切換到寬版
  • 13627閱讀
  • 42回復

[原創]強化溫蒂分析 (有小更新26/9新增升lv片段  看看啦) [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線oceanlaw

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2008-08-26
大家好! 我係第一次錄片同做分析,可能做得唔係幾好,但希望唔好串我,更可以俾D意見,,THX~ m9PcDhv  
#lct"8  
強化溫蒂                               溫蒂  N!Y'W)i16  
PDpIU.=!0  
簡介 : 四大尊者之一 , 擁有操控暴風的力量 , 當溫蒂領悟到更強的力量後就變成了強化溫蒂 . m?M(79u[  
VVe>}  
取得角色方法及配點 F;~ #\ X  
JL(*peeu3  
溫蒂的配點唔太好的...因為佢加血1點先得4點,,,真係好少,, txL5' mK  
元力方面配點又唔係話好.....1點先得5點 <edAWc+  
力氣加1點就有7點,,,呢方面又唔差,,都幾好,,,但力氣d點咁好都冇乜大作 h_A}i2/{  
攻防方面,,,攻就好d,,有1.4,,,,防較攻差d.,,,,但都有1點 _<3:vyfdC  
敏捷方面都幾唔錯...因為有1.6 N?pD"re)6  
總括來講都唔算太好.....(以上都係我的意見....有咩講得唔好,,,,請多多見諒,,,也可提出你地d寶貴的意見^^) oW/&X5  
我的配點在下....可能未係配得最好...請多多見諒.....也請多提出意見 xH' H! 8  
h hd n9n  
Rw. Uz&  
異轉信物: 鏡心婆婆的項鏈  閃卡左下面↓(我用的那張^^) L)w& f  
2 "i<--Y  
信物取得方法:產品包,,, X-CARD ,,,,Yahoo !  三個方法都可以~ a7d78 2~  
}RoM N$r  
WQK#&r*  
異轉圖: (冇乜特別,,,最奇怪的是沒有聲音吧!~) ! w/~dy  
2{#quXN9  
6DR8(j)=[%  
頭像對比: (異轉後的頭像變細左好多= =) !'[sV^ ds  
+T4<}+n  
hU4 ~`g p  
異轉前後大街上的對比: ' bT9AV%  
8KAyif@1::  
+h9CcBd  
異轉招式表;" (我齊左異轉後的三招喔~) Ak9W8Z}  
4ErDGYg}  
第三招係風神之咒,,,唔好誤會,,,佢自已本身都已經死圖...(點會咁嫁!!!!!-....-''好唔公平... ) }e@j(*8  
M(2[X/t  
h+Z |s  
強化溫蒂 的普攻: \|T0@V  
D(r|sw  
普攻時拳頭會有綠光,,只有1hit~~ <T 7y85  
N.isvDk%  
連攻: >2v_fw  
[I^SKvM  
連攻有5hits @.@  可全中的....幾型下嫁~~ I &m~ cBj<  
a}Ov @7  
跳攻: WQ*$y3%  
z5i!GJB  
我睇唔清楚佢做緊乜= =  跳攻.... 5w1=j\oq  
Ri-I+7(n!  
滾地: Gu%`__   
=ecv;uu2  
同異轉前冇乜大分別....只是角色的衣著變了/// _zpn+XVdQ  
IC{>q3  
衝攻: kv'n W  
{Qhv HV  
向斜上出一個風的物體-.-''  幾好...可以打人打倒 D!X{9q}S1  
-iW[cj R`$  
武器攻擊: .z{7 rH  
EG1SIEo  
一般般.....冇特別~ 鳳凰大劍@@ g ^]Q*EBa  
UIu'x_qc  
拎武器: d-?~O~qD|!  
}U #S*  
冇咩特別...唔作咁多介紹 Y&j6;2-Z  
h{h=',o1  
拎輕野: 60p1.;' /a  
v h%\ " h  
2'x_zMV  
拎重野: y k#:.5H  
r] ]Ke_s!  
同拎輕野有分別的....請細心留意.... (矮了)-.-'' ~ib#x~Db  
