切換到寬版
  • 3279閱讀
  • 52回復

關於LFO-PK的角色:您會選誰? [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線tsunate
發帖
icash
只看該作者 20樓  發表於: 2009-11-26
引用第18樓吉野家於2009-11-26 16:39發表的  :
  你打人下或後方 你當個星仔係新手尼ga?出完拳風再出後無影破你la[表情]
用得5大主角好多都係舊玩家 而且好清禁其他4大主角ge特性[表情]
衣家得小丹打得win星仔 迪雲就屈跳昇或異轉打 打win都係靠技術[表情]
.......

洗乜,出完拳風反出十字,又夠快又可反擊連招屈番死對手,乜招都破晒,呢招連絕地破都破到,夠硬未。
迪雲有跳昇,星仔都有跳十字,重屈過迪雲。
離線無神論乂
發帖
icash
只看該作者 21樓  發表於: 2009-11-26
pk中都係覺得邪鬼才是皇道!!!
離線強人-ex
發帖
icash
只看該作者 22樓  發表於: 2009-11-26
引用第21樓無神論乂於2009-11-26 17:08發表的  :

你打錯左小小野:p
係"pk中都係覺得"舊"邪鬼才是皇道!!!"
離線tsunate
發帖
icash
只看該作者 23樓  發表於: 2009-11-26
引用第22樓強人-ex於2009-11-26 17:37發表的  :
你打錯左小小野:p
係"pk中都係覺得"舊"邪鬼才是皇道!!!"

你係Peak強人嗎?
離線tsunate
發帖
icash
只看該作者 24樓  發表於: 2009-11-26
引用第2樓bk的卓男於2009-11-26 10:17發表的  :
1)星仔改到邊洗技術,老實d講直頭屈機啦!d起手防勁到呢!
回 : 的確,但係有技術配搭更佳
2)我覺得悟地好d,起碼起手無防招多,格招力弱晒,唔會比人話屈機
.......

迪倫1轉邊度強,我用悟地都打得贏,老朱梗係搵番d年年參加拳賽既老手上U1比意見改啦,點都好過乜都唔聽就自行咁亂改,唉!講都無用,以前雖然屈機但唔會升Lv難,兒家我悟地180Lv都用緊鳳劍升Lv,都幾搞笑。
離線bk的卓男
發帖
icash
只看該作者 25樓  發表於: 2009-11-26
引用第24樓tsunate於2009-11-26 21:02發表的  :
迪倫1轉邊度強,我用悟地都打得贏,老朱梗係搵番d年年參加拳賽既老手上U1比意見改啦,點都好過乜都唔聽就自行咁亂改,唉!講都無用,以前雖然屈機但唔會升Lv難,兒家我悟地180Lv都用緊鳳劍升Lv,都幾搞笑。

咁你得閒過黎peak同我迪倫打囉
https://www.sendspace.com/file/e4r8v8
離線tonytonytony
發帖
icash
只看該作者 26樓  發表於: 2009-11-26
迪雲最岩=]
SABER~
離線klp203952
發帖
icash
只看該作者 27樓  發表於: 2009-11-26
其實我覺得人尊,地尊vs都唔錯,,特別係地尊,,VS用大地之武,,滿月斬,,絕地破高攻,,牢動破格招力強,,地藏殺加速
http://v.youku.com/v_show/id_XMTM2NjMxMzgw.html
離線klp203952
發帖
icash
只看該作者 28樓  發表於: 2009-11-26
其實我覺得人尊,,地尊,,EX都唔錯,,地尊大地之武,滿月斬VS好用,,絕地破高攻,,牢動破格招力強,,地藏殺加速
人尊劃天破幾好,,民族之心加攻防,驚天掌就麻麻地- -,,舞空is ok ,好可惜冇遠攻
EX d招vs幾好,,ex腿,虎威腿,猛虎拳ex格力唔錯 , 隔空炮保持距離 , 狂虎炮都好用 , 人性高攻
http://v.youku.com/v_show/id_XMTM2NjMxMzgw.html
離線devil_flid
發帖
icash
只看該作者 29樓  發表於: 2009-11-26
引用第10樓chars於2009-11-26 11:27發表的  :
關於你所說的不適合PK的人物(已調整的),
我真的不明白紅魔鬼-柏高-卓男
vs不強,如果是沒有異轉的話,或是角色未調整的話我可以理解
樓主可否說詳細一點

紅魔鬼說真的修改過後有些招變強如炎虎拳有些招變爛如熔岩球 等等...
紅魔鬼大致上也擁有蠻少特色的...出招雖快但威力說實在不怎麼高...
威力高的招也有少許修改...且我在對戰場上對上紅魔鬼大致上只靠拳風就可以打贏了~
可能是我沒遇到很強的紅魔鬼吧...不好意思...不過以目前對戰過的經驗...真的不怎麼強^^

柏高也蠻少對戰的...對戰過的...也都輕鬆獲勝...
大致上以未更新過的招...討論...因為更新過後的柏高...台版很少見!!
以前的接法大致上都靠飛碟帽+衛星轟炸...現在就不知道了...
如果大大有用過柏高...方便的話...可以解析一下嗎^^?因為柏高此角色在拳皇盃或者PK場上都很少見^^

