切換到寬版
  • 13698閱讀
  • 42回復

[原創]強化溫蒂分析 (有小更新26/9新增升lv片段  看看啦) [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線oceanlaw

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2008-08-26
大家好! 我係第一次錄片同做分析,可能做得唔係幾好,但希望唔好串我,更可以俾D意見,,THX~ rcOpOoU|  
f&7SivS#  
強化溫蒂                               溫蒂  ;!Ojb  
=LZj6'  
簡介 : 四大尊者之一 , 擁有操控暴風的力量 , 當溫蒂領悟到更強的力量後就變成了強化溫蒂 . MDGcK/$')f  
--Dw8FR9  
取得角色方法及配點 0A9x9l9Wd  
"n7rbh3VW  
溫蒂的配點唔太好的...因為佢加血1點先得4點,,,真係好少,, xAjLn*d|N  
元力方面配點又唔係話好.....1點先得5點 vObP(@0AM  
力氣加1點就有7點,,,呢方面又唔差,,都幾好,,,但力氣d點咁好都冇乜大作 ^qIp+[/'  
攻防方面,,,攻就好d,,有1.4,,,,防較攻差d.,,,,但都有1點 Op~sR^ez  
敏捷方面都幾唔錯...因為有1.6 `0=0IPVd  
總括來講都唔算太好.....(以上都係我的意見....有咩講得唔好,,,,請多多見諒,,,也可提出你地d寶貴的意見^^) o3]B/  
我的配點在下....可能未係配得最好...請多多見諒.....也請多提出意見 gmj a2F,  
HJ !)D~M{  
JUF[Y^C  
異轉信物: 鏡心婆婆的項鏈  閃卡左下面↓(我用的那張^^) s lDxsb  
\G#Qe*"'K  
信物取得方法:產品包,,, X-CARD ,,,,Yahoo !  三個方法都可以~ nyw,Fu  
jF Bq>  
fP&F$"o8  
異轉圖: (冇乜特別,,,最奇怪的是沒有聲音吧!~) @zT.&1;`  
`$nMTx]Y  
 aVz<RS  
頭像對比: (異轉後的頭像變細左好多= =) w4:n(.;HK  
67<zBw2  
HP3~.1Sp  
異轉前後大街上的對比: B5  C]4  
% 95:yyH 0  
]6pxd \Q  
異轉招式表;" (我齊左異轉後的三招喔~) 9bMM-~  
wI1[I  
第三招係風神之咒,,,唔好誤會,,,佢自已本身都已經死圖...(點會咁嫁!!!!!-....-''好唔公平... ) =c(_$|0  
6IctW5b  
c^6v7wT5  
強化溫蒂 的普攻: ]^3_eHa^d  
*O)_D bj  
普攻時拳頭會有綠光,,只有1hit~~ Y H 2i V  
&A*oQ3  
連攻: -=Q_E^'  
S/G,A,"c  
連攻有5hits @.@  可全中的....幾型下嫁~~ ^t*+hFEI  
{l0;G) -  
跳攻: rPaD#GA[7  
#E{aN?_  
我睇唔清楚佢做緊乜= =  跳攻.... [{}9"zB$x0  
h| !B;D  
滾地: f8#WT$Ewy  
6!n"E@Bwu  
同異轉前冇乜大分別....只是角色的衣著變了/// SR*%-JbA  
7. G   
衝攻: Ua5m2&U1  
T!"<Kv]J  
向斜上出一個風的物體-.-''  幾好...可以打人打倒 (|' w$  
xp)#a_}  
武器攻擊: V~Tjz%<  
W ;P1T"*A  
一般般.....冇特別~ 鳳凰大劍@@ ' uo`-Y  
d;m Q=k 1  
拎武器: p? iJ'K  
6zRJ5uI,/  
冇咩特別...唔作咁多介紹 Te[[xhTyw  
pvI(hjMYPk  
拎輕野: SjtGU47$!  
CBnD)1b\  
6KnD(im  
拎重野: 9`4h" 9dO  
>, 234ab=d  
