切換到寬版
  • 10220閱讀
  • 84回復

[原創]新生達爾分析(100%) [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線csl

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2008-07-04
}tO<_f))  
G!%XQ\a!  
C)p<M H <  
到150lv既配點 %5?-g[  
&W// Ox )f  
600攻防 iGVb.=)  
2000hp 9?chCO(@  
1100sp ^l&4UnLlc  
1500mp ky$: C,1t  
170速 ^) ^|;C\`  
|o=ST  
6F/ OlK<  
j YID44$  
我的配點同裝備: yc=#Jn?S  
q<[ke   
唔算太好 <SdJM1%Qo  
只供參考 .eB"la|d  
{eN{Zh5"  
異轉圖: =2]rA  
VQjFEJ  
係黃色光的 代表佢係正義 1";e'? ^x  
C+m^Z[  
勝利: f?^Oy!1]  
y"p-8RVk{  
同一轉一樣 B\ >}X_\4  
l'". }6S  
普攻: 42wC."A  
lv_%  
連攻: qZ_fQ@   
` +BaDns  
衝攻: <sYw%9V  
@ ^6OV)  
都係冇咩大不了 U{uWk3I_b  
有待更新 Qwo9>ClC  
招式分析係1樓 wDMB  
連招會係3樓 不過味做
[ 此帖被csl在2008-07-14 21:24重新編輯 ]
離線csl
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2008-07-04
元力招式
元力招式 V{T{0b" \U  
$/, BJ/9  
招式總圖: MS st  
b@2Cl l#  
佢既次序 &PRx,G5  
地龍斬 &$b\=  
烈寒刀         滑翔刀 TDAWI_83-  
大地一擊   狂龍亂舞 .B 85!lCF  
 %K%^ ]{  
q?imE~&U  
終於到第一招啦 dq YDz  
7>'uj7r]=  
e' U"`)S  
"xDx/d8B  
UK"}}nO@e  
第一下係擋>攻 ':!3jZP"m  
停一停之後係擋>攻+擋>攻+擋>攻 yV J dZI  
再停一停之後係擋>攻+攻x2 ^nHB1"OCV  
大地一擊 3C rQBIj1  
技能點:30  6I v(  
hit數: 1HIT 2ec$xms  
t_I\P.aMA  
學習途徑:角色進行異轉後自動得到 >:F,-cx<  
? o~:'Z  
附加效果:倒地 4#^'lKIx  
YH)Opk  
連按攻擊鍵可增強攻擊時間 O ;X(pE/G  
:M22P`:  
介紹:呢招係一轉deep既大地斬既加強版 fJ)N:q`  
fg9?3x Z  
動作解說:達爾拿出一把刀 注滿元力之後向前打一下 JJ/1daj  
Lh8bQH  
攻擊力:大約3000到 =ze FK_S!  
%6NO0 F^  
優點:  5q|+p?C  
1起手既速度都既快 可以用作突擊 5:Yck<  
2格招力好強 可以格到好多勁招 c Ndw9?Z  
3連出既話 簡直就係無敵 vix&E`0yD  
4少mp 可以狂出 0PnD|]9:  
$nB-ADRu@  
缺點:  !;o\5x<'$O  
1 格唔到多hit既招式(例雷鳥電極震) 4meidKw]  
2 如果唔連出既話就好容易比人ko u(pdP"  
3 後方沒有防禦判定 \C]i|]tl  
H+4=|mkQ  
破解方法: {8^Gs^c c  
1 用多hit既招式打佢 `6a]| 7|f  
2 滾地 _4P;+Y  
3 走老 Q7,EY /  
xn(+G$m  
b!i`o%Vb  
e#>tM  
第二招 T*h!d(  
狂龍亂舞 D 4< -8  
  IK*oFo{C=K  
第一下係擋上攻 Y%<`;wK=^  
之後係跳+擋上攻 s1X]RXX&j  
技能點:120  1s#yWQ   
hit數: 12HIT Vh"MKJ'R^  
9o-!ecx}  
學習途徑:抽x card or yahoo kWB, ;7  
Ya}T2VX  
附加效果:倒地 3g4e' ]t  
`1nRcY  
介紹:呢招係絕龍劍同狂龍斬既合體版 9<xTu>7J  
+yzcx3<  
動作解說:達爾用加速版既狂龍斬之後用加速版既絕龍劍 Tr}R`6d$  
 MKU7fFN.  
攻擊力:大約7000 u-m%=2  
Q` H# fS~  
d人話呢招攻擊力好低 其實唔係既 '5'3_vM  
因為呢招既招lv 好低  所以覺得好低ja JXpoCCe  
如果係10lv 既話  相信冇人可以捱到4下 {mNdL J  
TE3*ktB{N  
優點:  }qer   
1 格招好勁 大多數招都擋到 rm OQ{2}  
2 即使 人地有好多sp   但中左之後都係要倒地 h^}_YaT\  
3 攻擊力高 BjM+0[HC  
4 hit數多 可以用來磨人sp }o-|8P:Y  
5 mp用量中等 出完之後通常都會回返d mp `vudS?  
N<9w{zIK(  
缺點: "Dyym<J  
@ru<4`h  
1 好難擋到超勁既招式(例如昇龍殺) |2z}Xm5\  
