切換到寬版
  • 5562閱讀
  • 62回復

按次序地排列元武會七尊者強弱.... [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線d523d323
發帖
icash
只看該作者 40樓  發表於: 2010-10-29
引用第27樓saradomin於2010-10-27 23:40發表的  :
問 話風尊廢的人: 請說出一招物理技能破/抵禦 旋風閃或烈風閃? [表情]

紫炎彈 吞天噬日 x_x
離線qqwess
發帖
icash
只看該作者 41樓  發表於: 2010-10-30
引用第40樓d523d323於2010-10-29 22:12發表的  :
紫炎彈 吞天噬日 x_x

紫炎自身無防的x_x
只不過係閃過去人地後面
離線d523d323
發帖
icash
只看該作者 42樓  發表於: 2010-10-30
引用第41樓qqwess於2010-10-30 13:41發表的  :
紫炎自身無防的x_x
只不過係閃過去人地後面

引用第27樓saradomin於2010-10-27 23:40發表的  :
問 話風尊廢的人: 請說出一招物理技能破/抵禦 旋風閃或烈風閃? [表情]
離線命運wkw
發帖
icash
只看該作者 43樓  發表於: 2010-10-30
引用第42樓d523d323於2010-10-30 13:52發表的  :

除非你話我知元力係粒子組成啦
離線d523d323
發帖
icash
只看該作者 44樓  發表於: 2010-10-30
引用第43樓命運wkw於2010-10-30 13:55發表的  :
除非你話我知元力係粒子組成啦

lfo全部招都係用元力出(除血狂 迪倫 柏高) 咁係咪佢個問題冇答案?x_x?
[ d523d323在2010-10-31 09:36重新編輯此帖 ]
離線r032804
發帖
icash
只看該作者 45樓  發表於: 2010-10-30
我覺得地同天差唔多強,
之後係人,(第一次同人尊打:佢一招奧義加幾拳就ko左我)
跟住火同冰(唔合天魔既話,都算幾好啦)
雷(佢既招範圍唔夠大lo)
風(唔洗講)
離線影‵
發帖
icash
只看該作者 46樓  發表於: 2010-10-30
引用第44樓d523d323於2010-10-30 13:56發表的  :
lfo全部招都係用元力出 咁係咪佢個問題冇答案?x_x?

好耐之前睇分析有講咩係物理技能同另外一個xx技能(唔記得左)
物理技能應該係指唔涉及任何元力,eg百烈拳:o
離線d523d323
發帖
icash
只看該作者 47樓  發表於: 2010-10-31
引用第46樓影‵於2010-10-30 21:37發表的  :
好耐之前睇分析有講咩係物理技能同另外一個xx技能(唔記得左)
物理技能應該係指唔涉及任何元力,eg百烈拳:o

元力值MP:使用「絕技」時,會消耗「元力值」,「元力值」會隨著時間慢慢回復。(上限為5000)
http://www.littlefighteronline.com/hk/game_tc.php?content=content/interface_2

招式

百裂拳 招式圖示 復刻版 X-CARD Yahoo!

學習途徑 消耗能力 學習點數
開創角色時 200MP 35
http://www.littlefighteronline.com/hk/game_tc.php?content=content/charintro_davis

^^

除非話百裂拳用hp出la
離線william
發帖
icash
只看該作者 48樓  發表於: 2010-10-31
地尊,地尊唔洗異轉都可打贏天尊異轉
離線623
發帖
icash
只看該作者 49樓  發表於: 2010-10-31
少迪 終迪 特迪  
離線saradomin
發帖
icash
只看該作者 50樓  發表於: 2010-10-31
物理技泛指:
與人格招時會扣SP的招式
或不制做出飛行道具的招式
近日有人假扮我 在facebook開設戶口 請小心
我絕不會透過facebook聯絡你們
離線真♂虎王
發帖
icash
只看該作者 51樓  發表於: 2010-11-04
引用第50樓saradomin於2010-10-31 23:50發表的  :
物理技泛指:
與人格招時會扣SP的招式
或不制做出飛行道具的招式