同拎輕野有分別的....請細心留意.... (矮了)-.-'' \$?[>=<wB  
)N)ziAy}  
防: D8m?`^Zz  
E;VBoN [  
用手臂擋?!  擋到嗎??手臂咁幼.....但實驗證明係得既= =下面...↓ ?9H7Twi+T  
x^+ C[%  
~e 6yaX8S  
勝利: t<ftEJU"'w  
&I'~:nWpt  
轉暈了..... o4w+)hh  
Qc[[@=S%  
落敗: nI2}E  
^nbze  
嗚嗚嗚...慘.... u8+<uWB  
P^rSpS9  
天使: {)4Vv`n  
yC+N18y?  
很善良喔~~^^ 2Mu-c:1  
Wn0r[h5t  
up lv: *VHBTO9  
;cp-jY_U  
NG了好幾次...- -很辛苦呢- -
[ 此帖被oceanlaw在2008-09-26 22:24重新編輯 ]
離線oceanlaw
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2008-08-26
異轉招式: _STN^   
n32BHOVE  
旋風散 L.erP* w  
'GNT'y_  
2AU_<Hr6  
>0u 4>=#  
解說: nC2A&n&>  
       強化溫蒂首先札實馬步,然後舉高雙手,拍埋雙腳 (搜身?!) , 然後就出現了六個小旋風o係自己四周. eyUo67'7  
nKV1F0-  
優點: N|8TE7- F|  
        1)收手快 Ga~IOlS  
        2)有浮空的效果 Q;`#ujxL  
        3)可用呢招拖延時間,,,自已可飲藥水.... p5Y"W(5_  
        4)可用黎格招,,,,格招幾強,,,,看看下面↓ 3VKArv-  
mNs&*h}  
        仲可格到好多招...如:滅絕死光等 S^~GI$  
iGm[fxQ|  
缺點: k+%6 :r,r&  
       1)出手較收手慢,,但都ok EAx@a%  
       2)低攻....(個招1lv,,,我1700攻)扣迪下1/3血 V~ZAs+(2Z  
       3)唔多可屈2下......試範↓ ,AWN *OS  
{aAA4.j^  
K~C*4H:9  
旋風散的實用性(5為最高): dRt]9gIsx  
打關: Uln[UK  
   vs: XG*Luc-v  
 升lv: -Vw,9VCF  
格招: ,GGr@})  
mVW:]|!s  
破解方法: $c[8-=  
                1)用遠攻,,, vB KBMnSd  
                2)唔好接近強化溫蒂 >8HcCG  
1_*o(HR  
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- IU/dY`J1  
Svy bP&i|  
絕地龍捲 pT.iQ J|  
c`AtK s)u  
"ifYy>d  
leX&py  
上圖只出了一下,,,,並沒有連按跳鍵 |%we@ E  
解說: %Q rf ]  
      強化溫蒂首先札實馬步,然後往上跳,之後展開雙手,同時下方便會出現一個旋風 <<Ut@243\  
~[isR|>  
優點: i5q VQo  
        1)收手同出手都ok快 &+d>xy\^/  
        2)可連出及可左右移動 ojUBa/  
        3)可格招及避過地面攻擊 ;ukwKf s  
        4)可屈牆....(vs唔好屈...會俾人話....打關屈返個夠....) 9:IVSD&"Rf  
        5)格招強 9UZKL@KC  
jL>IX`,+6  
絕地龍捲的格招及避過攻擊↓試範 8( 7DW |\  
+P81&CaY  
Hh4$Qr;R  
屈牆↓試範  (隻com 167lv    絕地龍捲屈到12hits~) `(.K|l}  
|Fm(  
uI!rJc>TX  
唔屈牆,,,但都係屈= =  PW~+=,  
V8 }yK$4b  