@L~y%#  
防: '17=1\Ss6;  
[@\f 0R  
用手臂擋?!  擋到嗎??手臂咁幼.....但實驗證明係得既= =下面...↓ "@ f`O  
HSUr  
9Qkww&VEk  
勝利: 9:kb0oBa?l  
HQE#O4  
轉暈了..... ,Tr12#D:  
n;q7? KW8  
落敗: o%|1D'f^  
 Cn_Mz#Z  
嗚嗚嗚...慘.... oS`F Yy  
pr m  
天使: ^L'K?o  
qM9GW`CKA  
很善良喔~~^^ f/ =0  
ec3('}X  
up lv: \J13rL{<  
Y]n^(V  
NG了好幾次...- -很辛苦呢- -
[ 此帖被oceanlaw在2008-09-26 22:24重新編輯 ]
離線oceanlaw
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2008-08-26
異轉招式:  {<i!Pm  
+I')>6  
旋風散 U_J|{*4S.!  
OO@$jXZB  
V2bod=&Lc  
cEN^H  
解說: d EXw=u  
       強化溫蒂首先札實馬步,然後舉高雙手,拍埋雙腳 (搜身?!) , 然後就出現了六個小旋風o係自己四周. zL{KK9Or  
D/)xe:  
優點: _Ih~'Y Fd  
        1)收手快 FkS{Z s  
        2)有浮空的效果 i7p3GBXh[  
        3)可用呢招拖延時間,,,自已可飲藥水.... $;">/ "7m  
        4)可用黎格招,,,,格招幾強,,,,看看下面↓ {4Isz-P  
SQHV gj  
        仲可格到好多招...如:滅絕死光等 "#OmmU<U  
M5q7` }>G  
缺點: #(A>yW702  
       1)出手較收手慢,,但都ok 4ASc`w*0  
       2)低攻....(個招1lv,,,我1700攻)扣迪下1/3血 t EN%mK  
       3)唔多可屈2下......試範↓ Gh< r_O~L3  
3sL#_@+yz  
vbWX`skU  
旋風散的實用性(5為最高): ;^xku%u  
打關: "44X'G8N  
   vs: j jwY{jV  
 升lv: > vahj,CZZ  
格招: n. T [a  
y K{~  
破解方法: P--#5W;^oB  
                1)用遠攻,,, 0 8U:{LL  
                2)唔好接近強化溫蒂 F!Uk`[L  
4iw+3 Q|  
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- +[>m`XTq  
4~ iKo  
絕地龍捲 V^Nc0r   
"B\qp"N  
lKa}Bcd  
v<c8qg  
上圖只出了一下,,,,並沒有連按跳鍵 Z$@Juv&>5^  
解說: @hCGV'4  
      強化溫蒂首先札實馬步,然後往上跳,之後展開雙手,同時下方便會出現一個旋風 LsmC/+7r$1  
YlYTH_L>E  
優點: 2#rF/!`^  
        1)收手同出手都ok快 TN0d fba[  
        2)可連出及可左右移動 P3:hGmk8|j  
        3)可格招及避過地面攻擊 *v&g>Ni  
        4)可屈牆....(vs唔好屈...會俾人話....打關屈返個夠....) 7y60-6r  
        5)格招強 y)=Xo7j  
>Rr]e`3wG  
絕地龍捲的格招及避過攻擊↓試範 LsLsSV  
jKtbGVZ 7r  
VfQSfNsi  
屈牆↓試範  (隻com 167lv    絕地龍捲屈到12hits~) 5ecqJ  
uh GL1{  
k muF*0Bjk  
唔屈牆,,,但都係屈= =  g.veHh|;_  
w+JDu_9+A]  
