切換到寬版
  • 2151閱讀
  • 59回復

大家覺得LFO宣傳片有沒有誤導成份 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線.傻仔.
發帖
icash
只看該作者 20樓  發表於: 2007-08-07
引用第19樓中毒魔人於2007-08-07 13:22發表的  :
我又想講d野喇,
如果你睇左,你覺得好好玩,但無買,
無人叫你曬錢玩LFO呢隻online game
隻隻online game都有lag既程況
唔通隻隻都唔玩?

你又講得有小小道理波!
離線中毒魔人

發帖
icash
只看該作者 21樓  發表於: 2007-08-07
引用第20樓.傻仔.於2007-08-07 13:24發表的  :
你又講得有小小道理波!

所以曬錢唔曬錢,係自己決定

唔通佢賣個廣告,你就要仆到去買佢d野?

lag,呢隻game就係多人先lag

佢地個個都自己買既,

無人迫佢,
離線andickb123
發帖
icash
只看該作者 22樓  發表於: 2007-08-07
你知唔知lag機同彈game唔關LFO事
係屬個人電腦的
那何來誤導成份呀
『元聚』第一章 青年搏擊篇~『迫近』再度火熱連載
元聚
無路可逃的處境下,星奇的一拳會否打破局面
離線慘絕人寰
發帖
icash
只看該作者 23樓  發表於: 2007-08-07
根本廢post
誤導我可看不見有
你說的lfo廣告誤導別人
很多廣告都是誤導別人啦
某牌子的清潔液私廣告加上電腦特效
才會吸引到市民
你何時見過有廣告說自己的東西是廢的?爛的?差的?
誤導是必定的
看看是多還是少
但我在lfo廣告連半點誤導成份也看不見
廣告只是說正邪決鬥,而內裡的動作沒有lag是正常的,如上說的
那有online game的廣告會說自己的online game是lag的,多外掛的,低能兒的???
還有
玩是自願的
可沒有人強迫你啊!
20$而已
20$算數目不算多
玩一玩而已
記住遊戲是消磨時間!
可不是你的一生!
lag,彈機等只是你自己的電腦問題
根本就不知所謂
離線23174567

發帖
icash
只看該作者 24樓  發表於: 2007-08-07
如果唔係畀咁多銀宣傳黎做乜7
離線亞飆wraind
發帖
icash
只看該作者 25樓  發表於: 2007-08-07
lag,一方面是U1問題,一方面是玩家問題,U1那邊只怪它編程不好、ser質素不好,玩家那邊就是個別電腦問題,再加上一隻online game愈來愈多人玩,速度減慢以至lag是必然出現的情況

彈機,完全是玩家電腦的事,我用以前的舊機玩不單lag爆(從一個場境到一個場境可以lag幾分鐘然後斷線),彈機也有試過,不過你買隻game之前沒看清楚遊戲包後面所寫對電腦的要求,或你根本不知自己部機的性能,而買下那遊戲,之後又抱怨,我覺得根本是玩家的問題

還有就是宣傳片流暢的問題,這該是所有遊戲的相同手法吧?Capcom、Konami、SNK等大公司的宣傳片,你哪裡會看見片中的角色不斷被怪秒、打人一下扣好少血等的情況的?LF2的非官方宣傳片我不知樓主有沒有看過,沒的可以到YouTube找找,即使不是大公司作的宣傳片,片裡面的情況也是一樣的。流暢的宣傳片,就是吸引玩家的第一步,當然最後玩不玩又是玩家的決定

