE!3[[  
迪雲說:再見 }]s~L9_z['  
我約左米兒c電影 Ti)n(G9$  
從此悟地不會再輕視迪雲
[ 此帖被jason102328在2008-01-11 20:45重新編� ]
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2008-01-11
引用第3樓happybrianl於2008-01-11 20:33發表的  :點解要分兩個post貼??仲有唔係好好,下次加油
因為是一章同二章既問題
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2008-01-11
Re:Re:悟地大戰迪雲(暫時有一章)
引用第2樓虎皇於2008-01-11 20:28發表的 Re:悟地大戰迪雲(暫時有一章) : )6j:Mbz   
好短 唔好用口語 3edAI&a5  
同埋第一句迪雲話:我只不過是我的手下敗將 }Q=Zqlvz  
自己打自己 有精神病?
@$*c0 . |z  
sorry,我打錯左姐
離線中毒魔人

發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2008-01-11
好無聊-,-
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2008-01-11
引用第7樓中毒魔人於2008-01-11 20:51發表的  : &J b.OCf  
好無聊-,-
+ LwoBn>6  
我打得咁辛苦 WI6E3,ejB1  
你竟然話我無聊
離線sze4562003
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2008-01-11
引用第7樓中毒魔人於2008-01-11 20:51發表的  : <.b$ gX  
好無聊-,-
^wa9zs2s;/  
我有少少同感 *u/|NU&X  
不過都ok的.....
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2008-01-11
引用第9樓sze4562003於2008-01-11 20:55發表的  :
我有少少同感 o%%x'uC  
不過都ok的.....
IWqxT?*  
下... ]7kGHIJ|  
小小,姐係有啦... /K) b0QX  
zm+4Rl(  
唔作好過
離線迪斯路亞

發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2008-01-11
引用第10樓jason102328於2008-01-11 20:58發表的  :
下... E#$_uZ4  
小小,姐係有啦... ~,!hE&LE~  
^lai!uZVa  
唔作好過
s.;KVy,=Bu  
G^rh*cb K  
給收經驗就必經失敗,我不相信有人未曾失敗 U.Chf9a -  
e4q k>Cw  
口語過多,使用了劇本模式,用詞不當
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2008-01-11
引用第11樓迪斯路亞於2008-01-11 21:00發表的  :
給收經驗就必經失敗,我不相信有人未曾失敗
口語過多,使用了劇本模式,用詞不當
(2S!$w%  
好,我會努力了
離線7088

發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2008-01-11
未見過人作文作到你咁多口語... 你都係諗好個中心再作吧
點解咁春多文盲
離線自己

發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2008-01-11
sorry <<7,k f R  
對唔住都講聲 ]Efh(Gb]  
首先:口語 v|4STR  
打口語作文... ?;:9 W  
第二:不符合人物性格 8(vC jL  
例: DJ 1XN pm  
悟地同迪雲講:哈哈,迪雲你死期快到了 0^<Skm27"  
問題:悟地唔會咁狂妄 ~!3t8Hx6  
迪雲講:你在講什麼廢話,你只不過是我的手下敗將 Y91 e1PsV  
問題:迪雲唔會咁講野咁粗俗 r+[#%%}ea  
第三:劇本 ="5k\1W1M  
完全係劇本 -A~;MGY  
比心機努力吧 c]s (u+i  
參考下慘絕人寰,自己,陸道和迪斯路亞的文is gd

現玩遊戲:lfo,lol,mc,mkz
離線牙魂

發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2008-01-11
引用第14樓自己於2008-01-11 21:20發表的  : ~=`f]IL  
sorry s0C?Bb}?  
對唔住都講聲 NDB*BmG  
首先:口語 S  KB@  
打口語作文... 8eOl@}bV  
第二:不符合人物性格 'sm[CNzS  
.......
~u_K& X  
同你意見一樣(你自己讚自己唔覺好lo咩-_-) D 7Gd%  
多口語,d性格改到好似個個都痴左痴咁(勸你多看劇情) f0-RhR  
少字,講佢地打個陣冇咩刺激性,冇描述 T4V[R N  
一個字=悶 X)FL[RO%q  
ps:你幾年級,平時作文幾分,你可以比我這個6年級學生還要差 uuI3NAi~  
你之前話打得好辛苦,不作好了 Bl kSWW/  
睇甄你篇野,你真係唔好作啦,又冇分的,晒咁多時間做咩呢 .K $p`WQ{  
等你改文好d個陣先作啦(唔係想踩你,只係想你進步,不要話我)
離線自己

發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2008-01-11
引用第15樓牙魂於2008-01-11 21:20發表的  :  K&j' c  
多口語,d性格改到好似個個都痴左痴咁(勸你多看劇情) ,$HHaoo g  
少字,講佢地打個陣冇咩刺激性,冇描述 =^Bq WC2~  
一個字=悶 o8w-$ Qb  
ps:你幾年級,平時作文幾分,你可以比我這個6年級學生還要差 Nawp t%  
你之前話打得好辛苦,不作好了 $@_YdZ!  
.......
l0gH(28K  
又英文又口語 6tOP}X  
又錯性格 "AT&!t[J  
又錯文法 <$"7~i /X  
而且不可加自己意見(有度講咩屈9招,無原則話某某招係屈機招) lKf Mp1  
又一新發現 *}+R {  
虎門x車腿 ,笑die me FpP\-+Sl  
虎門x車腿 ,)Yao;Cvd  
新招? eA`]K alH  

現玩遊戲:lfo,lol,mc,mkz
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2008-01-11
引用第13樓7088於2008-01-11 21:15發表的  : #X4LLS]VV  
未見過人作文作到你咁多口語... [表情] 你都係諗好個中心再作吧 [表情]
b21}49bHN  
知道了...
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2008-01-11
引用第14樓自己於2008-01-11 21:20發表的  :sorry對唔住都講聲首先:口語打口語作文...第二:不符合人物性格.......
姐係你作既文好好?
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2008-01-11
引用第16樓自己於2008-01-11 21:23發表的  :
又英文又口語 /=bSt  
又錯性格 9w zwY[{  
又錯文法 #0( fOHPQ  
而且不可加自己意見(有度講咩屈9招,無原則話某某招係屈機招) :sFo  
.......
Kf|0*c  
5H~@^!7t  
唔知點打姐
快速回復
限100 字節

上一個 下一個