基本上只可以講物理既意思要同人物有身體有撞過~
引用第38樓d523d323於2010-10-29 22:10發表的  :

peak某隻奧龍異轉夠玩x_x

peak隻某求敗 都唔知比我天魔用冰飛洗左幾多次戰
佢輸左即走
下次各位見到請幫手洗戰
離線andickb123
發帖
icash
只看該作者 52樓  發表於: 2010-11-04
只講真實性,其實各有千秋
火佬係其中比較萬能.....但相對地風尊都可以話同火佬有得比較
冰佬同火佬比雖然係差D....但實際戰鬥中又咁岩對得上雷佬...
如果真係要比較既...只可以一個個 個別咁比較
天尊技巧性好高...唔係個個發揮到....加上戰略既頭腦都好講究...要完全發揮...小弟自問未有本事...[重點係對佢無愛]
地尊係比較硬...但係同時硬直都係比較硬...而且大部份都係直線型.....
人尊整體既定位比較平衡....要防守既有防守,要攻擊有攻擊,要技巧有技巧.....但天尊都係一個好大問題....就係唔係個個發揮到
冰佬其實以家都唔似冰佬=ss=..不過整體黎講唔錯....比較適合穩重既打法
火佬由於火既特色....令攻擊可以做到好猛...跟火佬對攻好易處於劣性....加上燒著之後既對手不能受身....火佬我真係覺得係7尊中打攻擊最適合既一個....加上招招實用....重要招招都有好多發揮空間....只可以講無得頂
雷佬,電擊既特性又係好易讓對手頭痛...加上隻野真係好好衝....又易於控制....整體黎講都係有小小算係無腦角色之一
風女又係強勢角色..風系既飛行道具不會比打破...如果係7尊中比較雖然攻擊力唔算好出眾....但只討論屬性帶黎既優勢..絕對係數一數二級數

我只可以話較難用...我講唔出邊個較強或弱...抱歉
『元聚』第一章 青年搏擊篇~『迫近』再度火熱連載
元聚
無路可逃的處境下,星奇的一拳會否打破局面
發帖
icash
只看該作者 53樓  發表於: 2010-11-04
回答樓上既爭議

物理攻擊既意思係已自身為攻擊介體既意思
姐係擊中對手既部份係又手/腳/頭等等....

好似紫炎彈...佢個人有移動..但實際係用個幾個紫波去打...呢招唔算係物理型....[包括吞天]

以上係格鬥遊戲上既物理攻擊既解說....[除了確遊戲有特別注名那招是物理或非物理]
元聚
離線d523d323
發帖
icash
只看該作者 54樓  發表於: 2010-11-04
引用第53樓andickb123於2010-11-04 14:41發表的  :
回答樓上既爭議
物理攻擊既意思係已自身為攻擊介體既意思
姐係擊中對手既部份係又手/腳/頭等等....
.......

是否連回了-.-?
咁真昇同昇龍殺係咪物理攻擊?_?
離線七星會員
發帖
icash
只看該作者 55樓  發表於: 2010-11-04
改完人物之後無乜邊個勁
firen係最勁因為未改~
發帖
icash
只看該作者 56樓  發表於: 2010-11-04
引用第54樓d523d323於2010-11-04 15:03發表的  :
是否連回了-.-?
咁真昇同昇龍殺係咪物理攻擊?_?

有無聽過真昇同真虎要全食先高攻
知唔知點解

因為真昇既光柱同拳頭係兩個唔既攻擊判斷
拳頭位係物理的
光柱就唔係....

咁樣會唔會易明D

頭先應該唔算連回吧
一個係回應主題

令一個我係睇完回post[你地]
回應你地....加上個POST既重點都唔同-,-
元聚
離線jamespuilam
發帖
icash
只看該作者 57樓  發表於: 2010-11-04
引用第52樓andickb123於2010-11-04 14:33發表的  :
只講真實性,其實各有千秋
火佬係其中比較萬能.....但相對地風尊都可以話同火佬有得比較
冰佬同火佬比雖然係差D....但實際戰鬥中又咁岩對得上雷佬...
如果真係要比較既...只可以一個個 個別咁比較
天尊技巧性好高...唔係個個發揮到....加上戰略既頭腦都好講究...要完全發揮...小弟自問未有本事...[重點係對佢無愛]
.......

FOX以前真的格招很強....
好像以前用行星仔同表哥的FOX打,真的不可以硬拼
http://bbs.games-bbs.com/read.php?tid=14546
超級無敵十分急收破空拳,十字旋風拳
離線tommywu
發帖
icash
只看該作者 58樓  發表於: 2010-11-04
引用第57樓jamespuilam於2010-11-04 15:49發表的  :
FOX以前真的格招很強....
好像以前用行星仔同表哥的FOX打,真的不可以硬拼

fox依家仲有招雷鳥可以格.........
算係咁
離線d523d323
發帖
icash
只看該作者 59樓  發表於: 2010-11-04
引用第56樓andickb123於2010-11-04 15:46發表的  :
有無聽過真昇同真虎要全食先高攻
知唔知點解
因為真昇既光柱同拳頭係兩個唔既攻擊判斷
.......

oic
已明x_x
快速回復
限100 字節

上一個 下一個