切換到寬版
  • 13086閱讀
  • 61回復

[原創]Lin之分析-終極魔人(1樓及2樓) , 終極守神(3樓及4樓),不喜勿進 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線tomklo

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2010-05-09
我又沒拿你們錢,拍咁耐做咁耐,換來結果被人踐踏,分析你地唔喜歡唔緊要.不喜歡就走.  我都係想幫下o的沒有終魔既人士決定以後玩唔玩而已, 既然邊個咁唔願見,你自己整個分析比人睇,你詳細過我既我沒話可說.我甘願人家選擇看你而不看我的. YU(x!<Z  
終極魔人分析 Zotv]P2k  
wuQkeWxJ  
本人其他分析:狂化樂雲 http://ibbs.hk/read.php?tid=78595
本人其他介紹:暗黑女媧 http://ibbs.hk/read.php?tid=95855 =K8h)B_g  
少少簡介:原因見一段時間以來亦未有前人對此人物作出分析.所以小弟就試試下筆@v@,格式主要模仿寒月的米兒異轉分析,謝謝^.^ OAOmd 4  
0k<%l6Bq  

0M-AIQ5  
)\G#[Pc7  
企: y-k-E/V}  
vb!KuI!:p  
bYH_U4b  
}C#d;JC  
跑: k"zHrn"$  
5L#M7E  
U6PUt'Kk@  
kICY Py  
防: Wf Z#:G9  
y&]D2"I  
xGL"N1  
先拿武器,再拿重物,重物攻擊,重物跳躍: t$iU|^'uV  
D40VJ3TUc  
gk%y e&:f  
P 'k39  
飲藥水:  ond/e&1  
`<G+ N  
ZVU)@[s  
勝利: li^E$9oWC  
8+F2 !IM  
(好似HIGH大左咁) 5]JXXdt  
XW:(FzF  
失敗: 0g4cyK~n]  
W>Kn *Dy8~  
(原來他亦有天使既一面) '9XwUQx  
h,G$e|[?  
滾地: !<ucwWY,  
2c]O Mtk  
(很快.而且動作很敏捷) K)ib{V(50  
m^KkS   
普通攻擊:(4hit.客易中晒,總共2下拳頭+2下飛腿,最後果下有陣高人地效果) ?zqXHv#x  
\g/E4U .+  
:;QLoZh^  
S)?B  I  
跑跳攻:(1hit) m`aUz}Y>c  
JG4I-\+H  
F!8425oAw  
跑攻(1HIT ,係可以不停咁屈,最多3次打人.打怪物時可以狂屈) F{H y@7  
[ tomklo在2010-05-10 19:24重新編輯此帖 ]
再見各IBBS友,升學原因而以不再會回來
離線tomklo
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2010-05-09
元力招式 UrgvG, Lt  
p B )nQ5l'  

6(wpf^br2  
第一招:魔神爆彈 K[sfsWQ.  
&u8BGMl2  
<yeG0`}t  
:R _(+EK1  
簡介: pNDL:vMWP  
mp:150MP 3ZC[H'|  
出招方式:檔>跳 7;Wj ^#  
學習點數:200 \jC}>9  
效果:群體混亂 U,/>p=s  
yNO5h]o  
攻擊力: 5招中排第5
實用性: 中等,攻擊力雖然低,但是大範圍混亂對手,接著用魔界煉獄相當好的招式
yfq"at j  
=oSv=xY  
優點: 1. 有保護自己的作用,格招力亦相當高 %lvSO/F+  
2. 能混亂大量對手 hhwV)Z  
3. 範圍廣 b-wFnMXk+  
4. 起手快 D:%v((Ccw  
5.  難閃避 DS^P Hk39  
缺點: 1.  低攻 hD;[}8qN{  
|d8/ZD  
(後補:格招,範圍群體攻擊) Iu%S><'+  
CFVe0!\  