{? 6]_J  
格招: bclA+!1  
z7GLpTa  
oEfKL`]B  
缺點: t<Og ?m}(  
        1)唔可上下移動... 9 Z4H5!:(  
        2)收手好容易被破 T%:}/@  
PsTwJLY   
絕地龍捲的實用性(5為最高): 76hi@7a  
打關: DSQ2z3s2  
     vs: [rf.P'p%  
  升lv: JWEqy+,Fjw  
格招: ;8ugI  
hnyZXk1|  
破解方法: +.zriiF]i  
               1)係收手個時偷襲佢,,,, D V C};  
               2)唔好接近強化溫蒂 oo /#]a  
aiz_6@Qfz*  
被偷襲試範= =:↓ ;]'mx  
zHyM@*Gf(  
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- |J8c|h<  
5I@< 6S&X  
風神之咒 RU@`+6 j+  
pvcD 61,  
1YQ|KJ*K  
>8QLo8)3C  
Qxt ,@<IK  
解說: uNLA/hL+n  
      強化溫蒂首先札實馬步,然後往上跳(都跳得幾高下),然後交叉雙手拍埋雙腳同時身體半透明,這時強化溫蒂會在一個大旋風中,之後身體和大旋風會消失,約半秒後,在前方出現(個身體半透明),強化溫蒂又會在一個大旋風中,打開雙手拍埋雙腳,最後落地.....= =我都有d亂 tL LP2^_&  
;Q \Duj  
優點: $2\ OBc=  
        1)可用來格招...可跳到很高 dMYDB  
        2)可避過攻擊 /地面攻擊 -cOLg rmp  
        3)出手幾快 A5z5e# ,u  
        4)可左右移動 yv&&x.!.Z  
Fd0R?d  
左右移動↓ O$KLQ'0"n  
>NK*$r8  
kJ{X5&,_  
缺點: YQ;?N66  
        1)唔可上下移動... wOn.m   
        2)收手慢 8I`>tY  
        3)收手好容易被破   Lxs  
        4)難中哂兩下,,難命中 #5=Yg5   
V) C4 sG  
風神之咒的實用性(5為最高): lor jMS  
打關: >DPC}@Wl  
     vs: tpU[KR[-  
  升lv: L_Ff*   
格招: :<!a.%=  
O*X ]oX  
破解方法: M oavA 3`  
               1)係收手個時偷襲佢,,,, 7<=xc'*8t  
               2)唔好接近強化溫蒂 oBpHmMzA  
4Y;z46yM%  
被偷襲試範= =:↓ iJT_*,P^  
)Z,O*u*  
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 7"FsW3an  
x}{/) ?vC  
強化溫蒂連招: 1@egAo)  
-旋風散+風神之咒 1 VcZg%I  
0p) #!$  
希望大家都可幫下手唸點連招~~謝 $@s&qi_&R  
9aH V~5  
總結: g Q6_]~4  
強化溫蒂係一個格招都幾強,但d招唔太高攻的人物.升lv的時候最好就唔好異轉,因為異轉前的招式較高攻同好用.vs個時最好唔好狂屈招,唔係會俾人話.仲有如果vs最好就係異轉前用天降甘露,,增加自身敏捷度..可更加靈活.. ]oUvC  
r ".*l?=  
鳴謝:ibbs中的 dickdick的炎冰聖◎鬥魂 z;J"3kM  
         ibbs中的 dickdick的→神之魂←米兒 }CIH1 q3P  
         ibbs中的 dickdick的冰之雪地女神 WRe9ki=R  
         ibbs中的 薯仔片   的-邪魔.滅世- % tTL  
         ibbs中的 薯仔片   的核子§轟擊手
Q9Sh2qF^2  
")}^\O m  

