切換到寬版
  • 3392閱讀
  • 83回復

[求助]我想問...( 地藏十兵衛} [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線糯米滋

發帖
icash
只看該作者 20樓  發表於: 2007-08-01
引用第17樓慘絕人寰於2007-08-01 19:38發表的  :
不一定要有科學根據  h,t:]  
例如 J#''q"rZ  
聖經成為全世界最賣得的書就算是神績了 QjJfE<h  
如果要有科學根據既話 Z5$fE7ba+  
.......
{rDq_^  
聖經d人係想睇佢係咪真係發生過咩? LL.x11 o3  
d人想睇故事唔得咩? pw\P<9e=  
內容好睇唔得咩? oR#Ob#&  
冇科學根據ge書就唔可以賣比人? >g]ON9CGH  
咁童話故事係咩? Plfdr~$  
迪士尼故事呢? N'QqJe7Z  
都冇科學根據係話發生過嫁wo 9,scH65x  
咁又會有ge? aBxiK[[`  
你真強 ]ENK8bW  
回:地十得1招勁 s7l23*Czl  
如果你要玩真係要諗諗
離線自己

發帖
icash
只看該作者 21樓  發表於: 2007-08-01
引用第19樓慘絕人寰於2007-08-01 19:50發表的  :
我知道 lP3h<j  
60億人有30億人有買聖經 p0VUh!  
and這只是打比方吧
#K|9^4jt  
打比方都唔該打好d=.=

現玩遊戲:lfo,lol,mc,mkz
離線慘絕人寰
發帖
icash
只看該作者 22樓  發表於: 2007-08-01
引用第21樓自己於2007-08-01 19:54發表的  :
打比方都唔該打好d=.=
KY.ZT2k  
我鍾意+_+ !Zjq9{t\"  
你冇權理我bo!_! Z a(|(M H  
引用第20樓糯米滋於2007-08-01 19:52發表的  : 3CZS)  
z9 ($.  
聖經d人係想睇佢係咪真係發生過咩? uM S*(L_  
d人想睇故事唔得咩? sn{tra  
內容好睇唔得咩? ?9xu{B>6  
冇科學根據ge書就唔可以賣比人? y{=>$C[  
.......
ZA820A>2!  
你真強 |5MbAqjzC  
我在啥米的時候說過冇科學根據的書不賣得 t'(1I|7  
那只是你說 @dEiVF`4:  
我根本沒有說過 fY W|p<Q0  
一點點詞語也不懂的去保習吧
離線糯米滋

發帖
icash
只看該作者 23樓  發表於: 2007-08-01
引用第22樓慘絕人寰於2007-08-01 19:56發表的  :
你真強 bF-"tm  
我在啥米的時候說過冇科學根據的書不賣得 jndGiMA  
那只是你說 ?Bx./t><  
我根本沒有說過 ]A+o>#n}x  
.......
Es4qPB`g.  
你講話聖經大部分野都冇科學根據牙ma #wR;|pN  
又可以成為最賣得ge書 Zv!{{XO2;  
咁你咪即係話冇科學根據ge書唔會賣得出好多啦 GbZ;#^S  
咁好多都冇嫁wo K=\O5 #F?3  
咁點解又會賣得出ge j*R,m1e8  
咁哈利波特呢? K8[DZ)rO;Z  
佢都冇嫁wo 1hmc,c  
又會賣到咁多ge?
離線自己

發帖
icash
只看該作者 24樓  發表於: 2007-08-01
引用第22樓慘絕人寰於2007-08-01 19:56發表的  :
我鐘意... U5r}6D!)  
.......
G}zZQy  
但你舉的呢個例,唔岩wo=.=

離線慘絕人寰
發帖
icash
只看該作者 25樓  發表於: 2007-08-01
引用第23樓糯米滋於2007-08-01 20:01發表的  :
你講話聖經大部分野都冇科學根據牙ma l.=p8-/$'7  
又可以成為最賣得ge書 K\?]$dK5  
咁你咪即係話冇科學根據ge書唔會賣得出好多啦 DBH#) 4do@  
咁好多都冇嫁wo &#{dWObh  
.......
uE5X~  
我講成為最賣得唔係你個意思 e":G*2a  
眾基督教或天主教徒都知道 vGd1w%J-  
聖經最賣得係一個神績 &, a3@i  
你連這個意思也不知道就「返」家及「歸」國吧人兄
離線慘絕人寰
發帖
icash
只看該作者 26樓  發表於: 2007-08-01
開錯左=_=
引用第24樓自己於2007-08-01 20:04發表的  :
但你舉的呢個例,唔岩wo=.=
KW3+luI6  
咁又你理得我咩?
離線自己

