切換到寬版
  • 9941閱讀
  • 84回復

[原創]新生達爾分析(100%) [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線csl

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2008-07-04
b(*!$EB  
\l' m[jy>  
Lz`E;k^  
到150lv既配點 #+:9T /*>0  
8;d:-Cp  
600攻防 {'XggI%  
2000hp R?GDJ3  
1100sp gQo]  
1500mp Nh8Q b/::  
170速 Gy9$wH@8  
]mo-rhDsM  
]9YJ,d@J  
X> 1,!I9  
我的配點同裝備: sT !~J4  
W^0w  
唔算太好 jlkmLcpf  
只供參考 G<At_YS  
yWg @v +  
異轉圖: T_s _p  
Y#!UPhg<  
係黃色光的 代表佢係正義  4E; VM{  
I!^;8Pg  
勝利: !9u|fnC9  
J4QXz[dG  
同一轉一樣 931bA&SL=/  
a H 4c02s$  
普攻: E[2m&3&  
N^#ZJoR  
連攻: M}`B{]lLz  
J @^8ko  
衝攻: =+/eLKG  
&Lt}=3G  
都係冇咩大不了 t#Z-mv:(  
有待更新 E.r>7`E  
招式分析係1樓 gcE|#1>  
連招會係3樓 不過味做
[ 此帖被csl在2008-07-14 21:24重新編輯 ]
離線csl
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2008-07-04
元力招式
元力招式 K|Ld,bq  
D|@/yDQ  
招式總圖: JmPHAUd  
xB_!>SqF1U  
佢既次序 }MRd@ 0-?!  
地龍斬 ;epV<{e$q4  
烈寒刀         滑翔刀 O_$m!5ug  
大地一擊   狂龍亂舞 j2Tr $gx<  
>"gf3rioW  
r~N"ere26  
終於到第一招啦 cj+ FRG~u  
i%ZW3MrY~  
9&upu jVS  
iOwx0GD.n  
$"0 MU  
第一下係擋>攻 HU%o6cw  
停一停之後係擋>攻+擋>攻+擋>攻 /b]oa !  
再停一停之後係擋>攻+攻x2 bSsh^Z  
大地一擊 RMd[Yr2e  
技能點:30  A6GE,FhsG  
hit數: 1HIT 7w 37S  
x;-. ZVF  
學習途徑:角色進行異轉後自動得到 C3< m7h  
)p T?/ J  
附加效果:倒地 7s"< 'cx_F  
0|2%vh>J  
連按攻擊鍵可增強攻擊時間 XpmS{nb  
!lEY=1nHOJ  
介紹:呢招係一轉deep既大地斬既加強版 SxdE?uCUS  
uvtF_P/  
動作解說:達爾拿出一把刀 注滿元力之後向前打一下 u`y><w4i  
T6H}/#*tK  
攻擊力:大約3000到 ,stN  
+6UVn\9Q  
優點:  m<{< s T  
1起手既速度都既快 可以用作突擊 cs T2B[f9D  
2格招力好強 可以格到好多勁招 /GIxR6i  
3連出既話 簡直就係無敵 s_x:T<]  
4少mp 可以狂出 s4 6}s{6   
T?:glp[4I  
缺點:  ZN! 4;  
1 格唔到多hit既招式(例雷鳥電極震) ]04 e1F1J  
2 如果唔連出既話就好容易比人ko dYSr4p b  
3 後方沒有防禦判定 A/s>PhxV  
_{R=B8Zz\  
破解方法: Jj,U RD&0R  
1 用多hit既招式打佢 Gqcq,_?gt  
2 滾地 ?47@ o1  
3 走老 0TN;86Mo  
=Vy`J)z9  
&07]LF$]  
^&bRX4pYo  
第二招 6fd+Q  /  
狂龍亂舞 Z-E`>  
  }@Ge}9$ h  
第一下係擋上攻 'a$Gv&fu  
之後係跳+擋上攻 0@G")L Ue0  
技能點:120  a;QMA d!  
hit數: 12HIT T^T[$26  
r) $+   
學習途徑:抽x card or yahoo {.Z}5K  
2R=DB`3  
附加效果:倒地 bhkUKxd  
Lg~B'd8m  
介紹:呢招係絕龍劍同狂龍斬既合體版 *.\  
@fs`=lL/  
動作解說:達爾用加速版既狂龍斬之後用加速版既絕龍劍 v z^<YZMu  
}Z{=|rVE  
攻擊力:大約7000 LEW'G"+  
*g y{]  
d人話呢招攻擊力好低 其實唔係既 j7sKsbb  
因為呢招既招lv 好低  所以覺得好低ja U>V&-kxtV  
如果係10lv 既話  相信冇人可以捱到4下 "*LD 3  
A,\6nO67  
優點:  k$ H%.l;E  
1 格招好勁 大多數招都擋到 '~ ,p[  
2 即使 人地有好多sp   但中左之後都係要倒地 ][W_[0v  
3 攻擊力高 ]l'Y'z,}  
4 hit數多 可以用來磨人sp cgl*t+o&  
5 mp用量中等 出完之後通常都會回返d mp 6&bY}i^K  
/%0<p,T  
缺點: qHNE8\9  
i /~1F_  
1 好難擋到超勁既招式(例如昇龍殺) S}$r>[t  