[n44;  
格招: xP "7B9B  
>@rsh-Z  
v:nm#P%P  
缺點: ;1A4p`)  
        1)唔可上下移動... 5ZSV)$t  
        2)收手好容易被破 8dNwi&4  
vzd1:'^t  
絕地龍捲的實用性(5為最高): $&I##od  
打關: |Xlpgdiu  
     vs: 4(f[Z9 iZ]  
  升lv: 6DD"Asi+  
格招: v&;q4b4  
:]v%6i.  
破解方法: sjvlnnO   
               1)係收手個時偷襲佢,,,, MOKg[ j  
               2)唔好接近強化溫蒂 7H %>\^A^  
# 4L[8(+V  
被偷襲試範= =:↓ q okgu$2  
py6 |uGN  
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- =rM T1  
xlZ"F  
風神之咒 '%vb&a!.6  
5IE2&V  
K*xqQ]&  
6-c3v  
:GBWQXb G  
解說: p 'M5]G  
      強化溫蒂首先札實馬步,然後往上跳(都跳得幾高下),然後交叉雙手拍埋雙腳同時身體半透明,這時強化溫蒂會在一個大旋風中,之後身體和大旋風會消失,約半秒後,在前方出現(個身體半透明),強化溫蒂又會在一個大旋風中,打開雙手拍埋雙腳,最後落地.....= =我都有d亂 [#.E=s+&  
n*D-01v YP  
優點: XXBN Nr_CK  
        1)可用來格招...可跳到很高 ^$}9 Enj+Y  
        2)可避過攻擊 /地面攻擊 ~Pq1@ N>n  
        3)出手幾快 FctqE/>}I  
        4)可左右移動 J\^ZRu_K  
<C`qJP-  
左右移動↓ ,]+P#eXgE  
cah1'Y  
f 0A0uU8y  
缺點: mEyJ o|  
        1)唔可上下移動... ]3u ErnI  
        2)收手慢 c=p`5sN)  
        3)收手好容易被破 a ;WRTV  
        4)難中哂兩下,,難命中 4 |9M8ocR  
B"rnSui  
風神之咒的實用性(5為最高): yV,ki^ ^  
打關: >RZ]t[)y  
     vs: ?mU 3foa  
  升lv: ;[V_w/-u  
格招: _w0t+=&  
CZe0kH^:{  
破解方法: bi;?)7p&ZY  
               1)係收手個時偷襲佢,,,, ,5$V;|  
               2)唔好接近強化溫蒂 :vZ8n6J[  
\x P$m|Y3  
被偷襲試範= =:↓ N3nFE:`u]  
i`U:uwW`  
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- C8 9c2  
nk|j(D  
強化溫蒂連招: azF|L"-RP  
-旋風散+風神之咒 pLjet~2}iJ  
D/uGL t~D(  
希望大家都可幫下手唸點連招~~謝 FKRO0%M4}Z  
_:DnF  
總結: 5N<f\W,  
強化溫蒂係一個格招都幾強,但d招唔太高攻的人物.升lv的時候最好就唔好異轉,因為異轉前的招式較高攻同好用.vs個時最好唔好狂屈招,唔係會俾人話.仲有如果vs最好就係異轉前用天降甘露,,增加自身敏捷度..可更加靈活.. <Z G EmQ  
|:BKexjHL  
鳴謝:ibbs中的 dickdick的炎冰聖◎鬥魂 5 #3/  
         ibbs中的 dickdick的→神之魂←米兒 J6J[\  
         ibbs中的 dickdick的冰之雪地女神 bL soKe  
         ibbs中的 薯仔片   的-邪魔.滅世- sLrSi  
         ibbs中的 薯仔片   的核子§轟擊手
o!!";q%DX  
d$Y3 a^O|  

