切換到寬版
  • 2978閱讀
  • 47回復

[自創小說]悟地大戰迪雲 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線jason102328

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2008-01-11
悟地大戰迪雲(一章)有一日, js!C`]1  
悟地同迪雲講:哈哈,迪雲你死期快到了 > w SI0N  
迪雲講:你在講什麼廢話,你只不過是我的手下敗將 i=&]%T6Qk  
悟地話:哈哈,你唔知我係度做咩我終於有自己既9招 )1 QOA  
迪雲(擔心)想:唔通呢招係悟地你最強招式 9A87vs4[  
迪雲再話:.....,有咩理由要我同你打, ?xuWha@:  
重有9招,係咩姐係師父個d鑽風屈機招吧悟地話:小講廢話,一直見到我就話手下敗將的你活過這天先算吧 :w)9 (5  
迪雲火爆地講:你先係廢話小講迪雲沖過悟地度打了悟地一下要戰鬥了,想知道who win?
[ 此帖被jason102328在2008-01-11 20:46重新編� ]
180ya$收皇帝連招,120ya$收蚩由連招
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2008-01-11
二章 ?b93! Q1  
之後悟地就講: @VyNe(U  
終極虎斬霸(消耗mp:500,暫時呢招是1lv) l}k'ZX4  
之後迪雲心想: JY,oXA6O  
好強的一招,我怕就算係我的真昇龍霸 FlY"OU*  
都未有可能打敗他 2fNNdxdbT  
迪雲就講: HrMbp  
暫時停戰吧,休息一陣先吧 EQX<<x"  
悟地就講: 8iM:ok  
你不是怕我吧... =kCiJ8q|  
迪雲就話: }^P"R[+4u  
一定唔係啦,夠鐘食飯 2|U6dLZ!  
過了一個鐘頭後 3+q-yP#X  
迪雲就說: A,(9|#%L  
哈哈,我不會再怕你了 P% 8U  
悟地就講: V#R; -C  
呀...,哈哈,我得到了新能量了(姐係變左新生悟地) Ndyo)11z  
迪雲說: E`{DX 9^  
只不過是換了套衣服吧 Mm1>g~o  
新生悟地話: s6#e?5J  
你c下lor Ps;4]=c  
新生悟地說: N/<c;"o  
虎門x車腿 _H-Fm$Q  
迪雲說: PO^#G @  
百烈拳 (ak&>pk;  
之後迪雲比悟地踢了重傷 Wg<o%6`  
迪雲心想: P0U&+^W"9  
我會輸比佢既 4ElS_u^cP7  
之後迪雲fill到有種新能量 DZA '0-  
在身體爆發 ?^LG>GgV  
之後迪雲就變了新生迪雲 [fELf(;(  
迪雲說: V|*3*W  
散彈氣功波 [57`V &c5  
悟地說: x<@i3Y{[  
虎門x車腿 7]i6 Gk  
之後打平 8dJ+Ei~M  
迪雲再說: GiXs`Yt|  
地龍波 5@ Hg 4.  
悟地說: 9xE_Awlc85  
超虎斬 D9hq$?  
之後都係打平 TI0=nfj  
悟地心想: 4 Lz[bI  
我已經沒有其他招了 ?FEh9l)d\  
迪雲沖過悟地度 oq b(w+<  
悟地心想: |KO[[4b ?+  
係wo,我重有絕地音速 oa[O~z{~  
之後絕地音速打終極昇龍霸 K@:Ab'(P^|  
都是打和 " BLJh)i  
之後迪雲係度笑.... ! f}D*8\f  
悟地心想:唔通...... KTAQ6k  
仲想知就要wait三章了 2 zG;91^  
離線虎皇
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2008-01-11
Re:悟地大戰迪雲(暫時有一章)
好短 唔好用口語 _'^_9u G  
同埋第一句迪雲話:我只不過是我的手下敗將 77wod}h!:  
自己打自己 有精神病?
離線happybrianl
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2008-01-11
點解要分兩個post貼?? &5G@YQD1e  
仲有唔係好好, Md8<IFi9]Q  
下次加油
從沒見過好像w兄這樣的小朋友,傻子一個~.~
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2008-01-11
Re:悟地大戰迪雲(暫時有一章)
三章: C@<gCMj,"  
迪雲說: c\O2|'JzE  
我要出招了,終極爆破地龍波 !| - U,  
悟地心想: Z`zLrXPD)  
招野個名咁長既,唔通好勁 4X+I2C D  
之後,悟地想迪雲招野勁唔勁既時候 ]\k & l ['  
終極爆破地龍波差不多打中悟地 <'7s3  
悟地心想: %?[0G,JG  
既然你都有咁多招,我都會吧!!! m`]d`%Ex  
悟地亂講: o02G:!gB  
終極轟地虎斬 }U4mXkZF  
之後真係出到 iM9^.  
格了迪雲個招 1KR4Wq@  
迪雲沖過悟地個度 <(V~eo e  
迪雲說: @D `j   
好吧!!!1招ko你 PSX o"   
奧義昇龍霸 nV`W0r(f'  
悟地心想: y9=<q%Kc-  
什麼奧義昇龍霸 K8_\U0 K  
什麼都沒有出來 e ~cg  (.  
之後迪雲再係度笑 |x>5T}  
悟地心想: ,|,kU0xXz  
什麼,竟然會在地下度出來 ^L8:..+:  
呀... `U>2H4P  
迪雲說: Wt=@6w&  
你已重傷 v"o@q2f_  
已知誰win了 3preBs#i  
迪雲說:再見 k `5K&  
我約左米兒c電影 )|AxQPd  
從此悟地不會再輕視迪雲
[ 此帖被jason102328在2008-01-11 20:45重新編� ]
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2008-01-11
引用第3樓happybrianl於2008-01-11 20:33發表的  :點解要分兩個post貼??仲有唔係好好,下次加油
因為是一章同二章既問題
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2008-01-11
Re:Re:悟地大戰迪雲(暫時有一章)
引用第2樓虎皇於2008-01-11 20:28發表的 Re:悟地大戰迪雲(暫時有一章) : Uty0mc(  
好短 唔好用口語 ;lhW6;oI'  
同埋第一句迪雲話:我只不過是我的手下敗將 GJHJ?^%  
自己打自己 有精神病?
FT J{  
sorry,我打錯左姐
離線中毒魔人

