切換到寬版
  • 3269閱讀
  • 83回復

[求助]我想問...( 地藏十兵衛} [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線糯米滋

發帖
icash
只看該作者 20樓  發表於: 2007-08-01
引用第17樓慘絕人寰於2007-08-01 19:38發表的  :
不一定要有科學根據 Z5|BwM  
例如 i93 6+[  
聖經成為全世界最賣得的書就算是神績了 /]oQqZHv  
如果要有科學根據既話 e2^TQv2(=e  
.......
%'OY  
聖經d人係想睇佢係咪真係發生過咩? _Wqy, L;J  
d人想睇故事唔得咩? ;2P  
內容好睇唔得咩? }`.d4mm  
冇科學根據ge書就唔可以賣比人? 2F :8=_sA  
咁童話故事係咩? gCq'#G\Z  
迪士尼故事呢? T>68 ,; p  
都冇科學根據係話發生過嫁wo Qk72ra)  
咁又會有ge? +/ rt'0o  
你真強 V]NCFG  
回:地十得1招勁 2Gh&h(  
如果你要玩真係要諗諗
離線自己

發帖
icash
只看該作者 21樓  發表於: 2007-08-01
引用第19樓慘絕人寰於2007-08-01 19:50發表的  :
我知道 pH3<QNq5  
60億人有30億人有買聖經 d6W\ \6V  
and這只是打比方吧
P ^ 4 @  
打比方都唔該打好d=.=

現玩遊戲:lfo,lol,mc,mkz
離線慘絕人寰
發帖
icash
只看該作者 22樓  發表於: 2007-08-01
引用第21樓自己於2007-08-01 19:54發表的  :
打比方都唔該打好d=.=
g/fpXO\  
我鍾意+_+ 8xg^="OJ  
你冇權理我bo!_! ^sB0$|DU  
引用第20樓糯米滋於2007-08-01 19:52發表的  : 3H`{ A/r  
JJM<ywPGp  
聖經d人係想睇佢係咪真係發生過咩? 2 rr=FJ  
d人想睇故事唔得咩? [orL.D]  
內容好睇唔得咩? [iEz?1.,  
冇科學根據ge書就唔可以賣比人? S>r",S  
.......
>=|p30\b  
你真強 ;0Pv49q  
我在啥米的時候說過冇科學根據的書不賣得 nQoQNB  
那只是你說 J|] .h  
我根本沒有說過 Xh>($ U  
一點點詞語也不懂的去保習吧
離線糯米滋

發帖
icash
只看該作者 23樓  發表於: 2007-08-01
引用第22樓慘絕人寰於2007-08-01 19:56發表的  :
你真強 eM:J_>7t  
我在啥米的時候說過冇科學根據的書不賣得 *Ud(HMTe  
那只是你說 \7uM5 k}l  
我根本沒有說過 acR|X@ \3  
.......
#F.jf2h@  
你講話聖經大部分野都冇科學根據牙ma hU8Y&R)=9  
又可以成為最賣得ge書 `om+p ?j  
咁你咪即係話冇科學根據ge書唔會賣得出好多啦 {PcJuRTHB  
咁好多都冇嫁wo <ZF|2  
咁點解又會賣得出ge r~lZ8$KC  
咁哈利波特呢? . \"k49M`  
佢都冇嫁wo 0{|HRiQH9+  
又會賣到咁多ge?
離線自己

發帖
icash
只看該作者 24樓  發表於: 2007-08-01
引用第22樓慘絕人寰於2007-08-01 19:56發表的  :
我鐘意... V@G#U[D  
.......
S3E,0%yo+)  
但你舉的呢個例,唔岩wo=.=

離線慘絕人寰
發帖
icash
只看該作者 25樓  發表於: 2007-08-01
引用第23樓糯米滋於2007-08-01 20:01發表的  :
你講話聖經大部分野都冇科學根據牙ma RZm%4_p4s  
又可以成為最賣得ge書 ,Of^x ER`  
咁你咪即係話冇科學根據ge書唔會賣得出好多啦 O1J&Lwpk,  
咁好多都冇嫁wo N1c=cZDV  
.......
i2~uhGJ  
我講成為最賣得唔係你個意思 <Kd(fFe  
眾基督教或天主教徒都知道 Q+ ^ &  
聖經最賣得係一個神績 V&M*,#(?  
你連這個意思也不知道就「返」家及「歸」國吧人兄
離線慘絕人寰
發帖
icash
只看該作者 26樓  發表於: 2007-08-01
開錯左=_=
引用第24樓自己於2007-08-01 20:04發表的  :
但你舉的呢個例,唔岩wo=.=
,c p2Fac  
咁又你理得我咩?
離線自己