[ 此帖被oceanlaw在2008-09-10 21:03重新編輯 ]
1條評分
離線魔法王子
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2008-08-26
加油, 我十卜 "h?;)Ye  
29]-s Utqv  
做得都幾詳細!!
離線oceanlaw
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2008-08-26
引用第2樓魔法王子於2008-08-26 18:10發表的  : 7oaa)  
加油, 我十卜
做得都幾詳細!!
F[ m"eEX  
oz $T.  
謝謝喔... mw0#Dhyy1=  
我會做到最好的^^ i\hH .7G1  
剛剛又更新了.....
離線絕望吧
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2008-08-26
咁就20%啦?
離線tomkwok12

發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2008-08-26
引用第4樓絕望吧於2008-08-26 18:28發表的  : pc w!e_"+  
咁就20%啦?
N,v4SIC@  
頂多10%
離線oceanlaw
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2008-08-26
引用第5樓tomkwok12於2008-08-26 18:47發表的  :
頂多10%
E:BEQ:(~L  
咁都得...唔好咁串好wo n =v4m_e  
我第一次做分析的.... E\!:MCL  
點知咁多wor...
[ 此帖被oceanlaw在2008-08-28 00:01重新編輯 ]
離線tommychow321
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2008-08-26
引用第6樓oceanlaw於2008-08-26 19:23發表的  :
咁都得...唔好咁串好wo.... { y 0*cC  
我第一次做分析的.... *|AnL}GJ  
點知咁多wor...
6Nx TW  
你唔好以為第一次做分析就大哂.... 8 g'9( )&  
你都要衡量番
悟地除了力量外 還有戰術↓!!
離線薯仔片

發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2008-08-26
@@做得幾好喎~~我都上左鏡~~(做咩cut左我講"我係路人丙"個句 )期待你既更新...(我下次拿個路人丁同你做分析@o@~),重有最後最好加句"藍藍路!!"

樓主留言:

謝謝喔~ _'n;rZ+  
我做完會加句"藍藍路!!"的^^

離線何軒軒
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2008-08-26
加油!不過招冇片

樓主留言:

招冇片?? o~P8=1t   
唔太明白你講咩....不過都謝謝喔

離線tomkwok12

發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2008-08-27
引用第6樓oceanlaw於2008-08-26 19:23發表的  :
咁都得...唔好咁串好wo....  vA`[#(C  
我第一次做分析的.... m$LZ3=v%8  
點知咁多wor...
fil6w</L  
我冇串你.你d分析咁小..你去睇下BON果d分析就知
離線oceanlaw
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2008-08-27
引用第10樓tomkwok12於2008-08-27 00:55發表的  :
我冇串你.你d分析咁小..你去睇下BON果d分析就知
Z,i klB-  
bjT0Fi0-  
好的好的...我會去睇的 }_?7k0EZ@  
謝謝你的提議
離線kaisanglo
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2008-08-27
我想話 ,RT\&Ze5  
第1招旋風屈牆就可以連打人 ` jUn  
唔係教人屈招 *n[Fl  
只是睇了一個好識用風尊的人 [6|8Gx :  
放左條影片上黎個位教我
離線oceanlaw
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2008-08-27
引用第12樓kaisanglo於2008-08-27 14:59發表的  : dkn_`j\v  
我想話 jyT(LDsS  
第1招旋風屈牆就可以連打人 <kM%z{p  
唔係教人屈招 &WRoNc  
只是睇了一個好識用風尊的人 .-34 g5  
放左條影片上黎個位教我
?<}qx`+%Q  
第一招??旋風散?? H{$yy)@F  
有影片嗎??我想看看....謝
離線dickdick
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2008-08-28
加油!!!支持你=]...做得不錯的說^^

樓主留言:

謝謝喔~~ tO0+~Wm  
我會更加努力的了~~ ejQCMG7  
有更新喔...看了嗎?

[ 此帖被dickdick在2008-08-28 19:07重新編輯 ]
離線薯仔片

發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2008-08-28
幾時更新完~好想睇 ......
離線oceanlaw
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2008-08-28
引用第15樓薯仔片於2008-08-28 18:54發表的  : {+:XVT_+  
幾時更新完~好想睇 [表情] ......
pYG,5+g  
又有更新了.... A]9JbNV  
有很多格招的片段....看了嗎? :ct+.#  
我想整個分析應該好快會完成
離線絕望吧
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2008-08-28
好小字
離線oceanlaw
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2008-08-29
引用第17樓絕望吧於2008-08-28 23:09發表的  : fJ2{w[ne  
好小字
e9_+$Oo  
對嗎?好的好的... & |'6-wD.  
我會改善下...多加字^^ |sa7Y_  
謝謝你提出意見呢~
離線billyzhang1
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2008-08-29
做得詳細,gd
快速回復
限100 字節

上一個 下一個