發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2008-01-11
好無聊-,-
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2008-01-11
引用第7樓中毒魔人於2008-01-11 20:51發表的  : =5YbK1Q^  
好無聊-,-
sN5Mm8~  
我打得咁辛苦 +~M.Vs X  
你竟然話我無聊
離線sze4562003
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2008-01-11
引用第7樓中毒魔人於2008-01-11 20:51發表的  : yC4%z) t&R  
好無聊-,-
mGoC8t}iP  
我有少少同感 mD*!<<Sw  
不過都ok的.....
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2008-01-11
引用第9樓sze4562003於2008-01-11 20:55發表的  :
我有少少同感 '] _7Xa'  
不過都ok的.....
 BrZ17  
下... [?g} <fa  
小小,姐係有啦... pK /RkA1  
`/WOP`'zM  
唔作好過
離線迪斯路亞

發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2008-01-11
引用第10樓jason102328於2008-01-11 20:58發表的  :
下... Z1 (!syg  
小小,姐係有啦... |47 2X&e  
zNEN[  
唔作好過
t!>0^['g4  
8Kn}o@Yd  
給收經驗就必經失敗,我不相信有人未曾失敗 ICTjUQP  
N2u4MI2  
口語過多,使用了劇本模式,用詞不當
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2008-01-11
引用第11樓迪斯路亞於2008-01-11 21:00發表的  :
給收經驗就必經失敗,我不相信有人未曾失敗
口語過多,使用了劇本模式,用詞不當
|(Xxi  
好,我會努力了
離線7088

