切換到寬版
  • 1723閱讀
  • 13回復

冰尊者分析(有動畫~)100%完成 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線皇道使者

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2006-08-25
?dukK3u  
角色起初能力 aMSX"N"ot  
&sp7YkaW  
能力 能力值 每加1點的效果 P8B v3  
HP 950 5 .O{2]e$  
MP 750 4.5 1Z +3=$P  
SP 700 5 [=Y@Ul  
STR 15 1.5 `5:Wv b>|  
DEF 14 1.4 cp0@wC#d  
AGI 11 1.1 wjF/c  
DHO6&8S  
介紹:他是火尊者的哥哥.但是他的性格比細路完全相反,實力就差不多。 9=j"kXFf  
xq2{0q  
攻擊動作: SSKn7`  
&i8AB{OU  
介紹:這個動作攻擊不大,但勝左破招力強,要慢慢練習。 &k /uR;yw  
壞處:攻擊地方不大,得1下。 *v[WJ"8@  
gv}Esps R  
跳攻動作: z O  
+-=w`  
介紹:可以有2下,很屈機。 Lt+ Cm$3  
ngprTMO$&  
壞處:因為冰尊比較腳細,所以踢得唔夠遠,後門大開。 YK/?~p9:  
Jp EE'#r|  
6 s{~9  
招式: 7u!i)<pn  
i2SR.{&  
冷凍波 防前攻   150mp   50學習點數 [V~(7U  
/R&!92I0*  
介紹:這招飛行道具的招式,有結冰效果,可以用這招來封住對手既行動,跟住再用遠攻招攻擊對手,攻擊力一般,通常都是用來搞亂對手的視線。 ,YYyFMC7S  
XO+^ q9  
壞處:速度太慢,可以反彈,攻擊力低,出招/收招都很慢。 Fu0 dYN  
NKD<VMcqw  
屈機程度:★★★ sv0) sL  
wR\Y+Z   
Kv'2^B  
[];*9vxW  
冰鋒之劍     防下跳   250mp   80學習點數 `H6-g=C  
5-M E Oy(  
介紹:冰尊召喚出來的武器,有結冰效果,攻擊時還有劍刃攻擊對手。 N/QTf1$  
Z~o6%_xe  
壞處:耐久度少,劍刃可以反彈。 \WG6\Zg0A  
lC Bb0k2  
屈機程度:★★ cF9bSY_Eh  
{ as#lHn  
PG<tic<?  
@U CGsw  
Vu '3%~  
-y70-K3  
冰霜拳 防前跳 300MP 90 學習點數 Z,%^BAJ  
6]yYiz2Xn  
介紹:出手時會有3個冰山攻擊對手,擋招十分實用,有防止對手近身的作用。 l2"{uCcA  
+je Pp_3$O  
壞處:收招很慢,攻擊力一般,如果對手已經近了你身,冰霜拳就發揮唔到作用。 v1Tla]d  
)$XW~oA'  
屈機程度:★★★★★ ^s/Hb CA  
!%{/eQFT4  
iB;EV8E  
o(GXv3L  
p]/HZS.-b  
鑽石風暴 防上跳 450MP 200 學習點數 m?DI]sIv#  
f 4CS  
介紹:出手時,會有出現風暴跳飛對手,有結冰效果,出手/收手都有無敵時間,攻擊超高,出手收手都好快 1'or[Os3=  
,可以按2下前之後出招,會比較易中鑽石風暴。 {.=089`{  
#~l(t_m{  
壞處:收招時沒有防。 ~Ts^z(v~D2  
vt@5Hb)  
屈機程度:★★★★★★★ n$RhD93  
qjQR0M C  
1zwk0={x-%  
q}[g/%  
冰川寒流 防跳跳 200MP 120 學習點數 64Gd^.Z  
qRkY-0vB P  
'NyIy:  
斜上出招 x%Ph``XI  
7\>P@s  
b^[Ab:`}[V  
~.99H  
斜下出招 qPeaSv]W  
fYrC;&n  
介紹:這招出完後,地上會有幾塊冰塊,這冰塊有冰封成份,可以向上向下出招,不過出這很講技術,要對準對手出招,把人冰封,可以在對手四周出這招幾次,可以令對手不知去向,十分好用。(後門有好多防禦力) @X@?jj&  
Y ;$wD9W  
破解這招方法圖:(只是意見) yd#SB)&  
P_S^)Y o  
%5#ts/f  
Y 3W_Z  
壞處:收招後沒有防禦。 LpwjP4vWJ  
ZbVo<p5* ]  
屈機程度:★★★★★★★ 77D>;90>?  
jFbj)!;  
h3 -y}.VjG  
M0Y#=u .  
+XV7W=  
宇宙冰河 350MP 150 學習點數 Y+vG ]?D  
 q<.m@q  
介紹:出招時會有十幾把冰劍攻擊對手,可以斜上/斜下攻擊,最好玩突攻,遊擊,因為速度快,攻擊高,所以用來亂射也有可以命中對手。 [B<htD&  
0c6b_%Rd  
壞處:出招時,自身沒有防禦。 KE>|,U r  
v_M-:e3`  
屈機程度:★★★★★★★ cu{c:z~  
m'{gO9V  
jeb ]3i=pw  
ps.小弟是第一次做動畫,所以比較差,唔好見怪。 ]-ad\PI$  
c>I(6$  
6Ih8~Hu  
            g{|F<2rd[m  
\4$V ;C/n,  
+i"^"/2f{  
                                    ~完~
[ 此貼被☆金柑☆在2006-08-25 14:55重新編� ]
1條評分