卓南的話...很多招都改慢或者改威力改型態...且在更新過後...台版已不常見到卓南出現在PK場上了...
拿絕地一擊...改慢...不像以前這麼硬...個人認為...威力不太確定...
一飛衝天...PK場上應該很少有人再放吧...
核子爆彈...由於放招的形式改了...不在像以前這麼屈招...
一百萬匹馬力...感覺也不太強...,總結可能是很少看到了...或者PK上遇到的卓南...都不怎麼強吧...
發帖
icash
只看該作者 30樓  發表於: 2009-11-26
引用第11樓chars於2009-11-26 11:40發表的  :
2)woody整體來說比星仔還強 用過星仔打woody的都會知
4)小丹邊招改得冇咁靈活= =?如果真旋的話有得上下咪屈機?
5)同意三樓所說的
6)同意三樓所說的

關於2...不太認同...我用星仔...可以輕輕鬆鬆解決WOODY說~~
關於4...小丹我個人認為改過之後更實用...PK場上多與接招...重創對手...近距離可用炫風腿...接真炫風腿...很痛^^
關於5.6...沒什麼個人意見^^
發帖
icash
只看該作者 31樓  發表於: 2009-11-26
引用第12樓靈鳥§月於2009-11-26 12:35發表的  :
約翰我覺得改到恰到好處...
不過硬直方面真係...

約翰...大致上都不錯...
可是PK上就很難以擊敗對手就是了...
出招都有點慢...格招不能說多強...
個人約翰的感覺...PK場上...約翰...真的不太強...
發帖
icash
只看該作者 32樓  發表於: 2009-11-26
引用第15樓真♂虎王於2009-11-26 14:04發表的  :
有d人物跟本唔洗技術都屈哂機 例如:天魔,神母號 終極魔人 等等.....
亂出招都可以殺到人

天魔...大致上只要把會LAG的招...屈的禁招...禁起來...就沒什麼可怕的了...(要多練習技術總能擊敗)~個人經驗^^
神母號...目前極少對戰過...因為...PK不適合吧...且這不是禁人物嗎??
終極魔人...這也是禁人物吧...?我發文不是很清楚...說不討論這個??
發帖
icash
只看該作者 33樓  發表於: 2009-11-26
引用第21樓無神論乂於2009-11-26 17:08發表的  :

個人見解不同...雖然邪鬼招痛...且也有暈招...+攻防招...
但收招慢也是一個缺點吧~
離線klp203952
發帖
icash
只看該作者 34樓  發表於: 2009-11-26
引用第29樓devil_flid於2009-11-26 22:47發表的  :
關於2...不太認同...我用星仔...可以輕輕鬆鬆解決WOODY說~~
關於4...小丹我個人認為改過之後更實用...PK場上多與接招...重創對手...近距離可用炫風腿...接真炫風腿...很痛^^
關於5.6...沒什麼個人意見^^

我認同,,星仔好易KO 悟地,,星仔d招好易用,連招幾勁,,又靈活
小丹VS都幾好用
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 35樓  發表於: 2009-11-26
引用第32樓devil_flid於2009-11-26 22:55發表的 :
個人見解不同...雖然邪鬼招痛...且也有暈招...+攻防招...
但收招慢也是一個缺點吧~

我從來都未見過有人可以連咁多次POST的...
按此進入→LFO資料博物館
為所有lfo玩家回憶而設
發帖
icash
只看該作者 36樓  發表於: 2009-11-27
引用第34樓魔法使命於2009-11-26 23:01發表的  :
我從來都未見過有人可以連咁多次POST的...

請問...IBBS這樣算是違規嗎...
因為台灣的論壇...要回覆別人的留言...通常都是這樣子的...
如果有違規...方便的話...教學我一下該怎麼回復別人的意見^^
離線orz乂乂
發帖
icash
只看該作者 37樓  發表於: 2009-11-27
幾好 可以sd比u1 叫佢睇下
離線吉野家
發帖
icash
只看該作者 38樓  發表於: 2009-11-27
引用第29樓devil_flid於2009-11-26 22:45發表的  :
紅魔鬼說真的修改過後有些招變強如炎虎拳有些招變爛如熔岩球 等等...
紅魔鬼大致上也擁有蠻少特色的...出招雖快但威力說實在不怎麼高...
威力高的招也有少許修改...且我在對戰場上對上紅魔鬼大致上只靠拳風就可以打贏了~
.......

紅魔鬼睇佢d加點已經唔想玩 我係第1批玩紅魔既人
舊版已經夠廢 改完後好多招廢晒攻同格招力 起手又冇晒防
熔岩球又廢晒 學點需求又大 唯一好處成條大街可能得你一個玩紅魔
感覺上夠晒珍貴 PK上紅魔輸唔夠硬 一格就分勝負
本人晚間上1次ibbs,日間忙多數去學開船,想交易就pm我或直接搵阿陳!
發帖
icash
只看該作者 39樓  發表於: 2009-11-27
引用第38樓吉野家於2009-11-27 04:10發表的  :
  紅魔鬼睇佢d加點已經唔想玩 我係第1批玩紅魔既人[表情]
舊版已經夠廢 改完後好多招廢晒攻同格招力 起手又冇晒防[表情]
熔岩球又廢晒 學點需求又大 唯一好處成條大街可能得你一個玩紅魔[表情]
.......

看看...後期有沒有異轉吧...
不然就是紅魔鬼要再改一次...
畢竟它的故事...好像本來就沒什麼特色...
看開點吧^^...連後期的...炎魔寒魔都比他強...
快速回復
限100 字節

上一個 下一個