發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2008-01-11
未見過人作文作到你咁多口語... 你都係諗好個中心再作吧
點解咁春多文盲
離線自己

發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2008-01-11
sorry :Z3]Dk;y  
對唔住都講聲 L T/ *y=  
首先:口語 2:6lr4{uY  
打口語作文... I"WmDC`1  
第二:不符合人物性格 kM(,8j  
例: |eej}G(,m}  
悟地同迪雲講:哈哈,迪雲你死期快到了 sTi3x)#xB  
問題:悟地唔會咁狂妄 |b|bL 7nx  
迪雲講:你在講什麼廢話,你只不過是我的手下敗將 HU-#xK  
問題:迪雲唔會咁講野咁粗俗 :2;c@ uj  
第三:劇本 -L2% ,.E>4  
完全係劇本 zY&/lWW._  
比心機努力吧 I -V=Z:  
參考下慘絕人寰,自己,陸道和迪斯路亞的文is gd

現玩遊戲:lfo,lol,mc,mkz
離線牙魂

發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2008-01-11
引用第14樓自己於2008-01-11 21:20發表的  : j$kh GR!  
sorry m2to94yh  
對唔住都講聲 ??g = `yH  
首先:口語 ]goPjfWvU"  
打口語作文... /Au7X'}  
第二:不符合人物性格 3>k?-%"  
.......
X"v)9 p  
同你意見一樣(你自己讚自己唔覺好lo咩-_-) Vpf7~2[q%  
多口語,d性格改到好似個個都痴左痴咁(勸你多看劇情) E <h9o>h  
少字,講佢地打個陣冇咩刺激性,冇描述 IlMst16q5  
一個字=悶 .&n;S' ;"  
ps:你幾年級,平時作文幾分,你可以比我這個6年級學生還要差 lAPPn g`  
你之前話打得好辛苦,不作好了 }j|YX&`p  
睇甄你篇野,你真係唔好作啦,又冇分的,晒咁多時間做咩呢 p~Mw^SN'  
等你改文好d個陣先作啦(唔係想踩你,只係想你進步,不要話我)
離線自己

發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2008-01-11
引用第15樓牙魂於2008-01-11 21:20發表的  : IFF3gh42.  
多口語,d性格改到好似個個都痴左痴咁(勸你多看劇情) 3>buZ6vh  
少字,講佢地打個陣冇咩刺激性,冇描述 O}q(2[*i  
一個字=悶 oJVpJA0IA  
ps:你幾年級,平時作文幾分,你可以比我這個6年級學生還要差 t3;QF  
你之前話打得好辛苦,不作好了 Hp-vBoEk  
.......
0t P{K  
又英文又口語 @z7$1pl}  
又錯性格 .jbT+hhM  
又錯文法 qJ<Ghd`8v  
而且不可加自己意見(有度講咩屈9招,無原則話某某招係屈機招) 2p8}6y:}7  
又一新發現 ,M$ J yda  
虎門x車腿 ,笑die me 5*r5?n e  
虎門x車腿 {@T<eb$d  
新招? >D*%1 LH~V  

現玩遊戲:lfo,lol,mc,mkz
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2008-01-11
引用第13樓7088於2008-01-11 21:15發表的  : dmUa\1g#  
未見過人作文作到你咁多口語... [表情] 你都係諗好個中心再作吧 [表情]
Rln@9muXA  
知道了...
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2008-01-11
引用第14樓自己於2008-01-11 21:20發表的  :sorry對唔住都講聲首先:口語打口語作文...第二:不符合人物性格.......
姐係你作既文好好?
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2008-01-11
引用第16樓自己於2008-01-11 21:23發表的  :
又英文又口語 WS1$cAD2N  
又錯性格 Lo^gg#o  
又錯文法 l. 0|>gj`0  
而且不可加自己意見(有度講咩屈9招,無原則話某某招係屈機招) x]<0Kq9K  
.......
L<H6AzR+  
EGJrnz8  
唔知點打姐
快速回復
限100 字節

上一個 下一個