&a O3N  
第二招:魔界煉獄 G|.>p<q   
<pz ;G}  
$U<xrN>O  
,Xao{o(  
簡介: fAJQ8nb{@]  
mp:300MP ,1od]]>(O  
出招方式:檔下拳 1 Ocyrn  
學習點數:100 ZNzye1JSm  
v 50=D/&w  
攻擊力: 5招中排第1
實用性: 佳,攻擊力雖然高,但是難以全中,在VS場中亦較難打對手
afH`<!  
7j5l?K-  
優點: 1. 有保護自己的作用,格招力亦相當高 N[czraFBD}  
          2.  攻擊力最高 2 rne=L  
          3.  範圍廣 m7fmQUk  
缺點:   1. 難以全中對手 U$qSMkj6RK  
            2. VS場時對人用此技,很容易避開/就算中了,也很快閃 7kHEY5s "  
\acjv|]  
(後補:格招,攻擊對手) gVk_<;s  

eEXer>Rm   
[CJ&Yz Ji  
第三招:絕地撕殺 0IxXhu6v  
@2]_jW  
JhIgq W2  
S's\M5  
簡介: 7\eN 8+  
mp:500MP {p+7QlgK  
出招方式:檔>拳 Ly lw('zZ  
學習點數:40 wS#.W zp.w  
效果:雷擊 GKSfr8US4  
8 yQjB-,#  
YX,y7Uhn  
攻擊力:  5招中排第2
實用性:  極佳,能牽制住對手,用時有霸道之感覺
crUt8L-B4  
J6Cw1Pi  
eXUXoK=T  
優點: 1. 有保護自己的作用,格招力亦相當高 : >4{m)  
          2.  攻擊力排第2 j $a,93P5  
          3.  能牽扯對手,很容易令對方食晒全技 Ar N*9  
          4. VS場時是最常用既招式,攻速快 "^yTH/m  
缺點:   1. 用完招雷後,容易讓人從後襲擊 g*TAaUs|n  
            2. 高MP用量 ?u"MsnCXYn  
(後補:格招,更多攻擊片段) 9PIm/10pP^  

Xh;Pbm|K  
t(}\D]mj  
第四招:毀天滅地 R6*:Us0\FJ  
Pqi>,c<&mL  
noV]+1#"V  
rXdI`l#  
簡介: 1 @tVfn}  
mp:350MP nJNdq`y2  
出招方式:檔下>拳 而不用按多下拳頭能再次攻擊) Rcfh*"k  
學習點數:130 Q3*@m  
效果:雷擊  5k{a(I  
dr'#  
攻擊力:  5招中排第4
實用性: 低
d\+smED  
x/ lW=EQ  
U F3WpA  
優點: 1. 近戰範圍長 }mzM'9JH  
          2.  能選擇單HIT還是連HIT,攻其不備 _py%L+&{  
          3. 攻速快 lZ'-?xo  
缺點:   1. 容易讓人從後襲擊 ;JFy 8Rj  
            2.格招力低 xQ=[0!p+  
            3.  攻擊力差 Tn8Z2iC  
            4.  VS場時容易讓人閃避 x!"S`AM  
qQv?J]l  
(後補:格招,更多攻擊片段) :D`ghXj  

