切換到寬版
  • 1718閱讀
  • 13回復

冰尊者分析(有動畫~)100%完成 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線皇道使者

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2006-08-25
COw!a\Jl  
角色起初能力 y!R9)=/M  
a MFUj+^  
能力 能力值 每加1點的效果 tQUKw@@Q  
HP 950 5 p}/D{|xO  
MP 750 4.5 @icw:68  
SP 700 5 cq gCcO ,  
STR 15 1.5 I5g|)Y Q  
DEF 14 1.4 3="vOSJ6&  
AGI 11 1.1 Knb(MI6  
&0|Z FXPd  
介紹:他是火尊者的哥哥.但是他的性格比細路完全相反,實力就差不多。 Z02EE-A  
w\N\J^5,Q  
攻擊動作:  ^4Xsdh5  
45< gO1  
介紹:這個動作攻擊不大,但勝左破招力強,要慢慢練習。 i!3*)-a\~`  
壞處:攻擊地方不大,得1下。 oAB:H \  
T3S FG]H  
跳攻動作: | S@  
#8M^;4N >[  
介紹:可以有2下,很屈機。 Z(R0IW  
[P ;fv  
壞處:因為冰尊比較腳細,所以踢得唔夠遠,後門大開。 BzWkZAX  
?2,D-3 {  
0o6o<ggi  
招式: <n~.X<6V'  
P0hr=/h4  
冷凍波 防前攻   150mp   50學習點數 O<,\ tZ'N  
@]2aPs} }6  
介紹:這招飛行道具的招式,有結冰效果,可以用這招來封住對手既行動,跟住再用遠攻招攻擊對手,攻擊力一般,通常都是用來搞亂對手的視線。 l7VTuVGUJ  
q{b-2k  
壞處:速度太慢,可以反彈,攻擊力低,出招/收招都很慢。 ohJDu{V  
M}CxCEdDB]  
屈機程度:★★★ !Yn#3c  
dhJ=+Fz"w  
#^9k&t#!6  
/iQh'rp  
冰鋒之劍     防下跳   250mp   80學習點數 J>;r( j  
<6,,:=#  
介紹:冰尊召喚出來的武器,有結冰效果,攻擊時還有劍刃攻擊對手。 h>cj RH?e  
Lw(tO0b2H  
壞處:耐久度少,劍刃可以反彈。 JgKhrDx  
Df*<3G  
屈機程度:★★ KQ81Oxu*C  
tf8xc  
>JY\h1+ H  
\b!E"I_^  
gn~^Ajo  
%VR{<{3f  
冰霜拳 防前跳 300MP 90 學習點數 VQG$$McJ  
@H+L1H%9n  
介紹:出手時會有3個冰山攻擊對手,擋招十分實用,有防止對手近身的作用。 9(z) ^ G  
[E6ceX0  
壞處:收招很慢,攻擊力一般,如果對手已經近了你身,冰霜拳就發揮唔到作用。 e00 }YWf%  
hDZyFRg  
屈機程度:★★★★★ v.>K )%`#  
l;R8"L:,p\  
U,6sR  
-Q?c'e  
0a<h,s0"2  
鑽石風暴 防上跳 450MP 200 學習點數 8tna<Hx  
|r)QkxdU,  
介紹:出手時,會有出現風暴跳飛對手,有結冰效果,出手/收手都有無敵時間,攻擊超高,出手收手都好快 V,'_BUl+x  
,可以按2下前之後出招,會比較易中鑽石風暴。 _j0xL{&&  
rbIYLVA+V  
壞處:收招時沒有防。 {.KD#W $5  
 P2C>IS  
屈機程度:★★★★★★★ P{_%p<:V  
M3F1O6=4j  
K[/L!.Ag  
:?FHqfN?_  
冰川寒流 防跳跳 200MP 120 學習點數 8JF<SQ  
 *o:J 4'  
1-PlRQs.1  
斜上出招 x^pt^KR;  
R2C~.d_TDu  
{[Y7h}7  
jrz.n 4Y`  
斜下出招 _~C1M&b(X3  
*!*%~h8V  
介紹:這招出完後,地上會有幾塊冰塊,這冰塊有冰封成份,可以向上向下出招,不過出這很講技術,要對準對手出招,把人冰封,可以在對手四周出這招幾次,可以令對手不知去向,十分好用。(後門有好多防禦力) pYr+n9)^  
cjO %X  
破解這招方法圖:(只是意見) .sM,U  
7I&o  
7l =Tl[n  
bqA`oRb\  
壞處:收招後沒有防禦。 V mQ'  
`#8kJt  
屈機程度:★★★★★★★ l Ib d9F  
!]D`|HoW  
*jPd=+d  
" Y^ 9g/  
%l a1-r~  
宇宙冰河 350MP 150 學習點數 ]o0]i<:  
f>4|>kS  
介紹:出招時會有十幾把冰劍攻擊對手,可以斜上/斜下攻擊,最好玩突攻,遊擊,因為速度快,攻擊高,所以用來亂射也有可以命中對手。 I_Gz~qk6  
=mPe wx'  
壞處:出招時,自身沒有防禦。 )X|)X,~+-  
`zw%  
屈機程度:★★★★★★★ CnZEBAU  
5$Kj#9g-#  
M<NY`7$^  
ps.小弟是第一次做動畫,所以比較差,唔好見怪。 6<QC|>p  
_`^AgRE  
d6JW"  
            qz3 Z'  
chKEGosbF  
"p|. [d  
                                    ~完~
[ 此貼被☆金柑☆在2006-08-25 14:55重新編� ]
1條評分