2 如果用RL特技 既話只會下少少OR上少少 {tPnj_|n<  
破解方法: xN6>2e  
1 用超勁既招式打佢  wD` [5~C{  
2 用由下至上既招打佢 >G]?  
3 走老 egfi;8]E  
Osnyd+dJY  
E]NY (1  
十lv都擋到 真勁 GGH;Z WSe  
#C4|@7w%  
:]'q#$!  
第三招 d!o.ASL{  
  _*Pfp+if  
aC`Li^  
可連按跳躍鍵延長滑行時間 }/20%fP  
動作解說:達爾企係把劍到向前剷 y =R aJm  
&GuF\wJ{7  
攻擊力:600 1hit 技能點:180  Zb]/nP1P  
hit數: 不明HIT Y+FP   
XM$GQn]B  
學習途徑:抽x card or yahoo Qh^R Ax  
29%=:*R$  
附加效果:冇
_ j~4+ H  
介紹:冇- -' h0|[etaf  
) ]73S@P(=  
W+8^P( K  
呢招既格招力超強 係達爾異轉格招力最強既招 大約中左6hit d人就會彈開 /J;;|X#P  
十LV  加昇龍剎一齊打佢佢都冇野 你話勁唔勁 V"O 9n[|  
H.:9:I[n  
;d4 y{  
優點:  QO2Ut!Y  
1 格招好勁 咩都擋到 D ZVXz|g  
2 由於可以轉向 所以係背面冇防既招式既剋星  3)Zu[c[%'J  
Vb2\/e:k  
缺點: ZW>o5x__b  
6J\q`q(W(  
1 連出既話mp 會以極之快既速度消耗晒 |~eY%LB  
L;3aZt,#O  
q3+I<qsAz  
破解方法: glx2I_y  
1 等佢冇晒mp之後打佢 UxeL cUP  
2 收手果一下打佢 y1iX!m~)  
3 走老 ?;^5ghY$  
(k8Z=/N~  
第四招  就係烈寒刀啦 /_q#a h  
M|k&TTV  
vO]J]][  
動作解說:達爾用唔知係刀定劍既不明物體 打出3個火炎山  '*4iqP R;  
4`s)ue  
攻擊力:1000x3
Ir/:d]N*  
技能點:130  \#++s&06  
hit數: 3HIT 3w6&&R9  
X'@'/[?  
學習途徑:抽x card RJx{eck%  
zka?cOmYF[  
附加效果:火 ^sV|ck  
介紹:都係冇- -' [t{](-  
)!eEO [\d  
&Pq\cNYzW  
呢招既格招力超強 係達爾異轉格招力第二強既招 HyEa_9   
"R23Pi  
LJWTSf"f?  
優點:  _dr*`yXi  
1 格招OK 3za`>bUN  
2 攻擊力都算叫好架啦
j7}lF?cJ2  
3 唔容易比人屈場  i:d`{kJ|[  
,Aj }]h\L  
缺點: wu2:'y>n  
'irGve x  
1 連出既話mp 會以極之快既速度消耗晒 tq&Yek>C  
2 攻擊力一般 \45(#H<$  
>ZeEX, N  
破解方法: ,T$r9!WTM  
1 等佢冇晒mp之後打佢 c;wA  
2 收手果一下打佢 MqdB\OW &  
3 都係走老
-2 x E#r  
&DLhb90  
烈寒既格招場面 ~ M*gsW$  
y"-{$N  
4)^vMG&  
RL*]g*  
終於到大家想睇既第5招啦 \5hw9T&[B  
地龍斬 fLNag~  
o8{<qn|  
W`x)=y]Z  
1~@|e Wr|  
第一下係擋下上攻 )~}P gbZ^  
第二下係擋下上攻+下 +9zA^0   
第三下係擋下上攻+上 ~KRnr0  
q 5p e~  
動作解說:達爾用唔知係刀定劍既不明物體 吉係地下 之後有d火出現 ,d cg?48  
攻擊力:8000
)b92yP{  
技能點:250  E  eB3 }  
hit數: 3HIT $)*xC!@6X  
TEWAZVE*  
學習途徑:打比賽or抽獎 Pbe7SRdr^  
<tuS,.  
附加效果:火 Dx3%K S  
介紹:一樣都係冇- -' JNBT^=x  
R hio7C  
~^7r?<aKc  
呢招既格招力超強 係達爾異轉格招力第三強既招
Pq?*C;D  
範圍同 攻擊力最高既地方係條直線到即下圖: 3ji:O T  
~<,Sh~Ana.  
l.oBcg[  
優點:  ao$):,2*  
1 格招好勁
G9Qe121m  
2 攻擊力好鬼高 +"uwV1)b"  
3 磨人sp 超勁   (人地用暗黑石破天驚我用地龍斬 抽一抽  佢就冇晒d sp ) >vVw!.fJ  
4 起手快收手快
s}(X]Gx1  
5 大範圍 7Z0/(V. -  
缺點: t ',BI  
v=p0 +J>  
1 連出既話mp 會以極之快既速度消耗晒 :l"dYfl  
2 同人抽時sp都會比人磨得好快 v`B4(P1Z  
3 攻擊範圍只限直線 gxmc|  
破解方法: $<OhGk-  
1 等佢冇晒mp之後打佢 ug#<LO-.Rd  
2 同佢格招 aZKXD! 4  
3 按下等佢打唔到你之後再反擊
fHfY}BQS  
y5u\j{?Te  
CH;;V3  
G),db%,X2  
學招次序: Yy h=G  
狂龍亂舞>大地一擊>烈寒刀>地龍斬>滑翔刀 tU:FX[&?R  
Qq3fZ =  
deep學晒一轉二轉d招 係187 lv
[ 此帖被csl在2008-07-11 14:49重新編輯 ]
離線bon1