3FR'N%+  
c%n[ v3]  
第五招:終焉吞滅 =0cyGo  
)<nr;n  
! c(B c ^  
h/W@R_Y  
簡介: u|z B\zd  
mp:300MP $ fR[zBxA  
出招方式:檔<>拳 (hEqh nnm`  
學習點數:110 ?kMG!stgp}  
效果:焚燒及貫穿 iqW T<WY  
-Zh`h8gX  
攻擊力:  5招中排第3
實用性: 高
3iMh)YH5b  
v,#*%Gn`%  
fH-V!QYGF  
優點: 1. 唯一叫做遠攻 TL lR"L5  
          2.  像熔岩彈,火球會穿透對手,不停攻擊 I"eXoqh  
          3.  格招力高 rZm|7A)i  
-$yNJ5F`  
缺點:   1. 容易讓人從後襲擊 8wKF.+_A  
tG+ E'OP  
3R>U^ Y  
(後補:格招,更多攻擊片段)
[ tomklo在2010-05-10 11:48重新編輯此帖 ]
1條評分
離線tomklo
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2010-05-09
終極守神
;T6{J[ h  
"|<6 bA  
X-,scm  
變身: KZ_d..l*W  
,Yx"3i,  
VQA}!p  
變身(帶雷擊): |L|)r)t  
"#Ov!t  
]gI>ay"\QA  
T*YbmI]4  
跑: I!'PvIyO  
AfAg#75q  
<Th) &  
ZuF"GNUC  
防: J?4aSssE  
Ws2SD6!4`  
V}<Hx3!  
拿武器(特殊情況:按一下拳出兩次武器效果): 78a!@T1#  
 "";[U  
Zq wxi1  
S ykblP37  
飲藥水: wV\;,(<x=%  
8/lv,m#  
"]*16t%Z%x  
勝利: f`Km ctI  
f44b=,Lry5  
(定型,真是拍片的..) iEd%8 F h  
hF`e>?bN  
失敗: W[B%,Km%]  
t [gz#'  
(有些事煩惱中..) %g1{nGah  
" p]bsJG  
滾地: Mle@.IIT  
oJ|8~:)  
(很快.而且這種閃法不停使用的話.VS場上是皇道的) (Ic{C5'  
2(SK}<X  
普通攻擊:(4hit.客易中晒,總共3下飛腿+1雷射炮,最後果下有雷擊效果) MR8\'0]  
z@@w?>*  
 cTpmklq  
跳攻:(1hit) /B>p.%M[&  
8$Igo$U-  
.1F(-mLd  
跑攻:(1HIT,雷擊) xRu m q  
[ tomklo在2010-05-10 11:50重新編輯此帖 ]
離線tomklo
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2010-05-09
元力招式 8)(<U/  
8u+FWbOl]  

iTb k]$  
第一招:光影  wSrq?U5q  
   VlGg?  
zj G>=2  
IfyyA  
簡介: <@;Y.76~  
mp:300MP j 8lWra\y  
出招方式:檔>拳 -b1VY4m-  
學習點數:60 o_un=ygU  
o+U]=q*|)$  
1PwqW g-\\  
攻擊力(1HIT): 2招中排第2
實用性: ,攻擊力低,但還能作為格招用
]<3$Sx_{y  
qEd!g,Sx  
uFd.2,XNP  
5)=XzO0  
優點: 1. 格招力亦相當高 FcR(uv<  
2. 起手快 F"7dN*7  
3.  能反彈很多類型既氣功波. eURy]  
缺點: 1. 低攻 Ift @/A  
           2.攻擊時間太短,難以格下持續性大既招 YXD6GJWo  
             \Qa6mt2h  
lYZ5FacqC  
(後補:格招,範圍群體攻擊) E_VLI'Hn?  
$6p_`LD0  

\k6Ho?PL  
第二招:聖神罡氣 +.i?UHNB  
J{98x zb  
=F>@z4[P-  
mp:800MP P#`Mg@.  
出招方式:檔^>拳 <8yv(  
學習點數:100 O0?.$f9 s  
NL}) _.Og  
優點有: 遠程.. ],rtSUO  
缺點而有..MP用量相當高 d',OQ,~{  
沒有所以不作介紹,但相信是最高攻的招式,遠程炮 zE"ME*ou  

qPgLSZv  
第三招:無限拳次 76i)m!  
Nr.maucny  
b_Us%{  
K]mR9$/  
簡介: I` %\ "bF@  
mp:500MP <|= UrG  
出招方式:檔>跳 R#a yN*  
學習點數:70 3?Ckk{)&  
e=b>:n  
攻擊力(4HIT): 2招中排第1
實用性: 極佳,攻擊力高,而且突發性強
x"kc:F  
INQ0h`T  
優點: 1. 格招力亦相當高 EYc, "'  
2. 攻擊力暫時最高 "tu BfA+f  
3. 有突發性(無啦啦跑前再出) w#v8a$tT  
4.攻擊時間短 - i``yf?P  
5.前後有攻 oObm5e*Z  
x,W)qv  
缺點: uus}NZ:*l  
1. 高MP量  ....很難諗到其缺點.. L,Jl# S  
/I2RU2|B  
#bX~.jKW  
(後補:格招,攻擊對手) TV$Pl[m   