發帖
icash
只看該作者 27樓  發表於: 2007-08-01
Re:開錯左=_=
引用第26樓慘絕人寰於2007-08-01 20:05發表的 開錯左=_= :
咁又你理得我咩?
9"{W,'r&d  
咁你又理得我講你d野冇科學證據咩

離線慘絕人寰
發帖
icash
只看該作者 28樓  發表於: 2007-08-01
Re:Re:開錯左=_=
引用第27樓自己於2007-08-01 20:10發表的 Re:開錯左=_= :
咁你又理得我講你d野冇科學證據咩
$rB3m~c|  
我理你is ok 9=l.T/?sf  
只要你唔理我就ok啦
離線自己

發帖
icash
只看該作者 29樓  發表於: 2007-08-01
Re:Re:Re:開錯左=_=
引用第28樓慘絕人寰於2007-08-01 20:11發表的 Re:Re:開錯左=_= :
我理你is ok I5ss0JSl/  
只要你唔理我就ok啦
)}v 3q6?_  
咁霸道!? , $*IzL~  
算! )EM7,xMz  
我自己睇h野:)

離線慘絕人寰
發帖
icash
只看該作者 30樓  發表於: 2007-08-01
Re:Re:Re:Re:開錯左=_=
引用第29樓自己於2007-08-01 20:13發表的 Re:Re:Re:開錯左=_= :
咁霸道!? yGBQ0o7E  
算! `NRH9l>B7  
我自己睇h野:)
R@ Y=o].2  
XDXDXD MZv]s  
你唔好唔記得我鬥講好勁的=V= ZM#=`k9  
PS.要h圖嗎? _m E^rT  
pm比你=_=
離線糯米滋

發帖
icash
只看該作者 31樓  發表於: 2007-08-01
引用第25樓慘絕人寰於2007-08-01 20:05發表的  :
我講成為最賣得唔係你個意思 8iQ[9  
眾基督教或天主教徒都知道 4EP<tV  
聖經最賣得係一個神績 1^J`1  
你連這個意思也不知道就「返」家及「歸」國吧人兄
5`[n8mU  
聖經最賣得係一個神績? ^)yTBn,  
咁都算神績? `b5 @}',  
佢令d人無情情買? >RI>J.~  
唔係牙fa GyI-)Bl DC  
係d人想去了解 ~ AQp|  
多教徒 hjx)D  
教徒多數會去睇聖經 "VxWj}+]  
不是一個神績 cS .i  
不知道就「返」家及「歸」國吧
離線自己

發帖
icash
只看該作者 32樓  發表於: 2007-08-01
Re:Re:Re:Re:Re:開錯左=_=
引用第30樓慘絕人寰於2007-08-01 20:14發表的 Re:Re:Re:Re:開錯左=_= :
XDXDXD "O>n@Q|  
你唔好唔記得我鬥講好勁的=V= H&}ipaDO  
PS.要h圖嗎? ^t "iX9  
pm比你=_=
#<7O08 :  
我都唔差... o`,Qku k  
緊接你之後xd %i0?UpA  
p.s.要 Ok-.}q>\Mv  
多多都要 ;(6g\'m  
and我呢幾個禮拜成日都要番中學上英文補習班=.= Rs& @4_D  
次次番去都好緊張...