發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2008-07-04
樓主會唔會介紹埋地龍斬^_^? 10MU-h.)  
期待中
(:
離線csl
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2008-07-04
連招介紹
第一招 大地一擊加 烈寒刀 I KcKRw/O$  
If'2rE7J  
第二招 n93zD*;5  
烈寒刀+地龍斬 6[?}6gQ  
j}RzXJ~t  
第三招 YKs4{?vw  
烈寒刀+狂龍亂舞 1V%'.l9  
Wsm`YLYkt!  
第四招 wFL3& *  
滑翔刀+狂龍亂舞(為左方便影我先屈角) 84M3c  
CLN+I'uX0  
%S#WPD'Y  
`|<+  ?  
總結 (~()RkT  
新生達爾既攻擊力同防禦力較普通角色強 Vk7=7%xW  
vs好用之餘 升lv都幾快 <4mQ*6  
而且容易作出突擊 g:gB`8w?  
係十分好用既人物
[ 此帖被csl在2008-07-14 21:23重新編輯 ]
離線甘道
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2008-07-04
快整快整!好想睇地龍斬  
離線csl
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2008-07-04
引用第4樓甘道於2008-07-04 16:11發表的  : zj20;5o>U&  
快整快整!好想睇地龍斬 [表情]  [表情]
nW5K[/1D  
最快都要三四日先至有得睇 ]Oso#GYD  
因為我一日只分析一招
離線~耀仔~
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2008-07-04
咁慢= =
離線csl
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2008-07-04
引用第6樓~耀仔~於2008-07-04 16:39發表的  : 3qo e^e  
咁慢= =
A,c'g}:  
係咁架啦咁你係味唔想睇呀
離線鋼鍊
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2008-07-04
咁分析左地龍先咪得囉
本人放哂ac啦,都決定唔玩lfo
唔關lfo野唔好再搵我~
離線王子少軒
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2008-07-04
好期待樓主更新
流鼻血中.....
離線hinpotato999

發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2008-07-04
有冇lose的動作
三小強,登場!
離線tomkwok12

發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2008-07-05
引用第10樓hinpotato999於2008-07-04 17:58發表的  : Z:TFOnJ  
有冇lose的動作
EO"6Dq(  
我都想睇= =
離線箭神亨利
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2008-07-05
-_-想睇地龍多d
離線hk3286

發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2008-07-05
等待第1個地龍斬 vv!Bo~L1,  
應該ok勁
離線地獄之王
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2008-07-05
快d整好想睇地龍高唔高攻講真幾型,樓主有無烈寒刀想睇睇.....p.s150lv果陣做都唔錯,比人睇下150lv會有幾多既能力
[ 此帖被地獄之王在2008-07-05 20:37重新編� ]
離線csl
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2008-07-06
Re:新生達爾分析(15%)完成大地一擊
終於完成大地一擊啦
離線bon1

發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2008-07-06
唔係地龍先乜 ( 指
(:
離線csl
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2008-07-06
引用第16樓bon1於2008-07-06 00:23發表的  :  PE^eP}O1  
唔係地龍先乜 ( 指
!'+\]eA  
當然唔係啦 iOKr9%9?Z  
壓軸當然要留係最後架啦係咪先
離線bon1

發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2008-07-06
引用第17樓csl於2008-07-06 00:26發表的  :
當然唔係啦 pK-_R #  
壓軸當然要留係最後架啦係咪先
JHnk%h0  
[離題]邊個話壓軸xD..我話係優先x),有請樓主大人明天加地龍:D[/離題]
(:
離線csl
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2008-07-06
引用第18樓bon1於2008-07-06 00:30發表的  :
[離題]邊個話壓軸xD..我話係優先x),有請樓主大人明天加地龍:D[/離題]
p.6$w:eV  
[怒]你係咪想做死我呀 一日做一招已經係我既極限啦[怒/]
快速回復
限100 字節

上一個 下一個