[ tomklo在2010-05-10 11:50重新編輯此帖 ]
離線雷神

發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2010-05-09
你唔想比人知你個名?
離線tomklo
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2010-05-09
事關人物不是我的.所擁有者話不能供開名字..
離線riverho715
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2010-05-09
加番格招的影片和人物資料會好d,只係文字介紹好單調同埋得出招影片 唔夠吸引力

樓主留言:

HA.這個要看各位踴唔踴躍喇.

離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2010-05-09
引用第4樓雷神於2010-05-09 16:07發表的  : ~rE U83  
你唔想比人知你個名?
2%0z PflT  
引用第5樓tomklo於2010-05-09 16:17發表的  : x8%Q TTY  
事關人物不是我的.所擁有者話不能供開名字.. [表情]
}xTTz,Oj$  
見到晒啦 kXS_:f;M  
lZCvH1&"  
最強魔人㊣終魔

樓主留言:

百物一疏.. ,p\^n`A32  
Z!=/[,b  
都唔止..好多地方都見到,你地得閒穩下

冰の血繼限界!

離線tomklo
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2010-05-09
圖太多,很難避免被人發現,知道的也當看唔到罷,這裡又不是 找名字的地方,是為大家而製作的分析
離線霍雷2366
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2010-05-09
引用第7樓a1994109於2010-05-09 16:55發表的  :
見到晒啦
最強魔人㊣終魔
 Z_F:H@-&  
你點睇出黎架 -
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2010-05-09
樓主做分析關我地踴唔踴躍咩事? 係認真的 就比1個100%的分析我地

樓主留言:

緊係關你地踴唔踴躍既事,沒你地做沙包怎拍格招?

離線小千千
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2010-05-09
d圖差吾多死哂

樓主留言:

我也不明白為何...以往既樂雲也是..

離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2010-05-09
引用第9樓霍雷2366於2010-05-09 18:03發表的  :
你點睇出黎架 -
f'F:U^  
終魔出絕地撕殺時
冰の血繼限界!

離線淆底3499
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2010-05-09
+MP+到3000
離線☆大地☆
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2010-05-09
引用第11樓小千千於2010-05-09 18:49發表的  : T_\HU*\  
d圖差吾多死哂
UA!h[+Z  
我只見到1張5係死圖
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2010-05-09
話說分析唔好用呢個上傳網.. xoTS?7  
搞到流量爆哂要過3個月先冇事=_=

樓主留言:

我唯有另問AC放番上來...

按此進入→LFO資料博物館
為所有lfo玩家回憶而設
離線無情
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2010-05-09
d pic 死曬bo.. 睇唔到
離線tomklo
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2010-05-10
換左圖片LINK.希望頂到1-2日
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2010-05-10
引用第17樓tomklo於2010-05-10 12:03發表的  : zid?yuP  
換左圖片LINK.希望頂到1-2日
*#+d j"  
仲係用緊呢個網上傳圖片=_=  @es}bKP  
唔洗講好快又會死哂圖 XLwbA4ORq  
============= ];R5[%:5  
話說我簽名張YUI應該頂唔到一星期+_+ s24-X1d(9  
因為係同一上傳網+_+

樓主留言:

但我之前隻樂雲異轉分析..果堆野放左成年都無事--

按此進入→LFO資料博物館
為所有lfo玩家回憶而設
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2010-05-10
沙包緊係搵你 d friend    你把我地當係咩? 做你呀四
快速回復
限100 字節

上一個 下一個