以上可當作廢言無視
全ac角色重練中-.-,目前主力—龍翼
離線慘絕人寰
發帖
icash
只看該作者 26樓  發表於: 2007-08-07
引用第25樓亞飆wraind於2007-08-07 14:31發表的  :
lag,一方面是U1問題,一方面是玩家問題,U1那邊只怪它編程不好、ser質素不好,玩家那邊就是個別電腦問題,再加上一隻online game愈來愈多人玩,速度減慢以至lag是必然出現的情況
彈機,完全是玩家電腦的事,我用以前的舊機玩不單lag爆(從一個場境到一個場境可以lag幾分鐘然後斷線),彈機也有試過,不過你買隻game之前沒看清楚遊戲包後面所寫對電腦的要求,或你根本不知自己部機的性能,而買下那遊戲,之後又抱怨,我覺得根本是玩家的問題
還有就是宣傳片流暢的問題,這該是所有遊戲的相同手法吧?Capcom、Konami、SNK等大公司的宣傳片,你哪裡會看見片中的角色不斷被怪秒、打人一下扣好少血等的情況的?LF2的非官方宣傳片我不知樓主有沒有看過,沒的可以到YouTube找找,即使不是大公司作的宣傳片,片裡面的情況也是一樣的。流暢的宣傳片,就是吸引玩家的第一步,當然最後玩不玩又是玩家的決定
.......

跟我的咪一樣=_=
離線阿剎
發帖
icash
只看該作者 27樓  發表於: 2007-08-07
引用第25樓亞飆wraind於2007-08-07 14:31發表的  :
.......

好同意你的講法
離線牙暗b
發帖
icash
只看該作者 28樓  發表於: 2007-08-07
有錢勁人,招同勁裝冇番400都唔得la
離線慘絕人寰
發帖
icash
只看該作者 29樓  發表於: 2007-08-07
引用第27樓阿剎於2007-08-07 14:35發表的  :
好同意你的講法

根本全部人都在無視我的說話orz...
離線亞飆wraind
發帖
icash
只看該作者 30樓  發表於: 2007-08-07
引用第26樓慘絕人寰於07-08-2007 14:32發表的  :
跟我的咪一樣=_=

=.=,我看了樓主的帖就回,恕沒爬文,如果你覺得我有抄的話我向你道歉好了
全ac角色重練中-.-,目前主力—龍翼
離線慘絕人寰
發帖
icash
只看該作者 31樓  發表於: 2007-08-07
引用第30樓亞飆wraind於2007-08-07 14:37發表的  :
=.=,我看了樓主的帖就回,恕沒爬文,如果你覺得我有抄的話我向你道歉好了

那有online game的廣告會說自己的online game是lag的,多外掛的,低能兒的???
這是我的=_=
是否差不多啦=_=

老早說了全部人都在無視我
離線亨利仔2
發帖
icash
只看該作者 32樓  發表於: 2007-08-07
唔係好覺,e+都唔算成日彈game,lag係你部腦的問題
離線凶狼撒卡
發帖
icash
只看該作者 33樓  發表於: 2007-08-07
冇!!!!!!!!!!!!!!!
離線中毒魔人

發帖
icash
只看該作者 34樓  發表於: 2007-08-07
引用第33樓凶狼撒卡於2007-08-07 15:31發表的  :
冇!!!!!!!!!!!!!!!

扣佢分啦-,-又呃POST
回樓主,你咁唔中意玩就唔好玩了
離線慘絕人寰
發帖
icash
只看該作者 35樓  發表於: 2007-08-07
引用第34樓中毒魔人於2007-08-07 15:33發表的  :
扣佢分啦-,-又呃POST
回樓主,你咁唔中意玩就唔好玩了

如果玩到發嬲可以叫畫面個人咁做
離線hin
發帖
icash
只看該作者 36樓  發表於: 2007-08-07
我好少彈game同lag架...一星期一次左右=.=

所以....沒有誤導吧 , 如果照你的說法..
離線aesopl29978
發帖
icash
只看該作者 37樓  發表於: 2007-08-07
我玩LFO果陣唔會Lag=.=""

可能係你部機既問題ja
離線芝士進
發帖
icash
只看該作者 38樓  發表於: 2007-08-07
唔可以話呃錢手法ge
http://www.ibbs.hk/read.php?tid=25924<-我個POST
比亞提
離線game999king
發帖
icash
只看該作者 39樓  發表於: 2007-08-07
完全沒有
你鐘意咪玩囉
無話誤唔誤導的
快速回復
限100 字節

上一個 下一個