切換到寬版
  • 5260閱讀
  • 92回復

越一官網一位玩家的好提議 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線大俠陳

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2010-08-21
— (大俠陳) 鎖 (2010-08-24 02:06) —
越一官網一位玩家的好提議
http://forum.u1game.com/bbs/view ... 9644extra=page%3D1
我只覺得佢的建議(一)好,其他平平無奇。
佢個建議(一)我覺得好正,幫人爆關自己都可以爆埋,相信大家都會比一d難爆的關卡住過不到打不到後面的關,叫人幫又未必人人肯,幫了人,人地又唔知肯唔肯幫返自己,有d什至開房人地入唔到,因為咁,很多人就放棄了爆關看故事,改為上網看人放的相片,參與lfo遊戲減小,人氣下降,買新verson新手包,興趣大減。

本人覺得如果樓主的建議可以實行,lfo就可以一洗單板機流言,以後新關越難打就越多人參與,u1的新verson包又可以大賣啦,玩家又更有樂趣。

佢構思是不錯,但要加入系統還需要改良。
[ 大俠陳在2010-08-21 17:04重新編輯此帖 ]
WhatsApp、WeChat:61301310
離線牙濠
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2010-08-21
又比u1搵到r錢幾會:(..
離線大俠陳

發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2010-08-21
引用第1樓牙濠於2010-08-21 05:54發表的  :
又比u1搵到r錢幾會:(..

有好的創作,好的娛樂性比錢買個包就值得的,u1做到的話,20蚊豪比佢啦。
呢個我覺得雙方面都得益。
離線stamley213
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2010-08-21
大俠陳咁早。。。
大量低價回收各代LFO閃卡
離線大俠陳

發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2010-08-21
引用第3樓stamley213於2010-08-21 05:59發表的  :
大俠陳咁早。。。

是未訓……
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2010-08-21
引用第4樓大俠陳於2010-08-21 06:00發表的  :
是未訓……

我都未= =一陣過HK

果條友發言有D問題。。。

改版項目(一) 角色基本能力重新調整:
官方會將遊戲所有角色的「基本能力」及「配點能力」重新調整,將遊戲角色能力差距縮短。(當實裝調整能力更新,會將每一個遊戲角色也會給予「元力淨化器」好讓玩家點數調整一次)

評:這樣某些人物便太強而血多!

都話左全部調整,佢又知一定有人太強又多血?
佢唔想下某D角色,個點差到垃圾咁,我打VS打得好痛苦

某角(佛恆):

HP1點+5
MP1點+6
SP1點+6
攻1點+1。3
防1點+1
敏1點+1。2

到左222LV,
個人先可以600攻防,100敏,700MP,1550SP,4975HP

咁300LV都好,
最多都係1000攻防,5000幾HP
離線大俠陳

發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2010-08-21
引用第5樓stamley213於2010-08-21 06:04發表的  :
都話左全部調整,佢又知一定有人太強又多血?
佢唔想下某D角色,個點差到垃圾咁,我打VS打得好痛苦
.......

所以我強調佢呢個幫人爆關自己都可以爆埋呢個建議,如果一早可以咁,我諗爆全關外掛不會出現,使到遊戲更沒趣,但如果現在可以實行,相信那個外掛都無咩用,我一向都覺得外掛是使到遊戲娛樂性大減,但也要官方合作。
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2010-08-21
引用第6樓大俠陳於2010-08-21 06:08發表的  :
所以我強調佢呢個幫人爆關自己都可以爆埋呢個建議,如果一早可以咁,我諗爆全關外掛不會出現,使到遊戲更沒趣,但如果現在可以實行,相信那個外掛都無咩用。

打關果個係唔錯,不過佢真係開就開到打逃離研究所唔洗錢就得,其他其實可以照要買。
另外改返會分經問題,真係好低能,幫人打自己重會少左經。

重有其他問題我一陣寫完先放上來
離線大俠陳

發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2010-08-21
引用第7樓stamley213於2010-08-21 06:11發表的  :
打關果個係唔錯,不過佢真係開就開到打逃離研究所唔洗錢就得,其他其實可以照要買。
另外改返會分經問題,真係好低能,幫人打自己重會少左經。
.......

分經系統嘈了幾年,唉……
離線霍雷2366
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2010-08-21
唉...佢地會聽 先再放啦

乜你地唔冼訓架?
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2010-08-21
引用第9樓霍雷2366於2010-08-21 06:17發表的  :
唉...佢地會聽 先再放啦 [表情]
乜你地唔冼訓架?

我可以3日唔訓,SOSAD
離線霍雷2366
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2010-08-21
引用第10樓stamley213於2010-08-21 06:19發表的  :
我可以3日唔訓,SOSAD

你熊貓眼幾大?
離線大俠陳

發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2010-08-21
引用第9樓霍雷2366於2010-08-21 06:17發表的  :
唉...佢地會聽 先再放啦 [表情]
乜你地唔冼訓架?