發帖
icash
只看該作者 27樓  發表於: 2007-08-01
Re:開錯左=_=
引用第26樓慘絕人寰於2007-08-01 20:05發表的 開錯左=_= :
咁又你理得我咩?
=q4}(  
咁你又理得我講你d野冇科學證據咩

離線慘絕人寰
發帖
icash
只看該作者 28樓  發表於: 2007-08-01
Re:Re:開錯左=_=
引用第27樓自己於2007-08-01 20:10發表的 Re:開錯左=_= :
咁你又理得我講你d野冇科學證據咩
#2{-6ey  
我理你is ok oaY_6  
只要你唔理我就ok啦
離線自己

發帖
icash
只看該作者 29樓  發表於: 2007-08-01
Re:Re:Re:開錯左=_=
引用第28樓慘絕人寰於2007-08-01 20:11發表的 Re:Re:開錯左=_= :
我理你is ok `zd,^.i5~  
只要你唔理我就ok啦
3<0b_b  
咁霸道!? p~pD`'%  
算! (`x_MTLL  
我自己睇h野:)

離線慘絕人寰
發帖
icash
只看該作者 30樓  發表於: 2007-08-01
Re:Re:Re:Re:開錯左=_=
引用第29樓自己於2007-08-01 20:13發表的 Re:Re:Re:開錯左=_= :
咁霸道!? o+A7hBM^  
算!  N5 ME_)  
我自己睇h野:)
Ltlp9 S  
XDXDXD w:&" "'E  
你唔好唔記得我鬥講好勁的=V= 2M %j-yG"  
PS.要h圖嗎? 7CIN!vrC|1  
pm比你=_=
離線糯米滋

發帖
icash
只看該作者 31樓  發表於: 2007-08-01
引用第25樓慘絕人寰於2007-08-01 20:05發表的  :
我講成為最賣得唔係你個意思 L2}\Ah"[  
眾基督教或天主教徒都知道 -Q WvB  
聖經最賣得係一個神績 CM6% g f3  
你連這個意思也不知道就「返」家及「歸」國吧人兄
144Y.  
聖經最賣得係一個神績? AdX))xgl  
咁都算神績? OO:S2-]Y>e  
佢令d人無情情買? ^T=9j.e'ja  
唔係牙fa B8&q$QV  
係d人想去了解 Gh;\"Qx  
多教徒 mdi!Q1pS  
教徒多數會去睇聖經 {u'szO}k  
不是一個神績 o`T.Zaik,  
不知道就「返」家及「歸」國吧
離線自己

發帖
icash
只看該作者 32樓  發表於: 2007-08-01
Re:Re:Re:Re:Re:開錯左=_=
引用第30樓慘絕人寰於2007-08-01 20:14發表的 Re:Re:Re:Re:開錯左=_= :
XDXDXD &l(T},-X  
你唔好唔記得我鬥講好勁的=V= _O`prX.:B0  
PS.要h圖嗎? |G j.E  
pm比你=_=
_@5Xmr  
我都唔差... _3/u#'m0  
緊接你之後xd L+t / E`  
p.s.要 ]U?nYppV  
多多都要 T(!1\TB  
and我呢幾個禮拜成日都要番中學上英文補習班=.= *zrT;j G  
次次番去都好緊張...