2 如果用RL特技 既話只會下少少OR上少少 9:`(Q3Ei  
破解方法: *Ho/ZYj3  
1 用超勁既招式打佢  (T!9SU  
2 用由下至上既招打佢 .C2TQ:B,.  
3 走老 kGd<5vCs  
h~(G$':^  
krsYog(^z  
十lv都擋到 真勁 M7ers|&{  
;QW3CEaUq  
UlAzJO6"  
第三招 qZ}P*+`Q  
  deM7fN4lTi  
aYuD>rD  
可連按跳躍鍵延長滑行時間 " R-!(9k^`  
動作解說:達爾企係把劍到向前剷 UB 6mqjPK  
Si_%Rr&jW  
攻擊力:600 1hit 技能點:180  ZQ_xDKqRV  
hit數: 不明HIT 3}@_hS"^8  
H^.IY_I`U*  
學習途徑:抽x card or yahoo DXa=|T  
F)+{AQL  
附加效果:冇
?t+5s]  
介紹:冇- -' :um|nRwy9  
:>TEDy~O%  
-O&CI)`;B  
呢招既格招力超強 係達爾異轉格招力最強既招 大約中左6hit d人就會彈開 2RN)<\P  
十LV  加昇龍剎一齊打佢佢都冇野 你話勁唔勁 ]8T |f  
FXzFHU/dP  
z I+\Oll#Q  
優點:  \MjJ9u `8  
1 格招好勁 咩都擋到 L0&RvI#  
2 由於可以轉向 所以係背面冇防既招式既剋星  ax{ ;:fW  
_~rI+lA  
缺點: zo[[>MA  
~mO62(8m  
1 連出既話mp 會以極之快既速度消耗晒 br0++}vwL  
U5-@2YcH  
d'/TdVM  
破解方法: %I-+Ead0i  
1 等佢冇晒mp之後打佢 rAs,X  
2 收手果一下打佢 2Fz|fW_  
3 走老 lY{FSGp  
' v\L @"  
第四招  就係烈寒刀啦 {_Lg tu  
' Hi : 2Wh  
H"C[&r  
動作解說:達爾用唔知係刀定劍既不明物體 打出3個火炎山  e .@uhB.  
=egW  
攻擊力:1000x3
I!>\#K  
技能點:130  J?Dq>%+ ^  
hit數: 3HIT K]j0_~3s  
txcf=)@>V  
學習途徑:抽x card Mz1G5xcl  
)13dn]o=2  
附加效果:火 81hbk((  
介紹:都係冇- -' [74F6Qp  
4#5:~M }  
x7vctjM|  
呢招既格招力超強 係達爾異轉格招力第二強既招 `; l?12|X  
zoDH` h_  
.Wq@gV  
優點:  >~`r:0',  
1 格招OK {X*^s5{;H  
2 攻擊力都算叫好架啦
Yr w$  
3 唔容易比人屈場  ?W0)nQU  
+&Hr4@pgW  
缺點: \MK*by  
!! 4Qj  
1 連出既話mp 會以極之快既速度消耗晒 Kh4$ wwn  
2 攻擊力一般 +<}0|Xl&  
m! W3Cwz\&  
破解方法: PH*\AZJCl  
1 等佢冇晒mp之後打佢 zfc3)7  
2 收手果一下打佢 ?UK|>9y}Z  
3 都係走老
7C$ 5  
cZ(elZ0~  
烈寒既格招場面 ZkIgL  
+8v9flh  
= <j"M85.  
<L{(Mj%Z  
終於到大家想睇既第5招啦 8ZCoc 5  
地龍斬 %0$qP0|`3I  
Qc[3Fq,f  
Up:<=Kgci  
=56T{N  
第一下係擋下上攻 gqR)IVk>%  
第二下係擋下上攻+下 ?%VI{[y#>  
第三下係擋下上攻+上 Ov#=]t5  
r}0\}~'?c  
動作解說:達爾用唔知係刀定劍既不明物體 吉係地下 之後有d火出現 $t5 V=}m>  
攻擊力:8000
R|f~>JUF  
技能點:250  qim 'dp:  
hit數: 3HIT `xz<>g9e  
dB+N\HB Y  
學習途徑:打比賽or抽獎 n!')wIk  
5C"QE8R o  
附加效果:火 <5G{"U+ \  
介紹:一樣都係冇- -' _DrJVC~6@  
=l.+,|ZH!  
$ ''9K  
呢招既格招力超強 係達爾異轉格招力第三強既招
!r`,=jK"  
範圍同 攻擊力最高既地方係條直線到即下圖: P_c,BlfGMH  
'S[++w?Qq  
>Bs#Xb_B]  
優點:  %lX%8Z$v  
1 格招好勁
k"g._|G  
2 攻擊力好鬼高 G[8in   
3 磨人sp 超勁   (人地用暗黑石破天驚我用地龍斬 抽一抽  佢就冇晒d sp ) S,U Pl}KF  
4 起手快收手快
/B5-Fx7j3  
5 大範圍 t6BHGX{o  
缺點: Hg9CZM ko  
h(qQsxIOhS  
1 連出既話mp 會以極之快既速度消耗晒 L{E^?iX  
2 同人抽時sp都會比人磨得好快 wBQF~WY  
3 攻擊範圍只限直線 *xE,sj+(  
破解方法: hoT/KWD,  
1 等佢冇晒mp之後打佢 fK&e7j`qO  
2 同佢格招 hky;CD~$  
3 按下等佢打唔到你之後再反擊
@Kf_z5tm:  
hLDA]s  
/T,Z>R  
[xh*"wT#g  
學招次序: goJ|oi  
狂龍亂舞>大地一擊>烈寒刀>地龍斬>滑翔刀 =?h~.lo  
0 a~HiIh  
deep學晒一轉二轉d招 係187 lv
[ 此帖被csl在2008-07-11 14:49重新編輯 ]
離線bon1