離線慘絕人寰
發帖
icash
只看該作者 33樓  發表於: 2007-08-01
Re:Re:Re:Re:Re:Re:開錯左=_=
引用第31樓糯米滋於2007-08-01 20:16發表的  :
聖經最賣得係一個神績? D]! aT+  
咁都算神績? M<?Q4a'Q  
佢令d人無情情買? 2h30\/xkU  
唔係牙fa ?`?T7w|3 y  
.......
Jc4L5*Xn/  
咁點解佢要知道入邊d情節先 cX!Pz.C  
我同你講 XV>JD/K2  
神績試過出現係我度 jMBiaX`F  
我本身係個又食煙成績又差既人 l?E a#  
自信左基督教之後 i@"e,7mSG  
我成績突飛猛進 <pLT'Y =  
唔係因為有野 a5'#j35  
係因為上帝令我既心情改變!! |Yi)"-  
係心情改變! JwnAW}=  
即係話 jD,Baz<  
神績唔係令人無啦啦買 G)=HB7u[a  
係令人有想知道入邊既情節 I{0 k  
你真係回歸祖國吧 n;XWMY  
引用第32樓自己於2007-08-01 20:17發表的 Re:Re:Re:Re:Re:開錯左=_= : I~eSZ?$s#  
Z-=YM P ]Q  
我都唔差... BF|(!8S$U  
緊接你之後xd m8]?hJY 3l  
p.s.要 {-zMHVw=}  
多多都要 :Gqy>)CxX  
.......
Tn-C>=tR~%  
拜我為師吧XD 0O!cN_l|  
ps>你pm我啦
離線糯米滋

發帖
icash
只看該作者 34樓  發表於: 2007-08-01
Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:開錯左=_=
引用第33樓慘絕人寰於2007-08-01 20:23發表的 Re:Re:Re:Re:Re:Re:開錯左=_= :
拜我為師吧XD ytEC   
ps>你pm我啦
,M !tm7  
呢個係心理作用姐 <M?:  
有冇科學根據? |Q~cX!;  
你真係回歸祖國加返家吧
離線慘絕人寰
發帖
icash
只看該作者 35樓  發表於: 2007-08-01
Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:開錯左=_=
引用第34樓糯米滋於2007-08-01 20:24發表的 Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:開錯左=_= :
呢個係心理作用姐 *TW=/+j  
有冇科學根據? ~Z/ ^c,[:  
你真係回歸祖國加返家吧
}Y(]6$uS  
就係因為冇科學根據 q=HHNjj8  
先令到人地迷戀 +H/jK@  
你就真係回歸祖國加返家吧
離線糯米滋

發帖
icash
只看該作者 36樓  發表於: 2007-08-01
Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:開錯左=_=
引用第35樓慘絕人寰於2007-08-01 20:26發表的 Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:開錯左=_= :
就係因為冇科學根據 7)rWw<mY  
先令到人地迷戀 B DY}*cX  
*="8 ?Z  
冇科學根據唔係令到人地迷戀 jdeV|H} u  
係令人想查姐 }G46g#_6d>  
離線慘絕人寰
發帖
icash
只看該作者 37樓  發表於: 2007-08-01
Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:開錯左=_=
引用第36樓糯米滋於2007-08-01 20:27發表的 Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:開錯左=_= :
冇科學根據唔係令到人地迷戀 9n]|PEoAB  
係令人想查姐 $h9='0Wi0'  
Uv_N x10  
大部份聖經既情節都係冇科學根據bo PMsz`  
係真唔係有待我地查証 XB hb`AG  
所謂:信就有唔信就冇 @Fv=u   
你加下就真係回歸祖國加返家吧
離線糯米滋

發帖
icash
只看該作者 38樓  發表於: 2007-08-01
Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:開錯左=_=
引用第37樓慘絕人寰於2007-08-01 20:28發表的 Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:開錯左=_= :
大部份聖經既情節都係冇科學根據bo Eu}b8c  
係真唔係有待我地查証 ;:S&F  
所謂:信就有唔信就冇 e[u?_h  
你加下就真係回歸祖國加返家吧
6q<YJ.,  
我冇話過有科學根據wo yAT^VRbv  
講左加la {s?M*_{|  
你宜家就真係回歸祖國加返家吧
離線慘絕人寰
發帖
icash
只看該作者 39樓  發表於: 2007-08-01
Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:開錯左=_=
引用第38樓糯米滋於2007-08-01 20:29發表的 Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:開錯左=_= :
我冇話過有科學根據wo u*S=[dq  
講左加la HysS_/t~  
你宜家就真係回歸祖國加返家吧
C-eA8pYY/  
都講左信就有唔信就冇 -Ue$T{;RoH  
你唔信就係既事 eO=s-]mk  
你唔好拉一個信既人同你講 6dH }]~a  
你現在就真係汁包袱回歸祖國加返家吧