你有好建議,系統又不需要改動太多唔難做到,相信會聽的,而家問題就是呢個建議容唔容易辨到呢?
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2010-08-21
官方會將遊戲所有角色的「基本能力」及「配點能力」重新調整,將遊戲角色能力差距縮短。
(當實裝調整能力更新,會將每一個遊戲角色也會給予「元力淨化器」好讓玩家點數調整一次)

---------------------------

個人建議:
將全人物基本點數,配點能力修改,以保平衡。
全人物還原基本配點,及可以使用的能力點數。(以防有人點數出問題)

改版項目(二) 新創角色可玩關卡限制放寬:
所有關卡免費解到VER10。0的關卡並當作直接完成。

個人建議:
關卡免費解到逃離研究所就可以,直接完成可以去到竹林,其他不變。
另外修正分經問題,等D人唔好再自閉升LV打關。

改版項目(三)
學習招式條件放寬:
所有招式的學習點數全部變為0,讓玩家獲得招式後即時享受!

個人建議:
變0冇用。
個人建議係所有人物技能點重設,招式學習所需點數調整(E.G:黃蒼,奧昇,奧義等。。。)。
當人物到達150時,額外可以得到500點學點。
而且部份招式調整所需HP,MP。

改版項目(四) 能力上限調整:
攻防上限能力值變更,一轉變更為600攻防、異轉變更為800攻防上限。

個人建議:
冇咩問題,不過最好HP,MP,SP上限都改一改。

其他意見:
可以比d玩家舉佈BUG,如果証明是可用的,給予該玩家回報(E.G:招/人物/U1點)。
大街更改為以前的版本(沒摩摩星的那個),地型可以再修改。
VS加入點數系統,可以根據打倒的玩家得到點數,用點數換特定裝備/人物/招式/亞空等...
修正會掃機,lag場問題,vs增加可對戰com。
暗念新增1日版本,可以在死亡塔得到。
摩摩星指揮棒重出,另外加快摩摩星出招的存氣棒。
重出部份人物(E.G:安德魯/鬼鎧/服部/亞修/特迪等...)
抽中人物,招式機率增加。
任務,招式創作大賽增加。
全閃卡包跟夢想成真可以每2個ver出一次。
定期推出元力多,贈送念源體。
[ stamley213在2010-08-21 06:37重新編輯此帖 ]
離線阿勁
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2010-08-21
依家個大街轉做vs場,變左一個場有bank,卡店............
好似打cs咁369 姐係lobby?
大街轉做舊大街

強烈要求裝唔扣耐久
離線笨笨笨笨
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2010-08-21
我認為打關跟故事進度最遠的人決定整個ac進度比較好= =唔洗重覆打幾次
我不是美人.
離線極♂霍雷
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2010-08-21
引用第13樓stamley213於2010-08-21 06:26發表的  :
官方會將遊戲所有角色的「基本能力」及「配點能力」重新調整,將遊戲角色能力差距縮短。
(當實裝調整能力更新,會將每一個遊戲角色也會給予「元力淨化器」好讓玩家點數調整一次)
.......

我想畫過條大街
[引用]建議改版項目(三)代言人 問題:
個個屈既ONLINE差不多也有代言人,但LFO冇!
如果請D女模特兒/林峯嗰種LV既人![/引用]
我懷疑條友HIGH_大左 有我第一個唔玩
除左朱總cosplay柏高 做代言人
用o的錢係代言人就不如益下我地 係活動送o的招出黎
離線笨笨笨笨
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2010-08-21
引用第16樓極♂霍雷於2010-08-21 09:24發表的  :
我想畫過條大街
[引用]建議改版項目(三)代言人 問題:
個個屈既ONLINE差不多也有代言人,但LFO冇!
.......

豬總cosplay烏邪會好d
我不是美人.
離線555888
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2010-08-21
我又比下意見

意見:我個人覺得冇咩問題

改版項目(二) 新創角色可玩關卡限制放寬:
所有關卡免費解到VER10。0的關卡並當作直接完成。

意見:以這post來修改是不錯的
http://forum.u1game.com/bbs/viewthread.php?tid=19644&extra=page%3D1
因為大家就會一齊打vs,重復返以前既風氣

改版項目(三)
學習招式條件放寬:
所有招式的學習點數全部變為0,讓玩家獲得招式後即時享受!

意見:不要修改成「所有招式的學習點數全部變為0」。
可以將學習點數降低,例如約翰那招500點數又沒用的招改為20-30點數
其他普通招式則全部改為100點數下,全部角色奧義也可以降低150點數。

改版項目(四) 能力上限調整:
攻防上限能力值變更,一轉變更為600攻防、異轉變更為800攻防上限。

意見:同13樓葬既差吾多,冇咩問題,改下hp,mp,sp
因為一般人物,2000-2500防,8000血(有裝)對著特迪,異迪,終魔,神母,那些人物跟本冇得打
我同過某特迪打,我用少迪,2200防,8000血左右(有裝)一招昇龍殺可以將我打返落下面做觀眾

其他意見:
增加入場人數上限
vs場內出招異轉,或是其他情況彈機問題
更改返之前冇摩摩星人既大街,姐係有3層果個-__-
遊戲室內踢玩家系統(防止某些玩家倒亂)
更改分經系統

強調以下修正!!!!
更改返之前冇摩摩星人既大街
更改分經系統
離線yeungk
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2010-08-21
越一會理先算......
[img][/img]
Edward小店-----http://ibbs.hk/read.php?tid=90896
信譽良好,上黎睇下有無野岩