發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2008-07-04
樓主會唔會介紹埋地龍斬^_^? l;sy0S"DO]  
期待中
(:
離線csl
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2008-07-04
連招介紹
第一招 大地一擊加 烈寒刀 ?EU\}N J  
^). )  
第二招 D;Gq)]O  
烈寒刀+地龍斬 H0a /(4/xg  
M HL("v(@B  
第三招 tn|,O.t  
烈寒刀+狂龍亂舞 s cdtWA  
1Uf*^WW4  
第四招 IMnP[WA!  
滑翔刀+狂龍亂舞(為左方便影我先屈角) .+y>8h3{  
xt4)Ya  
kCUT ^  
w6 2=06`@  
總結 Q,Z*8FH=  
新生達爾既攻擊力同防禦力較普通角色強 fqs]<qi  
vs好用之餘 升lv都幾快 91of~ffh  
而且容易作出突擊  ==/n(LBD  
係十分好用既人物
[ 此帖被csl在2008-07-14 21:23重新編輯 ]
離線甘道
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2008-07-04
快整快整!好想睇地龍斬  
離線csl
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2008-07-04
引用第4樓甘道於2008-07-04 16:11發表的  : {^q)^<#JT  
快整快整!好想睇地龍斬 [表情]  [表情]
h:qHR] 8dZ  
最快都要三四日先至有得睇 X=p"5hhfn  
因為我一日只分析一招
離線~耀仔~
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2008-07-04
咁慢= =
離線csl
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2008-07-04
引用第6樓~耀仔~於2008-07-04 16:39發表的  : }Zl"9A#K  
咁慢= =
oh}^?p  
係咁架啦咁你係味唔想睇呀
離線鋼鍊
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2008-07-04
咁分析左地龍先咪得囉
本人放哂ac啦,都決定唔玩lfo
唔關lfo野唔好再搵我~
離線王子少軒
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2008-07-04
好期待樓主更新
流鼻血中.....
離線hinpotato999

發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2008-07-04
有冇lose的動作
三小強,登場!
離線tomkwok12

發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2008-07-05
引用第10樓hinpotato999於2008-07-04 17:58發表的  : oVEAlBm^v  
有冇lose的動作
-$m@*L  
我都想睇= =
離線箭神亨利
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2008-07-05
-_-想睇地龍多d
離線hk3286

發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2008-07-05
等待第1個地龍斬 +#9xA6,AE  
應該ok勁
離線地獄之王
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2008-07-05
快d整好想睇地龍高唔高攻講真幾型,樓主有無烈寒刀想睇睇.....p.s150lv果陣做都唔錯,比人睇下150lv會有幾多既能力
[ 此帖被地獄之王在2008-07-05 20:37重新編� ]
離線csl
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2008-07-06
Re:新生達爾分析(15%)完成大地一擊
終於完成大地一擊啦
離線bon1

發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2008-07-06
唔係地龍先乜 ( 指
(:
離線csl
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2008-07-06
引用第16樓bon1於2008-07-06 00:23發表的  : ]"C| qR*  
唔係地龍先乜 ( 指
/4(Z`e;0  
當然唔係啦 'lxLnX  
壓軸當然要留係最後架啦係咪先
離線bon1

發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2008-07-06
引用第17樓csl於2008-07-06 00:26發表的  :
當然唔係啦 0Ddn@!J*  
壓軸當然要留係最後架啦係咪先
#"=%b e3  
[離題]邊個話壓軸xD..我話係優先x),有請樓主大人明天加地龍:D[/離題]
(:
離線csl
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2008-07-06
引用第18樓bon1於2008-07-06 00:30發表的  :
[離題]邊個話壓軸xD..我話係優先x),有請樓主大人明天加地龍:D[/離題]
71K\.[ =-  
[怒]你係咪想做死我呀 一日做一招已經係我既極限啦[怒/]
快速回復
限100 字節

上一個 下一個