離線慘絕人寰
發帖
icash
只看該作者 33樓  發表於: 2007-08-01
Re:Re:Re:Re:Re:Re:開錯左=_=
引用第31樓糯米滋於2007-08-01 20:16發表的  :
聖經最賣得係一個神績? n:AZ(f   
咁都算神績? ;>,B(Xz4i  
佢令d人無情情買? qq)5)S  
唔係牙fa +17!v_4^  
.......
. Xlo-gHk  
咁點解佢要知道入邊d情節先 |nMjv]#  
我同你講 uQ=u@qtp  
神績試過出現係我度 Ar-Vu{`  
我本身係個又食煙成績又差既人 fTxd8an{  
自信左基督教之後 FB k7Cn!  
我成績突飛猛進 Q%CrB>|@  
唔係因為有野 Q Xd`P4a  
係因為上帝令我既心情改變!! (Mc{nFqS  
係心情改變! !t%1G.  
即係話 6(rm%c  
神績唔係令人無啦啦買 8\J$\Edv  
係令人有想知道入邊既情節 l;-2hZ  
你真係回歸祖國吧 Tzd#!Lvm:,  
引用第32樓自己於2007-08-01 20:17發表的 Re:Re:Re:Re:Re:開錯左=_= : ~-"CU:$o  
h;=~%2Y  
我都唔差... [8u9q.IZ  
緊接你之後xd y&\4Wr9m  
p.s.要 ("`"?G  
多多都要 b+Q{Z*  
.......
N8]DzE0%  
拜我為師吧XD [I;C 6p  
ps>你pm我啦
離線糯米滋

發帖
icash
只看該作者 34樓  發表於: 2007-08-01
Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:開錯左=_=
引用第33樓慘絕人寰於2007-08-01 20:23發表的 Re:Re:Re:Re:Re:Re:開錯左=_= :
拜我為師吧XD >4g!ic~O  
ps>你pm我啦
%XR(K@V  
呢個係心理作用姐 0MpW!|E  
有冇科學根據? wn"\ @QvG  
你真係回歸祖國加返家吧
離線慘絕人寰
發帖
icash
只看該作者 35樓  發表於: 2007-08-01
Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:開錯左=_=
引用第34樓糯米滋於2007-08-01 20:24發表的 Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:開錯左=_= :
呢個係心理作用姐 M._h=wX{}  
有冇科學根據? ,t_&tbf3  
你真係回歸祖國加返家吧
S))B^).0-  
就係因為冇科學根據 Ew4D'; &;  
先令到人地迷戀 1G A.c:  
你就真係回歸祖國加返家吧
離線糯米滋

發帖
icash
只看該作者 36樓  發表於: 2007-08-01
Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:開錯左=_=
引用第35樓慘絕人寰於2007-08-01 20:26發表的 Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:開錯左=_= :
就係因為冇科學根據 uv5NqL&  
先令到人地迷戀 ty[%:eG#  
Ud"_[JtGM  
冇科學根據唔係令到人地迷戀 <|'ETqP<+  
係令人想查姐 A46dtFD{  
離線慘絕人寰
發帖
icash
只看該作者 37樓  發表於: 2007-08-01
Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:開錯左=_=
引用第36樓糯米滋於2007-08-01 20:27發表的 Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:開錯左=_= :
冇科學根據唔係令到人地迷戀 "cS7E5-|  
係令人想查姐 Li8/GoJW-T  
Rhlm  
大部份聖經既情節都係冇科學根據bo d~.hp  
係真唔係有待我地查証 HI1|~hOb'  
所謂:信就有唔信就冇 /g0' +DP  
你加下就真係回歸祖國加返家吧
離線糯米滋

發帖
icash
只看該作者 38樓  發表於: 2007-08-01
Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:開錯左=_=
引用第37樓慘絕人寰於2007-08-01 20:28發表的 Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:開錯左=_= :
大部份聖經既情節都係冇科學根據bo dtQ3iuV %  
係真唔係有待我地查証 ?y%Mm09  
所謂:信就有唔信就冇 3]\'Q}  
你加下就真係回歸祖國加返家吧
J>h jIN  
我冇話過有科學根據wo e2xKo1?I  
講左加la @CPkP  
你宜家就真係回歸祖國加返家吧
離線慘絕人寰
發帖
icash
只看該作者 39樓  發表於: 2007-08-01
Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:開錯左=_=
引用第38樓糯米滋於2007-08-01 20:29發表的 Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:開錯左=_= :
我冇話過有科學根據wo EAs^i+/  
講左加la SbtZhg=S_  
你宜家就真係回歸祖國加返家吧
%Zeb#//Jz  
都講左信就有唔信就冇 <0/)v J- 9  
你唔信就係既事 V+u0J"/8  
你唔好拉一個信既人同你講 ? _[ q{i{  
你現在就真係汁包袱回歸祖國加返家吧