我前路有右與左,面對決擇難兼顧... ...
離線※牙傑§
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2006-08-25
引用第0樓☆金柑☆2006-08-25 13:06發表的“冰尊者分析(有動畫~)10%”: 5XB]p|YU~s  
QKq4kAaJ!  
角色起初能力
能力 能力值 每加1點的效果 MusUgBQy  
HP 950 5 kV T |(Y  
.......
Sa[lYMuB  
喂喂,板主,佢係火佬阿哥呀,改改佢
離線~瘋人~

發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2006-08-25
聽人講鑽風唔係太高攻-_-
離線皇道使者

發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2006-08-25
引用第2樓~瘋人~2006-08-25 15:14發表的“”: %k['<BYG<  
聽人講鑽風唔係太高攻-_-
G!I5Er0pdy  
等日得閒你黎試下咪知高唔高攻囉..... }s@IQay+  
(個人意見)

離線惡夢の戀

發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2006-08-25
唔係幾長細=]
離線skhcyss1993
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2006-08-25
引用第0樓☆金柑☆2006-08-25 13:06發表的“冰尊者分析(有動畫~)100%完成”: eX"Ecl{  
V?x&\<;,  
角色起初能力
能力 能力值 每加1點的效果 S[/udA   
HP 950 5 G"u4]!$/  
.......
VZ`YbY  
tS3&&t  
AT3HH QD  
建議使用一d拍攝用嘅程式@@
離線abc123
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2006-08-26
你一張張圖cut= =?? [] "bn9 +  
咁樣會很lag加囧囧的= =" Wrp+B[ {r\  
點解你唔用ccs果個方法= ="" r]D>p&4  
廢事煩會做成囧囧= ="
離線死神哥哥
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2006-08-26
你d動畫出招出得太快啦 `#`C.:/n  
你個冰穿河流,d鈄方面既動畫太快,都唔知你有冇鈄到(都睇唔到有冇鈄@@)
離線皇道使者

發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2006-08-26
引用第6樓abc1232006-08-26 10:37發表的“”: a7u*d`3X=  
你一張張圖cut= =?? s)-bOZi  
咁樣會很lag加囧囧的= =" F,pKt.x  
點解你唔用ccs果個方法= ="" l a 0:jO5  
廢事煩會做成囧囧= ="
TEj"G7]1$A  
今次係小弟第一次做動畫,算係咁吧.....

離線魚旦二號

發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2006-08-26
你第一張冰寒好似出到未出完(出左半秒到就重播)
離線皇道使者

發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2006-08-26
引用第9樓魚旦二號2006-08-26 12:42發表的“”: TpYh)=;k  
你第一張冰寒好似出到未出完(出左半秒到就重播)
Vr %ef:uVV  
嗯...我功力唔好,不過下次做分析時,會做到完美先opst出黎。

離線pcdog
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2006-08-26
駛唔駛我借d菲沙招式gif比你,你個lag真係唔係好掂 -g|ji.  
:If whI)  
sample: asCcBp  
Q#K10*-O6  
離線皇道使者

發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2006-08-26
引用第11樓pcdog2006-08-26 20:38發表的“”: IvI..#EzG  
駛唔駛我借d菲沙招式gif比你,你個lag真係唔係好掂
sample:
8VO]; +N  
多謝你先,不過唔洗喇.....我覺得我做得最好係冰河.....

離線merlinwizar1
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2006-08-26
我83LVL冰人,我用慣宇宙冰河WuT機,唔知你有沒有其它招Wut機gei心得?
快速回復
限100 字節

上一個 下一個