[ 此帖被oceanlaw在2008-09-10 21:03重新編輯 ]
1條評分
離線魔法王子
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2008-08-26
加油, 我十卜 x-1RmL_%  
D=Jj!;  
做得都幾詳細!!
離線oceanlaw
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2008-08-26
引用第2樓魔法王子於2008-08-26 18:10發表的  : v]{F.N  
加油, 我十卜
做得都幾詳細!!
JJe8x4  
!:Z lVIA  
謝謝喔... 8z1#Q#5  
我會做到最好的^^ WVZ](D8Gc]  
剛剛又更新了.....
離線絕望吧
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2008-08-26
咁就20%啦?
離線tomkwok12

發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2008-08-26
引用第4樓絕望吧於2008-08-26 18:28發表的  : \+M6R<Qw  
咁就20%啦?
q]scKWYI  
頂多10%
離線oceanlaw
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2008-08-26
引用第5樓tomkwok12於2008-08-26 18:47發表的  :
頂多10%
&t ~NR$@  
咁都得...唔好咁串好wo vX@T Zet0  
我第一次做分析的.... v!`:{)2C  
點知咁多wor...
[ 此帖被oceanlaw在2008-08-28 00:01重新編輯 ]
離線tommychow321
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2008-08-26
引用第6樓oceanlaw於2008-08-26 19:23發表的  :
咁都得...唔好咁串好wo.... bf=!\L$  
我第一次做分析的.... v2IcDz`}7  
點知咁多wor...
uO>x"D5tZ:  
你唔好以為第一次做分析就大哂.... /Y=_EOS  
你都要衡量番
悟地除了力量外 還有戰術↓!!
離線薯仔片

發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2008-08-26
@@做得幾好喎~~我都上左鏡~~(做咩cut左我講"我係路人丙"個句 )期待你既更新...(我下次拿個路人丁同你做分析@o@~),重有最後最好加句"藍藍路!!"

樓主留言:

謝謝喔~ b) x0;8<  
我做完會加句"藍藍路!!"的^^

離線何軒軒
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2008-08-26
加油!不過招冇片

樓主留言:

招冇片?? Q=>5@sZB  
唔太明白你講咩....不過都謝謝喔

離線tomkwok12

發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2008-08-27
引用第6樓oceanlaw於2008-08-26 19:23發表的  :
咁都得...唔好咁串好wo.... ;~L,Aqn7  
我第一次做分析的.... <"6\\#}VG  
點知咁多wor...
SUIJ{!F/  
我冇串你.你d分析咁小..你去睇下BON果d分析就知
離線oceanlaw
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2008-08-27
引用第10樓tomkwok12於2008-08-27 00:55發表的  :
我冇串你.你d分析咁小..你去睇下BON果d分析就知
- AgD  
tFc<f7k  
好的好的...我會去睇的 T@{ab1KV  
謝謝你的提議
離線kaisanglo
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2008-08-27
我想話 n"aF#HR?0d  
第1招旋風屈牆就可以連打人 X<.l(9$  
唔係教人屈招 !4D?X\~"%  
只是睇了一個好識用風尊的人 A D<> )(  
放左條影片上黎個位教我
離線oceanlaw
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2008-08-27
引用第12樓kaisanglo於2008-08-27 14:59發表的  : I<sUB4T>#W  
我想話 LTzdg >\oJ  
第1招旋風屈牆就可以連打人 ggrYf*  
唔係教人屈招 "OYD9Q''  
只是睇了一個好識用風尊的人 |>xuH#Q  
放左條影片上黎個位教我
~+0IFJ`}  
第一招??旋風散?? xR%NiYNQz  
有影片嗎??我想看看....謝
離線dickdick
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2008-08-28
加油!!!支持你=]...做得不錯的說^^

樓主留言:

謝謝喔~~ sT!?nn3O`  
我會更加努力的了~~ R!"|~OO  
有更新喔...看了嗎?

[ 此帖被dickdick在2008-08-28 19:07重新編輯 ]
離線薯仔片

發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2008-08-28
幾時更新完~好想睇 ......
離線oceanlaw
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2008-08-28
引用第15樓薯仔片於2008-08-28 18:54發表的  : yO@1#  
幾時更新完~好想睇 [表情] ......
0`WFuFi^o  
又有更新了.... C%E~9_w  
有很多格招的片段....看了嗎? J| wk})?  
我想整個分析應該好快會完成
離線絕望吧
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2008-08-28
好小字
離線oceanlaw
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2008-08-29
引用第17樓絕望吧於2008-08-28 23:09發表的  : gq*W 0S  
好小字
+0*\q  
對嗎?好的好的... I!9>"s12  
我會改善下...多加字^^ r|uR!=*|?  
謝謝你提出意見呢~
離線billyzhang1
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2008-08-29
做得詳細,gd
快速回復
限100 字節

上一個 下一個