我前路有右與左,面對決擇難兼顧... ...
離線※牙傑§
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2006-08-25
引用第0樓☆金柑☆2006-08-25 13:06發表的“冰尊者分析(有動畫~)10%”: 'xK ,|U  
eMT}"u8$A  
角色起初能力
能力 能力值 每加1點的效果 {>EM=ZZfg  
HP 950 5 RaT.%:CRm  
.......
~F)[H'$A  
喂喂,板主,佢係火佬阿哥呀,改改佢
離線~瘋人~

發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2006-08-25
聽人講鑽風唔係太高攻-_-
離線皇道使者

發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2006-08-25
引用第2樓~瘋人~2006-08-25 15:14發表的“”: R? Ys%~5  
聽人講鑽風唔係太高攻-_-
 #Y_v0.N  
等日得閒你黎試下咪知高唔高攻囉..... E9N.b.Q)  
(個人意見)

離線惡夢の戀

發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2006-08-25
唔係幾長細=]
離線skhcyss1993
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2006-08-25
引用第0樓☆金柑☆2006-08-25 13:06發表的“冰尊者分析(有動畫~)100%完成”: o4d[LV4DS  
LQ'VhNU  
角色起初能力
能力 能力值 每加1點的效果 -MTO=#5z  
HP 950 5 Fq`wx  
.......
X)^&5;\`  
\CKf/:"  
)an,-EIX%  
建議使用一d拍攝用嘅程式@@
離線abc123
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2006-08-26
你一張張圖cut= =?? 2I qvd  
咁樣會很lag加囧囧的= =" @;T?R  
點解你唔用ccs果個方法= ="" <cx,Z5W  
廢事煩會做成囧囧= ="
離線死神哥哥
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2006-08-26
你d動畫出招出得太快啦 uom~, k$|  
你個冰穿河流,d鈄方面既動畫太快,都唔知你有冇鈄到(都睇唔到有冇鈄@@)
離線皇道使者

發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2006-08-26
引用第6樓abc1232006-08-26 10:37發表的“”: t1h2ibO  
你一張張圖cut= =?? zcTY"w\b  
咁樣會很lag加囧囧的= =" B>TI dQ  
點解你唔用ccs果個方法= ="" avI   
廢事煩會做成囧囧= ="
QW_QizR>|  
今次係小弟第一次做動畫,算係咁吧.....

離線魚旦二號

發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2006-08-26
你第一張冰寒好似出到未出完(出左半秒到就重播)
離線皇道使者

發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2006-08-26
引用第9樓魚旦二號2006-08-26 12:42發表的“”: 3C8W]yw/s  
你第一張冰寒好似出到未出完(出左半秒到就重播)
L,F )l2  
嗯...我功力唔好,不過下次做分析時,會做到完美先opst出黎。

離線pcdog
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2006-08-26
駛唔駛我借d菲沙招式gif比你,你個lag真係唔係好掂 T1y,L<7?  
I]`>m3SJ  
sample: %KeQp W  
G~{xTpL  
離線皇道使者

發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2006-08-26
引用第11樓pcdog2006-08-26 20:38發表的“”: _c|>m4+X  
駛唔駛我借d菲沙招式gif比你,你個lag真係唔係好掂
sample:
XbJ=lH  
多謝你先,不過唔洗喇.....我覺得我做得最好係冰河.....

離線merlinwizar1
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2006-08-26
我83LVL冰人,我用慣宇宙冰河WuT機,唔知你有沒有其它招Wut機gei心得?
快速回復
限100 字節

上一個 下一個